μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι ισλαμιστές απαιτούν ξεχωριστό κράτος στην Νορβηγία - Συντόμως και στην Ελλάδα;

Οταν τρεχεις με 272 χλμ την ωρα....

Καλα του εκανε.....

"Ο φίλος -μανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα,στο ταχυδρομικό του κουτί μια
πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό.
Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο...
διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.
Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να
ακυρώσει την πιστωτική κάρτα.
Αλλά όχι μόνος....
Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες!
Πάνω από 40 κιλά!
Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή.
Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει:
"Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε.
Αν δεν τις θέλετε, φέρτε τις πίσω στο μανάβικο,
αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε".

Να γιατι επεσαν οι μισθοι.......

Πληροφορίες αναφέρουν ότι...η γερμανική πολυεθνική Rewe αναζητά ακίνητα στην Ελλάδα για τη λειτουργία καταστημάτων αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ισοτιμία. Ο όμιλος Rewe είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη του οργανωμένου λιανεμπορίου στην Ευρώπη με περυσινές πωλήσεις 50,9 δισ. ευρώ.

Λειτουργεί 15.445 καταστήματα σε 16 χώρες, ενώ απασχολεί 325.848 υπαλλήλους. Εκτός από το οργανωμένο λιανεμπόριο, η πολυεθνική δραστηριοποιείται στους κλάδους ένδυσης, ειδών σπιτιού, στα οπτικά, ενώ λειτουργεί και αλυσίδα τουριστικών γραφείων. Γραφείο μεσιτών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Rewe για την ελληνική αγορά, το οποίο όπως τονίζει χρονολογείται από το 2002.
Η διοίκηση της πολυεθνικής, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και με τις δύο αλυσίδες που διαθέτει, την Penny Μarket και τη Βilla. Η Penny Market είναι εκπτωτική αλυσίδα και ένας από τους βασικότερους ανταγωνιστές (ο άλλος είναι η Αldi) της Lidl. Σήμερα λειτουργεί περισσότερα από 5.000 καταστήματα στην Ευρώπη, ενώ οι περυσινές της πωλήσεις έφθασαν τα 10,2 δισ. ευρώ. Η Βilla είναι παραδοσιακή αλυσίδα λιανικής.
Η ανάπτυξή της επικεντρώνεται κατά βάση στην Αυστρία, όπου λειτουργεί 1.000 καταστήματα και στα Βαλκάνια με 400 σημεία πώλησης. Όσον αφορά την αλυσίδα cash&carry Selgros που ανήκει κατά 50% στον πολυεθνικό όμιλο (το υπόλοιπο του κεφαλαίου ελέγχεται από τον όμιλο Οtto), πηγές αναφέρουν ότι θεωρείται μάλλον απίθανο να μπει στην ελληνική αγορά, εξαιτίας των μικρών περιθωρίων ανάπτυξης που εμφανίζει ο κλάδος χονδρικής.
Στελέχη μεσιτικών γραφείων υποστηρίζουν ότι η σχετικά πρόσφατη διείσδυση του γερμανικού ομίλου στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ήταν προάγγελος των επεκτατικών του σχεδίων για την Ελλάδα. Οι εντολές που έχουν πάρει από τη διοίκηση της πολυεθνικής στην Κολωνία αναφορικά με τις προδιαγραφές των ακινήτων που πρέπει να αναζητήσουν, αναφέρονται σε κτίρια εμβαδού από 800 τ.μ. έως και 2.500 τ.μ. Τα κτίρια εμβαδού έως και 1000 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν από την αλυσίδα Penny Market και τα μεγαλύτερα από την Βilla.
Την ίδια στιγμή τα στελέχη της μητρικής στην Κολωνία έχουν ζητήσει από τους μεσίτες με τους οποίους συνεργάζονται, τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ελληνικό οργανωμένο λιανεμπόριο, ιδίως μετά την ανακοίνωση της Αldi ότι αποχωρεί από τη χώρα. Συν τοις άλλοις ζητούν εκτενείς αναφορές για τις συζητήσεις που έχει ξεκινήσει η διοίκηση της Aldi με εγχώριους ανταγωνιστές από το οργανωμένο λιανεμπόριο, προκειμένου να μεταβιβάσει τα ακίνητα που της ανήκουν.
Υπεύθυνος για το σύνολο των εγχώριων και διεθνών επιχειρησιακών μονάδων της πολυεθνικής Rewe είναι ο 54χρονος πρόεδρος του ομίλου, Alain Caparros. Σε πρόσφατη ομιλία του στα διευθυντικά στελέχη του ομίλου είπε ότι η περαιτέρω επέκταση θα προέλθει από την οργανική του ανάπτυξη στη Γερμανία, από εξαγορές αλλά και από περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του.

