μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!


Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, πριν λίγο, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Οπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ..

Απίστευτα κυνικές και πλήρως αναντίστοιχες με τα εθνικά συμφέροντα οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο οποίος ο οποίος αναφερόμενος στους υδρογανάνθρακες της Ελλάδας, μίλησε επιλέξει για "πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης, ευρωπαϊκές πηγές και ευρωπαϊκούς υδρογονάνθρακες..."
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά
στο τέλος της συνέντευξης ο Ολάντ είπε :
"Αν μπορεί η Γαλλία βεβαίως η Γαλλία, να συνεκμεταλλευθεί με την Ελλάδα αυτά τα κοιτάσματα θα το κάνει...."

Βίος και Πολιτεία του Γιάννη Στουρνάρα


Θα μπορούσε να έχει λάβει το βραβείο του "Δημοσίου υπαλλήλου των τελευταίων 30 ετών"
Όσοι έχουν γνωρίσει τον Γιάννη Στουρνάρα από κοντά συμφωνούν στο εξής: «Δεν τον λες ευφυή και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί ποτέ να διαχειριστεί πληροφορίες και αναλύσεις πέραν από εκείνες που του υποδεικνύουν.
Επίσης ενώ έχει κάνει καλές σπουδές στα οικονομικά, δεν διαθέτει αυτό που λέμε οικονομική σκέψη».
Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρότι δείχνει να μισεί θανάσιμα τον δημόσιο τομέα, θα μπορούσε να λάβει το βραβείο του «Δημοσίου Υπαλλήλου της 30ετίας». Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο τεχνοκράτης και αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, τοποθετείται εδώ και περίπου 30 χρόνια μόνο σε δημόσιες θέσεις από τις οποίες λαμβάνει παχυλούς μισθούς. 
Τόσο παχυλούς, ώστε μπορεί να διαμένει σε έπαυλη στην Κηφισιά, αλλά και να διαθέτει πολυτελέστατη βίλα στη Σύρο, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου.
Και μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις, σε όλες του τις

ΤΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ



1)ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ
2)ΓΚΑΖΑΚΙΑ(ΤΟ EL GRECO,ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)
3)ΟΣΠΡΙΑ
4)ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
5)ΚΟΡΝ ΦΛΕΗΚΣ
6)ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
7)ΣΠΙΡΤΑ-ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ(Ή ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΠΙΝΘΗΡΑ)
8)ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
9)ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
10)ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ-ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑΣ
11)ΡΥΖΙ-ΠΙΛΑΦΙ
12)ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΠΙΤΟΝΙΑ
13)ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ή ΗΛΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
14)ΦΑΚΟΣ+ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
15)ΕΛΙΕΣ
16)ΛΑΔΙ
17)ΚΑΦΕΣ
18)ΖΑΧΑΡΗ
19)ΚΑΚΑΟ ΙΟΝ(ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)
20)ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΙΟΝ Ι ΚΙΛΟ(ΜΕΓΑΛΗ)
21)ΤΥΡΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΕΡΟ ΠΟΥ ΝΑ  ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
22)ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ(ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΛΠ)
23)ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
24)ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ
25)ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
26)ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
27)ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
28)ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ
29)ΦΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΗΛΙ ΝΕΡΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ
30)ΚΑΦΕΣ
31)ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ(ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΦΡΟΥΤΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ  ΜΙΑ ΚΑΘΕ 2Η ΜΕΡΑ)
32)ΤΡΑΧΑΝΑΣ
33)ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
34)ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
35)ΒΟΤΑΝΑ
36)ΜΕΛΙ
37)ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ(ΒΟΤΚΑ,ΚΟΝΙΑΚ)
38)ΠΟΔΗΛΑΤΟ
39)ΣΥΝΕΡΓΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
40)ΤΣΙΓΑΡΑ Ή ΚΑΠΝΟ
41)ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
42)ΦΑΡΚΑΚΕΙΟ: ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ-ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ, ΒΑΜΒΑΚΙ, ΓΑΖΕΣ, ΙΩΔΙΟ, ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ, ΒΡΟΓΧΟΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ(ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΣΑΚΧΑΡΟ ΚΛΠ), ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ Π.Χ.APABOXYN.
***ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ***

