μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πολιτικό τσουνάμι


Πολιτικό τσουνάμι φέρνει η δίωξη Γεωργίου…


Μιχαλού:Βαριά Πεπόνα… έπεσε στο κεφάλι του ΓΑΠ του σωτήρα μας μετά από την απόφαση των Πεπονή και Μουζακίτη να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου και στελεχών της Αρχής, για την υπόθεση της καταγγελίας περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009!!! 

Σύμφωνα μάλιστα με την εντολή...
του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή « πρέπει να αναζητηθούν τυχόν αυτουργοί, οι οποίοι παρήγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ «φουσκώνοντας» το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν… Πρόκειται για φράση που σηκώνει πολιτικό τσουνάμι στα πολιτικά πρόσωπα που χειρίστηκαν την συγκεκριμένη υπόθεση (βλέπε Παπκωνσταντίνου και Γιωργάκη.

Κάπως έτσι όμως αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ…  και για το αν  μας έσυρε ΓΑΠ και  στο ΔΝΤ μετά από δική του απόφαση την οποία μάλιστα την είχε πάρει (από τον Οκτώβριο του 2009), πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός, όπως είχε αποκαλύψει ο Στρος Καν από τις συζητήσεις που είχε με τον ίδιο, ή αν όντως η χώρα μας είχε πρόβλημα δημοσιονομικό η χώρα…λέμε τώρα!

Εντωμεταξύ από ότι μαθαίνουμε αναμένονται και άλλες αντιδράσεις από μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι  θα σφάζονται για το ποιος επέμενε να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο…Δεν είναι λίγοι αυτοί που κελαηδάνε ότι το είχε στο μυαλό του να μας σύρει στο στόμα του λύκου απ’ την άνοιξη του 2009. Άλλοι πάλι κάνουν λόγο για το Φλεβάρη του 2009… Στελέχη δε της ΝΔ αναφέρουν ότι μετά τις ευρωεκλογές του 2009 το εδώ κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ είχε προτείνει στην κυβέρνηση Καραμανλή «συνεργασία» και είχε εισπράξει αρνητική απάντηση, ανταπάντησε ότι «εντάξει, αλλά ο Γ. Παπανδρέου έχει συμφωνήσει σε αυτό»!

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δήλωση του γνωστού Βασιλάκη Καϊλα ή αλλιώς Λοβέρδου, ο οποίος άδειασε στεγνά τον ΓΑΠ λέγοντας ότι το συζητούσε με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πολύ νωρίτερα και τους ζητούσε την στήριξη τους!!!
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Βέβαια εδώ εύλογα πάει το ερώτημα, τώρα το θυμήθηκε; Γιατί  τότε έκανε τον Αλέκο και μας τσαμπούναγε άλλα; Απαντάμε ότι…Απλά τώρα άνοιξε το θέμα και προσπαθεί που έρχονται τα δύσκολα να αποποιηθεί τις ευθύνες.

Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση και έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά. Το σημαντικό όμως είναι να σταθεί η δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων!!!

Προσυπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.


The game is over. Προσυπέγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.

Προφητικά ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μην κάνει και πολύ παρέα με Σόϊμπλε κ.λ.π. γιατί σε λίγο θα τον βάλουν να υπογράψει και αυτός δήλωση περί εφαρμογής των μνημονίων. Ήταν άραγε...

προφήτης ή κάτι γνώριζε;

Σήμερα λοιπόν, λίγες ημέρες μετά από εκείνη την αποστροφή του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε δήλωση υποταγής στα μνημόνια και στα κελεύσματα των δανειστών και μάλιστα η δήλωση αυτή έγινε δημόσια στο παγκόσμιο ακροατήριο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να σχίσει την δανειακή σύμβαση», καθώς και ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ευρώ». Δηλαδή δήλωσε πίστη στους εξοντωτικούς για το λαό όρους εφαρμογής των μνημονίων που περιέχονται στη δανειακή σύμβαση. Στους όρους που παραχωρούν την Εθνική Κυριαρχία και άρουν την ασυλία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις κατασχέσεις των δανειστών.

