μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

φωτοβολταικα



  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Κέρδη 3.700 ευρώ από τον 1ο χρόνο!
Το 2012 ήταν μια χρονιά όπου στο χώρο των φωτοβολταϊκών έγιναν αρκετές και σημαντικές αλλαγές. Με το συγκεκριμένο θέμα αναλύουμε τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, μετά από όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Σύστημα ισχύος 10 kWp: 3.673 ευρώ ετήσια έσοδα
Το τελικό κόστος ενός εγκαταστημένου τέτοιου συστήματος με επώνυμα πιστοποιημένα υλικά, με βάσεις στήριξης από αλουμίνιο και solar καλωδίωση, κυμαίνεται από 17.000 ¤ έως 20.000 ¤. (στο ποσό συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23% και 1.000 ¤  κόστος σύνδεσης ΔΕΗ ). Για τη διαμόρφωση των παρακάτω στοιχείων, έχουμε λάβει υπόψη ότι το σύστημα βρίσκεται σε ταράτσα στην Αττική με νότιο προσανατολισμό (οι διαστάσεις των πάνελ που προδιαγράφηκαν είναι 166cm X 99cm X 5cm, η δε ονομαστική τους ισχύς 250 W, με κλίση 250). Το συγκεκριμένο σύστημα θα παράγει 14.691 kWh κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, δηλαδή θα αποδώσει στον οικιακό επενδυτή 3.673 ευρώ.

Mήνας KWh Αξία  με 0,25 ¤/KWh
ΙΑΝ 889 222 ¤
ΦΕΒ 960 240 ¤
ΜΑΡ 1.288 322 ¤
ΑΠΡ 1.353 338 ¤
ΜΑΙ 1.434 358 ¤
ΙΟΥ 1.417 354 ¤
ΙΟΥΛ 1.469 367 ¤
ΑΥΓ 1.510 377 ¤
ΣΕΠ 1.375 344 ¤
ΟΚΤ 1.212 303 ¤
ΝΟΕ 956 239 ¤
ΔΕΚ 829 207 ¤
Σύνολο 14.691   3.673 ¤

Τα έσοδα σε 25 χρόνια λειτουργίας. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τις χρηματορροές για ένα σύστημα που κόστισε συνολικά 19.750 ευρώ. Από τον παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι:

α) Για την αγορά του φωτοβολταϊκού συστήματος με ίδια κεφάλαια

Το συνολικό καθαρό κέρδος στην 25ετία ανέρχεται περίπου στα 62.636 ¤, ενώ η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου επιτυγχάνεται στα 5 χρόνια και 5 μήνες, ενώ η ετήσια απόδοση της επένδυσης ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 12,88%. Επίσης, τα μικτά έσοδα στα 25 χρόνια λειτουργίας του συστήματος ανέρχονται στα 82.088 ευρώ ή 3.284 ευρώ ετησίως κατά μέσος όρο (με απόδοση επένδυσης στο 16,6% ετησίως). 

β) Για δε την αγορά του φωτοβολταϊκού συστήματος με 100% δανειοδότηση από τράπεζα, με επιτόκιο 7,20% για αποπληρωμή σε 10 χρόνια
Το συνολικό καθαρό κέρδος στην 25ετία ανέρχεται περίπου στα 54.489 ¤, ενώ η ετήσια απόδοση της επένδυσης ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 11,04%. 

ANAΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ & ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ



save,your,moneys
ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 12 μήνες.
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και πρόκληση ατυχήματος: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 24 μήνες.
Υπότροπη συμπεριφορά: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 36 μήνες.
Ανάλογα με την περίπτωση ισχύουν και ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες και πληρωμή ποινής, με «κατώφλι» τα 300 ευρώ.
Τα προαναφερθέντα συνοδεύονται και από την καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους250 ευρώ για τα ανασφάλιστα δίκυκλα, 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα επιβατικά αυτοκίνητα και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στο Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο αποζημιώνει όσους ενεπλάκησαν σε ατύχημα με ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος.
 
ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι η λύση για όποιον ενεπλάκη σε ατύχημα με ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος, καθώς αποζημιώνει τον παθόντα και ύστερα στρέφεται δικαστικά εναντίον του κατόχου του παρανομούντος διτρόχου ή τετρατρόχου. Καλύπτει δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, η οποία περιέχει υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Αυτό που δεν αποζημιώνει είναι οι πρόσθετες καλύψεις πέραν του συμφωνημένου «βασικού πακέτου», όπως ασφάλεια κλοπής ή πυρός για παράδειγμα.
 
ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο δικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο την κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» με πρόσθετο κόστος μόλις μερικά ευρώ, καθώς πολλές εταιρείες τη συμπεριλαμβάνουν από το βασικό κιόλας πακέτο παροχών τους. Για να ξεμπερδέψετε από τέτοιου είδους «σενάρια» κοιτάξτε την ανάλυση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου, που τη λαμβάνετε κάθε φορά που το ανανεώνετε. Αν δε γράφει «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» -το ανώτατο ποσό που καλύπτει είναι συνήθως 6.000 ευρώ- απλά τηλεφωνήστε στον ασφαλιστή σας για να το συμπεριλάβει στην επόμενη ανανέωση.  
 

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

Μια μεγάλη νίκη ικανή να αλλάξει την ψυχολογία του έψαχνε ο Παναθηναϊκός και την πήρε επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ζέκα και Μπουμσόνγκ τα γκολ του «τριφυλλιού» που βλέπει ξανά πλέι οφ.

Στο 90’ μείωσαν με τον Καραμάνο οι γηπεδούχοι, που φάνηκαν άτολμοι και δύσκολα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Φάμπρι οι Ζέκα, Τοτσέ και Σεϊταρίδης στην πρώτη νίκη των «πρασίνων» για το πρωτάθλημα μετά τις 2 Δεκεμβρίου.