Μιας και επιασαν τα κρυα...ας ζεσταθουμε λιγακι......

64% του προϋπολογισμού πηγαίνει απευθείας στους διεθνείς τοκογλύφους

Αξίζει να θυμηθούμε για άλλη μία φορά την προπαγανδιστική γραμμή της συγκυβέρνηση του μνημονίου, όπως αυτή έχει κληροδοτηθεί από τις ημέρες που τις σκάλες του Μαξίμου σφουγγάριζε ο «τζούφιος» πρόεδρος και η προσφάτως μεταγραφείσα στην ΝΔ κουστωδία του. Μας λένε, λοιπόν, από τότε ότι...
αν βγούμε από το μνημόνιο «δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», ότι «δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας» και άλλες παρόμοιες φαιδρότητες που μόνο ένας υπουργός «μεγέθους» Γεωργιάδη θα μπορούσε να πει. Με βάση τέτοια βαρύγδουπα «επιχειρήματα» προωθείται η μνημονιακή λαίλαπα που σαρώνει τους Έλληνες πολίτες.
Πάμε, όμως, να δούμε την πραγματικότητα. Να δούμε δηλαδή τι προβλέπει για το 2014 ο προϋπολογισμός. Να δούμε την ευθεία παραδοχή του πολιτικού συστήματος ότι με ψέματα επέβαλλε το μνημόνιο στην Ελλάδα και με ψέματα εξακολουθεί να το συντηρεί, παρά τις προφανείς εθνοκτόνες συνέπειες του. Γράφει, λοιπόν, στον Πίνακα 3.10 του προϋπολογισμού τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού κατά μείζονα κατηγορία.
Βλέπουμε, λοιπόν, εκεί ότι οι δαπάνες για «αποδοχές και συντάξεις» είναι 17,723 δισ. ευρώ. Αντιστοίχως οι δαπάνες για «εξυπηρέτηση της δημόσιας πίστης», δηλαδή τα χρήματα που πάνε στους διεθνείς τοκογλύφους είναι 74,199 δισ. ευρώ. Το σύνολο των δαπανών του Ελληνικού κράτους είναι 116,525 δισ. ευρώ. Δηλαδή με απλούς υπολογισμούς προκύπτει ότι για μισθούς και συντάξεις δίνουμε το 15,2% του ετήσιου προϋπολογισμού. Αντιστοίχως για την εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων δίνουμε το (κρατηθείτε!) 63,7% του προϋπολογισμού.Πλέον, όμως, υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του Ελληνικού Κράτους πηγαίνουν απευθείας στα σαγόνια των διεθνών μεγαλοκαρχαριών. Όμως μέσα από τα στοιχεία του προϋπολογισμού αποδεικνύεται και μία άλλη μεγάλη αλήθεια. Ότι άμα η Ελλάδα καταγγείλει το μνημόνιο θα έχει διαθέσιμα 74,199 δισ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της.
Αυτά τα διαθέσιμα χρήματα, σε συνδυασμό με κατοχυρωμένες νομικά απαιτήσεις της Ελλάδας, όπως το κατοχικό δάνειο, ο λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, η εξυγίανση του δημόσιου τομέα, η τιμωρία των ενόχων για τα σκάνδαλα και η δήμευση των περιουσιών τους, αποτελούν μία εγγύηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους, η στροφή στην Εθνική Παραγωγή, η εξόρυξη υδρογονανθράκων και σιδηρομεταλλευμάτων και εν τέλει η Αυτάρκεια και η Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια.