μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στάσου στο ύψος σου και στο κρεβάτι: Tips για να είσαι ντούρος όλη τη χρονιά

Yπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις ώστε να κρατήσεις σε ένα καλό επίπεδο το "φιλαράκι" σου και να μπορείς να απολαμβάνεις το σεξ μέχρι τα ογδόντα σου και ακόμα παραπέρα. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Κάνοντας μερικές χάρες για χάρη του.
«Όλα τα θέματα υγείας έχουν επίδραση στο πέος σου», λέει ο Steven Lamm, MD, βοηθός καθηγητή στο New York University School of Medicine και συγραφέας του The Hardness Factor: How to Achieve Your Best Health and Sexual Fitness at Any Age. «Ένας 50χρονος άντρας, ο οποίος είναι υγειής πιθανόν να αποδίδει τόσο καλά σεξουαλικά όσο ένας 30άρης που δεν καπνίζει και πίνει». Ενώ η υγειής κυκλοφορία του αίματος είναι απαραίτητη για σκληρές σαν πέτρα στύσεις, περαιτέρω σωματικής και πνευματικής υγείας παράγοντες παίζουν ρόλο στην καλή λειτουργικότητα του πέους. Αν είσαι στρεσαρισμένος εξαιτίας της δουλειάς ή μίας κακής σχέσης, υποφέρεις από κατάθλιψη, είσαι εθισμένος στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, ή είσαι θλιβερά υπέρβαρος και εκτός φόρμας, αυτό το καταπληκτικό μηχανικό θαύμα που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου δεν θα λειτουργεί τόσο καλά όσο θα μπορούσε.
Να τι πρέπει να κάνεις για να είσαι ντούρος:
Χάσε την Κοιλιά
 
Κάνε μία ισορροπημένη διατροφή και γυμνάσου συστηματικά για να πετύχεις το ιδανικό βάρος και να εξολοθρεύσεις το σωσίβιο. Το κοιλιακό λίπος μπλοκάρει την τεστοστερόνη, η οποία θα έπρεπε να σου παρέχεται, και αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζεται η σεξουαλική σου λειτουργία. Το σωσίβιο είναι ένα κακό σημάδι για τη γενικότερη υγεία – συμπεριλαμβανομένου και τη σεξουαλική. Το πέος σου είναι ένα βαρόμετρο της καρδιάς σου και της υγείας των αρτηριών ή ένας «κράχτης» που σε προειδοποιεί για επικείμενα προβλήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί η αρτηρία του πέους είναι αρκετά μικρότερη από τη στεφανιαία αρτηρία. Αν βρίσκεσαι στα πρώτα στάδια της αρτηριοσκλήρυνσης, το πρώτο που θα επηρεαστεί θα είναι η στύση σου.
Κόψε το Κάπνισμα
 
«Το κάπνισμα σφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και τα αποτρέπει στο να αντιδρούν», υποστηρίζει ο Lamn. Η νικοτίνη περιορίζει την κυκλοφορία στο πέος και κάνει όλο και πιο αδύναμη τη στύση. Συνεισφέρει στο να δημιουργηθεί πλάκα στις αρτηρίες, κάνοντας έτσι τους καπνιστές να έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν μία στυτική δυσλειτουργία.
Πήγαινε για Βόλτα κάθε Μέρα
 
Όταν ασκείσαι, η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται – το αίμα ρέει μέσω των ενδοθηλιακών κυττάρων (η επένδυση των αιμοφόρων αγγείων) και τα διεγείρει ώστε να παράγουν περισσότερο νιτρικό οξείδιο, κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στο να έρθει κάποιος σε στύση. Όσο πιο υγιής είναι ένας άντρας, τόσο περισσότερο νιτρικό οξείδιο παράγει και τόσο πιο σκληρή στύση έχει. Επίσης, η άσκηση έχει διαπιστωθεί ότι είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο η θεραπεία με φάρμακα στο να μειώσει τα συμπτώματα ήπιας κατάθλιψης, ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας για την καλή «ερμηνεία» τους πέους.
Τσέκαρε τα Μπαλάκια σου

  Ο καρκίνος των όρχεων χτυπά περίπου 8.000 άντρες το χρόνο, κυρίως νέους, ηλικίας μεταξύ 15 με 40. Με την έγκαιρη διάγνωση, μπορεί να θεραπευτεί περισσότερο από 95%. Αν πάλι δεν τον προλάβεις, μπορεί να κάνει μετάσταση σε άλλα σημεία του σώματος. Κάνε ένα τσεκάρισμα στα "αγόρια" σου μία φορά τον μήνα. Ρώτα τον γιατρό σου για το πώς να το κάνεις σωστά.
Πήγαινε Νωρίς στο Κρεβάτι
 
Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους πιάνουν ταβάνι το πρωί. Οπότε το να έχεις μία ακανόνιστη συμπεριφορά ύπνου ή να κοιμάσαι λιγότερο από 7 ώρες, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου και τη σεξουαλική σου υγεία. Ο λίγος ύπνος σχετίζεται επίσης με άλλα θέματα υγείας που συνεισφέρουν στα σεξουαλικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένου υψηλή πίεση, άπνοια και διαβήτη. Η υπνηλία είναι ένα μεγάλο θέμα.
Φάε περισσότερο Ψάρι
 
Τα Ω3 λιπαρά οξέα DHA και EPA κάνουν καλά στην καρδιά και στο πέος. Αλλά οι τοξίνες όπως οι PCB και οι διοξίνες σε μερικά ψάρια μπορούν να σε χτυπήσουν κάτω από τη μέση μειώνοντας την ποσότητα σπέρματος και ρίχνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα μεγάλα γοφάρια, τη ραβδωτή πέρκα και το σολομό ιχθυοτροφείου. Τα PCB και οι διοξίνες συσσωρεύονται στους λιπώδεις ιστούς αυτών των ψαριών περισσότερο απ’ ότι στα νεαρότερα, μικρότερα ψάρια ή σε είδη όπως ο άγριος σολομός, παλαμίδα ή λαβράκι.
Πάρε Συμπληρώματα Διατροφής
 
Αν δεν τρως δύο με τρία γεύματα την εβδομάδα με λιπαρά ψάρια, πάρε δύο συμπληρώματα διατροφής με Ω3 λιπαρά οξέα ημερησίως, συνολικά τουλάχιστον 300mg DHA και 400mg EPA για ασφάλεια. Και φρόντισε να λαμβάνεις αντιοξειδωτικά με πυκνογενόλη (80mg) και L-αργινίνη (3 γραμμάρια) ημερησίως. Όλα αυτά θα θωρακίσουν το ενδοθήλιό σου και θα το προστατέψουν από ζημιές και θα διευκολυνθεί η χρήση του νιτρικού οξειδίου.
Πίνε λίγο
 
Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να ανεβάσει τη λίμπιντο, αλλά ένα ολόκληρο μπουκάλι μπορεί να μπερδέψει την επικοινωνία μεταξύ πάνω και κάτω κεφαλιού και να καταστρέψει κάθε πιθανότητα για στύση. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ λειτουργεί ως κατασταλτικό για τον εγκέφαλο, διώχνει το άγχος και τις αναστολές στο σεξ, αλλά μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε μία έρευνα, άντρες με συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα τους 0.06 και 0.09 είχαν δυσκολίες στην εκσπερμάτιση την ώρα του αυνανισμού. Σε μία άλλη έρευνα μετρήθηκε η διόγκωση του πέους κατά τη διάρκεια ερωτικής διέγερσης. Αυτοί που είχαν πιει δύο ή τρία ποτά μέσα σε δύο ώρες δεν μπορούσε να τους σηκωθεί. Με τον καιρό, η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ορμονικές και εγκεφαλικές χημικές αλλαγές που επηρεάζουν προς το κακό τη σεξουαλική λειτουργία. Ο αλκοολισμός έχει συνδεθεί με τη γυναικομαστία και τη συρρίκνωση του πέους και τον όρχεων.
Χαλάρωσε Δικέ μου
 
Στους άντρες ειδικά, το στρες μπορεί να τους στείλει στα πατώματα. Όταν αγχώνεσαι, το νευρικό σου σύστημα γεμίζει το σώμα σου με ορμόνες του στρες όπως αδρεναλίνη. Η αδρεναλίνη κάνει την καρδιά να χτυπά γρηγορότερα, και τα αιμοφόρα αγγεία να στενεύουν, ώστε το αίμα να πηγαίνει κατευθείαν εκεί που χρειάζεται περισσότερο σε τέτοια στιγμές κρίσης – και αυτό είναι οι μύες και όχι το πέος. Δεν χρειάζεται να είναι τραγικό το στρες ώστε να δημιουργηθούν τα προβλήματα. Το χρόνιο μικρού επιπέδου στρες, όπως για παράδειγμα αυτό που σου προκαλεί ένα δύσκολο αφεντικό, τα deadlines και ο φόβος οικονομικών ατυχιών, μπορεί να συνδεθεί με τη στύση και τη σεξουαλική επιθυμία. Αισιοδοξία, άσκηση, ύπνος και μία υγιεινή διατροφή βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους.