Read more: http://www.to-periptero.com/2013/01/1-2_27.html#ixzz2JCvz7pQ1

Πανθρακικός- Ολυμπιακός 0-1

Δύσκολη νίκη επί του Πανθρακικού με 1-0 πήρε στην Κομοτηνή ο Ολυμπιακός. Ο Κοντρέρας έλιωσε τα χιόνια και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι καιρικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί στην Κομοτηνή και έτσι διεξήχθη κανονικά ο αγώνας που αναβλήθηκε το Σάββατο.

​Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά, Τζάνης, Μουνάφο, Μίνγκα, Γωνιάδης, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Αμπντούν.

Read more: http://www.to-periptero.com/2013/01/0-1_27.html#ixzz2JCvgWWqR

Τρόφιμα που ενισχύουν την απώλεια βάρους!


woman-eat-salad-386


Θέλετε να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος; Φυσικά το θεμέλιο για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό με τακτική άσκηση, αλλά αν θέλετε να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας, δείτε παρακάτω τρόφιμα που κάνουν λίγη απ 'την δουλειά για σας. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι τροφές και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά.

1. Φράουλες
H περιεκτικότητα τους σε ίνες τις καθιστά μια καλή επιλογή για απώλεια βάρους. Μια διετής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν επιπλέον 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 1.000 θερμίδες την ημέρα έχασαν περίπου 4 1/2 κιλά. (Οι γυναίκες που μείωσαν την πρόσληψη φυτικών ινών πήραν βάρος.) Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών και περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά το δέρμα να παραμένει υγιές.

2. Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία κρατάει την πείνα μακριά. Σε μία μελέτη, άτομα που έκαναν δίαιτα και έτρωγαν αυγά για πρωινό ένιωθαν πληρέστερα και επιπλέον έχασαν περισσότερο από το διπλάσιο βάρος από αυτούς που κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα θερμίδων από ένα κουλούρι.

3. Πράσινη σαλάτα
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες που σας βοηθούν να μην το παρακάνετε στο επόμενο γεύμα με υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα. Η κατανάλωση μιας σαλάτας ως πρώτο μπορεί να μειώσει την συνολική πρόσληψη θερμίδων σε ένα γεύμα έως και 12 τοις εκατό. Δεν είστε οπαδοί της σαλάτας; Οι χορτόσουπες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα (μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν το γεύμα με σούπα λαχανικών κατανάλωσαν 20 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες από εκείνους που παρέλειψαν τη σούπα).

4. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια μοιάζουν σε γεύση με το κρέας, αλλά έχουν μόνο ένα κλάσμα από τις θερμίδες και το λίπος του κόκκινου κρέατος. Έρευνα αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πιάτα με βάση τα μανιτάρια, αισθάνθηκαν το ίδιο ικανοποιημένοι όπως όταν έτρωγαν τα ίδια πιάτα με βοδινό.

5. Μήλα
Για μόλις 90 θερμίδες, ένα μέτριο μήλο περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Και πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, δείχνει ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η αύξηση του βάρους ή ακόμα και να ενθαρρύνει την απώλεια βάρους.

6. Δημητριακά βρώμης
Τρώγοντας ένα πρωινό με βρώμη, τρεις ώρες πριν την άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Journal of Nutrition. Εδώ είναι το γιατί: η κατανάλωση βρώμης δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα όπως όταν τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί. Με τη σειρά τους, τα επίπεδα ινσουλίνης δεν αυξάνονται απότομα και επειδή η ινσουλίνη παίζει κάποιο ρόλο στην αποθήκευση του λίπους στο σώμα, τα χαμηλότερα επίπεδα μπορεί να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος.

7. Καυτερές πιπεριές
Σε μία μελέτη, η κατανάλωση λίγης καυτερής πιπεριάς (σε χυμό τομάτας ή σε κάψουλες) 30 λεπτά πριν από το γεύμα βοήθησε τους συμμετέχοντες να αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και να τρώνε περίπου 10 τοις εκατό λιγότερο.

8. Αμύγδαλα
Μασήστε τα περισσότερο για να περιορίσετε την πείνα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές σε μια πρόσφατη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition όπου ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να μασήσουν τα αμύγδαλα 10, 25 ή 40 φορές. Οι συμμετέχοντες πήραν τη μέγιστη ικανοποίηση-αισθάνθηκαν πληρέστεροι-από τα αμύγδαλα, όταν τα μάσησαν 40 φορές. Μασώντας περισσότερο μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερη απελευθέρωση του λίπους από τα αμύγδαλα, το οποίο ενεργοποιεί ορμόνες που κατευνάσουν την πείνα.
 

Δαμβουνέλη Αλεξάνδρα, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PGDip Διατροφής Αθλητών

Τα 7 σφάλματα του κόσμου


 

Πλούτος δίχως μόχθο 
Ηδονή δίχως συνείδηση 
Γνώση δίχως χαρακτήρα 
Εμπόριο δίχως ηθική 

Επιστήμη δίχως ανθρωπιά 
Λατρεία δίχως θυσία 
Πολιτική δίχως αρχές

Μαχάτμα Γκάντι  

Το τελειότερο εργαλείο που επινόησε ποτε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι η Ελληνική γλώσσα.!!!



   
Διαδυκτιακοί μου φίλοι, που υιοθετίσατε με περίσσια ευκολία τον τρόπο επικοινωνίας που σας πλάσαραν τα μιάσματα της νέας τάξης πραγμάτων, τα ...γρεκοαγγλικά, διαπράττετε έγκλημα κατά της χώρας σας, της ιστορίας σας, των προγόνων σας και κυρίως κατά των παιδιών σας.

Τους στερείτε την μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να έχει ένας λαός, τους στερείτε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και που πολλοί λαοί θα ήθελαν.Τους στερείτε την σκέψη, την αντίληψη, την εξέλιξη, τους στερείτε το μέλλον.

Σταματήστε αυτό το έγκλημα, σταματήστε τα Greeklish...

