μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΙΟ ΑΝΕΡΧΌΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΌΣ ΚΛΆΔΟΣ.

Δεν είναι οι δικηγόροι, ούτε οι γιατροί. Είναι όσοι εργάζονται online από το σπίτι τους για τη βιομηχανία του ίντερνετ, με αμοιβές που φθάνουν μέχρι τα.... 130.000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα του Focus.

Οπως μεταδίδει το msnbc.com, o πιο ανεργχόμενος επαγγελματικός κλάδος στις ΗΠΑ είναι των εργαζομένων από απόσταση, με μέσες ετήσιες αποδοχές της τάξης των 87.100 δολαρίων.
Αν και οι αποδοχές αυτές δεν είναι οι υψηλότερες, όπως για παράδειγμα ενός γυναικολόγου (μέσο ετήσιο εισόδημα 222.000 δολαρίων), εντούτοις είναι ο πιο δυναμικός και ανερχόμενος, ενώ ταυτόχρονα έχει την υψηλότερη ζήτηση. Επίσης, λαμβάνονται κι άλλα κριτήρια για την κατάξη, όπως είναι οι συνθήκες εργασίες, το επίπεδο στρες κλπ.
Ετσι, λοιπόν, στην πρώτη θέση του πίνακα με τις καλύτερες δουλειές στις ΗΠΑ έρχονται οι online εργαζόμενοι. Η κατάταξη έχει ως εξής:
online εργαζόμενοι με μέσες ετήσιες αποδοχές 87.100 δολάρια
Βοηθός ιατρικών επαγγελμάτων, 90.900 δολάρια
Καθηγητής, 70.400 δολάρια
Νοσοκόμοι, 85.200 δολάρια
Διευθυντής πληροφορικής (ΙΤ), 98.700 δολάρια
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστοσελίδες αναζήτησης ατόμων που επιθυμούν να εργάζονται από το σπίτι για λογαριασμό εταιρειών ίντερνετ. Η ζήτηση αφορά διάφορες ειδικότητες: από συγγραφή κειμένων, μέχρι επιμέλεια και διόρθωση ή ντιζάιν, προγραμματισμό κλπ. Ακόμα και πωλήσεις.
Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα Profit Boost Institute υπόσχεται ότι σε 90 δευτερόλεπτα από την εγγραφή (υπάρχει ένα μικρό κόστος εγγραφής) ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει δουλειά με ωρομίσθιο έως 87 δολάρια. Μέσω της ιστοσελίδας αυτής, βρίσκουν δουλειά περισσότερα από 25.000 άτομα το μήνα. Υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, όπως είναι το CareerCast κλπ.
Ομως, προσοχή! Δεν είναι όλες οι ιστοσελίδες που υπόσχονται εργασία από το σπίτι το ίδιο αξιόπιστες και σοβαρές. Για αυτό κάντε αναλυτική και προσεκτική αναζήτηση, πριν την εγγραφή σας. Ενα χαρακτηριστικό που μπορείτε να δείτε για να διαπιστώσετε την εγκυρότητα είναι οι συνεργάτες της. Για παράδειγμα, αν την ιστοσελίδα αυτή τη διαφημίζουν ή μέσω αυτής βρίσκουν εργαζόμενους μεγάλες εταιρείες (πχ Google, AOL κλπ), τότε υπάρχει σοβαρή ένδειξη για την αξιοπιστία της. Αν οι υποσχέσεις είναι μεγάλες και οι συνεργάτες της περιγράφονται γενικώς και αορίστως, καλύτερα να κρατήσετε επιφυλάξεις.
http://kostasedessa.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2277.html

Βάλτε μπρος το μεταβολισμό σας με 6 τροφές


Με λίγη άσκηση και τις κατάλληλες τροφές, ο μεταβολισμός σας μπορεί να πάρει… φόρα και να κάνετε περισσότερες καύσεις, καθώς θα βλέπετε το δείκτη της ζυγαριάς σας να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ποιες, όμως, είναι αυτές οι τροφές;

