μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πυθαγόρας: Ο μέγας Επιστήμονας, ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας και πρόδρομος της χριστιανικής φιλοσοφίας



Πυθαγόρας, ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας (580-500 π.Χ.). Ο μέγας αυτός μύστης επέβαλε πρακτικά στους μαθητές του την άσκηση της αυτογνωσίας.
Κατά τον Ιάμβλιχο (του 3ου μ.Χ. αιώνα), οι μαθητές του ήσαν:
- Οι ακουστικοί (άκουγαν μόνο, δεν ρωτούσαν τίποτε, δεν έλεγαν τίποτε).
- Οι μαθηματικοί (η φιλοσόφηση γινόταν με αριθμούς, ως σύμβολα ερμηνευόμενα).
- Οι φυσικοί (ανώτερου βαθμού, εισάγονταν σε πληρέστερη γνώση της φύσης και των όντων) και
- Η τέταρτη τάξη: αυτοί που κατείχαν την ανώτατη μύηση και γνώση.
Ασκούντο σε μυστηριακές αρετές, πρώτα της σιγής (να σιωπούν) και της εχεμύθειας (να κρατούν απόλυτα μυστικά απ' τους άλλους ό,τι άκουγαν ή διδάσκονταν και μάθαιναν). 
Μ' αυτά κατόρθωναν τη θεληματική χρήση του Νου, ηρεμία, αταραξία, αυτόβουλη κατεύθυνση της σκέψης, όπου η ηθική και η λογική απαιτούν και όχι όπου το συναίσθημα (η συγκίνηση) και η τυχαία παρόρμηση απ' τους ερεθισμούς. Επιδίωκαν και την καταστολή των ορμών, των επιθυμιών, των ορέξεων και γενικά των παθών και όλων όσων αποτελούν εμπόδιο στην αυτογνωσία.
Επέβαλε έπειτα ο Πυθαγόρας στους μαθητές του να εφαρμόζουν στη ζωή τους τις αρετές:
α) της ευσέβειας. "Θεόν τίμα, πρώτα και σέβου".
β) της ευορκίας. "Σέβου όρκον" που θα πει συνέπεια και ακριβή τήρηση του όρκου που δόθηκε, αλλά και κάθε υπόσχεσης.
γ) τιμή προς τους γονείς. "Τους γονείς τίμα".
δ) της εγκράτειας. "Ειθίζεο, γαστρός μεν πρώτιστα και ύπνου, λαγνείας, θυμού...", δηλ. να συνηθίζεις να κυριαρχείς στις επιθυμίες πρώτα, πρώτα του φαγητού και του ποτού, του ύπνου, των αφροδισίων, της οργής (θυμού). Απόφευγε τις αισχρές πράξεις και με άλλους και μόνος.
ε) της δικαιοσύνης. "Δικαιοσύνην ασκείν έργω τε λόγω τε".
στ) να γνωρίζουν ότι πεπρωμένο είναι όλοι ανεξαιρέτως να πεθαίνουν. `Αρα να είναι πάντα έτοιμοι, αγνοί και ενάρετοι. "Γνώθι θανέειν, πέπρωται άπασι".
ζ) της λιτότητας. "Υγείας της περί το σώμα χρη έχειν· αλλά μέτρον (το κανονικό ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο) ποτού, σίτου, γυμνασίων". `Αριστη συμβουλή και προτροπή.
η) η ελευθερία, μεγάλο αγαθό· αρετή η διαφύλαξή της. "Μηδέ ανελεύθερον ίσθι· επί πάσι μέτρον άριστον".
θ) δια της προσευχής κατάκτησε μεγάλες δυνάμεις. Αλλά αναλάμβανε με θάρρος το έργο αφού προσευχηθείς στο Θεό να σε βοηθήσει να τελειώσεις. "Αλλ' έρχου επ' έργον θεοίσιν επευξάμενος τελέσαι".
ι) Δια της καθάρσεως του σώματος και της ψυχής σώζεται το Εγώ.
ια) συνεχής επιδίωξη της φρόνησης. "Ηνίοχον γνώμιν στήσας καθύπερθεν αρίστην" δηλ. πάνω απ' όλα ας έχεις άριστο κυβερνήτη το νου.
Το κορύφωμα όμως της πρακτικής εφαρμογής της αυτογνωσίας απ' τους Πυθαγόρειους κατορθωνόταν με τον αυτοέλεγχο κάθε βράδυ πριν τον ύπνο με τα πολυθρύλητα τρία ερωτήματα: Οι περίφημοι αυτοί στίχοι των "χρυσών επών" (στίχ. 40-45) έχουν ως εξής:
"Μηδ' ύπνον μαλακοίσιν επ' όμμασι προσδέξασθαι. Πριν των ημερινών έργων λογίσασθαι έκαστον·΄Πη παρέβην; Τι δ' έρεξα; Τι μοι δέον ούκ ετελέσθη; Αρξάμενος δ' από πρώτου επέξιθι και μετέπειτα. Δεινά μεν εκπρήξας επιπλήσσεο· χρηστά δε τέρπου. Ταύτα πόνει· ταύτ' εκμελέτα· τούτων χρη εράν σε".
Δηλ. κατά πιστή και κατά λέξη μετάφρασή μας: μη δεχθείς ποτέ στα μάτια σου τον ύπνο πριν εξετάσεις προσεκτικά ένα ένα τα έργα της ημέρας εκείνης ρωτώντας τον εαυτό σου: σε ποια έσφαλα; Τι καλό έκανα; Τι έπρεπε να κάνω και το παρέλειψα;
Αφού αρχίσεις από το πρώτο έργο της ημέρας προχώρα μέχρι το τελευταίο. Έπειτα από τον έλεγχο να επιπλήττεις (καταδικάζεις) τον εαυτό σου για τις κακές πράξεις για δε τις καλές να ευχαριστιέσαι ολόψυχα. Μ' αυτά ασχολήσου, αυτά μελέτα με προσοχή, αυτά είναι ανάγκη να αγαπήσεις με ζήλο.Τα σχόλια περιττεύουν.
Μόνο η περικοπή αυτή, απ' τη διδασκαλία των Πυθαγορείων αν παρέμενε, θα ήταν ικανή να δείξει το υπέροχο ηθικό της ύψος. Κι όμως πέρασαν 2500 χρόνια και τη θαυμάσια αυτή μέθοδο, της ανύψωσης του Εγώ σε μεγαλειώδη θέση, με τον αυτοέλεγχο και την καθημερινή αυτοκριτική, δεν επιχείρησαν να εφαρμόσουν οι παιδαγωγοί στην εκπαίδευση των νέων.
Δεν είναι παράδοξο. Η καθολίκευση της εκπαίδευσης μόλις απ' τις αρχές του 19ου αιώνα άρχισε και στον 20ό επιβλήθηκε συστηματικότερα. Έπειτα κατά τους δυο αυτούς τελευταίους αιώνες οι επιστημονικές επιτυχίες των ερευνητών στις θετικές λεγόμενες επιστήμες θάμπωσαν τους συντάκτες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πίστεψαν στην παντοδυναμία της ετερογνωσίας και για την αυτογνωσία δεν έμεινε θέση...
Να μια σημαντική και κεφαλαιώδης ατέλεια των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων όλων των βαθμίδων.
Είναι ακατανόητο όσο και απαράδεκτο να αφιερώνονται τόσοι κόποι και μόχθοι και δαπάνες και αγωνίες και να δοκιμάζονται πικρίες και απογοητεύσεις για την ετερογνωσία και για την αυτογνωσία, αυτό τούτο το "νοούν", το εκλεκτό και το μεγάλο και το θείο Εγώ, να μη διατίθενται ούτε λίγα λεπτά της ώρας κάθε μέρα.
Επιβάλλεται σήμερα, όταν ο άνθρωπος έχει τέτοιες καταπληκτικές επιτυχίες στην ετερογνωσία, να στραφεί και στην αυτογνωσία. Τι ωφελεί αν οι επιστήμονες πέτυχαν να "ζυγίσουν" τα άστρα και να υπολογίζουν το βάρος τους ή να μετρούν τον αριθμό των πρωτονίων και των ηλεκτρονίων των ατόμων της ύλης και με τη διαταραχή της αναλογίας της σύνθεσής τους να αποδεσμεύουν την γιγάντια ενέργεια που εκλύουν, αν δεν αποκαλύψουν και δεν αξιοποιήσουν και την μέσα στο Εγώ, εξίσου αξιοθαύμαστη δυναμικότητα;
Κάθε πνευματική ή ηθική κατάκτηση συντελείται με τον ανθρώπινο νου. Το Εγώ νοεί, επινοεί, θαυματουργεί στις αποκαλύψεις των νόμων της φύσης.
Δεν θα αποκάλυπταν περισσότερα και ωφελιμότερα οι επιστήμονες ερευνητές, αν διέθεταν ισόρροπο χρόνο για τη μελέτη της φύσης του Εγώ του ανθρώπου και υπεδείκνυαν σε κάθε άνθρωπο την αυτοπροσπάθεια για αυτομελέτη και αυτοκαλλιέργεια των δυνατοτήτων του;
"Εις εαυτόν συνελού..." (στον εαυτό σου συγκεντρώσου) παραγγέλει ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος, "ένδον βλέπε" (μέσα σου βλέπε) "ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη εάν αεί σκάπτης".
Ώστε, η πηγή του αγαθού (αυτού δηλ. που σώζει και ωφελεί) αναβλύζει μέσα απ' το Εγώ, αν όμως πάντοτε ανασκάπτεται (επίμονα προσπαθεί το ίδιο το Εγώ, δια του στοχασμού να αυτοαποκαλυφθεί) και αυτοκαλλιεργείται και αξιοποιεί τις ικανότητές του και αυτοδιερευνάται και καταστέλλει τις ορμές και τα πάθη του. Αν γίνεται συνεχώς αυτή η προσπάθεια, τότε και διαυγής σαν την πηγή του νερού, θα αναβλύζει από μέσα του και θα πλημμυρίζει το Είναι του από χαρά και ευτυχία.
Το κλειδί, λοιπόν, της θύρας δια της οποίας διερχόμενος ο άνθρωπος κατευθύνεται στην ευδαιμονία είναι η αυτογνωσία.
Με την αυτογνωσία φερόμαστε ταχύτερα και σταθερότερα στη γνώση και στη μάθηση, των οποίων την ακρότατη βαθμίδα κατέχει η απροσπέλαστη για τον άνθρωπο Σοφία. Φτάνουμε στη δυνατή γαλήνη και ηρεμία πνεύματος και ψυχής, προϋποθέσεων της ευτυχίας. Οδηγούμαστε με την ηθική διαβίωση, στην τελείωση, τον μοναδικό αλλά και ύψιστο σκοπό της γήινης ύπαρξης του ανθρώπου.


