Ας δούμε τι είπαν για την Ελληνική γλώσσα...

Κικέρων (ο ενδοξότερος ρήτωρ της αρχαίας Ρώμης):
"Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττι χρώνται"

Huan Azio (Βάσκος γερουσιαστής):
"Διά την διεθνοποίησιν της Ελληνικής γλώσσης μεγάλην έχομεν ευθύνην, ως ουκ ούσαν άλλην γλώσσαν αυτής ανωτέραν".

Errieta Valter (Γαλλίδα γλωσσολόγος):
"Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν υπέκυψε σε καμία κατοχή".

Wandruska (καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπ. Βιέννης):
"Οι ευρωπαϊκές γλώσσες φαίνονται ως διάλεκτοι της Ελληνικής".

Sagredo και Puhana (Βάσκοι Ελληνιστές):
"Η Ελληνική γλώσσα και παιδεία αποτελουσι το θεμέλιον του Δυτικού πολιτισμού. Πάντες δε Ευρωπαίοι οφειλέται της Ελλάδος εσμέν".

M. Ventris ('Aγγλος επιστήμων που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική γραφή Β'):
"Η αρχαία Ελληνική γλώσσα ήτο και είναι η ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεωτέρων γλωσσών".

U. Wilamowitz (Γερμανός φιλόλογος):
"Η Ελληνική φυλή, ανωτέρα κάθε άλλης, είναι και μητέρα κάθε πολιτισμού".

Βολταίρος (Γάλλος διανοητής):
"Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών".

Var. Goeger (Γερμανός σοφός):
"Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός ξεκινά από την Ελλάδα".

Goethe (ο κορυφαίος Γερμανός ποιητής):
"Η Ελλάδα είναι ο νους και η καρδιά της οικουμένης".

Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ, "Παγκόσμια Ιστορία":
"Χωρίς τα θεμέλια που έθεσαν οι Έλληνες δεν θα υπήρχε ο νεώτερος ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η Ελληνική λογοτεχνία είναι η αρχαιότερη της Ευρώπης".

Στην παγκόσμια κρίση υπάρχει μόνο παγκόσμια λύση;




Του Δημήτρη Καζάκη 

Αν προσέξετε καλά τις «αναλύσεις» που διακινούνται για την σημερινή κρίση θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλες, ανεξάρτητα από το αν φέρουν αριστερό, ή δεξιό πρόσημο, παίζουν με το γεγονός ότι η κρίση αυτή είναι παγκόσμια, διεθνής, ευρωπαϊκή και ότι άλλο θέλετε. Έξω δηλαδή από τα όρια μιας εθνικής οικονομίας. Κι επειδή κάνουν την επίσης πρωτότυπη διάγνωση ότι πρόκειται για κρίση «συστημική», καταλήγουν εύκολα στο συμπέρασμα ότι δεν έχει νόημα να την πολεμάς μέσα στα πλαίσια της εθνικής οικονομίας. 

Αυτό που χρειάζεται είναι μια διεθνής, παγκόσμια, ευρωπαϊκή λύση, που άλλοι την αναζητούν μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών διεθνούς διακυβέρνησης, καθώς ονειρεύονται διεθνείς συνεννοήσεις για να λυθούν συλλογικά τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ άλλοι, καθ’ ότι αισθάνονται εντελώς ανήμποροι να αντιμετωπίσουν μια τέτοια πρόκληση, καταφεύγουν σε συνθήματα κενά περιεχομένου. Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, μας λένε χωρίς να μας ξεκαθαρίζουν πού ακριβώς: στον Άδη, στα Τάρταρα, ή στα μπουντουάρ της εξουσίας;Ορισμένοι άλλοι ξεθάβουν από το νεκροταφείο της ιστορίας τις πιο παρωχημένες ιδέες περί σοσιαλισμού και κομμουνισμού, που προσιδιάζουν περισσότερο σε σέχτες του 19ου αιώνα, οι οποίες ονειρεύονταν να επιβάλουν στην κοινωνία την πειθαρχία και την ισότητα ενός στρατώνα. 

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Η σημερινή παγκόσμια κρίση δεν γεννήθηκε από μια τυπική υπερπαραγωγή εμπορευμάτων, αλλά από μια ιστορικά πρωτοφανή υπερσυσσώρευση χρηματικού κεφαλαίου διεθνώς. Το διαθέσιμο κεφάλαιο που αναζητά επενδύσεις είναι 25 φορές μεγαλύτερο από την ετήσια παραγωγή του πλανήτη σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ο τρόπος που αναζητά επενδύσεις δεν αφορά πλέον τον τυπικό κύκλο της οικονομίας. Επένδυση-Παραγωγή-Κατανάλωση. Τον έχει ξεπεράσει προ πολλού. Αναζητά κέρδος από παντού. Η ίδια η έννοια του καπιταλιστικού κέρδους έχει αλλάξει. Δεν αφορά πλέον απλά στην άντληση υπεραξίας από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. Δεν είναι κυρίαρχη μορφή του ούτε καν το επιχειρηματικό κέρδος. Το κέρδος σήμερα εξαρτάται πρωταρχικά από τις τιμές των χρηματαγορών, δηλαδή από την υπεραξία των τίτλων που κατέχουν οι επενδυτές, είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε νομικά. Κι επομένως το ζητούμενο είναι πώς θα αυξηθεί η χρηματιστική αξία των μεγάλων περιουσιών σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας. 

Η εκμετάλλευση σήμερα δεν στηρίζεται απλά και μόνο στο μονοπώλιο των μέσων παραγωγής, όπως συνέβη ιστορικά, αλλά στο μονοπώλιο του χρήματος και της κυκλοφορίας του παγκόσμια. Γι' αυτό και οι τράπεζες παίζουν αυτόν τον ρόλο σήμερα. Αποτελούν την ανώτερη μορφή "συλλογικού κεφαλαιοκράτη" σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανώτερη μορφή κι από εκείνη του κράτους. Με το μονοπώλιο του χρήματος κατορθώνουν να εκμεταλλευθούν και να εισπράξουν κέρδη από κάθε μορφή κοινωνικής δράσης. Η ίδια η καταστροφή δεν είναι απλά μια διέξοδος για το κεφάλαιο, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά πεδία αποκόμισης πρόσθετου κέρδους. Και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ναι, όντως πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση. Μια παγκόσμια κρίση, όπως άλλες τρεις σαν κι αυτήν στο παρελθόν (1873-1896, 1914-1948, 1975-1990, 2001 έως σήμερα). Το ιδιότυπο χαρακτηριστικό αυτών των κρίσεων δεν είναι απλά και μόνο ότι είναι παγκόσμιες, αλλά το γεγονός ότι κλονίζεται συθέμελα ολόκληρη η εσωτερική αρχιτεκτονική του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, ολόκληρη η κοινωνική του διάρθρωση που κυριαρχεί σε μια ιστορική εποχή. Κι επομένως το ίδιο το σύστημα εξωθείται - χωρίς καν να το θέλει - σε μια ολοκληρωτική μεταβολή της εσωτερικής του αρχιτεκτονικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο που αυτό δεν γίνεται, ούτε μπορεί να γίνει αυτόματα. Μπορεί να γίνει μόνο φέρνοντας στην επιφάνεια τις εσωτερικές του συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι κρίσεις αυτές ιχνηλατούν την διέξοδό τους μέσα από περιόδους πολέμων και επαναστάσεων. Γι' αυτό και η κυρίαρχη δύναμη που καθορίζει τον τρόπο εξόδου από την κρίση δεν είναι οι αποφάσεις και οι επιλογές της εξουσίας, αλλά οι κοινωνικές αναμετρήσεις σε όλες τους τις διαστάσεις (ταξικές, εθνικές, παλλαϊκές). 

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε καμιά από τις παγκόσμιες κρίσεις που αναφέραμε δεν υπήρξε παγκόσμια λύση. Την παγκόσμια λύση την επιδιώκει μόνο μια δύναμη, η δύναμη του κεφαλαίου και των αγορών. Και μόνο η διατύπωση ότι η κρίση είναι παγκόσμια και άρα παγκόσμια θα είναι και η λύση, αρκεί για να θέσει στην πλευρά των κυρίαρχων δυνάμεων της παγκόσμιας εξουσίας και των αγορών. Το κεφάλαιο από την εποχή της πρώτης παγκόσμιας κρίσης ξέρει μόνο έναν τρόπο να απαντά στην εσωτερική αποσύνθεση των οικονομιών που ελέγχει: με την ακόμη πιο βίαιη εξαγωγή του σε διεθνές επίπεδο, με τον αγώνα να ρίξει όλα τα τείχη και τα σύνορα που εμποδίζουν την ελεύθερη κίνησή του σε βάρος των λαών και των χωρών παγκόσμια. Η εσωτερική αυτή τάση του κεφαλαίου γέννησε τους πιο καταστροφικούς πολέμους στην ανθρώπινη ιστορία. 

Αντίθετα, οι λαοί σε κάθε ιστορική περίοδο αναζητούσαν την επιβεβαίωση της δικής τους αυτοδιάθεσης. Οι λαοί και οι εργαζόμενοι δεν εξαρτώνται από το άνοιγμα των διεθνών αγορών. Αντίθετα ο έλεγχος της εθνικής οικονομίας είναι ο μόνος που μπορεί να τους εξασφαλίσει καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς. Μόνο έτσι μπορούν να αντιπαρατεθούν με το κεφάλαιο και την εξουσία του παγκόσμια. Ο εργάτης, ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα που ζουν από την δουλειά τους, δεν έχουν κανέναν άλλο τρόπο να προστατευθούν από την ασυδοσία του κεφαλαίου, εκτός από το να διεκδικήσουν για τον εαυτό τους την χώρα τους, την πατρίδα τους και το κράτος που αντιστοιχεί στα πιο άμεσα και ζωτικά τους συμφέροντα. Χωρίς την κατοχύρωση της δική του εθνικής κυριαρχίας δεν μπορεί κανένας λαός να αντισταθεί στην διεθνή επέλαση των δυνάμεων του κεφαλαίου. 

Στην πολεμική ιαχή του κεφαλαίου που σε κάθε τέτοια κρίση γίνεται όλο και πιο απειλητική, κάτω τα σύνορα, ανοίξτε τις αγορές και τις οικονομίες, οι λαοί πάντα διεκδικούσαν την δική τους κυριαρχία πάνω στον τόπο τους, διεκδικούσαν την δική τους λευτεριά ως προοίμιο της πανανθρώπινης λευτεριάς. Σε κάθε μεγάλη ιστορική εξόρμηση του μεγάλου κεφαλαίου για την επιβολή νέων όρων και ορίων στην παγκόσμια οικονομία, οι λαοί απαντούσαν πάντα με την έξαρση των δικών τους εθνικών και δημοκρατικών κινημάτων. Στην κραυγή του κεφαλαίου για νέες αγορές και ανοιχτά σύνορα, που τα διεκδικούσε είτε με την πολιτική των κανονιοφόρων, είτε με την εξαγορά δια του χρηματιστηρίου, οι λαοί απαντούσαν πάντα με το Patria o Muerte! Ή κατά το ελληνικότερο Ελευθερία ή Θάνατος! Όσο το κεφάλαιο και οι χρηματαγορές θα κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία, η πατρίδα για τους κατατρεγμένους, καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους λαούς του πλανήτη δεν θα έχει ολοκληρώσει το ιστορικό της τραγούδι. 

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Στην παγκοσμιοποίηση των αγορών που επιβάλλει με βίαιο και συχνά πολεμικό τρόπο το κεφάλαιο και το δικό του διεθνές σύστημα διακυβέρνησης, η μοναδική προοδευτική απάντηση από την σκοπιά των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού είναι μία και μόνη: Εθνική αυτοδιάθεση και λαϊκή κυριαρχία με εθνικοποίηση των όρων και των κορυφών της οικονομίας σε κάθε χώρα με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό. Η παγκόσμια λύση για τον λαό περνά αναγκαστικά, υποχρεωτικά μέσα από την εθνική αυτοδιάθεση και την ελευθερία όλων των λαών της υφηλίου και όχι από το άνοιγμα των συνόρων και των αγορών στα μεγαλύτερα αρπακτικά που γέννησε η ιστορία του πλανήτη. 

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται σήμερα δεν είναι να κατανοήσει ο λαός τις αιτίες και τον μηχανισμό της παγκόσμιας κρίσης. Αλλοίμονο, αν ήταν αυτό το προαπαιτούμενο για κάθε μεγάλο παλλαϊκό κίνημα. Εδώ δεν μπορούν να τα κατανοήσουν ούτε καν οι επίδοξοι θεωρητικοί του κινήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι να επενδύσουμε στις δημοκρατικές προσδοκίες του λαού που τέτοιες κρίσεις φέρνουν με ορμητικό τρόπο στην επιφάνεια και να τον οργανώσουμε για την μεγάλη μάχη. Γιατί, όπως έχει αποδείξει και η ιστορία, μέσα απ' αυτού του είδους τις κρίσεις μπορείς να βγεις είτε με γενικευμένη κοινωνική εξέγερση, δηλαδή με επανάσταση, είτε με επικράτηση της πιο μαύρης αντίδρασης. Μέσος δρόμος δεν μπορεί να υπάρξει. 

Άκου Ελληνάκο V: Άσκηση ευφυίας



Για να δούμε ρε Ελληνάκο:
(πρόσθεσε τα ποσά 1 έως 4 ή πάτα εδώ για νεότερη αναφορά)

Σου λέει τίποτα αυτό;
Άντε να στο ξαναπώ:

Έλα γατόνι! Κάτι άρχισες να πιάνεις τώρα.

Άλλη μια φορά:

Κατάλαβες τώρα Ελληνάκο;
Μήπως θέλεις οικονομολόγο για να στο εξηγήσει;
Θέλεις να σου αναλύσει μήπως τι σημαίνει ότι τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες εκείνο το διάστημα ο Καραμανλής, ο Αλογοσκούφης, ο Παπαθανασίου, ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου με την καθοδήγηση του Προβόπουλου, τα φόρτωσαν στο έλλειμμα για να τα πληρώσεις εσύ;
Λες ο Καραμανλής γι'αυτόν τον λόγο να τα παράτησε και να έφυγε τρέχοντας για να γλυτώσει;
Είναι δυνατόν οι ηγέτες σου να σου την έφεραν έτσι;
Και ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας είναι συμμέτοχοι ή δεν τους πήραν χαμπάρι;
Δεν φταίει δηλαδή ο διεφθαρμένος λαός;
Αυτός ο τεμπέλης, ο ανεπρόκοπος ο Έλληνας;
Ο κηφήνας και απατεώνας;
Το τεράστιο και σπάταλο κράτος;
Οι φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες;
Όλα αυτά ήταν προφάσεις για να φορτώσουν στο λαό την απάτη;
Και είναι όλοι στο κόλπο; Και οι Νεοδημοκράτες και οι Πασόκοι;
Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν τους ξεμπροστιάζουν;
Και όλα αυτά έγιναν για να κλέψουν οι τράπεζες τα λεφτά;
Και οι δημοσιογράφοι δεν το έχουν καταλάβει;

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Εάν τα παραπάνω ερωτήματα τα θέτεις σοβαρά και ειλικρινά μετά από 4 χρόνια που σε κλέβουν, δείχνουν ότι η βλακεία σου είναι απύθμενη και είσαι άξιος της μοίρας σου.

Ξέρω ότι σκέφτεσαι πως τα δύο νούμερα έτυχε να είναι ίδια.
Όντως θα συμφωνήσω μαζί σου, για να μην σε πληγώσω.

Βεβαίως τότε σύμπτωση θα πρέπει να είναι και το παρακάτω:
Δηλαδή αυτά που δανείστηκαν στο όνομά σου και τα έδωσαν στις τράπεζες, επειδή έπρεπε στη συνέχεια να τα επιστρέψουν στους δανειστές τα παίρνουν από εσένα.

Άντε και αυτό σύμπτωση ήταν. Όμως για πες μου:
και

Φουκαρά Ελληνάκο, δυστυχώς για εσένα οι συμπτώσεις είναι πολλές.
Πες μου ρε Ελληνάκο, μεταξύ μας, πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για να θεωρήσει σύμπτωση ή άσχετα και τα παρακάτω:

Θέλεις να δεις και πως δουλεύει η προπαγάνδα της ενοχοποίησής σου;

Θέλεις να δεις και πώς ξεπουλάνε τη χώρα έναντι του δανείου;

Όλα αυτά που βλέπεις Ελληνάκο αφορούν την πρώτη "βούτα" των τραπεζών, αυτή των 28 δις του Αλογοσκούφη.
Το τι "βούτες" έγιναν και γίνονται στη συνέχεια θα το δεις τα επόμενα χρόνια. Εάν ζήσεις να το δεις.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Σε προκαλώ να σκεφτείς: Η συμμορία του ευρώ που σκάρωσε όλες αυτές τις απάτες, λες να αποτελείται μόνον από Έλληνες πολιτικούς και τραπεζίτες;

Λες να μην ήξεραν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ευρω-συμμορίτες τι έκαναν οι δικοί σου;
Λες να μην γνώριζε η Eurostat, η Κομισιόν και το ΔΝΤ;
Λες να μην γνώριζε η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο Σαρκοζί, η Λαγκάρντ και ο Τρισέ;
Ποιά Ευρώπη και ποιό ευρώ προσκυνάς φουκαρά Ελληνάκο;