Ποια είναι αυτή η γυναίκα;




Πώς τη λένε; Την ξέρω; Κάτι μου λέει το πρόσωπό της. Πού την έχω δει; Στην τηλεόραση; Στο internet; Στο σινεμά; Κάπου στον δρόμο; Είναι διαφήμιση, είναι πραγματικότητα, τι είναι; Μοιάζουν τα πρόσωπα, μπορείς να μπερδευτείς. Μήπως είναι κάποιος δικός μου άνθρωπος; Κι αν είναι μια παλιά φωτογραφία της οικογένειάς μου, αν είναι συγγενής μου, αίμα μου; Μια άγνωστη ιστορία του προσφυγικού μας παρελθόντος; Τα ξέρω τα μάτια της…
Ποια είναι, άραγε, αυτή η γυναίκα; Μοιάζει φτωχή και κουρασμένη. Τι της έχει συμβεί;Από ποια δύσκολη εποχή έρχεται η εικόνα της; Από ποια χώρα; Σε ποιο σημείο της αέναης Αδικίας βρέθηκε να ζει;
Τι απέγινε εκείνη; Τι απέγιναν τα παιδιά της; Τι απέγιναν οι σκέψεις της; Χάθηκαν; Ή μήπως όχι; Είναι εδώ δίπλα μου; Μήπως ζει; Μήπως βρίσκεται στην Αθήνα, μήπως βλέπουμε τον ίδιο ήλιο τώρα που γράφω στο μικρό μου δωμάτιο; Ποια είναι; Μήπως δεν έχει σημασία; Μήπως χάνω (ξανά) τον χρόνο μου; Τι με νοιάζει; Τι θα αλλάξει στη δική μου τη ζωή αν ξέρω; Πότε θα αλλάξει η δική μου η ζωή αν, τελικά, μάθω;
Ποια είναι;
Επί 20 ολόκληρα μίλια, η φωτογράφος σκεφτόταν αν θα έπρεπε να είχε σταματήσει σ’ αυτό που είδε με την άκρη του ματιού της στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Η δουλειά είχε γίνει, την αμοιβή της θα την έπαιρνε, μέχρι τελευταίο σεντ, έξω έβρεχε κι όμως μέσα της υπήρχε μια δύναμη- μη ελέγξιμη πια- που δεν άφηνε σε ησυχία το μυαλό της. Για 20 μίλια ήταν αναποφάσιστη (μικρή απόσταση, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν πολλοί που διανύουν αναποφάσιστοι κι αδρανείς ολόκληρη τη ζωή τους). Ξαφνικά σταμάτησε το αυτοκίνητο. Ο δρόμος ήταν άδειος. Επιτόπου στροφή. Ακολούθησε την αντίθετη πορεία – του δρόμου και της λογικής- και βρέθηκε ξανά στον καταυλισμό.
Εκεί ζούσαν προσωρινά, με τις οικογένειές τους σε παραπήγματα, περιφερόμενοι άστεγοι αγρότες. Πάμφθηνα εργατικά χέρια μεταναστών για τις καλλιέργειες της περιοχής. Θα μάζευαν αρακά και μπιζέλια, αλλά την προηγούμενη νύχτα ο παγετός είχε καταστρέψει τη σοδειά. Άλλο ένα κακό νέο ανάμεσα στα χιλιάδες δυσάρεστα μαντάτα της ζωής τους- πότε θα σταματούσε αυτό; Ίσως ποτέ.
Η ανησυχία ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Πολύ σύντομα, οι κάτοικοι της περιοχής και οι ιδιοκτήτες των καλλιεργειών, θα έρχονταν να τους διώξουν. Με βίαιο τρόπο, χωρίς έλεος. Οι ίδιοι καθωσπρέπει άνθρωποι, με τα παιδιά, τα σπίτια και τη γη τους- οι οποίοι θα τους έδιναν δουλειά στα χωράφια τους- οι ίδιοι την επόμενη μέρα θα χρησιμοποιούσαν κάθε τρόπο για να τους διώξουν, αφού πια η παρουσία τους δε θα απέφερε πια κανένα απολύτως κέρδος. Η πραότητα του χαρακτήρα και ο ανθρωπισμός τους βασίζονταν στον αστάθμητο παράγοντα του κατάλληλου απτού ανταλλάγματος. Η υπόγεια αποδοχή της ένοχης χρησιμότητας ενός εγκλήματος γεννά τον πιο ορκισμένο στρατό φανατικών, εκείνων που εθίζονται στη δικαιολογία κάθε επόμενου εγκλήματος.
Μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της απόλυτης φτώχιας, της αγωνίας και του πόνου, η φωτογράφος εστίασε στη μητέρα με τα τέσσερα πεινασμένα παιδιά (υπήρχε κι ένα πέμπτο στην κοιλιά της μάνας, που θα γεννιόταν σε λίγους μήνες, σε καιρούς απόγνωσης). Η δικιά τους ήταν η πιο πρόχειρα φτιαγμένη τέντα απ’ όλες. Τράβηξε δυο πρώτες φωτογραφίες. Δυο γενικά πλάνα.
Mother_2
Και μετά πλησίασε. Όλο και πλησίαζε. Η μητέρα δεν κοίταξε ποτέ προς το φακό ή προς τον άνθρωπο που ακάλεστος είχε εισβάλει στην ελάχιστη ιδιωτικότητά τους.
Συνολικά τράβηξε έξι φωτογραφίες. Δεν ρώτησε το όνομα της μητέρας, ζήτησε μόνο να μάθει την ηλικία της.
«32 χρόνων».
Κι όμως… Αυτό ήταν το ταλαιπωρημένο πρόσωπο μιας 32χρονης γυναίκας, που είχε βιώσει τόσα, όσα αρκούσαν για πολλές ζωές. Ζούσαν τρώγοντας παγωμένα λαχανικά – ήταν βαρυχειμωνιά- και όσα μικρά πουλιά μπορούσαν να σκοτώσουν τα ίδια τα παιδιά.
Mother_3
Mother_4
Mother_6
Η φωτογράφος υποσχέθηκε προφορικά – αν και δεν της ζητήθηκε- να μην δημοσιεύσει το υλικό.
Είπε ψέματα.
Αυτό το ψέμα ,όμως, ευεργέτησε αμέσως πολλούς κατατρεγμένους. Τρεις μέρες μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας στην εφημερίδα, εκείνος ο καταυλισμός στη μέση του τίποτα (US Highway 101, 2.500χλμ, κατά μήκος της δυτικής ακτής) γέμισε με τρόφιμα, ρούχα και προσφορές ανθρώπων που είχαν συγκινηθεί από τη φωτογραφία της μητέρας. Κάποιοι απ’ τους άστεγους εργάτες είχαν ήδη φύγει (για πού άραγε; Για ένα επόμενο πουθενά…), ανάμεσά τους, όμως, και η μητέρα με τα παιδιά. Εκείνοι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί.
Η δημοσίευση μιας δεύτερης φωτογραφίας- διαφορετικής από αυτή που είχε μπει στην εφημερίδα- έκανε τον γύρο της χώρας μέσα σε λίγες μέρες. Η μητέρα είχε γίνει σύμβολο καρτερικότητας κι αξιοπρέπειας σε καιρούς δυστυχίας κι εξαθλίωσης. Όλοι μιλούσαν για εκείνη και τα μικρά της.
Ένα αποφασισμένο βλέμμα, σ’ ένα κουρασμένο πρόσωπο. Και δυο παιδιά ν ακουμπούν φοβισμένα πάνω της. Ήταν ο φόβος του φακού, αλλά έμοιαζε με το φόβο του παρόντος και του μέλλοντος. Ήταν τα δύσκολα χρόνια. Κι εκείνη ήταν η Μόνα Λίζα μιας σκονισμένης απ’ τις αντιξοότητες εποχής.
Mother_7_MIGRANT-MOTHER
[ H Dorothea Lange (Ντοροθέα Λανγκ) τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες το 1936, στις Ηνωμένες Πολιτείες (Nipomo, California). Το στιγμιότυπο της μητέρας με τα δυο παιδιά γυρισμένα στο φακό, αποτέλεσε την πιο χαρακτηριστική φωτογραφία της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. (Great Depression).  Η ταυτότητα της εμβληματικής “Migrant Mother” έγινε γνωστή πολλές δεκαετίες αργότερα, όταν η ηλικιωμένη πλέον γυναίκα εκείνης της φωτογραφίας έδινε μάχη με τον καρκίνο και δεν είχε τα χρήματα για να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Τότε δημοσιεύτηκε τ’ όνομά της και μαζεύτηκε ένα ποσό (κάποιες χιλιάδες δολάρια) που της επέτρεψε να ‘χει ένα αξιοπρεπές τέλος. Την έλεγαν Φλόρενς (Florence Owens Thomson 1903 -1983), ήταν μια Τσερόκι. Διωγμένη από την Οκλαχόμα – όπως χιλιάδες της φυλής της-  παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία, όμως η οικογένεια του συζύγου δεν ήθελε μια ινδιάνα για νύφη. Έκαναν παιδιά, εκείνος πέθανε ξαφνικά. Πώς θα ζήσουν; Τι θα κάνουν; Οικονομική ύφεση, ανεργία, διώξεις. Ανατροπές, μόνο ανατροπές. Ένας άβολος σκληρός άδικος κόσμος. Κάθε βήμα της ζωής της- από την αρχή- έμοιαζε δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Κάθε βήμα κι ένας πόνος. Κι όλα να μοιάζουν κάθε φορά με το τέλος του κόσμου.
Η Φλόρενς δεν κέρδισε ποτέ χρήματα από τη φωτογραφία (μόνο το ποσό εκείνο στα γεράματα, πριν πεθάνει). Ούτε η Λανγκ. Τα δικαιώματα ανήκαν στην αμερικανική κυβέρνηση ( με κρατικό χρήμα-Farm Security Administration- είχαν πληρωθεί τα ντοκουμέντα της ομάδας φωτογράφων που ταξίδευαν στις φτωχές αγροτικές περιοχές της Αμερικής). Η Λανγκ, όμως, κέρδισε αναγνωρισιμότητα κι επαγγελματική καταξίωση.]
(Dorothea Lange 1895-1965)
Mother_8
Aυτή είναι η Φλόρενς το 1979, μαζί με τις κόρες της. Μπροστά της γονατιστή η Νόρμα (το μωρό που κρατούσε τότε στα χέρια της). Πίσω της η Κάθριν και η Ρούμπυ (τα δυο παιδιά με τη γυρισμένη πλάτη στη φωτογραφία του ’36. H Ρούμπυ εμφανιζόταν στο πλευρό της μητέρας της και σε δυο ακόμα από εκείνες τις φωτογραφίες)
MOTHER_9_1979
H “Migrant Mother” είναι η χαρακτηριστικότερη φωτογραφία της Μεγάλης Ύφεσης. Γρήγορα, όμως, ήρθε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κι απέκτησε τους δικούς του ήρωες, τις δικές του εμβληματικές μορφές. Και μετά ήρθε η εποχή της ευημερίας. Κι εκείνη είχε τα σύμβολά της, παντοδύναμα. Ζήτω το χρήμα! Η φτωχή μητέρα έμοιαζε πολύ μακρινή. Τόσο μακρινή, που αρκούσε για να γίνει γραμματόσημο.
(Γραμματόσημο του 1998).
v
Έτσι γίνεται συνήθως. Οι άνθρωποι τιμούν, φροντίζουν, επιβραβεύουν κι αγαπούν οτιδήποτε υπάρχει σε απόσταση ασφαλείας. Το ΤΩΡΑ παραμένει πάντοτε η εποχή της βαρβαρότητας.
ΥΓ. Σήμερα στο Nipomo (πληθυσμός 16.000 κάτοικοι), πολύ κοντά στο σημείο της τυχαίας ιστορικής φωτογράφισης υπάρχει ένα σχολείο, που φέρει ένα όνομα. Το όνομα της φωτογράφου Ντοροθέα Λανγκ. Όχι της Φλόρενς. Ίσως καλύτερα.
Καλύτερα να μην ήξερα καν το όνομά της, όπως όταν πρωτοείδα τη φωτογραφία κι αναρωτιόμουν αν ήταν ένας δικός μου άνθρωπος. Γιατί όταν ξέρεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες, η γυναίκα γίνεται το ενδιαφέρον ντεκόρ μιας ακόμα ιστορίας, ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες- που θα μάθεις ή δε θα μάθεις- και νομίζεις πως δεν έχουν καμία σύνδεση με το δικό σου σύντομο πέρασμα απ’ αυτόν τον κόσμο.
Ενώ στην πραγματικότητα εκείνο το βλέμμα, εκείνη η μάνα και τα παιδιά είναι η δική σου ιστορία.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ενα κοριτσοπουλο με πολυ μεγαλυτερα @ρχιδια απο πολλους απο εμας.Μπραβο.......

Ακουστε πως ξεφτιλιζει τον αρχιμασονο σημητη....χιλια μπραβο στο κοριτσοπουλο......

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΤΑΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ......


Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.

Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!

Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!

Παιδικό φυσικό φαρμακείο

Η Μαρία Σαρίδου συντάκτης του άρθρου «Στάχτη από ξύλα, η πολύτιμη», που οι περισσότεροι έχετε διαβάσει εξαιτίας μου με άλλο τίτλο «Η στάχτη και οι χρήσεις της»,  μας δίνει μια λίστα με τα απαραίτητα προϊόντα που θα πρέπει να έχει ένα σπιτικό φυσικό Φαρμακείο για παιδιά:
·         Υδροδιάλυμα λεβάντας για απολύμανση πληγής.
·         Αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο είναι για καψίματα, κοψίματα, πληγές, τσιμπήματα και ηρεμιστικό, χρησιμοποιείται αδιάλυτο (το μοναδικό αιθέριο που μπαίνει κατευθείαν στο δέρμα χωρίς να το καίει) για καλύτερα αποτελέσματα για ηλικίες πάνω από 2 χρονών. Κάτω από 2 χρονών θέλει μεγάλη αραίωση.
·         Υδροδιάλυμα λεβάντας για απολύμανση πληγής.
·         Αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο είναι για καψίματα, κοψίματα, πληγές, τσιμπήματα και ηρεμιστικό, χρησιμοποιείται αδιάλυτο (το μοναδικό αιθέριο που μπαίνει κατευθείαν στο δέρμα χωρίς να το καίει) για καλύτερα αποτελέσματα για ηλικίες πάνω από 2 χρονών. Κάτω από 2 χρονών θέλει μεγάλη αραίωση.

·         Rescue remedy ανθοΐαμα bach το οποίο είναι πραγματικά θαυματουργό σε έκτακτες ανάγκες, σοκ, ατύχημα και άλλα.
·         Κηραλοιφή βάλσαμο ή καλέντουλας, για έγκαυμα, δερματικά προβλήματα και άλλα.
·         Κηραλοιφή για κρυολόγημα
·         Βαλσαμόλαδο για κοψίματα, καψίματα και πολλά άλλα δες εδώ
·         Σκελίδα σκόρδου για ισχυρά τσιμπήματα σφήκας, μέλισσας, σκούρου και άλλα, απορροφάει το δηλητήριο πολύ γρήγορα.
·         Βάμμα σκόρδου, από φρέσκα σκόρδα που φτιάχνουμε το καλοκαίρι.
·         Βάμμα πρόπολης ισχυρή αντιβίωση για παιδιά αλλά και για μεγάλους, αρκεί να μην υπάρχει αλλεργία στα μελισσοκομικά προϊόντα.
·         Τραυμαπλαστ
·         Τσιμπιδάκι
·         Γάζα
Πως αντιμετωπίζουμε ένα τραύμα ή ένα χτύπημα:
Αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε τη πληγή με υδροδιάλυμα λεβάντας για να απομακρύνει τυχόν χώματα, βρομιές και να απολυμάνει τη πληγή. Έπειτα βάζουμε λίγο βαλσαμόλαδο, όχι κατευθείαν πάνω στη πληγή. Και μετά μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας για να σκοτωθούν τα μικρόβια και να γίνει καλύτερη απολύμανση. αν είναι μεγάλη η πληγή τη κλείνουμε με ένα τραυμαπλάστ.
·         Rescue remedy ανθοΐαμα bach: Σε κάθε χτύπημα τα παιδιά παθαίνουν σοκ και κλαίνε. Σε αυτή τη περίπτωση το rescue remedyτου Bach είναι σωτήριο! Μια σταγόνα κατευθείαν στο στόμα αρκεί για να ηρεμίσει εντελώς το παιδί μας! Στους μεγάλους είναι 4 σταγόνες κάτω από τη γλώσσα.  Αυτό το καλοκαίρι μας έσωσε, το είχα πάντα μαζί... σε ένα χτύπημα του γιου μου και άλλων παιδιών τις παρέας με κλάματα ασταμάτητα μόλις δώσαμε 1 σταγόνα αμέσως ηρεμήσανε!

Στο κρυολόγημα:
·         Βάμμα πρόπολης: Σε παιδιά άνω των 2 χρονών: 5 σταγόνες ανακατεμένες με ένα ποτήρι νερό και λίγο μέλι, τρεις φορές την ημέρα.  Σε παιδιά άνω των 3 χρονών: 8 σταγόνες ανακατεμένες με ένα ποτήρι νερό και λίγο μέλι, τρεις φορές την ημέρα.
·         Κηραλοιφή για κρυολόγημα: με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια που κάνουν σε παιδιά ανάλογα με την ηλικία. Χρησιμοποιείται με μασάζ στο στήθος και στη πλάτη.
·         Ελαφρύ τζατζίκι: κατά τη διάρκεια της ημέρας.
·         Βάμμα σκόρδου: λίγες σταγόνες στο ψωμί με λάδι και ρίγανη, για παιδία άνω των 2 χρονών.
Συγκάματα δέρματος μωρού:
 
·         Κηραλοιφή Καλέντουλας ή Βάλσαμου: Χρησιμοποιούμε πάντα στην αλλάγή της πάνας για να μη υπάρξουν ερεθισμοί.
·         Κηραλοιφή με Λεβάντα: Χρησιμοποιούμε στην αλλαγή της πάνας όταν υπάρχουν ερεθισμοί.
Τσιμπήματα Εντόμων:
·         Αιθέριο έλαιο λεβάντας:  κατευθείαν πάνω στο δέρμα 1 σταγόνα, για παιδιά άνω των 3 χρονών
·         Σκόρδο χαραγμένο και κομμένο στη μέση:  το βάζουμε πάνω στο τσίμπημα με λίγο αλάτι και αυτό «τραβάει» το δηλητήριο μέσα σε μισή ώρα…  σε τσιμπήματα μέλισσας, σφήκας, σκούρκου κα.
·         Βαλσαμόλαδο
Εγκαύματα:
·         Βαλσαμόλαδο
·         Κηραλοιφή Βάλσαμου παγωμένη από το ψυγείο για να ρίξει αμέσως τη υψηλή θερμοκρασία του εγκαύματος
·         Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας
Όλα αυτά μαζί χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό έγκαυμα.