Από σήμερα λοιπόν έχουμε πλήρη προσχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημόνια.
The game is over.

Δεν έγινε η έκπληξη... Εξω από το Κύπελλο ο ΠΑΟ


Ιστορική πρόκριση για τον Πλατανιά στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στα Χανιά και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ στο πρώτο παιχνίδι (2-1 ο ΠΑΟ), τον πέταξε εκτός συνέχειας στον θεσμό. Ο Ηλίας Αναστασάκος, που πέρασε ως αλλαγή στο 71', ήταν ο χρυσός σκόρερ των γηπεδούχων στο 87'.
 
&nsbp; Το Κύπελλο έχει χαρακτηριστεί ως ο θεσμός των εκπλήξεων. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι, όμως, δεν υπήρξε έκπληξη, αφού ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε την πρόκριση. Το φιλμ του αγώνα | Η φάση των 16
 
Κάκιστο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι λέοντες του Φάμπρι είχαν ουρήσει γύρω από το κάστρο (που τους ζωγραφίζει ο ισπανός στον πίνακα των αποδυτηρίων), ενώ οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια της Παναγιάς δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του πρώτου 45λέπτου.

Ο Πλατανιάς είχε την κατοχή της μπάλας (55%-45%), αλλά οι παίκτες του δεν ήταν απειλητικοί για τον Καπίνο, ο οποίος επανήλθε κάτω από τα δοκάρια του τριφυλλιού και ήταν σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός μπήκε σε σαφείς προσανατολισμούς να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και ό,τι κάτσει στην επίθεση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες για Παναθηναϊκό και Πλατανιά. Στο 46' κεφαλιά του Τοτσέ πέρασε λίγο άουτ και στο 49' ο Καπίνο έσωσε με τα πόδια την εστία του σε τετ α τετ με τον Ονιέμα.

Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός εξαφανίστηκε από τον αγωνιστικό χώρο, όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Πλατανιά να πετύχει δύο φορές σε διάστημα 5 λεπτών, το γκολ της πρόκρισης. Και στο 65' και στο 69' ο Μαραγκουδάκης ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι απέτυχε να νικήσει τον Καπίνο, ο οποίος μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Τη στιγμή που ο Αγγελος Αναστασιάδης, προσπαθούσε από τον πάγκο να κάνει διορθωτικές κινήσεις στην επίθεση για να έρθει το πολυπόθητο γκολ, ο Φάμπρι κρατούσε τις αλλαγές για καθυστέρηση!

Μια από αυτές, λοιπόν, έμελλε να κρίνει το παιχνίδι. Ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος μπήκε στη θέση του -μοιραίου μέχρι εκείνο το λεπτό- Μαραγκουδάκη, δέχθηκε το δώρο της απόκρουσης σε πρώτο χρόνο του Καπίνο σε σουτ του Κάλαϊτζιτς και με πλασέ χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στον Πλατανιά.

Αμέσως μετά το γκολ αποβλήθηκε ο Φάμπρι διαμαρτυρόμενος για αλλαγή σε πλάγιο άουτ και δεν πρόλαβε να κάνει τις άλλες δύο αλλαγές...

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ.

Το χάος στην Αθήνα συνεχίζεται και σήμερα- είναι πιο χειροπιαστό απο τις μέρες της απεργίας των δικηγόρων ας πούμε ή των δικαστών, αλλά είναι ΤΟ ΙΔΙΟ.

Χάος παντού: στις υπηρεσίες, στις μετακινήσεις, στην ψυχή του καθενός.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΧΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ:

ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΟΤΕ Ο ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ (ΚΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε: κύριοι συνδικαλιστές, είστε ξεκάθαρα, φερέφωνα και υπάλληλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία αυτών που μεθοδικά, διαλύουν τη χώρα και τις ζωές μας.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν διαφορετικά, αν δεν θέλουν να συνδράμουν τον κατακτητή και το στρατό του: οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ να εργασθούν κανονικά, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΙΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δωρεάν. Έτσι θα πονέσει ο εχθρός- ενώ τώρα πονάει ΜΟΝΟ ο συμπολίτης σας.

Εδώ υπάρχουν δύο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ: ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ.

ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ "ΠΛΗΡΩΜΗΣ"-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ.

Μεϊμαράκης: Άντε γ@σου μ@@κα (video)


Μεϊμαράκης: Άντε γ@σου μ@@κα (video)

Εκτροχιάστηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συζήτηση για τη λήψη απόφασης για Σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης...

Ο πρόεδρος της Βουλής ξέσπασε όταν κατά την ομιλία του βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη, επενέβαινε ο κ. Λαφαζάνης.

"Ένα λεπτό κύριε Λαφαζάνη, αφήστε να ολοκληρώσει ο κύριος Μαρκογιαννάκης", είπε αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε σε πιο χαμηλό τόνο: "άντε μαμήσου μ@λ@κ@!".

Μάλιστα το περιστατικό σχολιάστηκε και σε βίντεο των Ράδιο Αρβύλα.

"Βόμβες" από τη Ζωή Γεωργαντά


"Βόμβες" από τη Ζωή Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλου,Παπανδρέου - Τους κατηγορεί για εθνική προδοσία


Για έγκλημα  που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες.
Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, η κυρία Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.

«Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.
 «Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα  για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».
Το ίδιο έκανε σύμφωνα με την κυρία Γεωργαντά και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως ανάφερε «μας παρότρυνε όταν μας έλεγε ‘δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ’.»
«Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργού μέσω του αδελφού του Αντρίκου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα.
Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο. «Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος».
«Όσα είπα στη εξεταστική, η βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.

Φτώχεια: Τα κέρδη των 100 πλουσιότερων τη σβήνουν 4 φορές!


Αναρτήθηκε από Clopy Paste 23 Ιανουαρίου 2013

Τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια άγγιξαν τα κέρδη των 100 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου το 2012. Το ποσό αυτό αρκεί για να εξαλείψει τη φτώχεια παγκοσμίως και μάλιστα εις τετραπλούν. Αυτό υποστηρίζει νέα έκθεση της Oxfam, η οποία καταλήγει ότι η οικονομική κρίση κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους.

«Το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων αύξησε το εισόδημα του κατά 60% τα τελευταία 20 χρόνια και η οικονομική κρίση επιταχύνει αντί να επιβραδύνει τη διαδικασία αυτή» σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam.

Από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η πώληση πολυτελών αγαθών σημειώνει αύξηση και, μάλιστα, με διψήφια ποσοστά.

Η έκθεση, με τίτλο «Το Κόστος της Ανισότητας: Πώς οι Υπερβολές του Πλούτου και των Εισοδημάτων Μας Πλήττει Όλους», που θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, καλεί τους ηγέτες παγκοσμίως να «τερματίσουν τα υπερβολικά πλούτη μέχρι το 2025 και να περιορίσουν τη ραγδαία αύξηση της ανισότητας που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χωρών τα τελευταία 20 χρόνια».

Η Oxfam τονίζει στην έκθεσή της ότι ο τόσο υπερβολικός πλούτος είναι ανήθικος, οικονομικά ανεπαρκής, πολιτικά διαβρωτικός, κοινωνικά διχαστικός και περιβαλλοντικά καταστροφικός. Προτείνει δε, προκειμένου η φτώχεια παγκοσμίως να επανέλθει στα επίπεδα του 1990, οι κυβερνήσεις:
- να κλείσουν τους φορολογικούς παραδείσους, ώστε να εξοικονομηθούν 189 δισεκατομμύρια δολάρια από διαφυγόντες φόρους
- να θέσουν ένα μίνιμουμ φορολόγησης των επιχειρήσεων παγκοσμίως
- να αυξήσουν τις επενδύσεις σε δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες κ.λπ.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ξεκινά σήμερα (23/1/2013).
Ενδεικτικά στην έκθεση αναφέρεται ότι:
- στη Μεγάλη Βρετανία, η οικονομική ανισότητα επανέρχεται σε επίπεδα της εποχής του Καρόλου Ντίκενς
- στην Κίνα, το 10% των πλουσιότερων συγκεντρώνει το 60% του εισοδήματος της χώρας
- στις ΗΠΑ το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων έχει διπλασιάσει τον πλούτο του από τα 1980