μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

το καλυτερο μερος για να πιεις καφε....

φυσικα ειναι το "λιστον"







Τα 10 ωραιότερα cafés στον κόσμο!

 

Ο Βρετανός ποιητής του 20ού αιώνα Τ. S. Eliot έλεγε χαρακτηριστικά ότι «έχει μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές καφέ!» και δεν είναι απίθανο οι περισσότεροι να έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, καθώς ο καφές σε όλες του τις μορφές αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  Από το τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μέχρι τη Βιέννη, την Πράγα και τη Βουδαπέστη, 10 εντυπωσιακά καταστήματα κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη διακόσμησή τους και όχι μόνο.
1. «AIA Coffee & Restaurant», Πόρτο, Πορτογαλία
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζει ένα από τα πλέον δημοφιλή cafes στο Πόρτο, όπου η διακόσμηση κλέβει την παράσταση: vintage έπιπλα και διάφορες κορνίζες στους τοίχους, χειροποίητα λευκά είδη και προσεγμένα σερβίτσια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
2. «D’espresso», Νέα Υόρκη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Εντυπωσιακό design που δημιουργεί την ψευδαίσθηση… ανάποδης βιβλιοθήκης. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή της ταπετσαρίας αλλά και στην «έξυπνη» τοποθέτησή της, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου cafe, πέρα από τον ονομαστό εσπρέσο που σερβίρει.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
3. «Le Procope», Παρίσι
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Είναι ένα από τα πλέον διάσημα cafes στην Ευρώπη, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1686, ενώ διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και επιστήμονες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πελατών του εδώ και αιώνες. Στα must του καταστήματος είναι τα σπάνια έργα τέχνης σε τοίχους και βιτρίνες που θυμίζουν περισσότερο γκαλερί παρά cafe.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
4. «Coava Brew Bar», Πόρτλαντ, Όρεγκον
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Όταν ένα παλιό γκαράζ μεταμορφώνεται σε cafe, δεν μπορεί παρά να κινήσει το ενδιαφέρον των πελατών του. Οι ιδιοκτήτες του διατήρησαν το βιομηχανικό design στο εσωτερικό, αφήνοντας, μάλιστα, μηχανές και εργαλεία σε εμφανή σημεία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό σύνολο.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
5. «Cafe New York», Βουδαπέστη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Τόπος συνάντησης καλλιτεχνών του 2ού αιώνα, το cafe στο κέντρο της πόλης αποτελεί έναν ζωντανό «θρύλο» για τους κατοίκους τους πόλης, και όχι μόνο. Η πρόσφατη ανακαίνισή του από τον σχεδιαστή Adam Tihany διατήρησε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές αλλά και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
6. «Antico Caffè Greco», Ρώμη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, στο κέντρο της πόλης, ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα συγκεντρώνει καθημερινά ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας έναν αρωματικό latte (φημισμένος καφές του καταστήματος), κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας της τέχνης!
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
7. «LAMILL Coffee Boutique», Καλιφόρνια
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
«Ειρωνικό, περίπλοκο, ρετρό αλλά και σύγχρονο» χαρακτηρίζουν το cafe «Lamill» οι ιδιοκτήτες του, που έδωσαν έμφαση στο μοντέρνο design, προσθέτοντας vintage πινελιές, όπως, για παράδειγμα, η χειροποίητη ταπετσαρία στους τοίχους, εξ ολολήρου ζωγραφισμένη στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι μια «διασκεδαστική» μείξη που ολοκληρώνεται με έντονα χρώματα στους τοίχους και ιδιαίτερους καναπέδες.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
8. «Cafe Central», Βιέννη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Πέρα από τα παλάτια και τα ανάκτορα της Βιέννης, τα ιστορικά καφέ είναι τα πραγματικά αξιοθέατα της πόλης. Τα περίφημα βιεννέζικα καφέ είναι πηγή έμπνευσης για πολλές καφετέριες σε όλο τον κόσμο, και το «Café Central» είναι η πιο όμορφη και εμπνευσμένη απ’ όλες. Στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, που διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος, προσφέροντας στους επισκέπτες «φιλοξενία» άλλης εποχής!
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
9. Caffè Giubbe Rosse, Φλωρεντία
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Στέκι ακαδημαϊκών, λόγιων και διανοουμένων, το «Caffè Giubbe Rosse» βρίσκεται στην πλατεία Piazza della Repubblica και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ιταλικού πολιτισμού ως εργαστήριο ιδεών, έργων και παθών, ενώ υπήρξε ο τόπος από όπου ξεκίνησαν διάφορα κινήματα στη χώρα. Στο χώρο θα βρείτε παλιές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ φωτογραφίες διασήμων κοσμούν τους τοίχους.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
10. «Cafe Imperial», Πράγα
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Η ακμάζουσα «κοινωνία του καφέ» της Πράγας οδήγησε από τα τέλη του 19ου αιώνα στη δημιουργια πολλών cafes στην πόλη, τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα λίγα που διασώθηκαν είναι και το διάσημο «Café Imperial», ένα «στολίδι» Art Deco στο κέντρο της πόλης. πλέον εντυπωσιακά έφερε πίσω στη ζωή. Περίτεχνα ψηφιδωτά και διακοσμήσεις σε κολόνες και οροφές δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα σκηνικά για να απολαύσει ο επισκέπτης πρωινό ή απογευματινό καφέ.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!

Η απίστευτη απάντηση που έκρινε την πρόσληψή του!

perierga.gr - Η απίστευτη απάντηση που έκρινε την πρόσληψή του!Μια βρετανική επιχείρηση έκανε στους υποψηφίους προς πρόσληψη την εξής «παράξενη» ερώτηση, θέλοντας να διακρίνει ανάμεσά τους τον εξυπνότερο: «Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα. Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας γιατρός που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άντρας ή η γυναίκα των ονείρων σου. Το αυτοκίνητο σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις;».
Όλοι οι υποψήφιοι (εκτός από έναν) απάντησαν ως εξής: Κάποιοι είπαν ότι θα πάρουν την ηλικιωμένη για να την πάνε στο νοσοκομείο και να τη σώσουν, άλλοι προτίμησαν το γιατρό για να του ανταποδώσουν το καλό που τους έκανε στο παρελθόν και ορισμένοι μόνο επέλεξαν το ταίρι των ονείρων τους.
Προσελήφθη τελικά ένας (άντρας) που απάντησε με τον πλέον έξυπνο τρόπο: «Θα δώσω τα κλειδιά στο γιατρό για να πάει την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο και εγώ θα περιμένω το λεωφορείο με την κοπέλα των ονείρων μου!»
Είναι μια πολύ παλιά ιστορία αλλά ιδαίτερα ευρηματική…

Ακίνητα: Η μεγάλη φούσκα


image

της Μαρίας Σαχινίδου (*)

Χρόνια τώρα η οικοδομή αποτελούσε τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Έδινε ψωμί σε εκατοντάδες επαγγέλματα και εξασφάλιζε στον ανασφαλή έλληνα το κεραμίδι στο κεφάλι του. Ανασφάλεια που προήλθε ασφαλώς από την ανεπάρκεια του κράτους, να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για τους πολίτες του και τις δραστηριότητές τους. Έτσι λοιπόν οι Έλληνες αγόραζαν ακίνητα προκειμένου να εξασφαλίσουν στέγη στην οικογένειά τους, και αργότερα στην οικογένεια των παιδιών τους.

Με το πέρασμα των χρόνων η εξασφάλιση έγινε επένδυση. Ακίνητα άλλαζαν χέρια, χρήμα κινούνταν, όλοι κέρδιζαν και ήταν ευχαριστημένοι. Κανείς δεν κάθισε να σκεφτεί πως κάποιοι κέρδιζαν περισσότερο, εξαιτίας της ανεπάρκειας τους κράτους να ελέγξει και της ανύπαρκτης παιδείας του έλληνα να δηλώσει το πραγματικό τίμημα και να πληρώσει τον αναλογούντα φόρο. Μέλημα όλων να πληρωθεί όσο το δυνατόν λιγότερος φόρος, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες. Έτσι προτιμούσαν να λαδώσουν τον εφοριακό, προκειμένου να εξασφαλίσουν μικρότερη εκτίμηση. «Γιατί να τα δώσω στο κράτος που με κλέβει; Ας τα δώσω στον εφοριακό ν’ ανοίξω και πόρτα για το μέλλον» ήταν, η σκέψη των περισσοτέρων.

Κάποτε εισήχθη το σύστημα των αντικειμενικών αξιών προκειμένου να απαλλάξει τον φορολογούμενο από τη συναλλαγή με τον προιστάμενο των Δ.Ο.Υ., ώστε να αποφεύγονται δολοπλοκίες και οι χαριστικά χαμηλές εκτιμήσεις αξιών. Και οι τιμές άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα. Και ο χορός του μαύρου χρήματος δυνάμωνε.
Όσο ανέβαινε το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων ανέβαινε και η ανάγκη απόκτησης ακινήτων: σπίτι, εξοχικό, δεύτερο σπίτι. Στέλναμε τα παιδιά μας για σπουδές σε άλλη πόλη και τους αγοράζαμε και μια γκαρσονιέρα, για να μην έχουν να σκέφτονται ότι πρέπει να πληρώσουν και το νοίκι κάθε πρώτη του μηνός. Άλλωστε τα χρήματα στην Τράπεζα έχαναν την αξία τους αφού το επιτόκιο καταθέσεων ήταν μηδενικό.

Ο δε θεσμός της αντιπαροχής βοήθησε να φτιαχτούν περιουσίες ιδιαιτέρως υψηλής αξίας, καθώς με την ένταξη αγροτικών περιοχών στο σχέδιο πόλης, χωρίς κανένα προηγούμενο πολεοδομικό σχεδιασμό, αλλά με γνώμονα την τσέπη των μεγαλοεργολάβων που είχαν άκρες στα δημοτικά συμβούλια, έκανε τους πρώην αγρότες μεγαλοεισοδηματίες, και τους εργολάβους οικοδομών πλούσιους, υπερόπτες, κακοτεχνίτες και απατεώνες. Οι μεν οικοπεδούχοι κέρδιζαν το 50% της δόμησης του οικοπέδου τους, δίχως να πληρώσουν τίποτε απολύτως στο κράτος, οι δε εργολάβοι πωλούσαν το υπόλοιπο 50% σε τιμές ιδιαιτέρως υψηλές, δυσανάλογες προς την πραγματική αξία του ακινήτου, οι οποίες ασφαλώς δεν δηλώνονταν.
Ουδέποτε
πωλήθηκε ακίνητο σε τιμή ίση με αυτήν που όριζε το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού. Οι πολίτες βέβαια είχαν ως βάση την αντικειμενική αξία για την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης και των λοιπών εξόδων της σύμβασης πωλήσεως, όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υποθηκοφυλακεία.
Έξω από το πλαίσιο των αντικειμενικών αξιών, οι αμοιβές των μεσιτών, αφού αυτοί εισέπρατταν το ποσοστό τους επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου, και μάλιστα δεν φαίνονταν πουθενά ότι μεσολάβησαν, καθώς οι συμβαλλόμενοι σπανίως ζητούσαν απόδειξη για να γλιτώσουν το ΦΠΑ. Διασταύρωση καμία, από κανέναν. Το κράτος παντελώς ανύπαρκτο μπροστά στην απίστευτη διακίνηση μαύρου χρήματος.
Στο χορό της φοροδιαφυγής μπαίνουν και οι Τράπεζες οι οποίες χορηγούν δάνεια, χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο για την ικανότητα του αγοραστή να πληρώσει το δάνειο. Επίσης δίνουν ένα χέρι βοήθειας στους εργολάβους οικοδομών να αποκρύπτουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, αφού δέχονται να δώσουν δάνειο, ίσο με την αντικειμενική αξία του ακινήτου ως στεγαστικό και το υπόλοιπο ως επισκευαστικό. Με το αζημίωτο βέβαια αφού οι ίδιες κέρδιζαν από το αυξημένο επιτόκιο του επισκευαστικού δανείου σε σχέση με το επιτόκιο του στεγαστικού. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού.

Έπειτα, οι πανέξυπνοι των οικονομικών επιτελείων επέβαλαν ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα. Απότομη πτώση των εκδόσεων οικοδομικών αδειών και των πωλήσεων. Η κρίση στα ακίνητα ξεκίνησε από το 2006 που επιβλήθηκε το ΦΠΑ. Απαλλάσσεται φυσικά η πρώτη κατοικία! Όλοι αγόραζαν πρώτη κατοικία λοιπόν, είτε πουλώντας το παλιό σπίτι, είτε κάνοντας την αγορά στο όνομα του γιού ή της κόρης που δεν είχε ακίνητο.
Πόσο δύσκολο ήταν αλήθεια, η καταβολή του τιμήματος να γίνεται μόνο με τραπεζική επιταγή που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο και θα αποστέλλεται από τους συμβολαιογράφους, σε ειδική ηλεκτρονική βάση, κατάσταση με το ΑΦΜ πωλητών και αγοραστών, το ποσό του τιμήματος και το είδος του ακινήτου ώστε να ενημερώνεται απευθείας και η αλλαγή στο Ε9 των πολιτών; Γιατί όσα ακίνητα δεν δικαιολογούνταν στο πόθεν έσχες, οι πολίτες «ξεχνούσαν» απλά να τα δηλώσουν, ως γνωστόν.

Κι έτσι φτάσαμε στο 2013, με το 85% των ελλήνων να έχουν στην κατοχή τους ακίνητα είτε από αγορά είτε από κληρονομιά και τα «μυαλά» των οικονομικών επιτελείων αποφάσισαν να τα φορολογήσουν με υπερβολικούς και άδικους φόρους χωρίς για άλλη μια φορά να έχουν σκεφτεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υπερφορολόγησης αυτής.  Αφού τόσα χρόνια άφησαν το πάρτυ να γίνεται με το κράτος ακάλεστο,
έρχονται σήμερα να ζητήσουν τα σπασμένα από τους εξαπατημένους και ήδη εξαθλιωμένους πολίτες.
Δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε καλή με τους αριθμούς. Ξέρω μονάχα πως ο έλληνας τιμωρείται που επένδυσε τα χρήματά του στην Ελλάδα σε ακίνητα. Έπρεπε να είχαμε όλοι τις offshore ή τις καταθέσεις στις ξένες τράπεζες… Ας σκεφτούμε λοιπόν πως μπορούμε να δώσουμε κίνητρα για να αξιοποιηθεί η περιουσία του έλληνα με τρόπο τέτοιο που θα αποφέρει εισόδημα στον πολίτη και ως εκ τούτου στο κράτος, γιατί το εισόδημα πρέπει να φορολογείται. Ας σκεφτούμε πως θα κάνουμε την αγροτική γη να αποδίδει τους καρπούς της και να παραμείνει αγροτική. Ας σκεφτούμε πως θα εντάσσονται στο μέλλον περιοχές στο σχέδιο πόλεως, αφού προηγουμένως γίνουν σοβαροί πολεοδομικοί σχεδιασμοί με τους οποίους θα εξασφαλίζονται χώροι για σχολεία, πάρκα, κοινωφελή ιδρύματα, και όχι με μοναδική έννοια την ικανοποίηση των αιτημάτων των ημετέρων για υψηλούς συντελεστές δόμησης. Ας διδαχθούμε εν τέλει από τα λάθη του παρελθόντος για να χτίσουμε το μέλλον με σταθερότητα.

(*) Η κα Μαρία Σαχινίδου είναι νομικός.

Πηγή: www.dimourgiaxana.gr

Η Κίνα ενδιαφέρεται για ελληνικό λάδι, κρασί και βαμβάκι

Συμφωνία για ενίσχυση συνεργασίας Κίνας-Ν. Ευρώπης στον αγροτικό τομέα
Μεγάλο ενδιαφέρον για τρία ελληνικά προϊόντα, ελαιόλαδο, βαμβάκι και κρασιά, έδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας κ. Χούι Λιανγκγού στη συνάντηση στρογγυλής τράπεζας που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13/2, στη Ρώμη μεταξύ κινέζων αξιωματούχων και των υπουργών Γεωργίας Ιταλίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.
«Μου έκανε εντύπωση που τόσο ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης όσο και ο υφυπουργός τους αναφέρθηκαν στο ελληνικό ελαιόλαδο και γενικά στο λάδι της Μεσογείου. Αναφέρθηκε ως δεύτερο προϊόν το βαμβάκι μας και ως τρίτο προϊόν τα ελληνικά κρασιά. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη διεύρυνση των εισαγωγών τους από τις μεσογειακές χώρες και την Ελλάδα, καθώς και την επιθυμία τους για την απάλειψη γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων» αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης, ο οποίος συμμετείχε στις συζητήσεις.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης οι συμμετέχοντες εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο εκφράζουν την πρόθεση για ενίσχυση της συνεργασίας και των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα. Επίσης τονίζουν την πρόθεση να συνεχιστούν οι προσπάθειες για μη δασμολογικά εμπόδια στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και να προστατευθούν τα Προϊόντα με Γεωγραφική Ένδειξη.
Η αγωνία των Κινέζων
«Έξι μεσογειακές χώρες που, λίγο-πολύ, μοιράζονται τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες, τα παραγωγικά συστήματα, καθώς και τα διατροφικά πρότυπα βρέθηκαν μαζί για να ακούσουν το ενδιαφέρον της κινέζικης πλευράς, μιας χώρας που ουσιαστικά εξέφραζε την αγωνία της για τη διατροφική επάρκεια» λέει ο κ. Τσαυτάρης. Και προσθέτει: «Ειπώθηκε τόσο από τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης όσο και από τον υφυπουργό τους ότι η Κίνα είναι μια χώρα που καλείται να θρέψει το 20% του ανθρώπινου πληθυσμού έχοντας στη διάθεσή της μόνο το 9% των καλλιεργήσιμων εδαφών και λιγότερο από το 4% των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Άρα και για τους Κινέζους η επάρκεια αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Από την άλλη μεριά, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Μεσογείου και φυσικά για τα προϊόντα της Ελλάδας».

Στη Ρώμη συζητήθηκε η διεύρυνση των εξαγωγών προς την Κίνα καθώς και ο τρόπος διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη, φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, «βλέποντας τους τελευταίους μήνες τη ραγδαία άνοδο που δέχονται οι εξαγωγές των προϊόντων μας στην Κίνα - σας θυμίζω ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί η εξαγωγή ελαιολάδου κατά 24%, καθώς και η εξαγωγή κρασιών».
ΒΗΜΑ

18.500 ευρώ το μήνα κοστίζει ο κάθε βουλευτής!



Αφού στην Ελλάδα “όλοι μαζί τα φάγαμε” και αφού “δεν υπάρχει περιθώριο” ή “δεν υπάρχει σάλιο”, θα έπρεπε περικοπές να έχουν γίνει το ίδιο βίαια σε όλους, έτσι δεν είναι; Κι όμως. Αντίθετα με τις ορδές των πεινασμένων που έχασαν και τα λιγοστά που έπαιρναν, οι βουλευτές μας, έδωσαν το καλό παράδειγμα. Αποφάσισαν να κρατήσουν το “κατιτίς” για τα γεράματά τους, αποφεύγοντας να κάνουν πραγματικά γενναίες περικοπές τόσο στις συντάξεις, όσο και στους μισθούς τους.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η βουλευτική σύνταξη του πρωθυπουργού, έχει μειωθεί κατά 54,7% από το 2010 και αυτή των βουλευτών κατά 51,1%.
Όμως, είναι αυτή η ουσία;
Η πραγματικότητα είναι πως όχι. Γιατί οι εθνοπατέρες, συνεχίζουν να απολαμβάνουν μάλλον προκλητικά, πανάκριβα προνόμια, πέραν του μισθού τους. Το κόστος των οποίων βέβαια, υπερτριπλασιάζει το μισθό τους.
Έχουμε και λέμε:
Όπως έχει διευκρινήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο μισθός των βουλευτών (και, ναι, τον υπολογίζουμε με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζει η κυβέρνηση τους μισθούς των εργαζομένων του Μετρό, δηλαδή μικτούς), φτάνει τα 5.780 ευρώ. Στο μίνιμουμ.
Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα “εξτραδάκια”.
Οι βουλευτές μας, αν δεν τον ξέρατε, πληρώνονται και… θερινά. Περίπου 150 ευρώ το μήνα είναι το επίδομα θερινών συσκέψεων. Όταν πιάσει ζέστη δηλαδή, παίρνουν κάτι παραπάνω. Ομοίως, πληρώνονται ξεχωριστά και οι συμμετοχές τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Το κονδύλι του 2012 ανήλθε στα 2.875.000 ευρώ.
Κατά μέσο όρο ο επιπλέον μισθος που πληρώνονται από θερινά και επιτροπές, φτάνει τα 1.250 ευρώ το μήνα.
Έπειτα, είναι τα έξοδα κίνησης. Πριν τα αναλύσουμε, επισημαίνουμε πως οι βουλευτές κάνουν χρήση ατέλειας. Δηλαδή δεν πληρώνουν εισιτήρια σε καράβια, λεωφορεία, αεροπλάνα στις μετακινήσεις από και προς τις εκλογικές τους περιφέρειες, όπως και δεν πληρώνουν διόδια. Πέρα από αυτά όμως, πληρώνονται κάθε μήνα “έξοδα κίνησης”, ύψους 473 ευρώ έκαστος.Συνολικά, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό για τις μετακινήσεις τους, με 1.705.100 ευρώ .
Οι βουλευτές της περιφέρειας δικαιούνται 104 εισιτήρια τον χρόνο. Πρακτικά, κοστίζουν 960 ευρώ το μήνα, ή 11.500 ευρώ το χρόνο.
Από εκεί και πέρα, έχουν και αυτοκίνητα, τα οποία τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Επειδή είναι με leasing, το κόστος συντήρησης επιβαρύνεται ο ίδιος, ο οποίος επιβαρύνεται και την προμήθειά τους (ο φορολογούμενος, για να μην ξεχνιόμαστε). Για τους βουλευτές της επαρχίας, έχουν μισθωθεί αυτοκίνητα 1.800 κυβικών, κόστους περίπου 1.200 ευρώ το μήνα. Για αυτούς της Αθήνας, έχουν μισθωθεί αυτοκίνητα 1.400 κ.εκ., κόστους 750 ευρώ το μήνα.
Από εκεί και πέρα, οι βουλευτές λαμβάνουν και επίδομα οργάνωσης γραφείου. Αυτό ανέρχεται στα 2.263 ευρώ το μήνα, εάν συνυπολογίσουμε και τα 1.000 ευρώ το μήνα που πληρώνονται σε ταχυδρομικά τέλη.
Οι βουλευτές της επαρχίας, λαμβάνουν επίδομα 1.000 ευρώ μηνιαίως ως επίδομα ενοικίου. Με 1.000 ευρώ βέβαια, νοικιάζει κανείς έπαυλη, όμως μεγάλη μερίδα των βουλευτών επιλέγει να μένει σε πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας.
Πληρωμένα από τους φορολογούμενους είναι και τα τηλέφωνα των βουλευτών. Μετά από τις κλήσεις σε ροζ γραμμές από τους συνεργάτες του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη και τους φουσκωμένους λογαριασμούς που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι, μπήκε “πλαφόν”. 983 ευρώ το μήνα, ή 11.800 ευρώ το χρόνο για τα σταθερά και 200 ευρώ το μήνα για τα κινητά.
Οι βουλευτές επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και με τους συνεργάτες τους. Κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει δύο επιστημονικούς συνεργάτες (δικής του επιλογής, φυσικά), με κόστος 4.000 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012 το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.
Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, θα δούμε ότι ο κάθε βουλευτής μας, κοστίζει 18.459 ευρώ το μήνα. Ή, αν θέλετε, 615 ευρώ τη μέρα. Το καθημερινό κόστος ενός βουλευτή, ξεπερνά κατά πολύ το μηνιαίο κόστος του μέσου εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα. Και μιλάμε για “λίπος” στο δημόσιο τομέα; Μιλάμε ακόμα για περικοπές;
Πάμε τώρα στις περικοπές:
Αναφορικά με τις βουλευτικές συντάξεις, το υπουργείο προχώρησε σε τρεις διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα:
1. Οι Βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί από το έτος 2010 μέχρι σήμερα με βάση όσα ισχύουν και για όλες τις άλλες συντάξεις του Δημοσίου. Ειδικότερα, οι μειώσεις κατά 5%, 10%, 15% και 20% (ανάλογα με το ποσό της σύνταξης ή το άθροισμα των συντάξεων) έχουν ήδη εφαρμοσθεί και για τις Βουλευτικές συντάξεις, από 01.02.2013, όπως και για όλες τις συντάξεις του Δημοσίου.
Η σύνταξη του πρωθυπουργού από 4.679,48 ευρώ το μήνα που ήταν το καθαρό ποσό τον Δεκέμβριο του 2009 έχει υποχωρήσει τον Φεβρουάριο του 2013 στα 2.561,26 ευρώ το μήνα (περικοπή 54,73%), ενώ των βουλευτών από 3.866,16 ευρώ σε 1.975,96 ευρώ (μείωση 51,11%).
2. Δεν έχουν εφαρμοσθεί και θα εφαρμοσθούν από 01.04.2013 (πληρωμή 31.03.2013), αναδρομικά από 01.01.2013, οι μειώσεις των Βουλευτικών συντάξεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 4093/2012, κατά 20% εφόσον λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το μηχανογραφικό αρχείο δεν είναι ενημερωμένο για το εάν ο οποιοσδήποτε συνταξιούχος του Δημοσίου, και φυσικά και ο Βουλευτής, λαμβάνει και άλλη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα. Άλλωστε για το λόγο αυτό δεν έχουν εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα, για κανένα συνταξιούχο είτε του Δημοσίου είτε άλλου ασφαλιστικού φορέα, οι σχετικές διατάξεις του ν. 3865/2010 και του ν. 4051/2012, με βάση τις οποίες οι προβλεπόμενες από αυτές μειώσεις θα υπολογίζονταν επί του αθροίσματος των συντάξεων (περισσότερες από μία) που τυχόν λαμβάνει ο συνταξιούχος.
Η ενημέρωση αυτή υπάρχει ήδη, από το τέλος Ιανουαρίου, με βάση το αρχείο της ΗΔΙΚΑ, στο οποίο είναι πλέον καταγεγραμμένα τα ανωτέρω στοιχεία.
Η ανωτέρω μείωση αποφασίσθηκε προκειμένου να περικοπούν οι Βουλευτικές συντάξεις όπως και οι συντάξεις που υπολογίζονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων, στρατιωτικοί κλπ), οι οποίες και μειώθηκαν εξαιτίας των περικοπών στα μισθολόγια αυτά.
Για το λόγο αυτό, ο υπολογισμός της μείωσης στις Βουλευτικές συντάξεις (κατά 20% ή 30% κατά περίπτωση) θα γίνει πριν από την παρακράτηση των εισφορών και των μειώσεων που έχουν επιβληθεί στις συντάξεις, αφού κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο έγινε η μείωση και των συντάξεων που υπολογίζονται βάσει των ειδικών μισθολογίων, δηλαδή προηγήθηκε η μείωση από την περικοπή των ειδικών μισθολογίων και επί του μειωμένου αυτού ποσού σύνταξης υπολογίστηκαν όλες οι άλλες μειώσεις.
Μετά τη διενέργεια και της ανωτέρω ειδικής μείωσης, η συνολική μείωση της σύνταξης των Βουλευτών υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 60%.
3. Επίσης:
α. Από 01.01.2013 ότι ισχύει για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορά στην περικοπή της σύνταξης (κατά 70%) εφόσον ο συνταξιούχος εργάζεται ή την αναστολή καταβολής της, έχει εφαρμογή και για τους συνταξιούχους Βουλευτές. Δηλαδή εάν ο συνταξιούχος Βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η σύνταξή του θα περικοπεί κατά 70% ή εάν συνταξιούχος (π.χ. μέλος ΔΕΠ) εκλεγεί Βουλευτής, προκειμένου ο χρόνος θητείας του ως Βουλευτής να είναι συντάξιμος και να λάβει Βουλευτική σύνταξη, θα πρέπει να ανασταλεί η σύνταξη που λαμβάνει από το Δημόσιο ως μέλος ΔΕΠ.
β. Η σύνταξη Βουλευτή ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του επανεκλέγεται, αναστέλλεται.
γ. Επίσης προβλέπεται η κατάργηση του δικαιώματος Βουλευτικής σύνταξης για όσους εκλεγούν από τούδε και στο εξής.
δ. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού».
itabloid.gr
Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2013/02/18500.html#ixzz2KuFbPXQr

Ο Δημήτρης Καζάκης στην Κέρκυρα (1ο μέρος).mp4

Θα μιλούσαμε για όλα αυτά αν δεν υπήρχε η "κρίση";


 ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΝ ΠΑΤΗΡ ΕΣΤΙ...

 "Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους"
Ηράκλειτος
Και επειδή τα Αρχαία Ελληνικά λίγοι τα γνωρίζουν,


"Ο πόλεμος (κάθε είδους) είναι πατέρας όλων και βασιλεύει σε όλα. Και άλλους μεν ανέδειξε υπέρτερους, άλλους απλούς ανθρώπους, τους μέν έκανε ελεύθερους και τους δε δούλους".
Και ο μεγαλύτερος των φιλοσόφων έχει δίκιο που σήμερα η ρήση του αυτή είναι τόσο επίκαιρη όσο και σε κάθε πόλεμο που έχει ζήσει το γένος των Ελλήνων! Η λεγόμενη "κρίση"μας έχει...
αναγκάσει να θυμηθούμε όλα τα καλά μας στοιχεία, όλες τις αρετές, όλον εκείνο τον πλούτο, για τον οποίο δεν δίναμε διάρα τσακιστή όσο ζούσαμε στον παραισθησιογόνο παράδεισο της τραπεζοπιστωτικής μας απληστίας,
Δείτε λοιπόν πόσα συγκινητικά είναι η αλήθεια πράγματα, μας κάνει να θυμόμαστε η κατά πάντα (όπως με πολλά άρθρα έχουμε καταδείξει) τεχνητή και κατασκευασμένη από τους σιωνιστές, κρίση, που συνιστά έναν γνήσιο ηρακλείτιο πόλεμο!

"Επειδή είμαστε μια μικρή, φτωχή χώρα γεμάτη από ανθρώπους με μεγάλες καρδιές

Επειδή ποτέ δεν επισκεπτόμαστε κάποιον με άδεια χέρια

Επειδή υπάρχει ακόμη κάτι πολύτιμο στις ελληνικές οικογένειες

Επειδή πάντα τα καταφέρνουμε, έστω και την τελευταία στιγμή

Επειδή ήμασταν σκλαβωμένοι για 400 χρόνια, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για την παρούσα κατάσταση

Επειδή είμαστε διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη

Επειδή έχουμε τη λέξη «φιλότιμο» που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο

Επειδή όταν οι ξένοι δεν μπορούν να βρουν λέξη για κάτι, χρησιμοποιούν μια δική μας

Επειδή προτιμάμε να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας στις δύσκολες ώρες με φίλους και την οικογένειά μας και όχι με ψυχιάτρους

Επειδή ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες

Επειδή ανακαλύψαμε το θέατρο

Επειδή γεννήσαμε τη Δημοκρατία

Επειδή ανακαλύψαμε τη λογική

Επειδή από εμάς ξεκίνησε η επιστήμη

Επειδή είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας, όχι τους πολέμους μας

Επειδή όταν φτιάχναμε τον Παρθενώνα, οι άλλοι κοιμόνταν στα δέντρα

Επειδή καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ του έρωτα (eros) και της αγάπης (love) και τα βιώνουμε και τα δύο με πάθος

Επειδή ο Έρωτας ήταν Έλληνας θεός

Επειδή δώσαμε τον όρκο «Ελευθερία ή Θάνατος»

Επειδή είχαμε υφασμάτινα λουριά όταν οι άλλοι ακόμη έλκονταν από τα τομάρια των λύκων

Επειδή «Οι Έλληνες δεν μάχονται σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες» (Ουίνστον Τσόρτσιλ 1941)

Επειδή δώσαμε το αρχαίο μας αλφάβητο στους Ρωμαίους και το μεσαιωνικό στους Σλάβους

Επειδή δεν ντρεπόμαστε όταν κλαίμε

Επειδή χορεύουμε όταν είμαστε θλιμμένοι

Επειδή δουλεύουμε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε

Επειδή το 97% των αστεριών έχουν ελληνικά ονόματα

Επειδή αν κάποιος φωνάξει «αδελφέ» ή «ξάδελφε» κάποιος θα γυρίσει σε οποιαδήποτε γωνία

Επειδή οι εκκλησίες μας δεν είναι σκοτεινές, αλλά πλημμυρίζουν από ένα ξεχωριστό φως

Επειδή οι γονείς δεν ξεχνούν την ύπαρξή μας όταν γινόμαστε 18 χρονών

Επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα

Επειδή όταν ενωνόμασταν κάτω από τη φλόγα των Ολυμπιακών, στέλναμε μήνυμα ενότητας και ειρήνης

Επειδή ο ουρανός μας είναι γαλανόλευκος

Επειδή το 40% των λημμάτων του λεξικού της Οξφόρδης είναι λέξεις ελληνικές

Επειδή ξέρουμε τι σημαίνει κέφι και πώς να ζήσουμε με αυτό.»

Για όλα αυτά είμαστε Έλληνες!!!"

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ:ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ "ΚΡΙΣΗΣ"!
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ:
 Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ;
oimos-athina.blogspot.gr

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΕΕΕ - GMMM

Έτσι άρχισε η Καταστροφή τής Ελλάδας


Η... διαστροφική αλυσίδα της Καταστροφής: Στις 13 Φεβρουαρίου τού  1888 γεννιέται ο Γεώργιος Παπανδρέου, που γέννησε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος γέννησε τον Γιώργο Παπανδρέου που γέννησε την Καταστροφή τής Ελλάδας. Συμπέρασμα: το κακό άρχισε το 1888

Καλοφωλιάς, Κουρής, Ρίζος και Τράγκας στις πρώτες θέσεις των οφειλετών του ΕΔΟΕΑΠ – Πόσα χρωστάνε

Δεν αποδίδουν εισφορές και Αγγελιόσημο – Αναλυτικά οι πίνακες με όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Οργανισμό – Ανάμεσά τους η ΝΔ και η Βουλή!

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των Νομικών Προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο, προχώρησε ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης. Οι οφειλές αφορούν εισφορές 3% και Αγγελιόσημο δηλώσεων από Νομικά (και όχι φυσικά) Πρόσωπα.
Ανάμεσα στους πολλούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές εισφορών του 3% είναι και η ΝΔ (γραφείο Τύπου) και η Βουλή (γραφείο Τύπου και Κανάλι)! Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν οι εφημερίδες Θεσσαλονίκη-Μακεδονία (χρωστά 790.000 ευρώ), το ΑLTER (745.000) και η Εξπρές του Καλοφωλιά (400.000 ευρώ). Επίσης εισφορές 3% χρωστάνε οι Μακεδονικές εκδόσεις του Δ. Ρίζου (171.000 ευρώ) αλλά και ο Ελεύθερος Τύπος (150.000).
Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές Αγγελιόσημου, «πρωταθλητής» είναι η Εξπρές του Καλοφωλιά που..
χρωστά 4.000.000 ευρώ! Ακολουθούν οι εταιρείες του Κουρή (Αυριανή- Φίλαθλος) που οι οφειλές του φτάνουν στα 800.000 ευρώ, η Μακεδονική εκδοτική (Θεσσαλονίκη-Μακεδονία) με 680.000 ευρώ. Επίσης στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Βραδυνή και ο Αδέσμευτος του Ρίζου με 425.000 κι ο Τράγκας (Χώρα – Crash) με 420.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλους αυτούς που χρωστάνε στον ΕΔΟΕΑΠ

Φύλλα Ελιάς για την αντιμετώπιση του καρκίνου....


Η αντιμετώπιση του καρκίνου με εκχύλισμα από φύλλα ελιάς δεν είναι κάτι πρωτοφανές. 
Έχει  προϊστορία! 

Ο ιατρός Δημήτρης Λαμπρόπουλος από την Πάτρα, ήδη από το 1960, είχε πειραματιστεί και είχε πολλές επιτυχίες, με καρκινοπαθείς που είχαν εξαντλήσει κάθε ελπίδα, με τις συμβατικές θεραπευτικές μεθόδους. 


Ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά θεραπευμένων είχε όταν οι ασθενείς έπιναν τον χυμό από φύλλα ελιάς ενώ βρίσκονταν σε κάποιο από τα αρχικά στάδια της νόσου!
Γνωστοποίησε τα συμπεράσματά του στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, ...από έρευνες που ο ίδιος είχε κάνει σε πειραματόζωα, 


Τα στοιχεία των πειραμάτων του τα είχε στείλει και στο αντικαρκινικό ινστιτούτο τού Μέριλαντ ΗΠΑ. 

Από το τελευταίο πήρε την απάντηση ότι...
πράγματι η μέθοδος με τα φύλλα της ελιάς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και συντελεί στην θεραπεία της λευχαιμίας!

Όμως ποτέ δεν επιχορηγήθηκε μια μεγαλύτερη και πληρέστερη έρευνα,  ώστε να γίνει επαλήθευση ή μή των συμπερασμάτων του με επανάληψη των πειραμάτων του. ( γιατί άραγε? )

Η αναλογία που πρότεινε και ο κ. Λαμπρόπουλος, ήταν 1 «πατημένο» ποτήρι με φύλλα ελιάς και 2 ποτήρια νερό  σε μπλέντερ-με λεπίδια που κόβουν-. Αρχίζει το άλεσμα  με λίγο νερό πρώτα, επι 3 λεπτά, και σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ξανάλεθουμε. Σύμφωνα με την πρακτική του κ Λαμπρόπουλου, πρέπει να λαμβάνεται 1 μικρό ποτήρι (κρασιού) εκχυλίσματος από φύλλα ελιάς που παρασκευάσατε, 3 φορές την μέρα (πρωί-μεσημέρι-βράδυ), καθημερινά και χωρίς διακοπή, πριν ή μετά το φαγητό για τέσσερις μήνες το λιγότερο.

Το παρασκεύασμα είναι πικρό, και γι’ αυτό αν δεν μπορείτε να το πίνετε σκέτο, τότε ανακατέψτε το με χυμό από άλλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως είναι το  πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο,  ακόμα και μπανάνα, καρότο, ροδάκινα, μήλα, λαχανικά, και φυτό κρόκο Κοζάνης (αλλά όχι απαραίτητα) για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό το ρόφημα. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να συνδυάζεται με αυτή όπως και με όλες τις θεραπείες κατά του καρκίνου, είναι η σωστή διατροφή η οποία πρέπει να περιέχει, πολλά λαχανικά και φρούτα και καθόλου κρέας και ζάχαρη.

Αυτό, δεν μεταδόθηκε ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

  Όταν συμβεί και στην Πατρίδα μας, ΔΕΝ θα σάς σώσει ούτε η… ” Blackwater ” αλήτες – προδότες – πολιτικοί !!!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2013/02/blackwater.html#ixzz2KtRBtykR

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται: «Μακεδονία» τα Σκόπια!

Μετά τις δηλώσεις του Νάσου Θεοδωρίδη, στελέχους του Σύριζα ο οποίος αποκαλούσε τα ‘Ιμια, «Καρντάκ», και τις απελπισμένες κινήσεις του κυρίου Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού Λαού, αποπέμποντάς τον, νέο κρούσμα ανθελληνικής φρενίτιδος έρχεται να αποκαλύψει τις μύχιες προθέσεις και επιδιώξεις του κόμματος της διεθνιστικής αριστεράς.

Δράστης αυτή τη φορά, κάποιος "κύριος" ονόματι Στρατής Μπουρνάζος. Ο "κύριος" Μπουρνάζος είναι στέλεχος του Σύριζα και αρθρογράφος του κομματικού οργάνου του κόμματος, της εφημερίδος «Αυγή». Σε κείμενό του, το οποίο δημοσιεύτηκε σε αριστερίστικη ιστοσελίδα, ο κύριος αυτός επιχειρεί να ασκήσει κριτική επί της υπόθεσης Θεοδωρίδη και της αντιμετώπισης που εκείνος είχε, από την ελληνική κοινωνία και βέβαια από το κόμμα του.

Ο αριστεριστής αρθρογράφος, διατείνεται πως αδυνατεί να δώσει λύση στο ζήτημα της ονομασίας των βραχονησίδων Ίμια, αποδεχόμενος με τη σειρά του και την τουρκική ονομασία «Καρντάκ». Εκεί όμως όπου η αριστερή «διανόηση» εκδίδει την αμετάκλητη απόφασή της, είναι στο θέμα του κρατιδίου των Σκοπίων, το οποίο ανερυθρίαστα το στέλεχος του Σύριζα, αποδέχεται με την ονομασία «Μακεδονία».

Επικαλούμενος μάλιστα τις βαθιές, στερεότυπες εθνικιστικές αντιλήψεις, τις οποίες -καθώς λέει- ενστερνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, επιχειρεί να προσεγγίσει το ζήτημα της ονομασίας με όρους επιστημονικούς. Είναι άλλωστε πάγια η τακτική της διεθνιστικής, μαρξιστικής αριστεράς, να επιχειρεί να καλύψει με τον επιστημονικό μανδύα τα ιστορικά και εθνικά της εγκλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στρατής Μπουρνάζος κρατά αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό «Ίμια/Καρντάκ», τον οποίο απέδωσε προ ολίγων ημερών το έτερο στέλεχος της Κουμουνδούρου, Θεοδωρίδης, εν τούτοις όμως, δικαιολογεί και παραστέκεται στον (κακήν κακώς) αποπεμφθέντα «σύντροφο», ο οποίος μίλησε για την πραγματικότητα της ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας!

Για να αποδείξει μάλιστα, την διεθνιστική του θεώρηση της Ιστορίας, παραχωρεί και μια σημείωση, η οποία αποτελεί και την επιτομή της ανθελληνικότητος, χαρακτηριστικό όλων των στελεχών της διεθνιστικής, φιλοσιωνιστικής αριστεράς. Σε αυτήν, αναφέρει: «το 1992, αρκετοί σύντροφοι ήμασταν απολύτως βέβαιοι ότι η γειτονική χώρα λέγεται, και δικαιούται να λέγεται, νέτα-σκέτα, Μακεδονία

Ταυτόχρονα όμως, θεωρούσαμε εντελώς μάταιο, αν όχι ανόητο, να την αποκαλούμε έτσι, όταν συζητάγαμε δημόσια – όχι σε ένα καφενείο, αλλά ακόμα και με τους συμφοιτητές μας στη Φιλοσοφική: γιατί αυτό έκοβε κάθε γέφυρα συζήτησης με το 90% που πίστευε (λανθασμένα, αλλά ακράδαντα) ότι οι γείτονες πρέπει να ονομάζονται «Σκοπιανοί» – αν όχι γυφτοσκοπιανοί. Φυσικά, από την άλλη, δεν ήταν δυνατόν να μιλάμε για «Σκόπια». Αναζητώντας μια στάση που δεν θα ενέδιδε στον εθνικιστικό παροξυσμό και ταυτόχρονα δεν ήθελε να ουρανοβατεί αλαζονικά κόβοντας κάθε δυνατότητα κουβέντας, μιλάγαμε, λοιπόν, για ΠΓΔΜ ή FYROM».
πηγη.στρατης μπουρναζος


Stern: Την Ελλάδα την διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013
Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.

Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομήθηκαν στη Μεταπολίτευση.

Το δημοσίευμα ξεκινάει από τον Φώτη Μπόμπολα, τον οποίο οι συντάκτες του άρθρου επισκέπτονται στο γραφείο του:

«Ο Φώτης Μπόμπολας έχει μπροστά από το γραφείο του τέσσερις οθόνες υπολογιστών εγκατεστημένες στον απέναντι τοίχο, ο οποίος φέρει μια ξύλινη επένδυση. Έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεται στα κεντρικά ενός αρχηγείου. Η γραμματέας του Λυδία του φέρνει φραπέ. Ο Μπόμπολας, ετών 52, με κοντοξυρισμένα μαλλιά, στρίβει ένα τσιγάρο. Καπνίζει Ολντ Χόλμπορν. Το πουκάμισό του είναι ανοιχτό στο στήθος, στο καρπό του χεριού του δεν φέρει κανένα ρολόι. «Προτιμώ να κρατώ χαμηλό προφίλ», διατείνεται ο ίδιος. Ο Μπόμπολας είναι ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες στην Ελλάδα. Στην οικογενειακή αυτοκρατορία ανήκουν ο εκδοτικός κολοσσός Πήγασος, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της χώρας, εταιρίες ανακύκλωσης, ορυχεία χρυσού, ακίνητα. Συνολική αξία: μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπόμπολας δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις. Ακόμη και τώρα αισθάνεται άβολα: «Δεν βλέπετε; Η χώρα εκρήγνυται».

Η οικογένεια του αισθάνεται έντονα τη λαϊκή οργή. Και αυτό γιατί η πολυεθνική εταιρία Ελλάκτωρ απαιτεί για τη διέλευση των αυτοκινητοδρόμων της υψηλά διόδια, παρότι το ελληνικό κράτος έχει επιχορηγήσει το έργο ως επί το πλείστον με χρήματα των φορολογημένων. Η Αττική Οδός κοστίζει 2,80 ευρώ, ενώ γύρω στα 250.000 αυτοκίνητα τη διασχίζουν καθημερινά. Όποιος θέλει να ταξιδέψει με αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη χρειάζεται ολόκληρα 25 ευρώ. Μια πρωτοβουλία πολιτών με το όνομα «Δεν πληρώνω διόδια» πριονίζει κάθε τόσο τις μπάρες των διοδίων. «Είναι αναρχικοί», βρίζει ο Μπόμπολας».

Πανίσχυρα τζάκια

«Η οικογένειά του ανήκει σε μια χούφτα από σχεδόν πανίσχυρα ελληνικά τζάκια, τα οποία εδώ και πολλές γενιές διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Τώρα όμως που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αντ' αυτού, επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας, σπεκουλάρουν με νέες κρατικές αναθέσεις έργων, ενώ άλλοι παραμονεύουν για ευκαιρίες που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας. Ήδη ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης νοίκιασε για το ευτελές ποσό των 50 σεντ ανά τ.μ. και για 90 χρόνια το πιο πολυτελές Shopping-Mall στην Αθήνα».

Τι λέει για την Γιάννα Αγγελοπούλου
 
«Άλλοι πάλι επιχειρηματίες εξαφανίζονται στο εξωτερικό, όπως, λόγου χάριν, η διαβόητη Γιάννα Αγγελοπούλου, η πρώην πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ακούει στο όνομα Lady G, όνομα που της έδωσε ο ελληνικός κίτρινος τύπος» γράφει το περιοδικό για την πρώην ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφέρει μάλιστα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου «ίδρυσε το Ίδρυμα Αγγελόπουλος, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διασφαλίσει τη περιουσία της. Έτσι, εξ αποστάσεως μπορούσε πλέον να παρακολουθεί γαλήνια, πως η ελληνική Βουλή ψήφισε ένα από τα σκληρότερα πακέτα λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά από την επιβολή των νέων μέτρων ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται σε λιγότερο από 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ σε οικογένειες με εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ ετησίως κόπηκαν τα επιδόματα παιδιών.

Τι λέει για τον Μπόμπολα


Και το άρθρο συνεχίζει για τον Φώτη Μπόμπολα:

«Στο ερώτημα αν έχει έλθει η ώρα για τους ζάμπλουτους Έλληνες να δείξουν αλληλεγγύη, ο Μπόμπολας αντιδρά εκνευρισμένος: «Μα τι θέλετε; Οι μετοχές μας είναι στο πάτο. Οι επιχειρήσεις μας πάσχουν ακριβώς το ίδιο όπως και η υπόλοιπη χώρα». Τι θα λέγατε με την φορολόγηση των πλουσίων; «Τι αφελής σκέψη. Το μεγάλο κεφάλαιο βρίσκει πάντα τρόπους να αποφύγει τους φόρους. Αυτό είναι το τίμημα της παγκοσμιοποίησης».

Ο Μπόμπολας διευθύνει επισήμως την οικογενειακή του πολυεθνική εταιρεία μαζί με τον αδελφό του. Όμως ο πραγματικός πατριάρχης είναι ο πατέρας Γεώργιος, η φωτογραφία του οποίου φιγουράρει σε ασημένιο πλαίσιο πάνω στο κομοδίνο. Λέγεται ότι ο Γεώργιος Μπόμπολας κατάφερε να πάρει τη πρώτη κρατική ανάθεση έργου όταν η κατασκευαστική του εταιρεία δεν κατείχε ακόμη ούτε καν μπουλντόζα. Η μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία γι' αυτόν ήταν η Ολυμπιάδα του 2004. Τότε η Ελλάκτωρ κατασκεύασε το μεγαλύτερο μέρος του αθηναϊκού μετρό, χωρίς να υπάρξει καμία δημόσια προκήρυξη επί του έργου. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, ο Μπόμπολας ήταν και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Ένα από τα μεγαλύτερα «χτυπήματα» της οικογένειας είναι η αγορά των κρατικών ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική για 11 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία των κοιτασμάτων χρυσού ανέρχεται στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ».

Τι λέει για τη λίστα Λαγκάρντ και τον Αντώνη Σαμαρά

«Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα, απλώς η κατανομή του πλούτου είναι άνιση. Τα 80% του ιδιωτικού κεφαλαίου βρίσκεται στα χέρια μόνον 2.000 οικογενειών. Γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ αυτού του κεφαλαίου βρίσκεται σε ξένες τράπεζες. Επισήμως μόνον εννέα πρόσωπα δηλώνουν στην Ελλάδα εισόδημα άνω των 700.000 ευρώ το έτος.

Η επονομαζόμενη Λίστα Λαγκάρντ, με τα ονόματα 2.059 Ελλήνων που κατέχουν λογαριασμούς στην Ελβετία, κρατήθηκε για πάνω από δύο χρόνια μυστική. Στη λίστα αυτή υπάρχουν ονόματα που θεωρούνται έμπιστα πρόσωπα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ένα από τα δέκα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η εν λόγω λίστα δεν είχε καμία συνέπεια για τους πλούσιους, εκτός ενός δημοσιογράφου που αντιμετώπισε δυσκολίες. Επειδή δημοσίευσε όλα τα ονόματα της λίστας στο περιοδικό Hot Doc, συνελήφθη από μια ομάδα άμεσης δράσης 50 αστυνομικών και απειλείται με διετή φυλάκιση λόγω παραβίασης δικαιωμάτων της ιδιωτικής σφαίρας».

Τι λέει για τον Λαυρεντιάδη

«Είναι αναμενόμενο ότι με τη πίεση που ασκείται από τη πλευρά της Ευρώπης βαθμιαία κάτι αρχίζει να αλλάζει: τη τελευταία βδομάδα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για τη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος διατηρούσε 31% της Pronton-Bank και η οποία διασώθηκε από το ελληνικό κράτος με τη βοήθεια 900 εκατομμυρίων ευρώ. Λέγεται ότι ο ίδιος μεταβίβασε εν τω μεταξύ στο εξωτερικό 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο καθηγητής των πολιτικών επιστημών Σεραφείμ Σεφεριάδης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συγκρίνει την αθηναϊκή ολιγαρχία με την ιταλική μαφία: «έχει παντού τους ανθρώπους της: έναν αδελφό στην Αριστερά, έναν στη Δεξιά, έναν στο δημαρχείο και έναν εντός της εκκλησίας. Οι ζάμπλουτοι Έλληνες εξαγοράζουν τους πολιτικούς μέσω της χρηματοδότησης των εκλογικών τους αγώνων. Η εξουσία που ασκούν μέσω των μίντια τούς καθιστά απρόσβλητους». Στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, που έχει τεράστια επιρροή, συμμετέχουν δύο τζάκια: Ο Μπόμπολας και η εκδοτική δυναστεία του Λαμπράκη. Ο γιος του μεγαλύτερου μετόχου της τελευταίας έγινε ο προσωπικός σύμβουλος του Σαμαρά.

Αποκαλύψεις μέσω του Wikileaks

To άρθρο κάνει αναφορά και στις αποκαλύψεις μέσω του Wikileaks που έκανε επίσης αναφορά σε ομάδα Ελλήνων μεγιστάνων:
«Μια τηλεγραφική είδηση που έφτασε σε μας από την Αμερική μέσω του Wikileaks, αναφέρει ότι «μια μικρή ομάδα επιχειρηματικών μεγιστάνων έχει συνδεθεί με την πολιτική μέσω βαθμών συγγενείας, γάμων ή και διαζυγίων. Οι σχέσεις αυτές είναι πολυπλοκότερες από τις αντίστοιχες σχέσεις μεταξύ των θεών στην ελληνική μυθολογία». Ακόμη πιο δραστικά το εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, όταν εξαπέλυσε ύβρεις κατά της διαφθοράς ενώπιον φίλων του κόμματος του: «Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι αυτοί οι νταβατζήδες και οι πολυεθνικές τους που ελέγχουν το σύνολο του πολιτικού βίου».
Τι λέει για τον Σπύρο Λάτση

«Ο Σπύρος Λάτσης είναι ο αυτός που κατέχει αδιαφιλονίκητα τη πρώτη θέση μεταξύ των εν λόγω μεγιστάνων. Ο ελληνικός τύπος τον αποκαλεί «σιωπηλό Κροίσο». Στην αυτοκρατορία του Λάτση ανήκουν τράπεζες, συμπλοιοκτησίες και διυλιστήρια. Ιδρύθηκε από τον πατέρα του Γιάννη, έναν σύντροφο του περιώνυμου Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Γιάννης Λάτσης, γνωστός με το παρατσούκλι «Καπετάν Γιάννης», εμφανίστηκε κατά την υποδοχή της Βασίλισσας της Αγγλίας με λευκό ναυτικό καπέλο. Όταν ο γιος του Σπύρος μετέβη στο Λονδίνο για να σπουδάσει φιλοσοφία, ο Καπετάνιος τον περιγελούσε. Όμως το βλαστάρι του πολλαπλασίασε πριν από τη οικονομική κρίση την αξία της οικογενειακής επιχείρησης κατά 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ζει ως επί το πλείστον στην Ελβετία. Η θαλαμηγός του «Αλέξανδρος» είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Πάνω σε αυτή χαλάρωσαν ήδη ο Τζορτζ Μπους, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Μπαρόζο. Επειδή ο τελευταίος έκανε διακοπές με την οικογένεια του στην εν λόγω θαλαμηγό, η Ευρωβουλή τον τιμώρησε τότε με ψήφο δυσπιστίας.

Η τράπεζα Eurobank του Λάτση κατείχε μέχρι πρότινος τα μεγαλύτερα μερίδια των ελληνικών κρατικών ομολόγων: δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα ο Λάτσης προσπάθησε να κομίσει κέρδη από την ήδη λεηλατημένη χώρα του με το να τοποθετήσει τους ανθρώπους του στις σωστές θέσεις. Η εταιρία καταπιστεύσεων, η οποία αποφασίζει για τις ιδιωτικοποιήσεις της ελληνικής κρατικής περιουσίας, επανδρώθηκε με πρώην μάνατζερ της αυτοκρατορίας του. Εκτός από το «χτύπημα» που αφορά το πολυτελές ακίνητο Shopping-Mall στο Μαρούσι, είναι πολύ πιθανό ότι ο Λάτσης να αγοράσει και την κρατική επιχείρηση Hellenic Petroleum σε ποσοστό εκατό τις εκατό. Για το «Helliniko Project», μια περιοχή περίπου 600 στρεμμάτων στο παλαιό αεροδρόμιο της Αθήνας, ο Λάτσης είναι επίσης φαβορί. Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη παραλία του Αγίου Κοσμά, θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα της Ευρώπης. Εκεί μέλλεται να κτιστούν κυρίως γραφεία, κατοικίες και να διαμορφωθεί ένα γιγάντιο πάρκο αναψυχής. Μια «Ντίσνευλαντ της Μεσογείου», υπόσχεται το διαφημιστικό».

Τι λέει για τον Σωκράτη Κόκκαλη

«Η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας είναι μια από τις βασικές αξιώσεις των χρηματοδοτών της Ελλάδας. «Έτσι όμως όπως αυτή λαμβάνει χώρα, είναι παράλογη», διατείνεται ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ). «Μερικοί επιλεγμένοι επενδυτές αγοράζουν κρατική περιουσία και εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες». Για την πλέον επικερδή κρατική επιχείρηση του ΟΠΑΠ, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ο Σωκράτης Κόκκαλης. Η Intralot είναι μια από τις ηγετικές εταιρίες στην ανάπτυξη των συστημάτων λόττο.

Ο Κόκκαλης, μια από τις πλέον αμφισβητούμενες ολιγαρχικές προσωπικότητες στην Ελλάδα, υπήρξε συνεργάτης της ανατολικογερμανικής Στάζι με τα ψευδώνυμα κρόκους και κασκάντε. Μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία όπου η οικογένειά του προσέφυγε το 1949 μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Ελλάδα. Η περιουσία του έχει υπολογιστεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι φήμες γύρω από το πρόσωπό του θα μπορούσαν να προέρχονται από κάποιο μυθιστόρημα με σπιούνους. Όταν έγινε δημοσίως γνωστό ότι η Siemens λάδωσε, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, με 100 εκατομμύρια ευρώ Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους, η γερμανική εισαγγελική αρχή, ερευνώντας τα αρχεία της εταιρίας, προσέκρουσε σε ένα αμφίβολο όνομα με το κωδικό «Κύριο Κ.».. Υποθέτει ότι πρόκειται για τον Σωκράτη Κόκκαλη».

Τι λέει για τους εφοπλιστές

«Όπως όμως ισχυρίζεται ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής οικονομικών κοινωνικής πολιτικής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο «είναι σχεδόν αδύνατον να αποδειχτούν οι παράνομες ραδιουργίες των ολιγαρχικών δυνάμεων [...] Δεν είναι μόνον που έχουν παντού τους ανθρώπους τους. Οι νόμοι έχουν γραφτεί εδώ και πολλές γενιές γι' αυτούς. Δεν χρειάζεται καν να εξαπατήσουν την εφορία αφού απαλλάσσονται ούτως ή άλλως από τους φόρους». Κάθε χρόνο η Βουλή ανακοινώνει -όπως άλλωστε και το 2012- φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεφοπλιστές. Διότι αυτοί απειλούν με απόσυρση του στόλου τους και τη διακίνησή του κάτω από άλλη σημαία. Βέβαια, επισήμως δεν υπάρχουν κανενός είδους συνδέσεις μεταξύ των ολιγαρχικών και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ούτε συναντήσεις και αποδεικτικές φωτογραφίες. Στη μαρίνα του Φλοίσβου όμως, τη μεγαλύτερη της Αθήνας, όπου αγκυροβολούν ακόμη και θαλαμηγοί 100 μέτρων «μπορεί κανείς να δει όλους τους πολιτικού μας», όπως αφηγείται ο πρώην φύλακας του λιμανιού Μάκης Νάστατος, ιδίως «όταν κατά τα Σαββατοκύριακα τα μεγάλα πάρτυ ανάβουν για τα καλά».

Για το πόσο μακριά φτάνει εν τέλει η επιρροή αυτής της ελληνικής ολιγαρχίας, γνωρίζει καλά ο Γιάννης Δερμιτζάκης ο οποίος κατέχει Διυλιστηρίο ανακύκλωσης παλαιού ορυκτελαίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Δερμιτζάκης είναι ένας ηλικιωμένος κύριος χαμηλών τόνων που φέρει το κινητό σε μια δερμάτινη θήκη πάνω στη ζώνη του παντελονιού του. Έως το 2004 οι δουλειές του πήγαιναν καλά. Μετά ψηφίστηκε ένας νέος νόμος που απαιτούσε άδεια για τη συλλογή χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων. Ο Δερμιτζάκης έκανε αμέσως αίτηση, όμως ματαίως περίμενε: «Πρώτα μου είπαν ότι τα χαρτιά μου ξεχάστηκαν στη γραμματεία του υπουργού προστασίας του περιβάλλοντος. Μετά μου είπαν ότι το διυλιστήριο θα έπρεπε να επανεξεταστεί.. Βέβαια αυτό ήταν τελείως καινούργιο. Τελικά απευθύνθηκα σε έναν φίλο του υπουργού, ο οποίος μου διαμήνυσε: πρόκειται για σκοτεινή υπόθεση και θα κάνω καλά να την ξεχάσω». Εν τω μεταξύ η αγορά απόβλητων ορυκτελαίων -μιλάμε για 35.000 τόνους ετησίως- καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από το ολιγαρχικό τζάκι του Βαρδινογιάννη. Ο Δερμιτζάκης στέκεται στο κατώφλι της πτώχευσης.

Ακόμη και η παγκόσμια πολυεθνική εταιρία Shell γονάτισε μπροστά στον Βαρδινογιάννη. Από το 2015, στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πρατήρια βενζίνης της Shell. Η οικογενειακή πολυεθνική την αγόρασε για 219 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχώς νέοι, εν μέρει συζητήσιμοι νόμοι, κατέστησαν τη δουλειά μη αποδοτική για τη Shell.

Στην αρχή απαγόρευσαν στην Shell να εισάγει δική της βενζίνη. Όταν αυτή η ρύθμιση άλλαξε κατόπιν πίεσης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήλθε ένας νέος νόμος που εξανάγκαζε την Shell να διατηρεί σε ντεπό μεγάλες ποσότητες βενζίνης ως «εθνικό απόθεμα ασφαλείας». Η Shell παραιτήθηκε.

Τι λέει για την οικογένεια Βαρδινογιάννη

«Ο αρχηγός της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Βαρδής, κατοικεί σε μια μεσογειακή βίλα στο αθηναϊκό αριστοκρατικό προάστιο Εκάλη. Μπροστά στη πύλη στέκεται ένας φύλακας. Στην ερώτηση αν ο Κύριος είναι διαθέσιμος για μια συνέντευξη, τραβάει το πιστόλι του και το απασφαλίζει. Ο Βαρδινογιάννης διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Αιγύπτιο πρώην δικτάτορα Μουμπάρακ. Η οικογενειακή επιχείρηση «Avin Oil» πλήρωσε στον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν υψηλά ποσά για να έχει πρόσβαση σε καλές τιμές ακατέργαστου πετρελαίου που το Ιράκ μπορούσε να πουλήσει κατά τη διάρκεια του εμπάργκο μόνον στα πλαίσια του προγράμματος «Oil for food». Το θέμα αποκαλύφτηκε όταν ελεγκτές των Ηνωμένων Εθνών βρήκαν να μεταφέρονται δέσμες δολαρίων με τις ταξιδιωτικές βαλίτσες διπλωματών. Το γεγονός δεν είχε καμία επίπτωση στον Βαρδινογιάννη, ούτε στις δουλειές του ούτε στη φήμη του. Τον Ιανουάριο επαινέθηκε δημόσια για τη χρηματική του δωρεά στην αστυνομία.

Τι λέει για την ελληνική «ολιγαρχία»
 
«Όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να φέρουν την ελληνική ολιγαρχία στο τραπέζι της συζήτησης για τη σωτηρία της χώρας, απέτυχαν. «Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν χρήμα, εξουσία ή τα μίντια με το μέρος τους, αμύνονται κατά των μεταρρυθμίσεων», παραπονιόταν ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου.

Κάποτε επισκέφθηκε μια αποστολή μεγάλων εφοπλιστών το γραφείο της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. «Σκεφτήκαμε ότι θέλουν να βοηθήσουν», αφηγούνταν ένας δημόσιος υπάλληλος. Όμως αυτοί έκαναν μόνον παράπονα για την υψηλή φορολόγηση και την υπερβολική νομική ρύθμιση. Αισθάνονταν ότι καταδιώκονται από το κράτος. Συμπεριφερόντουσαν σαν δωρητές που ζητούσαν πίσω ότι είχαν χαρίσει λόγω πτωχισμού».

Αντί επαίνων, σύλληψη


Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Και ιδιαίτερα αυτά που επιλέγουν να ζουν και να εργάζονται πρωτοποριακά στην περιφέρειά της. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο 39χρονος Χρήστος Βαλασέλλης, που είχε συλληφθεί προχθές αργά το απόγευμα και πέρασε τη νύχτα του στο κρατητήριο κατηγορούμενος... για παράνομη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στη Μυτιλήνη!
Ο Χρήστος Βαλασέλλης ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη, παρά τις προτάσεις που έχει από το εξωτερικό Ο Χρήστος Βαλασέλλης ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη, παρά τις προτάσεις που έχει από το εξωτερικό Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Ο κ. Βαλασέλλης λειτουργούσε πειραματικά ένα νέο λογισμικό  με την επωνυμία Jayzee, το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε ο ίδιος στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο. Μια ανώνυμη καταγγελία όμως στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ενεργοποίησε άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη και την κατάσχεση του λογισμικού.
Μαζί με τον Χρήστο Βαλασέλλη συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της «Τηλεόρασης Μυτιλήνης», Μανόλης Γιαννακέλος, επειδή είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του τηλεοπτικού του σταθμού όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού.
Το πρόγραμμα
Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια άλλη εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler. Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα. «Στις πρώτες θέσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχουν αγοράσει πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, το Βατικανό που το χρησιμοποιεί σε αποστολές στην Αφρική, ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που το χρησιμοποιεί στις ανθρωπιστικές του αποστολές» μας λέει ο κ. Βαλασέλλης για τον Jazler.
«Τα πειράματά μου», λέει ο κ. Βαλασέλλης, «δεν παρεμπόδιζαν την εκπομπή κάποιου άλλου νόμιμου ή μη τηλεοπτικού σταθμού. Οπότε, αντί να με στηρίξουν γι' αυτό που δημιουργώ και επίσημα θα το παρουσιάσω στο Λας Βέγκας, έρχονται, το κατάσχουν και με κλείνουν και μέσα, ενώ μπήκα και στη διαδικασία της παραπομπής μου στη Δικαιοσύνη. Την ερχόμενη Τρίτη αντί να εργάζομαι για την καινοτομία μου, θα δικαστώ σαν... ραδιοπειρατής.
»Στην άλλη Ευρώπη, τέτοιες καινοτόμες δράσεις βραβεύονται και επιδοτούνται. Στην Ελλάδα, επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνουν το τι κάνω, αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε συμμετέχοντας στην παραγωγή νέας τεχνολογίας, μας παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου».
Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης παρέμεινε στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται, παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί να φύγει στο εξωτερικό και να εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής προηγμένου λογισμικού για μέσα ενημέρωσης.