Το σεξ θέλει… φωνή

Τα ζευγάρια που φωνάζουν περνάνε καλύτερα στο κρεβάτι

Τα ζευγάρια που δε φοβούνται μήπως τους ακούσει ο γείτονας την ώρα που ερωτοτροπούν θεωρούνταν ως «επιδειξίες».

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Βρετανών ερευνητών η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ζευγάρια… όντως κάνουν καλύτερο σεξ!

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην έκφραση της απόλαυσης και της ενίσχυσης της αίσθησης αυτής.

Οι γυναίκες δέχονται ευχάριστα το γεγονός ότι ο σύντροφός τους εκφράζει λεκτικά ή με ήχους την ευχαρίστησή του, ανέφεραν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leeds.

Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί νιώθουν επιβεβαίωση ότι προσφέρουν σεξουαλική ικανοποίηση στο σύντροφό τους και «αποδίδουν» καλά στο σεξ.

Οι άντρες από την άλλη, απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ αν η σύντροφός τους είναι… «θορυβώδης».

Οι ερευνητές ρώτησαν 71 γυναίκες σχετικά με τους «ήχους» που βγάζουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Οι περισσότερες ανέφεραν ότι είναι πιο «εκφραστικές» λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του οργασμού του συντρόφου τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κάνουν μάλιστα εσκεμμένα.


Σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών δήλωσαν ότι το κάνουν επίτηδες για να βοηθήσουν το σύντροφό τους να έρθει σε οργασμό.
Το 92% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι «βογκάνε» αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους με το 87% να δηλώνει ότι το κάνει ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό.

Σε ποσοστό 94% οι γυναίκες ανέφεραν ότι κάνουν πιο πολύ θόρυβο στο κρεβάτι απ’ ό,τι οι άντρες, ενώ 7 στους 10 άντρες δήλωσαν ότι είναι πιο «ήσυχοι» από τις γυναίκες.

Η σεξολόγος Tracey Cox ωστόσο ανέφερε ότι οι γυναίκες πολλές φορές αισθάνονται πίεση, γνωρίζοντας ότι πρέπει να δείχνουν με βογκητά το πόσο απολαμβάνουν το σεξ. «Δεν υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση γιατί κάποιος είναι πιο θορυβώδης στο κρεβάτι. Ο καθένας εκφράζεται διαφορετικά. Κάποιοι ουρλιάζουν, άλλοι δε βγάζουν άχνα. Δεν σημαίνει ότι δεν το απολαμβάνουν εξίσου» είπε.

Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες

ΟΤΑΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ ΕΥΗΜΕΡΕΙ... - ΕΙΚΟΝΕΣ

Υπάρχει περίπτωση, καλλίγραμμη γυναίκα να επιχειρήσει βαθύ σκύψιμο φορώντας λιλιπούτειο φορεματάκι ή μικροσκοπική φουστίτσα και να μη κοιτάξεις. 

Στο παρακάτω coolαριστό αφιέρωμα οι τυχεροί παρευρισκόμενοι όχι μόνο κοίταξαν αλλά αποθανάτισαν με τον φωτογραφικό τους φακό το σούπερ σέξι θέαμα. Απολαύστε το...



....















http://cocapola.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5306.html

Οι «κακοί» συνδυασμοί της φρουτοσαλάτας

Ορισμένα φρούτα δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί

Το ότι τα φρούτα οξειδώνονται στην επαφή τους με τον αέρα είναι γνωστό, αλλά το ότι λ.χ. το καρπούζι σε 30 λεπτά βγάζει αρσενικό το οποίο εξαπλασιάζεται αν συνδυαστεί με άλλα φρούτα σε μια φρουτοσαλάτα, λίγοι το ξέρουν…

Τα φρούτα είναι θαυμάσια και έχουν πολλά θετικά στοιχεία, βιταμίνες κ.λ.π., όμως η κακή χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ισχυρίζεται ο χιλιανός βιοχημικός Αλμπέρτο Μοράλες, που εδώ και 40 χρόνια μελετά και τις δύο όψεις του νομίσματος: τα οφέλη και τις αντιθέσεις αυτής της διατροφής.

Οι λάθος συνδυασμοί σε μια φρουτοσαλάτα

Μία από τις ανακαλύψεις του είναι ότι τα ξινά φρούτα δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους, ούτε και με τα γλυκά φρούτα, διότι ανεβάζουν την οξύνωση του οργανισμού. Μεταξύ αυτών το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. Το καλύτερο είναι να τα τρώει κανείς ξεχωριστά και μόνο το πρωί.

«Παρόλο που είναι της ίδιας οικογένειας και περιέχουν κιτρικό οξύ, όλα έχουν διαφορετικά οξέα που, αναμειγνυόμενα με τη φρουκτόζη και τα πεπτικά υγρά, προκαλούν άνοδο της οξύνωσης, υψηλό δείκτη ενζύμων και αλκοόλ μέσα στον οργανισμό μας, ενώ ευθύνονται και για την εμφάνιση κυστιδίων. Είναι μια βόμβα μολότοφ αυτό που παράγεται μέσα σε μια τέτοια φρουτοσαλάτα», τονίζει ο Α. Μοράλες.

Φρουτοσαλάτες… δηλητήριο

Ο ίδιος βεβαιώνει ότι επίσης δεν πρέπει να τρώγονται ξινά φρούτα μετά από ένα φαγητό με πολλά λιπαρά, επειδή -κακώς-πιστεύεται ότι το όξινο τα διαλύει. «Αντιθέτως, οδηγεί τον οργανισμό να τα αφομοιώνει και έτσι το συκώτι λιπαίνεται, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση».

Ο υγιεινολόγος Μαουρίσιο Εστεμπάν, που έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και την πρακτική της σωστής συνεργασίας των τροφίμων συμφωνεί: «Οι αναμείξεις των τροφών δημιουργούν δηλητήρια, εάν τρως λάθος. Το ιδανικό είναι τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους.

Η “τυχαία” φρουτοσαλάτα (δηλαδή η ανάμειξη οποιονδήποτε φρούτων) είναι χειρότερη κι από ένα κοτόπουλο με τηγανητές πατάτες. Μάλιστα, ανακατεύοντας ακτινίδιο μαζί με μπανάνα είναι χειρότερο από χάμπουργκερ! Καλύτερα φάε το χάμπουργκερ σκέτο»!

Η εξήγηση είναι ότι τα φρούτα είναι βιοχημικά ανταγωνιστικά, διότι η μπανάνα έχει άμυλο με πολλαπλά διατροφικά στοιχεία, ενώ το ακτινίδιο είναι δυνατό αντιοξειδωτικό, με περισσότερη βιταμίνη C από ένα κιλό λεμόνια. Ο ίδιος επίσης υπογραμμίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να συνδυάζουμε φρούτα με σαλάτες πράσινων λαχανικών και ότι μόνο το μήλο ταιριάζει με αυτές.

Καλά και «κακά» φρούτα

Τα ροδάκινα, τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα ξινά φρούτα και τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υδροχλωρικό οξύ, σύμφωνα με έρευνες σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, κάτι το οποίο ο Α. Μοράλες διαδίδει με ενθουσιασμό.

Το πολύ θετικό με αυτά είναι ότι θα έπρεπε να φάμε 3 – 4 κιλά από αυτά για να γίνουν τοξικά, ενώ μετά από μάσημα λίγων από τα ανωτέρω φρούτα, ένα πεπτικό ένζυμο μετατρέπει το οξύ τους σε βιταμίνη C, ισχυρό αντικαρκινικό όπλο!

Το αβοκάντο είναι όπως… το αίμα

Μια από τις πιο επίμονες συμβουλές του ίδιου, είναι να τρώμε αβοκάντο κάθε ώρα: «Είναι από τα πιο εντυπωσιακά ωφέλιμα φρούτα, διότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ενώ η χλωροφύλλη του είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Τρώγοντας αβοκάντο είναι σαν να πίνεις… αίμα»!

Καρπούζι και πεπόνι. Τελικά, πάνε μαζί;

Το καρπούζι και το πεπόνι δεν τα πάνε καλά με το γάλα, ούτε και μεταξύ τους, σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες.

Το πεπόνι είναι καλό να τρώγεται μόνο του και κατά προτίμηση το πρωί, διότι μεταβολίζεται καλά με τον ήλιο. «Είναι το φρούτο του πεπτικού μηχανισμού. Έχουμε ανακαλύψει σε αυτό ιδιότητες διουρητικές που βοηθούν να ελέγχεται το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών που παρουσιάζουν τα υπέρβαρα άτομα».

Και άλλοι «κακοί» συνδυασμοί

Το λεμόνι και το αλάτι δεν αγαπιούνται μεταξύ τους. Ο Α. Μοράλες παρατηρεί ότι όταν αναμειχθεί το σόδιο με το κιτρικό οξύ του λεμονιού, χαλάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αναιμία.

Το ίδιο ισχύει με τον ανανά και το πράσινο μάγκο. Ακόμα χειρότερος είναι ο συνδυασμός με ξύδι ή αλκοόλ, καθώς προσβάλλεται ο αιματοκρίτης και μπορεί να καταστραφεί ο μυελός των οστών. Γι αυτό, αποφεύγετε να χρησιμοποιείται στις σαλάτες πολύ λεμόνι και αλάτι, ιδίως εάν σκοπεύετε να πιείτε αλκοόλ αμέσως μετά.

Το «ωράριο» της φρουτοσαλάτας

Προς αποφυγή παρανοήσεων, ο Α. Μοράλες συνιστά να τρώγονται τα ξινά (πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ανανάδες, μούρα και γκρέιπφρουτ) χωρίς συνδυασμούς, και μετά από μισή ώρα ας καταναλώνεται φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων ή ένα κανονικό πρωινό.

Το μεσημέρι καλύτερα είναι τα πρωτεϊνούχα και ελαιογενή φρούτα και καρποί, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, φιστίκια αράπικα, σουσάμι, καρύδες, αβοκάντο. Περιέχουν μεταξύ 25 – 30% των πρωτεϊνών και επίσης περιέχουν 8 έως 10 βασικά αμινοξέα.

Τη νύχτα, όπως κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ευπρόσδεκτη μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων: μπανάνα, παπάγια, μήλο, κεράσι, αχλάδι, ροδάκινο, μάγκο…

Η ιδανική ποσότητα φρουτοσαλάτας και το «οικολογικό» μανταρίνι

Οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό κατά τον Α. Μοράλες. Π.χ. πολύ αβοκάντο προκαλεί διάρροιες, τα πολλά ξινά προκαλούν οξύνωση και προβλήματα στα βλεννογόνα τοιχώματα του εντέρου, ενώ πολλά αμύγδαλα προκαλούν δυσκοιλιότητα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Ο Μοράλες παρατηρεί: «Διατράφηκα ένα μήνα μόνο με φρουτοσαλάτες, πρωί μεσημέρι και βράδυ σε ποσότητες που μου έδιναν ευχαρίστηση. Όμως, όταν κάποιος τρώει πέντε κιλά φρούτα μαζί, αυτό δεν είναι καλό».

Για τον Μοράλες, ειδικά το μανταρίνι είναι το «οικολογικό» φρούτο, διότι είναι «το μοναδικό ικανό να αποσύρει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο. Ακόμα, είναι το πιο πλούσιο σε φολικό οξύ.

Γι' αυτό επίσης ονομάζεται το φρούτο της εγκυμοσύνης. Αποτρέπει τα προβλήματα της «δισχιδούς ράχης» και άλλα προβλήματα στο βρέφος.

Πηγή: healthpress.gr

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας

Μπορούν να συμβάλουν στη θεραπεία πλήθος παθήσεων

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα… ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.

Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.

Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.

Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Καρδιοπάθεια

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν.

Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Αρθρίτιδα

Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί τη φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.

Κυστίτιδα

Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Πονόδοντος

Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά.

Χοληστερόλη

Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμειγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από τη χοληστερόλη.

Κρυολόγημα

Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου

Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.

Αέρια στομάχου (φουσκώματα)

Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Δυσπεψία

Κανέλα σε σκόνη αναμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.

Γρίπη

Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.

Μακροβιότητα

Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα…

Ακμή

Δημιουργείστε πάστα με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη.

Εφαρμόστε τη για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και πλυθείτε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Παθήσεις του δέρματος

Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχήνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.

Αδυνάτισμα

Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο.

Επίσης, πίνοντας αυτό το μείγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Κούραση

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία.

Ο δρ. Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μμ. όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Άσχημη αναπνοή

Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.

Πηγή: healthpress.gr


Εμβολιασμος....ποσο τελικα μας παραμυθιαζουν ?