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Αν το έχετε ακούσει και δεν το πιστεύετε, είναι αλήθεια. Υπάρχουν, πράγματι, τροφές που έχουν υψηλή θερμογενετική επίδραση, πράγμα που σημαίνει ότι «καίμε» περισσότερες θερμίδες όταν τις καταναλώνουμε. Άλλες, πάλι, τροφές, περιέχουν θρεπτικά συστατικά που δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό δίνοντας το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως και να ‘χει, το ρεζουμέ είναι ότι κάνοντας τις σωστές επιλογές στη διατροφή σας, μπορείτε να δείτε σταδιακά αποτελέσματα στο σώμα και στο βάρος σας, καθώς ο μεταβολισμός σας θα λειτουργεί καλύτερα. Δείτε ποιες είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν.
Καυτερές πιπεριές: όσο πιο καυτερές, τόσο το καλύτερο
Κι όμως! Η ουσία που δίνει την καυτερή αυτή γεύση στην πιπεριά, η καψαϊκίνη, αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και κατ’ επέκταση μας βοηθά να «κάψουμε» περισσότερες θερμίδες - εκτός από τη… γλώσσα μας. Βάλτε, λοιπόν, τις πιπεριές στη μαγειρική σας και στη διατροφή σας, είτε ωμές, είτε μαγειρεμένες, είτε αποξηραμένες και γενικά προτιμήστε τα καυτερά αν μπορεί να τα αντέξει το στομάχι σας, προσθέτοντας π.χ. πιπέρι στη σούπα σας ή καυτερή σάλτσα στο κρέας σας.
Ολική άλεση: υγιεινή και διαιτητική

Στα προϊόντα ολικής άλεσης, αυτό που συμβαίνει είναι ότι διατηρούνται όλα τα μέρη του σπόρου κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι το σώμα μας «καίει» τις διπλάσιες θερμίδες προκειμένου να διασπάσει αυτού του είδους τις τροφές (ειδικά όσες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι) σε σχέση με τις επεξεργασμένες τροφές. Έχοντας αυτά υπόψη, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό ψωμί με μαύρο, να βάλετε λίγη βρώμη στο πρωινό σας κ.ο.κ.
Άπαχη πρωτεΐνη: κάψτε θερμίδες… τρώγοντας

Η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογενετική επίδραση, δηλαδή όταν καταναλώνουμε για παράδειγμα στήθος κοτόπουλου, καίμε περίπου 30% των θερμίδων που περιέχει κατά τη διάρκεια της πέψης. Αν λοιπόν λάβετε 200 θερμίδες από το κοτόπουλο που θα καταναλώσετε, τις 60 θα τις κάψετε καθώς το χωνεύετε.
Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά: πιο ωφέλιμα απ’ όσο νομίζατε

Το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα με χαμηλά λιπαρά, είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, χωρίς να σας φορτώνουν με το πλήθος των λιπαρών που συναντάμε στις κανονικές τους εκδόσεις. Συν του ότι βοηθούν στην υγεία των οστών, αλλά και στη διατήρηση και την ανάπτυξη μυϊκής μάζας – σημαντικής για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού.
Πράσινο τσάι: σημαντικό και σε θέματα μεταβολισμού

Απ’ ό,τι φαίνεται, το τσάι είναι αυτό που εξηγεί τη λεπτή σιλουέτα των περισσότερων Βρετανών που το καταναλώνουν καθημερινά με… ευλάβεια, αφού σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition, πίνοντας 4 φλιτζάνια τσάι την ημέρα, μπορούμε να χάσουμε περισσότερα από 3 κιλά μέσα σε 8 εβδομάδες. Αυτό οφείλεται στην ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του πράσινου τσαγιού, την επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς φαίνεται να αυξάνει προσωρινά το ρυθμό του μεταβολισμού. Αν δεν έχετε διάθεση να φτιάχνετε συνεχώς τσάι μέσα στην ημέρα, φτιάξτε μια φορά αρκετή ποσότητα, ώστε να γεμίσετε μια κανάτα και να τη φυλάξετε στο ψυγείο σας, έχοντας στη διάθεσή σας ice tea όλες τις ώρες.
Φακές: θα σας κάνουν… σιδερένιους