ΤΕΛΙΚΑ....ποιοι κυβερνανε αυτον τον τοπο ? παντως οχι οι πολιτικοι..


Απάντηση του UNFOLLOW στις ανακοινώσεις των κκ Κόκκαλη, Βγενόπουλου, Αλαφούζου

cover_13_medΜε μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις ανακοινώσεις των κκ Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Αλαφούζου και Ανδρέα Βγενόπουλου για τα ρεπορτάζ του UNFOLLOW 13, όπου μεταξύ άλλων δημοσιεύουμε τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα του έτους 2012. Μπορείτε να τις διαβάσετε κι εσείςεδώεδώ και εδώ.
Η κάθε ανακοίνωση έχει τις ιδιομορφίες της. Κάποιες λίγο συγχυτικές, όπως του κ. Βγενόπουλου που απαντά στην εφημερίδα «Αυγή», η οποία αναπαρήγαγε το θέμα βάσει κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ για τοποθέτησητου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη στη Βουλή, δίχως να ανατρέξει στην πηγή. Κι άλλες ελαφρώς ακατάληπτες, όπως του κ. Αλαφούζου, ο οποίος βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό REAL.
Και οι τρεις ανακοινώσεις πάντως συναντώνται στα εξής δύο σημεία: Πρώτον, αναρωτιούνται πώς περιήλθαν σε γνώση μας τα εκκαθαριστικά. Και, δεύτερον, «διαψεύδουν» το ρεπορτάζ μας, υποστηρίζοντας ότι τα εισοδήματά τους είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που παρουσιάζουμε και μας συστήνουν να μάθουμε να διαβάζουμε σωστά ένα εκκαθαριστικό σημείωμα.
Όσον αφορά το πρώτο θέμα, φυσικά δεν έχουμε κάτι να απαντήσουμε. Προστατεύουμε τις πηγές μας, όπως κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τη δουλειά του. Για το δεύτερο, ωστόσο, έχουμε λίγα να πούμε, μολονότι για οποιονδήποτε στοιχειωδώς εναργή αναγνώστη, το σκεπτικό που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τη δεύτερη μέρα κυκλοφορίας του περιοδικού θα έπρεπε να αρκεί.
Πρώτα από όλα, όμως, ας πούμε το εξής, έστω κι αν δεν θα έπρεπε να χρειάζεται: Δεν δημοσιεύουμε απλώς εκκαθαριστικά σημειώματα. Τα εκκαθαριστικά φωλιάζουν μέσα σε κάτι που είναι προφανώς αμελητέο για τους εν λόγω επιχειρηματίες αλλά οι υπόλοιποι το ονομάζουμε ρεπορτάζ και το θεωρούμε αρκετά σημαντικό. Για την ακρίβεια, δημοσιεύουμε δύο ρεπορτάζ, συνολικά 18 σελίδες, όπου εξηγούμε με λεπτομέρειες πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, πώς κατασκευάζεται το σύστημα της φοροασυλίας και γιατί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όχι μόνο δεν αποτελεί «μεταρρύθμιση» προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά ενισχύει τη φορολογική ανισότητα.
Ευλόγως, δεν πρόκειται να ξαναγράψουμε ρεπορτάζ 18 σελίδων εδώ. Κυκλοφορούμε στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα – από τη στιγμή μάλιστα που τα εισοδήματα των επιχειρηματιών επαρκούν, μπορούν να διαθέσουν 5 ευρώ να αγοράσουν το τεύχος. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να τους το στείλουμε. (Κυκλοφορούμε και στην Κύπρο, αν και ίσως ο κ. Βγενόπουλος να μην πολυκυκλοφορεί εκεί τούτον τον καιρό…)
Θα κάνουμε, ωστόσο, εδώ τρεις επισημάνσεις: Πρώτον, οι ανακοινώσεις χαρακτηρίζουν μεν «ψευδές» το δημοσίευμα, ουδόλως όμως αμφισβητούν τη γνησιότητα των εκκαθαριστικών. Ως προς τι είναι λοιπόν «ψευδές»; Στο περιοδικό δημοσιεύονται ολόκληρα τα εκκαθαριστικά. Κανένα τμήμα τους δεν αποκρύψαμε, εκτός από διευθύνσεις και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.
Δεύτερον, τα δηλωθέντα ατομικά εισοδήματά τους είναι αυτά που λέμε. Ακριβώς αυτά που λέμε.
Τρίτον, οι επιχειρηματίες μάς επισημαίνουν ότι τα εισοδήματά τους είναι υψηλότερα. Ακριβέστερα, θα έπρεπε να λένε ότι είναι υψηλότερα από τα ατομικά δηλωθέντα. Μα αυτό λέμε κι εμείς. Όχι μόνο δεν το αποκρύπτουμε (στο ρεπορτάζ μας στο περιοδικό θα δείτε, εκτός από τα ίδια τα εκκαθαριστικά όπου φαίνονται τα πάντα, ότι τονίζουμε τα αυτοτελή φορολογούμενά τους και το τεκμαρτό τους εισόδημα) αλλά σε αυτό ακριβώς βασίζουμε τη συλλογιστική που αναπτύσσουμε: δηλώνουν ατομικά τα εισοδήματα μικρομεσαίου που αναφέρουμε και στη συνέχεια παίρνουν από τις εταιρείες τους τόσα μερίσματα ώστε να καλύψουν τα τεκμήριά τους για σκάφη, αεροπλάνα, σπίτια, αυτοκίνητα, δάνεια, οικιακές βοηθούς, κλπ. Τα υπόλοιπα μένουν στις εταιρείες και μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο, φορολογημένα με 20%. Εις νέον έτος, που λένε και οι λογιστές και φοροτεχνικοί.
Γράφουμε στο ρεπορτάζ: «Η δημοσίευση των φορολογικών προφίλ των τεσσάρων επιχειρηματιών επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υπηρετεί τη διεκδίκηση κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα τη στιγμή που με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μειώνεται ακόμη περισσότερο ο συνολικός συντελεστής φορολογίας των εταιρειών αλλά και των διανεμόμενων κερδών προς τους επιχειρηματίες, ενώ για ακόμη μια φορά κατακρεουργούνται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το ζητούμενο δεν είναι να στοχοποιηθούν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες ούτε να γίνει κουτσομπολιό – γι’ αυτό άλλωστε δεν δημοσιεύονται ούτε διευθύνσεις ούτε αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων, ενώ δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία που αφορούν το Ε9, τις υπεράκτιες εταιρείες ή τα εισοδήματα που προκύπτουν από άλλες ενέργειες ή από τη συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια. Δημοσιεύουμε ένα δείγμα των στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση μας, αφότου ερευνήθηκε η γνησιότητά τους. Το ζητούμενο είναι να αντιληφθεί ένα ευρύτερο κοινό ότι τελικά “λεφτά υπάρχουν”, αλλά καμία κυβέρνηση δεν τολμά να τα απαιτήσει από τους. αναξιοπαθούντες κεφαλαιοκράτες, αλλάζοντας το νόμο ώστε να φορολογηθούν τα πραγματικά υψηλά εισοδήματα που προκύπτουν ως μερίδιο κέρδους από τις εταιρείες τους.»
Στις φωτογραφίες με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των τεσσάρων επιχειρηματιών, γράφουμε: «Αξίζει να σταθείτε στην στήλη αριστερά [.]. Κάντε την πρόσθεση των τεκμηρίων από πολυτελή γιοτ, αεροπλάνα, σπίτια, αυτοκινήτα, δάνεια, και θα ανακαλύψετε ότι το τεκμαρτό τους εισόδημα είναι όσο χρειάζεται για να είναι νόμιμοι. Λύνεται ο γρίφος πιο εύκολα και από σταυρόλεξο για αρχάριους: χαρακτηριστική είναι η πρακτική να δηλώνουν ως αυτοτελή φορολογούμενα ποσά, αυτά που προκύπτουν δηλαδή από τη διανομή των κερδών των επιχειρήσεων, μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω απ’ όσα χρειάζονται για να καλύψουν το τεκμήριο διαβίωσής τους.»
Επίσης γράφουμε στο ρεπορτάζ: «Νομίμως το κάνουν. Όπως νομίμως αφήνουν τα κέρδη τους στο ταμείο της εταιρείας τους φορολογημένα με το “ταπεινό” 20%. Και αν προκύψει και μια χρονιά εμφανίσουν ζημιές, τις καλύπτουν με τα κέρδη προηγουμένων ετών, τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί γιατί “ξέχασαν” να μοιράσουν τα μερίδια. Επαναλαμβάνουμε, νομίμως γίνονται αυτά στο ελληνικό Ελντοράντο. Βέβαια στη Γερμανία που τόσο θέλουμε να μιμηθούμε, τα μερίδια φορολογούνται μεν με μικρότερο συντελεστή, αλλά μοιράζονται το ίδιο έτος.» (Στη Γερμανία λοιπόν, που δεν είναι Ελντοράντο, τα μερίσματα φορολογούνται όλα στην πηγή κάθε χρόνο. Και αν θέλουν να κρατήσουν χρήματα από τα κέρδη για «ανάπτυξη» δηλώνουν σε ειδικό κωδικό πόσα είναι και είναι υποχρεωμένοι με τιμολόγια σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποδείξουν ότι όντως τα διέθεσαν για αυτό το λόγο και όχι για έξοδα διαβίωσης και άλλες ελληνικές εξυπνάδες.)
Λέμε και κάτι ακόμη: Ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που υποτίθεται ότι βελτιώνει το κοινωνικά άδικο αυτό σύστημα, η φορολογία των εταιρειών αυξάνεται μεν στο 26% (υπενθυμίζεται ότι μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα αναζητούν άλλη έδρα για να φορολογούνται με μικρότερο συντελεστή, ενώ εδώ τον αυξάνουν) αλλά η φορολογία των μερισμάτων στην πηγή πέφτει στο 10%. Σε μια λογική, δηλαδή, που υποτίθεται ότι υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσω της χαμηλής φορολογίας των εταιρειών, αυξάνεται ο φόρος. Αλλά μειώνεται ο φόρος σε όσα κέρδη ο επιχειρηματίας επιλέξει να πάρει σπίτι του. Εν ολίγοις θα πληρώσουν λιγότερο φόρο για τα αυτοτελή εισοδήματα (π.χ.μερίσματα από εταιρείες και άλλα). Για αυτό δεν ακούσαμε τους επιχειρηματίες να λένε κάτι, προφανώς τους φαίνεται απολύτως λογικό.
Επιμένουμε λοιπόν ότι το θέμα του ρεπορτάζ μας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και ο τρόπος με τον οποίον υπονομεύεται διαρκώς και συστηματικά από το φορολογικό σύστημα. Επιμένουμε επίσης ότι ως προς αυτό, οι τέσσερις επιχειρηματίες στους οποίους αναφερόμαστε αποτελούν εμβληματικές περιπτώσεις και ως εκ τούτου τα καλύτερα δυνατά παραδείγματα προκειμένου να καταστήσουμε ανάγλυφο στους αναγνώστες μας τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα αυτό λειτουργεί. Δεν δημοσιοποίησαμε φορολογικά στοιχεία τραγουδιστών. Δημοσιοποιήσαμε στοιχεία ορισμένων από τους ισχυρότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Και ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι κάνουν κάτι παράνομο. Αντιθέτως τονίσαμε ότι ο νόμος τους επιτρέπει να κάνουν αυτό που κάνουν.
Θα θέλαμε λοιπόν να αντιγυρίσουμε τη νουθεσία στους κκ Κόκκαλη, Αλαφούζο και Βγενόπουλο: ίσως δεν πρέπει εμείς να μάθουμε να διαβάζουμε εκκαθαριστικά αλλά αυτοί να τα συμπληρώνουν. Ή, ακόμη καλύτερα, να επιστρατεύσουν τη «φορολογική τους συνείδηση» και να ζητήσουν δημόσια να αλλάξει ο νόμος, να υποχρεώνονται να παίρνουν όλα τους τα κέρδη ως φυσικά πρόσωπα και να φορολογούνται στην υψηλότερη κλίμακα.
Και το ίδιο θα έπρεπε να ζητήσουν και οι πολιτικοί. Καθετί άλλο είναι στάχτη στα μάτια.
UNFOLLOW
ΥΓ Ο κ. Μάνεσης πού χάθηκε; Είναι απασχολημένος μήπως να συσκέπτεται με τον κ. Δένδια για το αν θα στείλουν τα ΜΑΤ να ξανανοίξουν τη Χαλυβουργία, τώρα που την έκλεισε, ώστε να εξασφαλιστεί το «δικαίωμα στην εργασία»;