Έχω γράψει άρθρα επιτιθέμενος τη θεωρία και την πρακτική του εμβολιασμού από διάφορες οπτικές γωνίες. Αλλά το όλο θέμα θα πρέπει επίσης να προσεγγιστεί από τη σκοπιά της λογικής. Δυστυχώς, οι γενιές των ανθρώπων έχουν ησυχάσει από τη λογική μάθησης στο σχολείο. Δεν ξέρουν τι είναι. Ως εκ τούτου, οι συνήγοροι του εμβολίου ήταν σε θέση να πλασάρουν την βασική θεωρία τους χωρίς πολλή πρόκληση. Εφτασε η ώρα να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το πράγμα. Πρώτα απ 'όλα, θέλω να επισημάνω μια τεράστια αντίφαση. Όταν ένα άτομο λαμβάνει ένα εμβόλιο, λέγεται ότι το σώμα του παράγει αντισώματα ενάντια σε ενα συγκεκριμένο μικρόβιο και αυτό είναι ένα καλό πράγμα. Ο εμβολιασμός προετοιμάζει έτσι το σώμα για την ημέρα που το εν λόγω μικρόβιο θα κάνει πραγματικά επίθεση, σε σημείο στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα (συμπεριλαμβανομένων τα αντισώματα) θα εξαπολύσουν μια επιτυχημένη άμυνα.

Ωστόσο, ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα άλλο χώρο: για πολλές ασθένειες, όταν σε ένα άτομο έχει δοθεί μια εξέταση αίματος για να φανεί αν έχει μολυνθεί, αρκετά συχνά το πρότυπο για τη μόλυνση είναι η "παρουσία των αντισωμάτων." Αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Εάν ο εμβολιασμός παράγει αυτά τα αντισώματα, ανακοινώνονται ως προστασία. Αλλά αν ένα διαγνωστικό τεστ αίματος αποκαλύπτει τα ίδια αυτά αντισώματα, είναι ένα σημάδι μόλυνσης και ασθένειας. Εμβόλιο παρήγαγε αντισώματα = υγεία. Αντισώματα που παράγονται φυσιολογικά από το σώμα = ασθένεια.  

Λογικά, επιλύεται μια αντίφαση με τη ρίψη μιας από τις δύο πλευρές ότι κάποια είναι ψευδής. Ή μπορούμε να εμβαθύνουμε και να απορρίψουμε κάποια προηγούμενη υπόθεση που οδήγησε στην αρχική αντίφαση. 

Ας πάμε βαθύτερα....


Τι υποτίθεται ότι κάνει ο εμβολιασμός για να «προετοιμάσει» το σώμα κατά τη μελλοντική εισβολή ενός συγκεκριμένου μικροβίου; Υποκινεί την παραγωγή των αντισωμάτων ενάντια σε εκείνο το μικρόβιο. Τα αντισώματα είναι ανιχνευτές του ανοσοποιητικού συστήματος που κινούνται σε όλο το σώμα, για να εντοπίσουν τα μικρόβια και το χρώμα τους για την καταστροφή από άλλες ζώνες του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνεται να δεχτεί την καταστροφή, γιατί συσσωρεύεται ένα τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος-με αντισώματα-που επαρκούν για να εξασφαλίσουν την μελλοντική προστασία; Πάνω σε ποια βάση μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συσσώρευση αντισωμάτων, μέσω του εμβολιασμού, είναι κάτι που αρκεί; Δεν υπάρχει καμία βάση. Είναι μια ξεκρέμαστη υπόθεση. Δεν είναι γεγονός. Η λογική κάνει μια διάκριση μεταξύ υποθέσεων και γεγονότων. Μπερδεμένη εκ των δύο, οδηγεί σε όλα τα είδη των προβλημάτων, και αυτό συμβαίνει σίγουρα στην περίπτωση του εμβολιασμού.

Επιπλέον, γιατί το σώμα χρειάζεται ένα εμβόλιο, προκειμένου να προετοιμαστεί για την μετέπειτα εισβολή των μικροβίων; Η όλη δομή / λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, απο την φύση προσανατολίζεται να ξεκινήσει πολύπλευρες αντεπιθέσεις ενάντια στα μικρόβια, όταν προκύπτει πρόβλημα. Τα αντισώματα αναλαμβάνουν δράση όταν ένα δυνητικά επιβλαβή μικρόβιο κάνει την εμφάνισή του, στην ηλικία των πέντε, οκτώ, 10, 15. Λέγεται ότι ο εμβολιασμός είναι μια πρόβα για την πραγματικότητα. Αλλά καμία ανάγκη για πρόβα δεν έχει καθιερωθεί. Και γιατί εμείς να πιστέψουμε ότι μια τέτοια πρόβα λειτουργεί; Η συνηθισμένη απάντηση είναι: το σώμα θυμάται τον αρχικό εμβολιασμό και πώς παρήγαγε τα αντισώματα, και έτσι προετοιμάζεται καλύτερα όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Αλλά δεν υπάρχει καμία βάση για αυτή την εξαιρετική ιδέα του "θυμάται". Είναι μια άλλη υπόθεση που "πωλείται" ως γεγονός. Οι όροι «προετοιμάζονται για την πραγματικότητα,» «πρόβα,» και «θυμούνται ότι» δεν καθορίζονται. Είναι ασαφείς. Ένα από τα πρώτα μαθήματα της λογικής είναι: καθορίστε τους όρους σας. 

Ένα μωρό, μόνο μερικών ημερών, λαμβάνει ένα εμβόλιο ηπατίτιδας Β. Αυτό σημαίνει το πραγματικό μικρόβιο ηπατίτιδας Β, ή κάποιο μέρος από αυτό, είναι στο εμβόλιο. Ο στόχος; Για να υποκινήσει την παραγωγή των αντισωμάτων ενάντια στη ηπατίτιδα Β . Υποθέτοντας ότι το μωρό μπορεί να ολοκληρώσει αυτόν τον άθλο, με τα αντισώματα που κυκλοφορούν και χρωματίζουν εκείνα τα μικρόβια της ηπατίτιδας Β-ώστε να καταστραφούν άμεσα. Από εκείνη τη στιγμή, το σώμα είναι έτοιμο να εκτελέσει την ίδια αποστολή, αν και όταν τα μικρόβια της ηπατίτιδας Β-επιπλέουν πρός την είσοδο. Αλλά όταν επιπλέουν στην είσοδο, γιατί το σώμα δεν παράγει τα αντισώματα από μόνο του, ακριβώς όπως έκανε αφότου δόθηκε ο εμβολιασμός; Γιατί χρειάστηκε τον εμβολιασμό για να διδάξει πώς να κάνει αυτό που κάνει φυσικά; Και γιατί θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι το σώμα του μωρού υφίσταται μια αποτελεσματική πρόβα όταν εμβολιαστεί, και με κάποιο τρόπο ότι θα θυμάται αυτό το μάθημα χρόνια μετά ; Η λογική αυτή είναι κουρελιασμένή και χωρίς αξία. 

Σε αυτά τα επιχειρήματα μου, κάποιοι υποστηρικτές του εμβολίου θα έλεγαν, «καλά, αυτό δεν πειράζει επειδή τα εμβόλια λειτουργούν. Αποτρέπουν την ασθένεια.» Aλλά αυτό είναι ένα άλλο επιχείρημα και θα πρέπει να αξιολογηθεί χωριστά. Υπάρχουν δύο σημαντικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο ένας, με την αξιολόγηση των ισχυρισμών ότι σε όλους τους τόπους και χρόνους, ο μαζικός εμβολιασμός έχει μειώσει δραστικά ή έχει αποβάλει εκείνες τις ασθένειες που είχε ως σκοπό να αποτρέψει. Και ο δεύτερος, από μία ελεγχόμενη μελέτη δύο ομάδων εθελοντών, όπου η μία ομάδα είναι εμβολιασμένοι και η άλλοι δεν είναι, για να μετρηθεί το αποτέλεσμα. Ας δούμε την πρώτη μέθοδο αξιολόγησης. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια ήταν υπέροχα αποτελεσματικά αφανίζοντας την ασθένεια έχουν διάφορα σημαντικά εμπόδια για να υπερνικήσουν. Θα πρέπει να αποδειχθεί, για κάθε συγκεκριμένη ασθένεια, ότι, όταν ένα εμβόλιο για τη νόσο αυτή εισήχθη για πρώτη φορά, ο επιπολασμός της νόσου ήταν σε άνοδο ή ήταν σε υψηλό σταθερό ρυθμό στον πληθυσμό. Γιατί; Επειδή, όπως πολλοί κριτικοί έχουν δηλώσει, ορισμένες ή όλες από αυτές τις ασθένειες ήταν ήδη σε απότομη πτώση, όταν εισήχθησαν για πρώτη φορά τα εμβόλια. 