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές μπορεί να καλύψει το 35% των ημερησίων αναγκών σας σε σίδηρο και το γεγονός ότι περίπου το 20% του πληθυσμού έχει έλλειψη αυτού του μετάλλου, οι φακές αποτελούν μια καλή λύση, για όσους τουλάχιστον δεν κουβαλούν… παιδικά τραύματα με το συγκεκριμένο φαγητό. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι όταν λείπει από τον οργανισμό μας ένα θρεπτικό συστατικό, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνει καθώς ο οργανισμός μας δεν παίρνει όλα αυτά που χρειάζεται για να δουλέψει όπως πρέπει. Φροντίστε, λοιπόν, αν έχετε έλλειψη σιδήρου να την καλύψετε, βάζοντας περισσότερες φακές στη διατροφή σας.

Ιπποφαες...το θαυματουργο

ιπποφαές
Το φυτό ιπποφαές έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των καλλιεργητών. Οι καρποί του θεωρούνται ότι ανήκουν στην κατηγορία υπερτροφές (superfoods), λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχουν.
Υπάρχουν πολλά άρθρα από τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε την ανακάλυψη του ιπποφαούς. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω.

Ιπποφαές το Θαυματουργό

Με την ίδια ταχύτητα που κάλπαζαν τα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αφού πρώτα έτρωγαν ιπποφαές, σε ανάλογο ρυθμό -αν όχι και ...ταχύτερο- αυξάνεται το ενδιαφέρον των Ελλήνων αγροτών για την καλλιέργεια του φυτού αυτού, στη χώρα μας. Πέραν του γεγονότος ότι, η καλλιέργεια ιπποφαούς δεν είναι απαιτητική, τα κέρδη από την πώληση της παραγωγής ισοδυναμούν με "χρυσορυχείο", όπως τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι γνωρίζοντες καλά την αγορά αυτή, που, αν και στη χώρα μας βρίσκεται στο ξεκίνημά της, χαρακτηρίζεται "πολλά υποσχόμενη". (Συνέχεια)

Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας

Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο. Επίσης, ότι η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι υψηλότερη από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας και ότι οι φυτοστερόλες που περιέχει ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ελαίου της σόγιας. Επιπλέον, έχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως: ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες. (Συνέχεια)

Ιπποφαές (Βικιπαίδεια)

Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια Ελαιαγνίδες. Η κοινή ονομασία στα αγγλικά sea-buckthorn, γράφεται με ενωτικό (-) για να μην συγχέεται με το buckthorn, που αποτελεί κοινή ονομασία του φυτού ράμνος (λευκαγκαθιά) (Rhamnus, οικογένεια Ραμνώδη  (Rhamnaceae). Επίσης, απαντάται και με τις ακόλουθες κοινες ονομασιες στην αγγλική γλώσσα "sea buckthorn", seabuckthorn, sallow thorn, sandthorn or seaberry[1]. (Γερμανικά: Sanddorn, Ιταλικά: Olivella spinosa, Γαλλικά: Grisset, Ισπανικά: Espino falso) (Συνέχεια)

Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει... ελπίδες - Ιπποφαές

Καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια μόνο στη Βόρεια Εύβοια, από φαρμακευτική εταιρεία που το διαθέτει ως συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή κάψουλας, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να καλλιεργηθεί σε μεγάλες εκτάσεις στη Θράκη, για λογαριασμό ξένων φαρμακευτικών εταιρειών μέσω της συμβολαιακής γεωργίας.
Ο γεωπόνος Σοφοκλής Παπουής από τη Ροδόπη πληροφορήθηκε για το γερμανικό ενδιαφέρον από συνεργάτη του, αντιπρόσωπο μιας εκ των εταιρειών και ήρθε σε επαφή μαζί τους.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι από τους πρώτους που θα φέρουν την καλλιέργεια στη Ροδόπη. (Συνέχεια)

Ιπποφαές: αυτό που δυνάμωνε τον Τζένγκις Χαν

Έχει χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς των φυτών με 190 θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες C και Ε, πλήθος αντιοξειδωτικών και λιπαρά οξέα.
Πρόκειται για έναν ισχυρό σύμμαχο της υγείας μας, αφού οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι αμέτρητες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τόνωση του οργανισμού. Προσφέρει δύναμη και ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, προλαμβάνει από τις κοινές παθήσεις και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο και την πρόωρη γήρανση. (Συνέχεια)

Αυτους του χρηματιστηριου .....δεν τους εκλεισε ολους φυλακη ο χοντρος ?