Ελπίζεις να "βγουν όλα στο φως". Και θα αφήσουν βρε ανόητε να τους ξεμπροστιάσεις εσύ; Το τίποτα; Θα βγάλεις μήπως εντάλματα για την Μέρκελ, τον Μπαρόζο και τον Ομπάμα ή μήπως για τα αφεντικά τους, τους τραπεζίτες; Είσαι πραγματικά τόσο ανόητος;

Αλλά και τι άλλο θέλεις να βγει στο φως ρε Ελληνάκο; Τα πάντα είναι πεντακάθαρα. Τι διάολο, δεν τα βλέπεις ή είσαι τόσο διεφθαρμένος που έχεις γίνει ένα με τους εκτελεστές σου;

Αφού τα στοιχεία είναι μπροστά σου και είναι αδιάσειστα, τι περισσότερο περιμένεις να βγει ρε φουκαρά;
Ακόμη και να το ομολογήσουν στα ίσια εσύ δεν θα το πιστεύεις ή θα κάνεις ότι δεν άκουσες ή δεν κατάλαβες.

Και τι περιμένεις; Να αλλάξεις την Ευρώπη; Εδώ δεν μπορείς να αλλάξεις τη χώρα σου ρε φουκαρά, ελπίζεις να αλλάξεις την Ευρώπη;

Δεν βλέπεις ότι και στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ κάλυψε την ΝΔ και συνέχισε τα ίδια και στη συνέχεια ο ΛΑΟΣ κάλυψε και τους δύο και στη συνέχεια η ΝΔ κάλυψε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και τους δύο;

Και δεν βλέπεις την ανοχή-συμμετοχή όλης της λεγόμενης αντιπολίτευσης;Όλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ελληνάκο γιατί έχουν μπαστακωθεί εκεί μέσα και δεν κουνιούνται; Τι λες να παραμένουν για να προφυλάξουν τα δικαιώματά σου; Μήπως δεν έχουν προσκυνήσει όλα την ΕΕ και το ευρώ;

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και πολιτικοί οι οποίοι ανθίστανται στην υποδούλωση της χώρας σου Ελληνάκο. Αυτοί βεβαίως είναι ξένοι και αποτελούν την ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Υπάρχουν όμως για να κάνουν τους δικούς σου να φαίνονται ακόμη χειρότεροι.

10 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστε



Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα...

Κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή. Αλλά στη ζωή, μερικές φορές πρέπει να σταματάς κάποια πράγματα, προτού να αρχίσεις κάτι άλλο.


Σταματήστε να νοιάζεστε για τη γνώμη του καθενός .

Το τι πιστεύουν ή λένε οι άλλοι για σας, δεν πρέπει να σας νοιάζει. Τουλάχιστον για τους περισσότερους από αυτούς. Όταν ήσασταν μαθητές, οι απόψεις των συμμαθητών σας, επηρέαζαν τις αποφάσεις σας. Και υπήρχαν φορές που διαμόρφωναν τις απόψεις σας και τους στόχους σας. Με την πάροδο των χρόνων, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους για τις απόψεις των οποίων νοιαζόσασταν τόσο πολύ, δεν αποτελούν καν κομμάτι της ζωής σας.

Εκτός κάποιων εξαιρέσεων πχ όταν προσπαθείτε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση (συνέντευξη για δουλειά, πρώτη επέτειος, κλπ.), μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σας. Το τι σκέφτονται και λένε οι άλλοι για σας δεν είναι το πλεον σημαντικό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς εσείς αισθάνεστε για τον ίδιο τον εαυτό σας. . .


Σταματήστε να νοιάζεστε αν είστε «καθωσπρέπει»
Ο καθένας έχει ένα μικρό “φύλακα” μέσα στο κεφάλι του. Είναι πάντα εκεί παρατηρώντας σας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε με την οικογένεια σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας και την κοινωνία γενικότερα, και μοναδικός σκοπός του είναι να σας κρατάει στη “τάξη’. 
Από κάποια στιγμή και μετά, αρχίζετε να θεωρείτε ότι η γνώμη του, για το τι είναι αποδεκτό ή όχι, αποτελεί την απόλυτη αλήθεια. Όμως οι απόψεις του δεν ταυτίζονται με την μία και μοναδική αλήθεια, είναι απλώς απόψεις.

Μην επιτρέπετε να σας λογοκρίνει . Βαδίστε με βάση την δικιά σας αλήθεια.


Σταματήστε να νοιάζεστε για την εύρεση μιας σίγουρης οδού.
Δεν υπάρχει ιδανικός και σωστός τρόπος για τα περισσότερα πράγματα, ακόμα και για το πως να ντυθείτε ή πως να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Να είστε ο εαυτός σας, με τον μοναδικό τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε.
Προσπαθώντας να μοιάσετε με κάποιον άλλο χάνετε τη δική σας ομορφιά.





Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι θέλουν οι άλλοι για σας.
Λίγο πριν ξεκινήσετε το “ταξίδι” για να πετύχετε κάποιο στόχο σας, οι άνθρωποι γύρω σας, ακόμα και αυτοί που σας αγαπούν, είναι πολύ πιθανόν να σας δώσουν λάθος συμβουλές. Δεν το κάνουν επειδή έχουν κακές προθέσεις. Είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν αυτό που επιθυμείτε, τα όνειρα και τους στόχους της ζωής σας.

Έτσι θεωρούν ότι σας προστατεύουν από το ενδεχόμενο της αποτυχίας, όμως αυτό που πετυχαίνουν είναι να σας απομακρύνουν από την πιθανότητα να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Όπως είπε και ο Steve Jobs :
«Δεν έχετε πολύ χρόνο, μην τον σπαταλήσετε ζώντας τις ζωές κάποιων άλλων. Μην παγιδευτείτε από δογματισμούς που λένε να ζείτε σύμφωνα με το τι νομίζουν οι άλλοι. Μην αφήσετε τη γνώμη των άλλων να πνίξει την εσωτερική σας φωνή. Και το σημαντικότερο, να έχετε το θάρρος να ακούτε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Με κάποιον περίεργο τρόπο, ξέρουν αυτό που θέλετε στην πραγματικότητα να γίνετε. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα»


Σταματήστε να νοιάζεστε για τα όρια που οι βάζουν άλλοι
Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος που έχετε κάνει, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιμένουν ότι αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε είναι αδύνατο. Ή μπορεί να υποστηρίζουν ότι η ιδέα σας ή ο στόχος σας, δεν έχουν κάποιο νόημα και ενδιαφέρον. Όταν συναντήσετε τέτοιους ανθρώπους, μην προσπαθήσετε να συζητήσετε μαζί τους. Απεναντίας ξεχάστε τους . Θα σπαταλήσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας.

Προσπαθήστε ό, τι θέλετε να πετύχετε. Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας. Μην αφήνετε τους άλλους να τοποθετήσουν ένα κλουβί γύρω σας. Και σίγουρα μην ακούσετε το “φύλακα” (για τον οποίο μιλήσαμε πριν).

Κάθε φορά που κάποιος σας απαξιώνει και σας λέει ότι δεν μπορείτε να πετύχετε κάτι, να ξέρετε ότι μιλούν μέσα από το πρίσμα των δικών τους δυνατοτήτων και περιορισμών. Αγνοήστε τους και προσπεράστε τους..


Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι έχουν όλοι οι άλλοι .
Όταν “πιάνετε” τον εαυτό σας, να σας συγκρίνει με έναν συνάδελφο, γείτονα, φίλο ή κάποιον διάσημο, σταματήστε τον. Συνειδητοποιήστε ότι είστε διαφορετικός, με διαφορετικές δυνατότητες που πιθανώς οι άλλοι άνθρωποι δεν διαθέτουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογστείτε τις ικανότητες που έχετε, και να είστε ευγνώμονες για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι πιστεύουν πως θα είναι ευτυχείς όταν θα αποκτήσουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης. Το επίπεδο που βλέπουμε να έχουν κάποιοι άλλοι, το αφεντικό μας, ο φίλος ενός φίλου μας, κλπ. Δυστυχώς, όταν φτάσετε εκεί που βρίσκονται αυτοί, θα διαπιστώσετε ότι επιθυμείτε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Εκτιμήστε αυτό που έχετε τώρα. Δοκιμάστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με όσους έχουν λιγότερα, όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με άσχημες καταστάσεις και εκείνους που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Ενδεχομένως αυτό να σας ανοίξει τα μάτια για εκείνα τα πράγματα για τα οποία θα πρεπε να είστε ευγνώμονες.


Σταματήστε να ψάχνετε την ιδανική κατάσταση .
Το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού.
Πολλοί από εμάς είναι τελειομανείς, και δεν είναι κακό αυτό. Θέτουμε πολύ ψηλά τον πήχη για τον εαυτό μας και “κολυμπάμε” στα βαθυά. Το πάθος μας για την τελειότητα, μας οδηγεί στο να κυνηγάμε πάντα το κάτι καλύτερο, ποτέ δεν σταματάμε, δεν κάμπτομαστε. 
Αυτή η αφοσίωση προς την τελειότητα μας βοηθά αναμφίβολα στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Εφ “όσον όμως δεν παρασυρόμαστε.

Αλλά τι συμβαίνει όταν παρασυρόμαστε από την τελειομανία;
Εφόσον δεν καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που θέσαμε, η αποθάρυνση και η δυσαρέσκεια κυριαρχούν μέσα μας, κάτι που μας αποτρέπει από το να αναλάβουμε νέες προκλήσεις ή ακόμα και να τελειώσουμε ότι ξεκινήσαμε. Τελικά καταλήγουμε σε μεγάλες καθυστερήσεις, υπερφόρτωση, άγχος.

Θυμηθείτε, ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει τους τελειομανείς. Ανταμείβει τους ανθρώπους που καταφέρνουν να τελειώσουν την δουλειά που ανέλαβαν. Σχεδόν τις περισσότερες φορές, ο σίγουρος τρόπος να τελειώσετε μια δουλεια, είναι να μην κυνηγάτε το τέλειο.


Πάψτε να προσπαθείτε να είστε πάντα εσείς οι σωστοί
Υπάρχουν μόνο λίγα απόλυτα “σωστά” και “λάθη” στον κόσμο. Αυτό που είναι σωστό για σας μπορεί να είναι λάθος για κάποιον άλλο, και αντίστροφα. Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν τη ζωή τους όπως ταιριάζει σε αυτούς.

Όταν πρόκειται για στάση κι άποψη ζωής , δεν υπάρχουν και πολλά για τα οποία αξίζει να διαφωνείτε. Αφήστε τις διαφωνίες με το σύζυγο, τα μέλη της οικογένειάς σας ή τους γείτονες. Δεν χρειάζεται πάντα να είστε εσείς ο σωστός ή να κερδίσετε σε μια διαφωνία.

Αντ “αυτού, ανοίξτε το μυαλό σας σε νέες ιδέες και απόψεις. Μην επικεντρώνεστε απλώς στο τι κάνουν οι άλλοι, ξοδέψτε χρόνο παρατηρώντας γιατί το κάνουν και τι κάνουν.