Χειμερινή κολύμβηση.


Χειμερινή κολύμβηση. Το καλό που προσφέρει στην υγεία αλλά και τι κινδύνους κρύβει;

Tο κολύμπι είναι ένας τρόπος ζωής για όλες τις εποχές, για όλες τις ηλικίες.
Κατά την κολύμβηση γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματός μας, αναπνέει όλο το σώμα και βοηθά πολύ στην βελτίωση και τη θωράκιση της υγείας.
Με το κολύμπι έχουμε μεγαλύτερη επικοινωνία με τη φύση.
Bέβαια την Πρωτοχρονιά το νερό της θάλασσας στην Αττική κυμαίνεται γύρω στους 15 βαθμούς, θερμοκρασία στην οποία δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί ένα αγύμναστο ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα αν το άτομο έχει περάσει τα 40 ή αν έχει προβλήματα καρδιάς.
Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί στους 37 βαθμούς.
Το νερό της θάλασσας όμως, λόγω της πλήρους
επαφής με το δέρμα, παίρνει τη ζεστασιά του σώματος ευκολότερα. Να γιατί ο παχύσαρκος κολυμβητής με τη «μόνωση» του λίπους γύρω στο σώμα του μπορεί να μείνει περισσότερες ώρες στο κρύο νερό.
Τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα είναι το καλύτερο μονωτικό. Κυρίως όμως η συνήθεια που έχουν οι χειμερινοί κολυμβητές να κολυμπούν όλο τον χειμώνα είναι που τους χαρίζει την επίκτητη αντοχή να βρίσκονται για πολλές ώρες στη θάλασσα με θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς. Στην ίδια θάλασσα ένας ανεκπαίδευτος κολυμβητής υφίσταται το σοκ του ψύχους και χάνεται σε διάστημα 1-2 ωρών, όσο νέος και αν είναι.
Κίνδυνοι από την χειμερινή κολύμβηση.
Η άμεση επίδραση της ξαφνικής εμβύθισης στο ψυχρό νερό (κάτω των 15 βαθμών Κελσίου) μπορεί να είναι μια ασθενής, μικρής διάρκειας (2-3 λεπτών) αντανακλαστική απάντηση, που ονομάζεται ψυχρό σοκ.
Η απάντηση αυτή περιλαμβάνει απειλητικές για τη ζωή αναπνευστικές και καρδιαγγειακές επιδράσεις (άμεση σύσπαση των αγγείων της επιφάνειας του σώματος, αύξηση καρδιακού ρυθμού και μεγάλη αύξηση αρτηριακής πίεσης), που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο ή και θάνατο από πνιγμό λόγω εισρόφησης νερού. Εάν η ξαφνική εμβύθιση στο κρύο νερό δεν προκαλέσει θάνατο άμεσα, οι επιδράσεις θα επηρεάσουν την ικανότητα κολύμβησης.
Η χειμερινή κολύμβηση είναι χόμπι για μερικούς καλά προπονημένους. Σε διαφορετική περίπτωση το κολύμπι μετατρέπεται σε πραγματικό τεστ κοπώσεως για τη λειτουργία της καρδιάς, με τη χαμηλή θερμοκρασία του νερού να μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη αρρυθμία ή υπερτασική κρίση.
Το κρύο δημιουργεί στρες στον οργανισμό. Το ίδιο και η άσκηση. Ο συνδυασμός τους που φτάνει στην υπερβολή, στρεσάρει επικίνδυνα τον οργανισμό μας. Δεν πρέπει να μένουμε στο νερό μέχρι να λαχανιάσουμε. Ένα καλό, ενδεικτικό χρονικό διάστημα είναι τα 20 έως 30 λεπτά
Οφέλη της χειμερινής κολύμβησης
Όταν ένας χειμερινός κολυμβητής πέφτει στο παγωμένο νερό, στο σώμα του απελευθερώνονται οι λεγόμενες ενδορφίνες, που είναι η μορφίνη του ανθρώπινου οργανισμού. Οι ενδορφίνες έχουν γενικά αναλγητικές ιδιότητες, που διαρκούν από 2 έως 4 ώρες.
Έτσι, οι βουτιές σε πολύ κρύο νερό έχουν θετική επίδραση σε πολλές επώδυνες παθήσεις. Επιπλέον, οι ενδορφίνες έχουν και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Έτσι, η χειμερινή κολύμβηση βελτιώνει τη διάθεση και μπορεί να καταστείλει την κατάθλιψη ελαφράς μορφής.
Η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε ψυχρά ερεθίσματα έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη αντοχή στο κρύο, μέσω ποικίλων προσαρμοστικών μηχανισμών. Αρκετές εργασίες αναφέρουν πως πιθανώς οι μηχανισμοί αυτοί προσφέρουν προστασία από διάφορες παθήσεις. Το παγωμένο ντους είναι ωφέλιμο επίσης για άτομα που έχουν εξοικειωθεί σταδιακά σε αυτό.
 Το χρονικό όριο παραμονής εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία και την εξοικείωση του ατόμου.
Πριν την χειμερινή κολύμβηση πρέπει να έχει προηγηθεί απαραιτήτως ιατρική εξέταση, καθώς και περιοδική ιατρική παρακολούθηση στη συνέχεια, ειδικά για άτομα προχωρημένης ηλικίας και ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, πνευμονοπάθειες, αγγειοπάθειες, ορισμένες μυοσκελετικές παθήσεις, κάποιες μορφές νευροπάθειας και αλλεργίες

τα ιδια παντελακη μου..τα ιδια παντελη μου..


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Κοινοβουλευτική εκτροπή για να καλύψουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Εξευτελίζουν το Πολίτευμα και ποδοπατούν το Σύνταγμα για να καλύψουν τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσον αφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αυτό δείχνει το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» που συντελείται τις τελευταίες ώρες και τα παιχνίδια της κάλπης, με πρωταγωνιστές τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) της συγκυβέρνησης. Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων για ακόμη μία φορά οι αρχηγοί και οι βουλευτές τους, υποκινούμενοι...
από τα κομματικά συμφέροντα, δεν θέλουν να καταλογιστούν οι ευθύνες σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό και τους Έλληνες στην πείνα και την εξαθλίωση.
Δεν έχουν καν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθούν πώς με το να μην παραπεμφθεί σε προανακριτική ο Γιώργος Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε σπίτι του το «στικάκι» της λίστας Λαγκάρντ, επιμερίζονται τις ευθύνες τους. Ο κόσμος τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει. Τέτοια ξεφτίλα και αυτοϋπονόμευση. Η στάση και οι επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης με τις τρεις διαδικασίες και τις επτά κάλπες, θυμίζει ημέρες διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, που κάθε φορά που ήταν να συζητηθεί στη Βουλή ένα σκάνδαλο, όπως το Βατοπέδι και τα ομόλογα, και να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, «δραπέτευε» αποχωρώντας από το Κοινοβούλιο για να μην υπάρξουν διαρροές βουλευτών. Αποκορύφωμα το κλείσιμο της Βουλής το 2009 για να παραγραφούν τα αδικήματα της περιόδου 2004-2007.
Η τακτική του κοινοβουλευτικού εξευτελισμού, όχι μόνο δεν τους διέσωσε, αλλά τους καταδίκασε στη συνείδηση ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Το πάθημα δεν έγινε όμως μάθημα. Ίδια κόμματα ίδια πολιτική. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Και μην σπεύσουν κάποιοι να μιλήσουν για την ιδιάζουσα πολιτική συγκυρία και την κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα. Θα πρόκειται για αστείες δικαιολογίες.
Αυτή την ώρα αρχίζει η συνεδρίαση της Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποφασιστεί η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στην υπόθεση της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ. Η πρόταση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι να γίνουν τρεις ψηφοφορίες και να στηθούν επτά κάλπες. Η πρώτη ψηφοφορία θα αφορά στην πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για παραπομπή μονάχα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης (μία κάλπη), η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου (δύο κάλπες) και η τρίτη ψηφοφορία θα αφορά την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προσυπογραφόμενη και από τη Χρυσή Αυγή, για παραπομπή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου (τέσσερις κάλπες). Θα παιχτεί δηλαδή, το έργο ο Παπάς με τις κάλπες ή αλλιώς το «κάλπικο παιχνίδι».
Της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής θα ακολουθήσει η συζήτηση των τριών προτάσεων, με τη συμμετοχή και όσων από τους εγκαλούμενους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς επιθυμούν να αναπτύξουν τη θέση τους ενώπιον του Σώματος (κατά τη συνεδρίαση, εκτιμάται πώς θα εμφανιστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν αποκλείεται και εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου). Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των ονομαστικών ψηφοφοριών, που θα ξεκινήσουνε κατά τις 6 το απόγευμα.
Η συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και η διαβούλευση που έγιναν, κατέγραψαν μονάχα διακομματική συμφωνία να συζητηθούν οι τρεις προτάσεις την ίδια μέρα και συνεδρίαση (και όχι σε διαφορετικές ημερομηνίες). Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή μίας ψηφοφορίας με τέσσερις κάλπες, ή με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει όλα τα εγκαλούμενα πρόσωπα και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποφυγή φαινομένων αποχώρησης κάποιου κόμματος από τη συνεδρίαση (όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν από τους βουλευτές της Ν.Δ., σε συζήτηση αντίστοιχης πρότασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου), και η εξασφάλιση του δικαιώματος των βουλευτών στη «μυστικότητα της ψήφου» (που εξασφαλίζεται μονάχα αν ο βουλευτής φτάσει μέχρι την κάλπη).