Γράφει η Μαρία Σαρίδου-Αρωματοθεραπεύτρια
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες που γράφω χρησιμοποιούνται από μας και τους φίλους μας και έχουμε δει πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να χρησιμοποιούμε φάρμακα!
Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνώμη του θεράποντα γιατρού.

Πηγή: http://fysikaproionta.blogspot.gr/2013/01/blog-post_14.html

ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

400% πάνω οι κρατήσεις από Ρωσία. Ελπίζουμε να ακολουθήσει το Κουρδιστάν!!!

Σχετικά άρθρα:
α. Πώς μπορεί η Ελλάδα να βρει διέξοδο και να βγει από την κρίση!
β. Kυβέρνηση και Διπλωμάτες ξυπνήστε επιτέλους: Η σωτηρία της Ελλάδος βρίσκεται στη Ρωσία και το Κουρδιστάν!
Από το 2010 λέγαμε και γράφαμε ότι η σωτηρία της Ελλάδος είναι στη Ρωσία και το Κουρδιστάν και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να υποθηκεύσουμε απολύτως τίποτα, χωρίς να εξευτελιστεί η Ελλάδα και να πέσει στα νύχια των δανειστών, χωρίς να γίνει υποχείριο καμιάς Τρόικας.
Επί δεκαετίες, μια ομάδα 15-20 ατόμων, που πουλούσε βίζες και διαβατήρια στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα και το Κίεβο, κρατούσε όμηρο την Ελλάδα, η οποία αποστερούνταν δισεκατομμύρια δολάρια από τις τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Μέχρι που κάποια στιγμή, η Ελλάδα ξύπνησε, για να φθάσουμε στο σημείο σήμερα να μιλάμε για αύξηση 400% στις κρατήσεις από Ρωσία και Ουκρανία, που σημαίνει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ επί πλέον στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.
Αν ρωτήσετε για την τύχη των επίορκων διπλωματών και υπαλλήλων που αποστερούσαν την πατρίδα μας από πολύτιμους πόρους όλα αυτά τα χρόνια, θα σας πούμε ότι δεν φταίει κανείς, αφού ποτέ κανείς δεν αξιολογείται σωστά και λογοδοτεί για το έργο που παράγει ή δεν παράγει στο πόστο που υπηρετεί!
Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας τη διάλεξη που κάναμε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις 1 Μαρτίου 2010 με τίτλο: Πώς μπορεί η Ελλάδα να βρει διέξοδο και να βγει από την κρίση!, διάλεξη που δόθηκε επίσης στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας του Κιλκίς και στο Σύλλογο Εφέδρων Καταδρομέων Αθηνών, καθώς και το άρθρο μας με τίτλο: Kυβέρνηση και Διπλωμάτες ξυπνήστε επιτέλους: Η σωτηρία της Ελλάδος βρίσκεται στη Ρωσία και το Κουρδιστάν!
Όσον αφορά τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η αρχή έγινε με τον τουρισμό και μένουν να γίνουν τα βήματα που λέμε στα άρθρα μας για τους υπόλοιπους τομείς, για να σωθεί η χώρα.
Όσον αφορά το Κουρδιστάν, στην ουσία βρισκόμαστε στο μηδέν, αφού κι εκεί τα γρανάζια του ελληνικού κράτους κινούνται με δυσκολία.
Αν γίνει κι εκεί το πρώτο βήμα, και φιλοξενήσει η χώρα μας 500 χιλιάδες τουρίστες από το Κουρδιστάν στην Ελλάδα το 2013, μιλάμε για άλλο ένα εξαιρετικά πολύτιμο δισεκατομμύριο ευρώ στη χειμαζόμενη ελληνική αγορά.
Η Ελλάδα καταστρέφεται και δεν έχουμε ούτε μια ώρα για χάσιμο.
Ας ξυπνήσει επιτέλους η κυβέρνηση και οι διπλωμάτες μας!