Σταματήστε να νοιάζεστε για τα λάθη σας.
Τα λάθη σας διδάσκουν σημαντικά μαθήματα. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να μην κάνετε τίποτα, διότι φοβάστε μην κάνετε ένα λάθος. Επομένως, μην διστάσετε – μην αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας. Ποτέ δεν θα είστε 100% σίγουροι ότι κάτι θα “δουλέψει’, αλλά μπορείτε πάντα να είστε 100% σίγουροι ότι η απραξία δεν θα λειτουργήσει. Τις περισσότερες φορές, απλά πρέπει να αναλάβουμε το ρίσκο!
Και δεν έχει σημασία τι αποδεικνύεται στο τέλος. Είτε θα πετύχετε είτε θα μάθετε από το λάθος σου. Και στις δύο περιπτώσεις κερδίζεις. Άλλωστε αν δεν πάρετε το ρίσκο, ποτέ δεν θα μάθετε τι έπρεπε να κάνετε εκείνη την στιγμή, και θα παραμείνετε στο ίδιο σημείο για πάντα.


Σταματήστε να νοιάζεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.
Μερικά πράγματα είναι εκτός του έλεγχου σας. Αποδεχτείτε το σαν γεγονός της ζωής. Σπαταλώντας το χρόνο σας, το ταλέντο και τη ενέργεια σας, σε πράγματα που δεν ελέγχετε, είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσει σε απογοήτευση και στασιμότητα.

Αναλίσκοντας τον εαυτό σας με τις αρνητικές πτυχές ενός περιστατικού που δεν μπορούσατε να αλλάξετε, δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα.

Όπως είπε και η Maria Robinson:
 «Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τέλος.»
Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που συνέβη, μπορείτε μόνο να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε σε αυτό.

Πηγή: antikleidi

Γιατί οι άντρες αδυνατίζουν πιο εύκολα από τις γυναίκες;



Αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε μαζί με τον σύντροφό σας, σίγουρα θα έχετε εκνευριστεί που εκείνος χάνει πιο εύκολα κιλά. Αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό;

Ας όψεται η μυϊκή μάζα του και το ότι… σπανίως κάνει δίαιτα, απαντά μια διάσημη Bρετανίδα διαιτολόγος!

Όπως εξηγεί η δρ Τζέιν Κλαρκ, οι άντρες συνήθως διαθέτουν πολύ περισσότερη μυϊκή μάζα απ’ όση οιγυναίκες – και στους μυώδεις ανθρώπους η καύση των θερμίδων γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικά, οπότε οι άντρες μπορούν να αδυνατίζουνευκολότερα.

Πως μπορούν οι γυναίκες να ξεπεράσουν αυτόν τον σκόπελο; «Ο μόνος τρόπος είναι να γυμνάζονται, ώστε να αυξάνουν την μυϊκή τους μάζα και να διευκολύνουν το αδυνάτισμά τους», απαντά η δρ Κλαρκ.

Η αύξηση της μυϊκής μάζας γίνεται με συνδυασμό αεροβικών ασκήσεων (τρέξιμο, βάδιση, κολύμβηση, ποδηλασία) που καίνε θερμίδες με ασκήσεις για δύναμη (όπως τα βάρη και το Πιλάτες) οι οποίες αυξάνουν τους μυς και βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να μεταβολίζει τις περιττές θερμίδες.

Κατακράτηση λίπους
Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι, καθώς θα ελαττώνεται το σωματικό λίπος και θα αντικαθίσταται με μυϊκή μάζα, το σώμα θα δείχνει πιο λεπτό και σφικτό, ακόμα και αν δεν έχει επιτευχθεί ιδιαίτερη απώλεια βάρους.

Η μη απώλεια βάρους με τη γυμναστική είναι κάτι πολύ πιθανή, αφού πρόσφατη μελέτη έδειξε πως όταν γυμνάζονται εξίσου άνδρες και γυναίκες, οι άνδρες χάνουν μέσα σε 16 εβδομάδες 5,2 κιλά κατά μέσον όρο, ενώ οι γυναίκες κανένα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη μελέτη αυτή, η διαφορά πιθανώς οφείλεται σε κάποιο εξελεγκτικό μηχανισμό.

«Η φύση φαίνεται ότι προστατεύει την ικανότητα τεκνοποίησης των γυναικών και θέλει να διαθέτει το γυναικείο σώμα αρκετό λίπος, ώστε να μπορεί να μεγαλώνει υγιή μωρά. Γι΄ αυτό και οι γυναίκεςκάνουν μεγαλύτερη κατακράτηση ενέργειας», έγραψαν.

Εξ ου, και μόνη της η γυμναστική δεν αρκεί για να αδυνατίσει μια γυναίκα – πρέπει να συνδυάζεται με την κατάλληλη δίαιτα.

Δεν κάνουν δίαιτα
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι άντρες τείνουν να χάνουν βάρος πιο εύκολα από τις γυναίκεςείναι ότι αργούν πολύ να αρχίσουν την οποιαδήποτε δίαιτα.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως όσο πιο συχνά κάνει ένας άνθρωπος δίαιτα, τόσο περισσότερο δυσχεραίνει την ικανότητα του οργανισμού του να αποβάλλει τα περιττά του κιλά. Το φαινόμενο αυτό πιθανώς σχετίζεται με τις συνέπειες που έχουν οι αποτυχημένες δίαιτες και οι αλλεπάλληλες αυξομειώσεις του βάρους στον μεταβολισμό.

Μάλιστα, «όσο πιο αυστηρή και στερητική είναι μία δίαιτα, τόσο πιο απίθανο είναι να οδηγήσει σε αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους», τονίζει η δρ Κλαρκ.

Συνεπώς, «να αποφεύγετε τις δίαιτες που παρέχουν λιγότερες από 1.000 θερμίδες την ημέρα, ώστε να αποφύγετε την επιβράδυνση του μεταβολικού σας ρυθμού», συνιστά.
«Να θυμάστε πως η αργή, αλλά σταθερή, απώλεια βάρους είναι η μόνη σωστή λύση – και οι άντρες είναι χαρακτηριστική απόδειξη αυτού, αφού σπανίως κάνουν τις ακρότητες στη δίαιτα που τόσο λατρεύουν οι γυναίκες». ούν να χάσουν γρήγορα κιλά , μειώνοντας την πρόσληψη των περιττών θερμίδων.

tanea.gr