Αγγίζουν τα «τρωκτικά» του υπουργείου Οικονομικών


Αγγίζουν τα «τρωκτικά» του υπουργείου Οικονομικών

Αγγίζουν τα «τρωκτικά» του υπουργείου ΟικονομικώνΣε... φέιγ βολάν έχουν μετατραπεί τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών που μοιράζονται επ' αμοιβή από εταιρείες «δημοσίων σχέσεων».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισε και δεύτερη περίπτωση διαρροής στοιχείων μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά στο κύκλωμα των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που οργανώνει την επιχείρηση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη εταιρεία διέθετε...
κατάλογο με τον 5 εκατομμύρια εγγραφές. Εκτιμάται ωστόσο ότι η συνολική λίστα που έχει διαρρεύσει συμπεριλαμβάνει περί τις 280 εκατομμυρία εγγραφές! Οπως δήλωσε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., «όλες οι λίστες προέρχονται από την ίδια ''μήτρα'', αυτήν του υπουργείου Οικονομικών».
Η επιχείρηση επικοινωνίας και μάρκετινγκ διατηρεί έδρα στο κέντρο της Αθήνας. Μέσω των ιστοσελίδων της διαφήμιζε μάλιστα την... εξειδίκευσή της στο μάρκετινγκ μέσω βάσεων δεδομένων (DataBase Marketing). Υστερα από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης, ο 45χρονος ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπός της συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης, κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας παραπάνω από 13.000 GB.


Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία που διέθετε η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλάμβαναν κομμάτια από τις λίστες που είχαν στη διάθεσή τους οι υπόλοιποι συλληφθέντες για παρόμοιες υποθέσεις. Για το λόγο αυτό, οι αξιωματικοί θεωρούν ότι ο άρτι συλληφθείς είχε πιο άμεση πρόσβαση στην "μήτρα" των στοιχείων.
Μετά τα προηγούμενα «κρούσματα» αγοραπωλησίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν και για άλλες εταιρείες που διακινούν λίστες με στοιχεία εισοδήματος, περιουσίας και άλλα οικονομικά δεδομένα. Σύντομα έφτασαν σε πληροφορίες που ανέφεραν ότι εταιρεία εμπορεύεται παράνομα τέτοια στοιχεία. Στη διερεύνηση της υπόθεσης και στις σχετικές έρευνες συμμετείχε μάλιστα ανώτατο στέλεχος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε την έδρα της εταιρείας σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη. Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν σε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες καταχωρίσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφωνικών συνδέσεων, ποσά εισοδημάτων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ), για τα οποία η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Τρεις σκληροί δίσκοι
Οι ειδικοί κατέσχεσαν τρεις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Σε βάρος του 45χρονου ιδιοκτήτη που συνελήφθη σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Η έρευνα των αξιωματικών της Δίωξης συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση και διάθεσή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ακόμη τρία άτομα (τέσσερα συνολικά) έχουν συλληφθεί για εμπορία και διακίνηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα οποία αποκόμιζαν υψηλά κέρδη. Η συνολική λίστα των 280 εκατ. εγγραφών, που φέρεται να διαθέτει η εταιρεία στην οποία έγινε ο έλεγχος προχθές, εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ.
ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ
Φύλλο και φτερό στοιχεία και μαρτυρίες
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από συγκεκριμένους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι ενέχονται στην κλοπή και τη διακίνηση των φορολογικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η... «περίοδος χάριτος» τελειώνει για τους επίορκους υπαλλήλους, που έχουν φροντίσει να μετατρέψουν τα στοιχεία των φορολογουμένων σε «χρυσωρυχείο» για τους ίδιους.
Τα απανωτά «χτυπήματα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε εταιρείες που διακινούν τις περίφημες αυτές λίστες έχουν φέρει αποτελέσματα ως προς τον εντοπισμό της «μήτρας» της διαρροής.
Οι μαρτυρίες των συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση (ένας εκ των οποίων φέρεται να παρέπεμψε στον 45χρονο που συνελήφθη προχθές), αλλά και οι πληροφορίες του περιβάλλοντός τους έχουν προσανατολίσει ήδη τους εξειδικευμένους αξιωματικούς.
Την ίδια στιγμή, πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και υπολογιστές εξετάζονται εξονυχιστικά και η Δίωξη έχει κάνει «φύλλο και φτερό» κάθε πιθανό στοιχείο που οδηγεί στους δράστες και κατ' επέκταση στους ενδιαφερομένους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται υψηλόβαθμοι υπάλληλοι. Οι πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεργάζονται με κατώτερους υπαλλήλους που εργάζονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στόχος της υφαρπαγής των δεδομένων ήταν να τα προωθήσουν στην αγορά... ως προϊόν προς πώληση.
Η διαδικασία της υποκλοπής πιθανολογείται ότι έγινε με απλή αντιγραφή, δηλαδή με ένα «στικάκι», καθώς οι περισσότεροι από τους υπολογιστές στους οποίους βρίσκονται τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Την ίδια στιγμή αναζητείται και το μέγεθος της διαρροής, σε πόσα χέρια δηλαδή βρίσκεται η λίστα ή μέρος της που έχει «φύγει» από το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ.


ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ


Όσο περνάνε οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες, τα παιχνίδια που παίζονται στη σκακιέρα που λέγεται Ελλάδα, πολλαπλασιάζονται....
Οι παίκτες πολλοί. Καινούριοι εμφανίζονται, παλιοί "εξαφανίζονται", plans b, c και πάει λέγοντας, δημιουργούνται..
Εδώ και τουλάχιστον διακόσια χρόνια (για να αναφερθώ στη νεώτερη ιστορία), ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.
ΛΥΚΟΙ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΕΣ εμφανίζονται απο παντού. Εισχωρούν με κάθε τρόπο. Παίζουν με την ανάγκη του Έλληνα για ελευθερία, παίζουν με την εμφυτη πίστη του, με το ΦΩΣ που υπάρχει μέσα του. ΚΑι τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν....
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.
ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑ το Θεό, θολώνουν τα μάτια μου, "βλέποντας" ξανά το ίδιο σκηνικό....
ΜΑ το Θεό, τρελαίνομαι όταν σκέφτομαι ότι, ότι και να κάνουμε, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΠΙΟΝΙΑ σε ένα παιχνίδι για "μεγάλα παιδιά" και μεις απο κάτω με τα κουβαδάκια μας γεμάτα ελπίδα, πίστη, αφοσίωση σε ιδανικά.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ.
Κάποιος "φίλος" μου, με εκανε να καταλάβω ότι είναι κακό πράγμα να σε κυβερνάνε τα πάθη σου.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ, ΑΝΕΤΟΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Τελικα η λαμογια τους δεν εχει ορια...


Για φτύσιμο...

Στήστε όσες κάλπες θέλετε.
Η ταμπέλα πάνω γράφει...ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

*** Η Χώρα, η Κοινωνία, η Δημοκρατία ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ
και το moonί Μαρκογιαννάκης λούζεται.


*** Ταξίαρχος Σαμαράς: Παρών.
  Συνταγματάρχης Βενιζέλος: Παρών.
Σεκιουριτάς/Υπασπιστής Κουβέλης: Παρών.
 

***  Στη δημαρ με αγάπη...
Να προσέχετε τις κάλπες...μην και προκύψουν 
Καλογιάννηδες!!
(κι αυτό το ρόλο -του φύλακα/μπάτσου- παίζεις Φώτη).

*** Νέο αίτημα υπέβαλε ο Κουβέλης στη...Συγκυβέρνηση!!
Να μην απολυθούν εργαζόμενοι από το Ταμιευτήριο.
Προφήτης είναι...Κασσάνδρα...βαποράκι...που θα πάει...
θα το λύσω το μυστήριο!!

*** Παρά τις "φιλολαϊκές" προτάσεις πολλών 
κυβερνητικών  βουλευτών, ο Στουρνάρας αρνήθηκε 
τη μείωση του ειδ.φόρου στο θέρμανσης.
  Παρά την κατηγορηματική δέσμευση (προεκλογική 
και μετεκλογική) του Σαμαρά για τη μείωση,
εντός του 2013, του  ΦΠΑ στην εστίαση, ο Στουρνάρας
 τη "μετέφερε" στο 2014.
Χτες στη ΝΕΤ ο Παυλόπουλος εγκάλεσε τον Στουρνάρα
 για υπερβολική αλλαζονεία.
...Βρέθηκε ο επόμενος...Παπακων/νου!!

*** Στο μπουρδέλλο "η Ελλάς" δύο πράγματα δουλεύουν 
ρολόι:
Το σεξ (Βαρβαρότητα μνημονίων) και το νταβατζηλίκι
 (Βία, Αυταρχισμός Συγκυβέρνησης).

*** ΘΑΝΑΤΟΣ αρμόζει σε μιά κυβέρνηση όταν πανηγυρίζει 
που "κατάφερε" να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους 
για να μη πεθάνουν παιδιά.
ΘΑΝΑΤΟΣ αρμόζει σε μιά Κοινωνία όταν παρακολουθεί 
ΑΠΡΑΓΗ και ΑΜΕΤΟΧΗ .

