μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μόνο η κοινωνία που πρόδωσαν, μπορεί να εκτελέσει την αυτονόητη ποινή, για τέτοια εγκλήματα!!



 === Όταν ο δολοφόνος του ΕΣΥ, σε μια πρωτοφανή κρίση ειλικρίνειας και παρορμούμενος από την ανεξέλεγκτη φιλοδοξία του ανοίγει το στόμα του…
   === γράφει ο ΦΟΡΟΥΜπήχτης 
=== Τότε δε διστάζει να αποκαλύψει ότι η παράδοση της χώρας στις συμμορίες του Σουλτανάτου διευθετήθηκε βάσει συγκεκριμένου σχεδίου από τη συμμορία του Καστελόριζου.  Πιο συγκεκριμένα ο Α. Λοβέρδος δε διστάζει να ομολογήσει ότι…

=== «Τόσο ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν», ενώ ευθύνες ρίχνει και στη Λούκα Κατσέλη.
   === Την ίδια στιγμή – όπως μας πληροφρεί το ΒΗΜΑ – ο πρωταίτιος της εθνικής συμφοράς το μόνο που βρίσκει να πει είναι ένα «κρίμα Ανδρέα…»και φυσικά συνεχίζει και κυκλοφορεί ελεύθερος
   === Τι έχουμε λοιπόν εδώ???
=== Τον δολοφόνο του ΕΣΥ να αποκαλύπτει και να συνομολογεί ένα εθνικό εγκλημα εκ προμελέτης…
   === Εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος και φυσικά πέρα και ανεξάρτητα από τις επιμέρους προσεγγίσεις καθενός, αυτό το εθνικό έγκλημα συνιστά εσχάτη προδοσία…
  === Επομένως…
=== Και το θύμα έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι η ίδια μας η χώρα…
=== Και το έγκλημα έχει ταυτότητα, και η εσχάτη προδοσία ουδόλως μπορεί να ταυτιστεί με πολιτικές σωτηρίας μιας χώρας…
=== Και οι δολοφόνοι έχουν ονοματεπώνυμο και οι ευθύνες τους δεν είναι μονάχα πολιτικές… Δεν είναι μονάχα ποινικές…
   === Αλλά συνιστούν όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική την ανάγκη της δίκης τους με συνοπτικές διαδικασίες και την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας τους απόλυτα επιβεβλημένη.
  === Και φυσικά αυτό που αναζητείται…
Είναι ο δικαστής που θα παραδώσει την παρέα του Καστελόριζου, στην κοινωνία που πρόδωσαν, προκειμένου να εκτελέσει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο την αυτονόητη ποινή.
Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Τιμές δημοσίου στις ιδιωτικές κλινικές

Τιμές δημοσίου στις ιδιωτικές κλινικές

Σε έκτακτες περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία ασθενή και τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν το περιστατικό, οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια υποχρεούνται να δέχονται τους ασθενείς αυτούς με το τιμολόγιο νοσηλίων του Δημοσίου και όχι με αυτό που ισχύει για τις ιδιωτικές, κ.λπ. Αυτό πρότεινε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, ερχόμενος σε αντίθεση με το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και συνταυτιζόμενος με τις θέσεις ασθενούς, η οποία το 1998 κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της.

Ειδικότερα, γεωργός, ασφαλισμένη στον ΟΓΑ, το 1998 υπέστη ανακοπή καρδιάς και παράλληλα προσεβλήθη από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού. Όμως δεν υπήρχε κρεβάτι σε κρατικό νοσοκομείο και αναγκαστικά οι συγγενείς της τη μετέφεραν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο. Συνέπεια όλων αυτών ήταν τα νοσήλια στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο να ανέλθουν στο ποσό των 22.500 ευρώ, ενώ εάν νοσηλευόταν στο δημόσιο νοσοκομείο θα ήταν 2.200 ευρώ.

Η υπόθεση, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε και τη Δικαιοσύνη. Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική ως αντίθετη στην αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) η ρύθμιση του Προεδρικού Διατάγματος 234/1980 κατά το σκέλος εκείνο που επιβάλλει σε ιδιωτικές κλινικές τιμολόγιο νοσηλίων υπολειπόμενο του κόστους λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει ότι τα τιμολόγια νοσηλίων (ημερήσια νοσήλια, αμοιβές ιατρικών πράξεων και έξοδα χειρουργείου) για «ασφαλισμένους, καθώς και για ασθενείς των οποίων η δαπάνη νοσηλείας βαρύνει το Δημόσιο, σε περιπτώσεις έκτακτου εισαγωγής, εφαρμόζονται υποχρεωτικά από τις ιδιωτικές κλινικές και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι σύμβαση μεταξύ τούτων και των ασφαλιστικών φορέων».

Ο κ. Τέντες, ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ανέφερε ότι πράγματι η καθιέρωση αναγκαστικού τιμολογίου νοσηλίων για τα μη συμβεβλημένα θεραπευτήρια χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το τυχόν αυξημένο κόστος παραγωγής των υπηρεσιών τους, σε περιπτώσεις έκτακτης εισαγωγής προς αποτροπή κινδύνου για τη ζωή ή την υγεία του ασθενούς, αποτελεί περιορισμό του ατομικού δικαιώματος της συμμετοχής στην οικονομική ζωή της χώρας (οικονομικής ελευθερίας - άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος), για λόγους δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος.

Επομένως, συνέχισε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, κατόπιν αυτού πρέπει να ερευνηθεί εάν έχει τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