Για παράδειγμα: «Το συνδυασμένο ποσοστό θανάτου από οστρακιά, διφθερίτιδα, κοκκύτης και ιλαρά στα παιδιά μέχρι δεκαπέντε, δείχνει ότι σχεδόν το 90 τοις εκατό της συνολικής μείωσης της θνησιμότητας μεταξύ 1860 και 1965 είχε συμβεί πριν από την εισαγωγή των αντιβιοτικών και τη διαδεδομένη ανοσοποίηση. Εν μέρει, αυτή η ύφεση μπορεί να αποδοθεί στη βελτίωση των συνθηκών στέγασης και σε μείωση της παθογένειας των μικρο-οργανισμών, αλλά με μεγάλη διαφορά ο πιο σημαντικός παράγοντας ήταν η υψηλότερη υποδοχής αντίστασης που οφείλεται στην καλύτερη διατροφή. )Ivan Illich, Ιατρική Νέμεσις, Bantam Books, 1977). Με άλλα λόγια, για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τον εμβολιασμό, οι ασθένειες βρίσκονταν πρός την έξοδο. Η διατροφή είχε βελτιωθεί, ήταν καλύτερη υγιεινή, κλπ.

Ενας σημαντικός τρόπος για την αξιολόγηση της επιτυχίας του μαζικού εμβολιασμού είναι μέσα από μια σωστή ελεγχόμενη μελέτη. Για οποιοδήποτε εμβόλιο, έτσι θα γινόταν. Συγκεντρώστε δύο μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Σύνολο, τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες. Σιγουρευτείτε ότι αυτές οι δύο ομάδες αντιστοιχούνται κάλλιστα. Αυτό σημαίνει: σε παρόμοια ηλικία. Πολύ παρόμοια με το ιατρικό ιστορικό και το ιατρικό ιστορικό των φαρμάκων. Παρόμοια επίπεδα έκθεσης σε χημικές ουσίες του περιβάλλοντος. Πολύ κοντινά θρεπτικά επίπεδα, κατάσταση, και διατροφικές συνήθειες. Η πρώτη ομάδα παίρνει το εμβόλιο. Η δεύτερη ομάδα δεν το κάνει. Θα παρακολουθούνται, με πολύ λίγες εγκαταλείψεις, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον οκτώ ετών. Οι ανεξάρτητοι ερευνητές θα σημειώνουν πόσοι από κάθε ομάδα έχουν την ασθένεια, το εμβόλιο υποτίθεται ότι θα την αποτρέψει. Επισημαίνουν τι άλλες ασθένειες ή προκλήσεις για την υγεία οι εθελοντές συναντούν. Μια τέτοια μελέτη, με την σωστή χρήση αυτών των προτύπων, δεν έχει γίνει ποτέ για οποιαδήποτε εμβόλιο. Αν το γεγονός αυτό φαίνεται μάλλον παράλογο, έχετε δίκιο. Είναι. 

Τέλος, οι υπέρμαχοι του εμβολίου θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι ουσίες στα εμβόλια όπως ο υδράργυρος, φορμαλδεΰδη, και το αλουμίνιο, αν και ταξινομούνται ως τοξικές όταν μελετηθούν απο μόνες τους, κατά κάποιο τρόπο απαλλάσσονται απο το τρύπημα απευθείας μέσα στο σώμα διαμέσου μίας βελόνας. Η (παράλογη) αυτή λογική πρέπει να εξηγηθεί πλήρως. Αυτό δεν είναι θέμα υποστηρίζοντας ότι "μια συγκεκριμένη νόσο," όπως ο αυτισμός, δεν προκαλείται από ένα συγκεκριμένο χημικό προϊόν, όπως ο υδράργυρος. Αυτό είναι ένα λογικό τέχνασμα από μόνο του. Μιλάμε για βλάβες που προκαλούνται από τοξίνες κάτω από οποιοδήποτε όνομα ή απο κανένα όνομα. Όταν ένα άτομο λαμβάνει κυάνιο, δεν λέμε ότι έχει μια ασθένεια; Φυσικά όχι.

Τα παιδιά στο σχολείο, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στη λογική κι έτσι είναι εύκολο να "πωλούν" τα εμβόλια, όπως ισχύει. Αλλά η ..."πώληση" δεν είναι το ίδιο πράγμα με την επιστήμη.

http://atheatignosi.blogspot.gr