*** Γιατί ρε Φώτη να "έψαχνες" να βρεις 60 εκ/ρια 
να "σώσεις" τα παιδιά, αν ο Συνεργός σου Βενιζέλος 
αξιοποιούσε τις λίστες;;
Δεν είναι αυτό ποινικό αδίκημα;;
Δεν εγκλημάτισε ο Συνεταίρος σου;;
..................................
 ...Κι εσύ Λαέ Χαντακωμένε που καταπίνεις τη Βαρβαρότητα τους,
φάε τώρα και τη "δημοκρατία" τους...

Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό.


Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από την αγορά της Ολλανδίας και του Βελγίου

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιανουαρίου 17, 2013
http://static.in.gr/webstatic/C4D3FD197486ECD6B65B198F0C5FE62F.jpg
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από την αγορά της Ολλανδίας αλλά και του Βελγίου, έπειτα και από τη διοργάνωση της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Vakantiebeurs 2013», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 13 Ιανουαρίου στην Ουτρέχτη.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ANVR, οι κρατήσεις για την Ελλάδα δεν θα επηρεαστούν από το γενικότερο κλίμα οικονομικής ύφεσης που προμηνύεται για την ολλανδική τουριστική αγορά (-3%), καθώς η Ελλάδα θεωρείται κοντινός προορισμός και οικονομικά πρόσφορη λύση.
Η διευθύντρια του ΕΟΤ στις Κάτω Χώρες, Ελένη Σκαρβέλη, υπογράμμισε τη σημασία της ολλανδικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατραπεί το περυσινό -11% στις αφίξεις Ολλανδών στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Σκαρβέλη εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι θα ανατραπεί η περυσινή αρνητική εικόνα και ο στόχος είναι η αύξηση των τουριστικών ροών κατά 20%, υπερκαλύπτοντας έτσι το περυσινό χαμένο έδαφος.
Ειδικά για την αγορά του Βελγίου, η κ. Σκαρβέλη τόνισε, ότι το εκεί γραφείο του ΕΟΤ καταγράφει μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις των Βέλγων για Ελλάδα για όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς.
Ενδεικτικό της δυναμικής της εν λόγω αγοράς είναι και το γεγονός, ότι οι κρατήσεις των Βέλγων για την Κρήτη είναι αυξημένες κατά 45% σε σχέση με πέρυσι.
Όπως επισημάνθηκε, οι Βέλγοι τουρίστες έχουν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν ταξιδιωτική δαπάνη δαπανώντας κατά μέσο όρο 280 ευρώ κατά μέσο όρο.
Πέρυσι, στην Ελλάδα ήλθαν 300.000 Βέλγοι και 360.000 Ολλανδοί.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έγιναν πολλές συναντήσεις με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών προορισμών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ολλανδική αγορά, όπως:
Η τόνωση προβολής της απευθείας πτήσης Άμστερνταμ – Σητεία, σε συνεργασία με την TUI Holland.
Η έναρξη συζητήσεων με την Transavia και το Sundio Group για δημιουργία νέας πτήσης με προορισμό την Θεσσαλονίκη και στήριξη της Χαλκιδικής.
Η προώθηση της Λευκάδας, ως προορισμού για μελλονύμφους.
Η παρουσίαση της Εύβοιας στους χώρους των Γραφείων του ΕΟΤ στο Άμστερνταμ και στις Βρυξέλλες και πολλές ιδιωτικές συμφωνίες με την ολλανδική τουριστική αγορά.

Σοφα λογια.

Η καταρα των ειδικων.                                                                                                                             1. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος διαιτολόγους, γέμισε και η κοινωνία παχύσαρκους.
2. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος οικογενειακούς συμβούλους, διέλυσαν οι οικογένειες.
3. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος οικολόγους, μετατράπηκαν τα βουνά σε βιομηχανικά πάρκα.

4. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος γιατρούς ψυχικής υγείας, γέμισε ο κόσμος με ψυχικά ασθενείς που παίρνουν ψυχοφάρμακα.
5. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος δασκάλους σεξουαλικής αγωγής, γέμισε η κοινωνία


με ανώμαλους, παιδόφιλους, πόρνες, ομοφυλόφιλους.
6. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος σεξολόγους, σταμάτησαν να γεννιούνται παιδιά.
7. Από την στιγμή γέμισε ο κόσμος αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, γέμισε και η φύση αυθαίρετα.
8. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος οικονομολόγους, καταχρεώθηκαν όλοι και σχεδόν κατέρρευσε η οικονομία.
9. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος πολιτικούς αναλυτές, κάθε χρόνο έχουμε και μια νέα πολιτική κρίση.
10. Από την στιγμή που γέμισε ο κόσμος σπουδασμένους υψηλών προσόντων απόφοιτους Πανεπιστημίων, έπεσαν το μεροκάματα και γέμισε η κοινωνία ανέργους.
11. Όσο οι ειδικοί του Κράτους προσπαθούν να οργανώσουν την οικονομία, τόσο πέφτει η πραγματική παραγωγή και καταρρέει η οικονομία.
12. Όσο το Κράτος αυξάνει τον έλεγχο και την οργάνωση των φορολογικών καταστάσεων των πολιτών, τόσο πέφτουν το έσοδα του Κράτους και φτωχαίνουν οι πολίτες.
13. Όσο αυξάνονται οι οργανώσεις προστασίας των ζώων, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν προς εξαφάνιση διάφορα ζώα.
14. Όσο αυξάνονται οι οργανώσεις προστασίας των φτωχών, τόσο αυξάνονται και οι φτωχοί του κόσμου.
15. Όσο αυξάνονται οι ειδικοί για την ορθή διαχείριση των υδάτων, τόσο μολύνεται το νερό.
16 . Όσοι περισσότεροι οικονομολόγοι και νομπελίστες στα οικονομικά έρχονται στην Ελλάδα, τόσο περισσότερο βυθίζεται η οικονομία.

 17. Όσο περισσότερο αυξάνονται οι πολιτικοί που θέλουν να μας σώσουν, τόσο θα βαθαίνει η κρίση τις Ελλάδος.
18. Κτλ Κτλ Κτλ.
Γι’ αυτό σας λέω, όπου ακούτε για κάποιον φωστήρα ειδικό, μακριά. μακριά! Όσο μπορείτε πιο μακριά από αυτόν!!!

«δεν έχω να πληρώσω»


Το κίνημα «δεν έχω να πληρώσω» απειλεί κυβέρνηση και οικονομία

Ένα μεγάλο κίνημα απλώνεται πάνω από την Ελλάδα που απειλεί την οικονομία και τις θυσίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Δεν είναι από αυτά τα κινήματα τύπου «δεν πληρώνω τα διόδια» αλλά ακόμη πιο σοβαρά. Είναι το κίνημα «δεν έχω να πληρώσω». Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν όσα γράφουμε κατά καιρούς για αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών των ιδιωτών προς το δημόσιο.

Ολόκληρο το 2012 οι Έλληνες «φέσωσαν» με περισσότερα από 13 δισ. ευρώ το κράτος, σύμφωνα με τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Μόνο το Δεκέμβριο, που υποτίθεται ότι πολλοί πήραν και το δώρο, οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ. Αν αυτό δεν είναι σημάδι ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους, τα έτοιμα στέρεψαν και πλέον δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και άλλα χαράτσια, τότε τι άλλο θα περιμένουμε;

Θέλετε και άλλο στοιχείο ακόμη πιο εντυπωσιακό; Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2011 μαζί με τα νέα χρέη του 2012 (που κι αυτά θα λογιστούν ως ληξιπρόθεσμα) έφτασαν τα 56,7 δισ. ευρώ, σχεδόν το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς οι εισπράξεις εσόδων δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Από τα 13,2 δισ. κατάφεραν να εισπράξουν μόλις 1,4 δισ. ενώ ο στόχος ήταν για πάνω από 2,5 δισ. επομένως έχουμε μαύρη τρύπα 1 δισ.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η τρόικα βάζει απαγορευτικό στον Γ. Στουρνάρα για νέα ρύθμιση οφειλών ενώ απαιτεί για μικρο-οφειλέτες τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών για χρέη έως 3.000 ευρώ ο καθένας.

Προφανώς πιστεύουν ότι οι Έλληνες έχουν ακόμη «λίπος» να κάψουν, ότι κρύβουν τα λεφτά και δεν τα δίνουν για να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Είναι μάλλον μακριά νυχτωμένοι.

Τελη κυκλοφοριας 1 ευρω..


ΚΕΡΚΥΡΑ: Το ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας «αλλάζει» τη σχέση πολίτη κράτους!!!

 
 
 
 
 
 
Rate This

Το ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας «αλλάζει» τη σχέση πολίτη κράτους

·        Από τη σιωπή των αμνών στην πολιτική ανυπακοή!

·        «Οι στρατιωτικές τακτικές είναι του ελευθέρου σκοπευτή, της ενέδρας και της επιδρομής. Οι πολιτικές τακτικές είναι ο τρόμος, ο εκβιασμός και η δολοφονία» Αυτό ακολουθεί η εξουσία σήμερα για να πάρει τους φόρους για τους δανειστές τοκογλύφους!

Τα δύο κυρίως τελευταία χρόνια άρχισε να φουντώνει ένας νέος αυθόρμητος νομικός και κινηματικός αγώνας συλλογικής άρνησης στους τεράστιους αστικούς μηχανισμούς με την μη καταβολή του χαρατσιού των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας. Πρωτεργάτης και εμπνευστής (με νομική τεκμηρίωση) ο… Γιώργος Καλούδης, Δικηγόρος (παρά Αρείου Πάγου, ΣΤΕ) και σήμερα περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων, επικεφαλής ανεξάρτητης κίνησης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» επώνυμο μέλος της κοινωνίας της Κέρκυρας.

Από τα πέρσι στο θέμα δραστηριοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή πολίτες από το Αγρίνιο και από φέτος και από το Μεσολόγγι. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με πυρήνες το Αγρίνιο και την Κέρκυρα και με την βοήθεια του ιντερνέτ φούντωσε  ένα πανελλαδικό δίκτυο αντίστασης και ανυπακοής από το Κιλκίς, την Θεσσαλονίκης, τηνΕύβοια (Κάρυστο), Λαμία, Λάρισα, Αττική, την Ηλεία, Καλαμάτα, Κόρινθο, Αίγιο, Πάτρα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Τρίκαλα κ.α. με βασικό συστατικό στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης για συνύπαρξη από την ολέθρια οικονομική πολιτική των μνημονίων υπηρετώντας τις πραγματικές προτεραιότητες των πολιτών. Η αμφισβήτηση δηλαδή των δομών του αστικού κράτους και των πολιτικών εκπροσώπων του, όπου υποβαθμίζουν συνεχώς τη ζωή των πολιτών και των οικογενειών μας, προκειμένου να υπηρετηθούν ξένα και ντόπια τραπεζικά και πολυεθνικά συμφέροντα μετατρέποντας τη ελληνική κοινωνία σε ένα απέραντο φτωχοκομείοΗ αντίσταση αυτή της κίνησης του 1ος ευρώ για το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας που επιβάλουν οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες υπηρετώντας την αόρατη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, όπως και τα κινήματα δεν πληρώνω και των πλατειών ως νέα μορφή συλλογικών δράσεων και πολιτικής ανυπακοής δεν έτυχαν της προσοχής από τα παραδοσιακά κόμματα αλλά ούτε και η αριστερά όλου του φάσματος έδωσε την ανάλογη προσοχή. Ίσως να θεωρούν ότι επειδή δεν είναι συντεταγμένο δεν ανήκει στο κίνημα! Πάντως η ιστορία θα είναι αμείλικτη για όλους μας.  Που είναι οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ; Που είναι τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία, η αυτοδιοίκηση κ.α; Μήπως τελικά αισθάνονται περισσότερο ασφάλεια στη διαχείριση της ήττας από την επιδίωξη της σύγκρουσης;

Η ταξική διαστρωμάτωση πλέον δεν θα καθορίζεται από τον βαθμό συμμετοχής του ατόμου στη σχέση παραγωγή των αγαθών αντίθετα καθορίζεται πλέον από το βαθμό συνείδησης και τη δυνατότητα ενός εκάστου των πολιτών στην καλός εννοούμενη καταναλωτική του πίστη. Ο μισθωτός και ότι έχει απομείνει από τους μικρομεσαίους αγρότες (οι άνεργοι δεν υπολογίζονται από την τρόικα!) οδηγούνται σε μια σύγχρονη φτώχεια! Στα υπόγεια της εσχατιάς έχει συμπαρασυρθεί η μεσαία τάξη και κινδυνεύουν να βρεθεί και τμήμα των εύπορων τμημάτων του κοινωνικού ιστού! Η νέα κατοχική συνθήκη θα διαθέτει μεγάλη επάρκεια πολυεθνικών βιομηχανοποιημένων (πλέον) αγαθών, αφού αποσάρθρωσαν την αγροτική παραγωγή της χώρας (με τις ευρωπαϊκέςολοκληρώσεις),  χωρίς όμως οι νεόπτωχοι έλληνες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτά. Στόχος της ευρωπαϊκής ελίτ να υπάρξει μια οικογενειακή και κοινωνική κατάθλιψη με το φάντασμα της κρίσης πάνω από τις πόλεις, με την καλλιέργεια ενός ιδιότυπου φόβου υποταγής στο 4ο Raix ώστε να μαζεύουν ευκολότερα τους φόρους και για την γρηγορότερη εξαγορά της γης των προγόνων μας για ένα κομμάτι ψωμί!

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι νόμοι έχουν ως σκοπό ύπαρξης να ρυθμίζουν την αρμονία της κοινωνίας και την εύρυθμη λειτουργία της συλλογικής συνύπαρξής μας, είναι για να εξασφαλίζουν όρους συλλογικής και ατομικής ευημερίας και ανάπτυξης. Κι όχι για να μεταβάλλουν τους πολίτες σε τροφίμους στρατοπέδου συγκέντρωσης και να κάνουν την χώρα ένα μεταμοντέρνο ΑΟΥΣΒΙΤΣ.

Οι ντόπιοι υπηρέτες τους υπονόμευσαν, υποκατέστησαν και τελικά διέλυσαν το κράτος πρόνοιας που σήμερα ανοικτά ανακηρύσσεται από όλους αυτούς σε παράγοντα καθυστέρησης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης… Αυτό θέλουν οι Μερκε(ληστές) να τα πάρουν όλα τσάμπα για να αρχίσει το πάρτι με τις οικονομικές ζώνες και την συνεκμετάλλευση του ορυκτού, και εναέριου πλούτου. Και ο ελληνικός λαός να γίνειδούλος στους αποικιοκράτες… Όσοι περισσέψουν! Η κόντρα μεταξύ των ευρωπαϊκών και των υπερατλαντικών συμφερόντων γίνεται για τον έλεγχο των ορυκτών καυσίμων που εξαντλούνται στην ανατολή και την εκμετάλλευση του πλούτου στον ευρωπαϊκό νότο, αφού πρώτα εξαθλιώσουν τους λαούς. Σε λίγο η μεταφορά θα αντικατασταθεί με τον παραδοσιακό τρόπο τα ζώα ενώ τα οχήματα θα γίνουν ξανά είδος πολυτελείας, όσο και εάν αυτό φαντάζει υπερβολικό.

Στο Αγρίνιο 200 συμπολίτες κατέθεσαν το συμβολικό ποσό του 1ος ευρώ(εμπρόθεσμα) για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2013, παρά την άρνηση του ΤΠΔ να συντάξει γραμμάτιο παρακαταθήκης, εντούτοις η κίνηση με την βοήθεια των νομικών της, με καθαρό στόχο και με την καθημερινή μαζική παρουσία των συμπολιτών και την στήριξη ορισμένων τοπικών ΜΜΕ κατέθεσαν τελικά εξωδίκως ομαδικά γραμμάτια είσπραξης στη Δ.Ο.Υ για λογαριασμό του παρακαταθηκών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλα ταμεία έγινε σύναψη παρακαταθήκης (ατομική) κανονικά, Μεσολόγγι, Λαμίακ.α. Στο Μεσολόγγι πάνω από 100 συμπατριώτες μας κατέθεσαν ατομικά 1 ευρώ στο εκεί Ταμείο ΠκΔ. Στην Κάρυστο ξεπέρασαν τους 200 ιδιοκτήτες οχημάτων παρά την εχθρική στάση του τοπικού έφορα. Στην Κέρκυρα μαζική ήταν η συμμετοχή πάνω από 2000 συμπατριώτες του Καλούδη τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα του Ιονίου.

Το ποσοστό συμμετοχής θα ήταν μεγαλύτερο εάν υπήρχε καλύτερη πληροφόρηση και προπαντός εάν δεν επιβάλλονταν η φασιστικού τύπου τρομοκρατία των  κεντρικών ΜΜΕ προς τους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Αποτέλεσμα 2.000 Αγρινιώτες και 80.000 σε όλη τη χώρα προτίμησαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους μέσα στα χέρσα χωράφια των χωριών τους καταθέτοντας τις πινακίδες τις οποίες έχουν πληρώσει με το τέλος ταξινόμησης. Αποτέλεσμα φόβου και μη σωστής ενημέρωσής τους καθώς είναι φανερή η έλλειψη κινηματικών συλλογικοτήτων τοπικά και εθνικά στο επίπεδο της ανυπακοής.

Ο φόβος του υφυπουργού Μαυραγάννη και ΣΙΑ, είναι η απόδραση των ελλήνων από την «στρούγκα» του κράτους, δηλαδή η αμφισβήτηση από τους πολίτες στο ιδεολογικό επίπεδο του κυρίαρχου ρόλου της πολιτικής εξουσίας να επιβάλει κάθε φορά τον τιμάριθμο στο επίπεδο ζωής για τον καλλίτερο έλεγχο των «μαζών» (Ναομ Τσόμσκι). Φόβος για να μην υπάρξει πλήρης κατάρρευση του εισπρακτικού τους μηχανισμού και της μελλοντικής κατάργησης των χαρατσιών στην πράξη από την άρνηση των πολιτών. Έτσι φρόντισαν τον Απρίλιο 2012 να εκδώσουν μια Έωλη νομικά γνωμάτευση για να φράξουν το δρόμο της κοινωνικής απελευθέρωσης από τις οικονομικής ζώνες ενός ταξικού, άδικου και εκμεταλλευτικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Αφαιρώντας ουσιαστικά από κάθε ιδιοκτήτη το ιδιωτικό του μέσο μεταφοράς χωρίς βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη δημόσια δωρεάν συγκοινωνία διότι πλέον η ταχύτητα μεταφοράς του κόσμου της εργασίας δεν τους αφορά αφού η χρηματιστηριακή οικονομία και ο πλούτος των οικονομικών ελίτ πλέον παράγεται μέσο των δικτύων και της ταχύτητας της ηλεκτρονικής εποχής.

Επίσης πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν ότι η διεκδίκηση πλέον είναι κάτι το νόμιμο από αυτόν που τους αδικεί και ότι στην προκειμένη περίπτωση γίνεται κάτι αμφίσημο και ίσως ο έφορος καταλογίσει τα ποσά κ.λ.π. ότι θες μπορείς να ακούσης στο θέμα αυτό. Μπορούμε να προσθέσουμε εδώ ότι «ο μεγαλύτερος φασισμός είναι ο φόβος»αυτοί που τον ενσπείρουν στη κοινωνία τι μπορεί να είναι, δημοκράτες; Ψυχολογικές επιχειρήσεις κατατρομοκράτησης που δεν έχουν ξαναεμφανισθεί ποτέ στα χρονικά!

Έτσι μας έμαθαν-υποχρέωσαν οι απουσιάζοντες χρόνια τώρα να υπακούμε στην άκριτη πληρωμή των κεφαλικών φόρων και μάλιστα με μια ψεύτικη εθνική συνείδηση μέσω των κοινωφελών οργανισμών (βλέπε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δημοτικά τέλη) και σήμερα με την δήθεν χρεοκοπία της χώρας. Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα των Αγρινιωτών ενώ ο Δήμος Αγρινίου με χρήματα των δημοτών χρηματοδότησε με ένα τεράστιο ποσό την επέκταση του δικτύου της ιδιωτικής επιχείρησης στη πόλη. Έργο που φαντάζει ότι έγινε προς όφελος των δημοτών ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη αφού ο δημότης για την ηλεκτρική του παροχή πληρώνει στη ΔΕΗ (τέλη σύνδεσης και τιμολογίου-χαράτσια κ.α.) καθώς και τα δημοτικά τέλη στο δήμο, με αποτέλεσμα τα κέρδη από την υπεραξία του έργου που χρηματοδότησε η κοινωνία να πηγαίνουν στους ιδιώτες μετόχους της τ. κοινωφελούς εταιρίας!

Αυτό γίνεται και με τα τέλη κυκλοφορίας αντί της ανταπόδοσης στον τόπο που προεισπράττονται για την συντήρηση και την ύπαρξη νέων δρόμων στο νομό Αιτωλ/νίας αυτά παρουσιάζονται σαν φόρος και οι δρόμοι παραμένουν καρμανιόλες. Έχουμε το παράδειγμα με την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας που δεν έχει λάβει ούτε 1 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη κυκλοφορίας για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και δικαιολογημένα να διαμαρτύρεται ο περιφερειάρχης επί αυτού (έχουμε καταθέσει τα υπομνήματά του προς τους αρμόδιους υπουργούς). Ότι ποσά έχει εξασφαλίσει για επισκευές δρόμων είναι από προγράμματα και ΕΣΠΑ.

Η κοινωνική αμφισβήτηση στο θέμα της ανταπόδοσης φόρων κ.λ.π. μόλις έχει αρχίσει να δημιουργεί μια νέα σχέση πολίτη κράτους και θα πάρει νέα χαρακτηριστικά όσο ο λαός θα φτωχαίνει ακόμα περισσότερο από τα δυσβάστακτα χαράτσια των μνημονίων και των προθύμων της συγκυβέρνησης και την απαξίωση των κομμάτων στα αυθόρμητα κινήματα ανυπακοής. Περνάμε από τη φάση της αδράνειας και τηςσιωπής των «αμνών» στην πολιτική ανυπακουή και την απαίτηση  στο τι πληρώνω και γιατί το πληρώνω. Όταν δεν έχω δεν πληρώνω! Κίνηση αμφισβήτησης της κυρίαρχης τάξης να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς. Στην ανάγκη να γεννηθεί από τα κάτω ένα νέο κοινωνικό υπόδειγμα που θα υπηρετεί πραγματικά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του σήμερα.

Εμείς αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε στην οικονομική ενίσχυση της ελίτ και των πολυεθνικών που κυριαρχούν και εκμεταλλεύονται τον όποιο παραγόμενο πλούτο στη χώρα μας, ούτε θα φοβηθούμε τις απειλές τους διότι δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα μας και την έχουν αφήσει χωρίς παραγωγή μας απειλούν και από πάνω! Έλεος… Δηλώνουμε επίσης ότι ούτε τους ευρωπαίους δήθεν «εταίρους» μας θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν της οικογένειές μας και την ελληνική κοινωνία μετατρέποντας την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό νότο σε γερμανικές αποικίες με όρους ζωής Κίνας και Μπακγλατές. Δε θα δεχθούμε να γυρίσουμε πίσω σε μια νέα γερμανική κατοχή! Ούτε θα παραδοθούμε εύκολα.

Επειδή ακούγονται πολλές «κραυγές» (μεταξύ ψεύδους και ειρωνείας, Ομπέρτο Έκο) από το οικονομικό επιτελείο της ανεκδιήγητης συγκυβέρνησης και τα παπαγαλάκια της όσον αφορά με τις επιπτώσεις δήθεν που έχουν όσοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας, τους λέμε ότι οι φίλοι του κινήματός μας πλήρωσαν εμπρόθεσμα το ποσό του ενός ευρώ. Κατέβαλαν υπέρ δημοσίου (πλήρωσαν0 το συμβολικά ποσό του 1ος  ευρώ και διατηρούν το δικαίωμα της ακρόασης για αιτιολόγηση των ενστάσεων της εξώδικης διαμαρτυρίας, που κατέθεσαν οι φίλοι του κινήματος, που δεν αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα δημόσια έσοδα, σύμφωνα με το σύνταγμα (όσο υπάρχει ακόμα) και τους νόμους του κράτους. Η νομική τεκμηρίωση του Γ. Καλούδη και της τοπικής μας ομάδας υποστήριξης και άλλων επιστημόνων, που μας πλαισιώνουν έχουμε την πεποίθηση ότι η ρωγμή που φαίνεται να ανοίξαμε θα βοηθήσει να ξεσπάσει το ποτάμι της οργής.

Θέλουμε να ενημερώσουμε για μια ακόμα φορά και να αποκαλύψουμε τα ψέματαπου ακούγαμε όλες αυτές τις ημέρες στις εφορίες και στο Ταμείο Π & Δ σε όλη την Ελλάδα από ορισμένους υπαλλήλους και τα κεντρικά ΜΜ(Ε) Αποχαύνωσης για το τυπικό θέμα ώστε να ξεμπλέξουν λίγο τα πράγματα.

ΝΟΜΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:      

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικά ΤΕΛΗ και όχι φόροςσύμφωνα με το άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος, που αναφέρει ρητά ότι:

«Kανένας φόρoς δεν επιβάλλεται oύτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμo πoυ καθoρίζει τo υπoκείμενo της φoρoλoγίας και τo εισόδημα, τo είδoς της περιoυσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγoρίες τoυς, στις oπoίες αναφέρεται o φόρoς.»

Τα τέλη κυκλοφορίας όπως ορίζονται από το άρθρο 35 του νόμου 3986/2011, επιβλήθηκαν  χωρίς τυπικό νόμo πoυ καθoρίζει τo εισόδημα, τo είδoς της περιoυσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγoρίες τoυς, στις oπoίες αναφέρονται, επιβάλλονται σε μια περιουσία που δεν επιφέρει εισόδημα, και της οποίας ο μόνος καθορισμός είναι τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα. (Τα κυβικά εκατοστά όμως δεν αντιστοιχούν στην αντικειμενική μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου). Κατά συνέπεια, δεν είναι φόρος και ως συνέπεια αυτού:

Δεν μπορεί ο Οικονομικός Έφορος να προχωρήσει σε καταλογισμό και να  βεβαιώσει το αρχικό ποσό των τελών στο Δημόσιο Ταμείο, ούτε σε καμία κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Διότι. Η  καταβολή τους έπρεπε να συνδυάζεται εκτός του τυπικού νόμου, με τη προηγούμενη εκπλήρωση από το κράτος των υποχρεώσεών του να παρέχει δρόμους σωρευτικά κατ΄αρχήν ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, κατά δεύτερον ΜΗ ΑΘΛΙΟΥΣ και κατά τρίτον ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ με το ποσό που εισπράττει. Το θέμα αυτό κρίνεται κάθε φορά κατά περίπτωση και δεν υπάρχει υποχρέωση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για πληρωμή τελών κυκλοφορίας όταν το κράτος δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για πολύ καλούς δρόμους, διότι τα ποσά που εισέπραξε όλα τα προηγούμενα 10 χρόνια θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει και να μας παρέχει, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Έχουμε ήδη καταθέσει τις αντιθέσεις μας στο εξώδικο που γνωστοποιήσαμε στη Δ.Ο.Υ. με αρμόδιο δικαστικό επιμελητή.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ

1ος Λόγος: Διότι, σύμφωνα με την αρ. 428/2005 απόφαση του Αρείου Πάγου) :

«τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, έχουν χαρακτήρα ανταποδοτικών τελών, δεν είναι φόροι, και επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων για τη χρησιμοποίηση από τους τελευταίους του οδικού δικτύου της χώρας και την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την συγκάλυψη των δαπανών συντήρησης του δικτύου τούτου».

Από τα τεράστια ποσά λοιπόν που εισέπραξε από τα τέλη κυκλοφορίας το κράτος, συγκεκριμένα 1.589.900.000 ευρώ κατά το 2010 και 1.116.100.000 ευρώ κατά το 2011 (σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών προς εξώδικη διαμαρτυρία πολιτών, με θέμα: «Χορήγηση στοιχείων εσόδων κρατικού προϋπολογισμού»),ελάχιστα επενδύθηκαν για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της χώρας μας και την κατασκευή νέων δρόμων και ελάχιστα από αυτά επέστρεψαν στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στον π. Νομό Αιτωλ/νίας, όπου ζούμε  και δραστηριοποιούμαστε. Με αποτέλεσμα οι δρόμοι μας να παραμένουν άθλιοι, όπως ήταν πριν 30 χρόνια, ασύμβατοι με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές οδοποιίας και άκρως επικίνδυνοι. Απόδειξη του ισχυρισμού μας, εκτός των άλλων, αποτελεί και η σκληρή στατιστική των τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο αφανίζεται ένα ολόκληρο χωριό 1.600 ατόμων, περίπου, από τον χάρτη της ελληνικής επικράτειας. Κατά συνέπεια αφού το κράτος δεν εκπλήρωσε τον ανταποδοτικό χαραχτήρα των τελών δεν νομιμοποιείται συνταγματικά, δεν νομιμοποιείται από τον ίδιο τον νόμο θέσπισης των τελών κυκλοφορίας και από τον ανταποδοτικό τους χαραχτήρα και την αντίστοιχη δική του υποχρέωση να μου παρέχει καλούς και ασφαλείς δρόμους, δεν νομιμοποιείται δημοκρατικά, δεν νομιμοποιείται ούτε ηθικά να ζητεί ως κεφαλικό φόρο  τέλη  κυκλοφορίας δεν νομιμοποιείται για τους λόγους αυτούς να τα βεβαιώσει ως οφειλή μου στο Δημόσιο Ταμείο.

2ος Λόγος: Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπεάμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης

3ος Λόγος: Διότι τα τέλη κυκλοφορίας παρόλο που δεν είναι φόρος, επιβάλλονται αντισυνταγματικά ως φόρος σε μια περιουσία η απόκτηση της οποίας έχει φορολογηθεί με το τέλος ταξινόμησης, ενώ η χρήση της πληρώνεται και επιβαρύνεται και με τους υπέρογκος φόρους καυσίμων και με τα διόδια. Επιβάλλονται λοιπόν ως διπλή και τριπλή φορολογία, δίχως να καθορίζεται η παλαιότητά και η αντικειμενική μεταπωλητική της αξία, ούτε καν ο συντελεστής φορολόγησης! (Σημειώνουμε ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα τέλη κυκλοφορίας καθορίζονται με έναν συγκεκριμένο συντελεστή φορολόγησης και όχι αυθαίρετα όπως στην Ελλάδα. π.χ. στη Γερμανία, τα αυτοκίνητα τύπου euro 3 πληρώνουν με συντελεστή 0,0675 ευρώ/κυβικό, δηλαδή εάν έχουν 2000 κυβικά, πληρώνουν τέλη 135 ευρώ/έτος, ενώ στην Ελλάδα 660 ευρώ/έτος. Πέραν τούτου έχουν τη δυνατότητα προσθήκης ενός «πράσινου φίλτρου» για μείωση των ρύπων, που θα επιφέρει επιπλέον μείωση των τελών. Ενώ στην Ελλάδα, η μόνη δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος να συμβάλλουμε στην πράσινη ανάπτυξη είναι η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου!

4ος Λόγος: Διότι κατά παράβαση του Συντάγματος και των αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας στις οποίες υποχρεώνει τον κοινό νομοθέτη και τον κρατικό λειτουργό-εφαρμοστή του Συντάγματος και του νόμου, ο νόμος 3986/2011 άρθρο 35,ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ αυτοκινήτων που αγοράστηκαν πριν το 2010 και αυτών που αγοράστηκαν μετά το 2010 και η επιβολή υπέρογκων τελών κυκλοφορίας στα πρώτα, ενώ ελάχιστων έως μηδενικών στα δεύτερα, παραβαίνει το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο:

Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τoυς.

Ο νόμος λοιπόν 3986/2011 στο άρθρο 35 για τα τέλη κυκλοφορίας κάνει σαφή διάκριση μεταξύ των εύπορων πολιτών που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο, (άρα και να προσφέρουν περισσότερα στα δημόσια βάρη) απαλλάσσοντάς τους από τα τέλη κυκλοφορίας επειδή οι ρύποι του είναι λιγότεροι των 100 γραμμαρίων/χιλιόμετρο και μεταξύ των άπορων πολιτών που εξαναγκάζονται να διατηρήσουν το παλιό τους, και για το λόγο αυτό τιμωρούνται με υπέρογκα τέλη. (παρόλο που έχουν μικρότερη δυνατότητα προσφοράς)  Ο νόμος είναι άδικος και αντισυνταγματικός διότι δεν δίνει τη δυνατότητα (όπως π.χ. συμβαίνει στη Γερμανία) τοποθέτησης του «πράσινου φίλτρου» στην εξάτμιση, δια του οποίου μειώνονται οι ρύποι και αντίστοιχα τα τέλη κυκλοφορίας. Πέραν τούτου ο νόμος είναι εξωπραγματικός, διότι είναι βέβαιο πως ένα κακοσυντηρημένο νέο αυτοκίνητο, εκπέμπει περισσότερους ρύπους από ένα παλιό καλοσυντηρημένο. Είναι ψευδής λοιπόν ο ισχυρισμός πως η φορολόγηση γίνεται σύμφωνα με τους ρύπους, αφού οι ρύποι δεν ελέγχονται. Πέραν τούτου είναι βεβαιωμένο ότι η παραγωγή διαρκώς νέων αυτοκινήτων παράγει περισσότερους ρύπους από την διατήρηση των παλαιών.

5ος Λόγος: Διότι, παράνομα και χωρίς συνταγματική και δίκαιη αιτιολογία, προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους στο οποίο αντιστοιχούν, ενώ  ο ίδιος ο νόμος προβλέπει 6 μηνιαίες δόσεις για ποσά άνω των 200€, άρα όποιος τα καταθέτει μέσα στο 2013 τα καταθέτει εμπρόθεσμα.

Ως δημότες Αγρινίου για τη χρήση των δρόμων της περιοχής μας πληρώνουμε ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο μας μέσω της ΔΕΗ, ο οποίος έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη συντήρησή τους. Απαλλάσσονται επομένως από ένα ακόμη μέρος της υποχρέωσής τους να πληρώνουν ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΙ ανταποδοτικά τέλη στο κράτος, για τη χρήση των δρόμων της πόλης τους αλλά και των άλλων πόλεων, αφού και σε εκείνες για τη συντήρηση των δρόμων, πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη οι δημότες. Οι μόνοι δρόμοι λοιπόν που συντηρούνται ακόμη από το κράτος είναι οι παλιοί επαρχιακοί δρόμοι, οι οποίοι όμως στην πλειοψηφία τους είναι άθλιοι, ασύμβατοι προς τους κανονισμούς οδοποιίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικίνδυνοι, καθώς έχουν να διανοιχτούν και να συντηρηθούν από το 1970, όταν τα αυτοκίνητα στη χώρα μας ήταν ακόμη ελάχιστα σε σχέση με σήμερα. Θεωρούμε λοιπόν πως το ποσό του ενός ευρώ, για την ενδεχόμενη χρήση αυτών των δρόμων (που χρησιμοποιούμε σπανίως) είναι ικανοποιητικό.

6ος Λόγος: Ως χρήστες αυτοκινήτων κάτω των 2000 κυβικών, οι περισσότεροι από εμάς , μεγάλης παλαιότητας τουλάχιστον πάνω από 8 έτη, ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ και μας ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΕ  να πληρώνουμε το υπέρογκο ποσό των 660 ευρώ/έτος, ποσό που δεν αντιστοιχεί αναλογικά προς τα κυβικά του αυτοκινήτου μου, αν παρατηρήσουμε ότι το τέλος για τα 1600 κυβικά είναι 265 ευρώ και το τέλος για τα 1800 κυβικά είναι 300 ευρώ. Από τις αναλογίες αυτές προκύπτει ότι τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με συντελεστή 0,166 ευρώ περίπου ανά κυβικό εκατοστό, σύμφωνα με τον οποίον το αυτοκίνητο των 2000 κυβικών θα έπρεπε να πληρώνει 2000*0,166 =332 ευρώ. Χρεώνεται όμως με το διπλάσιο ποσό των 660 ευρώ, (δηλαδή με συντελεστή 0,33 ευρώ/κυβικό εκατοστό) θεωρούμενο ίσως ως είδος πολυτελείας (δίχως αυτό να αναφέρεται ή προσδιορίζεται από το νόμο). Γεγονός που όμως δεν συμβαίνει ούτε στα αυτοκίνητα των 4000 κυβικών τα οποία πληρώνοντας τέλη 1100 ευρώ, χρεώνονται με μικρότερον του 0,33 ευρώ/κυβικό συντελεστή.  Τα αυτοκίνητά μας λοιπόν χρεώνονται ως πολυτελέστερα από πολλά αυτοκίνητα αμύθητης αξίας 4000 κυβικών, παρά την παλαιότητά τους, παρά την φθηνή μάρκα τους) και παρά την απαγόρευσή τους εξ’ αιτίας της αύξησης της τιμής της βενζίνας σε 1,8€ ανά λίτρο, για την οποία πληρώνουμε 59% φόρους στο κράτος.

Επιπλέον είναι παράλογο, άδικο και αντισυνταγματικό  αυτοκίνητο που περιορίζεται από τη νομοθεσία σε καθαρά επαρχιακή και αγροτική χρήση, να χρεώνεται χωρίς καμιά αιτιολογία, τέλη κυκλοφορίας με μεγαλύτερον συντελεστή ανά κυβικό από κάθε άλλο αυτοκίνητο, ακόμη και από τα πλέον πολυτελή.

7ος Λόγος: Διότι, ενώ το οικογενειακό μας εισόδημα μειώθηκε σημαντικά, εξ’ αιτίας της κακοδιαχείρισης του κράτους, τα ίδια πρόσωπα που ευθύνονται για την κακοδιαχείριση και την καταλήστευση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας, αυξάνουν τα τέλη κυκλοφορίας (ειδικά του δικού μας αυτοκινήτου και της κατηγορίας του που δεν είναι η πολυτελέστερη) κατά τρόπο ληστρικό, παράλογο και αντισυνταγματικό,  χωρίς καμιά αιτιολογία.

8ος  Λόγος: Διότι, τα τέλη κυκλοφορίας δεν αποτελούν φορολογικό τεκμήριο, αφού δεν δηλώνονται στην ετήσια φορολογική δήλωση και βάσει αυτού δεν μπορούν να περαστούν ως χρέος προς την εφορία σε περίπτωση μη καταβολής τους.

Διότι εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης του κράτους από τους πολιτικούς μας και τους κρατικούς λειτουργούς, το εισόδημά μας έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ παράλληλα οι νέοι φόροι και η αύξηση των παλιών φόρων, τα διάφορα τέλη και το κόστος ζωής έχουν ακριβύνει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε  να αντικαταστήσουμε το αυτοκίνητό μας με κάποιο νεώτερο, ούτε να το εγκαταλείψουμε, διότι μας είναι απαραίτητο για την εργασία μας και για τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας του.

Άλλωστε το δικαίωμα της μετακίνησής του ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΟΥ Μας, το έχουμε προπληρώσει κατά την αγορά του καταθέτοντας ως τέλος ταξινόμησης το ποσό των 4.693 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 469 ευρώ/έτος για 10 χρόνια χρήσης. Ποσό που σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως για παράδειγμα η Γερμανία, δεν προκαταβάλλεται αλλά εμπεριέχεται στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας στην οποία Γερμανία επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ στους αυτοκινητόδρομους.

9ος Λόγος: Διότι εξ αιτίας της διαβάθμισης των δρόμων της Αιτωλ/νίας από επικίνδυνους μέχρι  άθλιους, μας έχετε σαραβαλιάσει τα αυτοκίνητά μας και μας έχετε προκαλέσει πολλές  ζημίες και «πρόωρη γήρανση»των αυτοκινήτων μας. Μας έχετε υποβάλλει τα τελευταία.

Διότι  δεν έχουμε  χρήματα να τα πληρώσουμε. Μας έχουν ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ.

Όχι μόνο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε και να υπακούμε σε αντισυνταγματικούς νόμους, σε αντισυνταγματικές Γνωματεύσεις, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σε αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις κ.λ.π., αντιθέτως είμαστε υποχρεωμένοι να μην τους εφαρμόζουμε. Ποιος το λέει αυτό; Το ίδιο το Σύνταγμα, αν τέλος πάντων, θεωρήσει κάποιος ότι εξακολουθεί να έχει οντότητα αυτό το Σύνταγμα που έχουμε και δεν έχει de facto καταλυθεί.

 Υ.Γ. 1. Το δίκτυο έχει ετοιμάσει τα σχετικά έγγραφα για τυχόν έλεγχο από αστυνομικά όργανα και την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

        2. Το κείμενο νομικά επιμελήθηκε ο Γ. Καλούδης

- Οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν και γι’ αυτό δε χρωστάνε.

- Να ξέρετε ότι το μόνο που κάνει Η ΥΠΟΤΑΓΗ είναι να ΓΕΝΝΑ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ.

Αγρίνιο, Ιανουάριος 2013

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