Tραπεζίτες με..…offshore…



Αποκαλυπτική λίστα με δεκάδες ύποπτες εταιρείες offshore σε διάφορα σημεία του πλανήτη, που ανήκουν σε γνωστούς τραπεζίτες και στις οποίες διοχέτευσαν παράνομα περισσότερα από 3 δισ. ευρώ έχουν συντάξει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο», οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, δρομολογώντας απρόβλεπτες εξελίξεις.
 
  Οι υπεράκτιες αυτές εταιρείες, λόγω των ιδιοκτητών τους, που ήταν συγχρόνως και τραπεζίτες, είχαν απεριόριστη όσο και προνομιακή πρόσβαση σε δάνεια και χρηματοδοτήσεις. Χρήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τις ίδιες πληροφορίες σε πολλές ύποπτες συναλλαγές και όπως αποδεικνύεται δεν εξοφλήθηκαν ποτέ προκαλώντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στα ταμεία των τραπεζών.

  Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν στο επίκεντρο των εισαγγελικών ερευνών βρέθηκε η διαβόητη «συμμορία του Χρηματιστηρίου».
  Έτσι λοιπόν οι οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν την κίνηση εκατοντάδων τραπεζικών λογαριασμών της περιόδου 2000-2005 και τα ευρήματα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.
  Από τα πρώτα κιόλας στάδια των ερευνών ανακαλύφθηκαν δεκάδες εταιρείες offshore οι οποίες «κάλυπταν» συστηματικά ένα ευρύ φάσμα ύποπτων συναλλαγών, που συνέβαλαν στον ανεξήγητο πλουτισμό αρκετών τραπεζιτών, οι οποίοι, αφού δημιούργησαν τελικά εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την απάτη του Χρηματιστηρίου.

Λεφτά ..υπάρχουν για.....τους γκαουλάϊτερ



Ο διορισμός της νέας διοίκησης του Ταμείου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και είναι πρόκληση οι αποδοχές, τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, όταν η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά.
Τα… golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:
-Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ
ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ
γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες
(215.000) ευρώ
ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ
γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ
Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση
Οι αποδοχές αυτές ξεπερνούν και τις αμοιβές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος πλέον λαμβάνει περί τις 7.000 ευρώ το μήνα.
Με βάση το ΦΕΚ, μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι οι
Paul Koster, Πρόεδρος
Αντρέας Μπερούτσος, μέλος
Pierre Mariani, μέλος
Γεώργιος Μέργος (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος
Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος
Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:
Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος
Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος
Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.
Ποια είναι η νέα διοίκηση του ΤΧΣ
Ο Πολ Κόστερ, που ανέλαβε τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Dubai Financial Services Authority, ενώ είχε προηγηθεί η θέση του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της ολλανδικής Autoriteit Financiële Markten (AFM). Πρόκειται για την εθνική ρυθμιστική αρχή για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα.
Από το 1998 έως και το 2011 διατέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Royal Philips Electronics, ενώ είχε διατελέσει σε επιτελικές θέσεις στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και σαν ελεγκτής στην Arthur Andersen. Το 2010 αναδείχθηκε ως « Διευθύνων Σύμβουλος της Χρονιάς στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες».
Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 από τη Βρετανία και εντάχθηκε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης. Αποχώρησε από την Πειραιώς στα μέσα του 2010 για οικογενειακούς λόγους. Επέστρεψε στην αγορά πριν από έναν χρόνο ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου και νυν επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Χάρη Σιγανού σε θέματα μεγάλων χρηματοδοτήσεων, θυγατρικών εταιρειών και επενδυτικών προγραμμάτων.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse στο Λονδίνο, στο Τμήμα Σταθερού Εισοδήματος με ειδίκευση σε θέματα πιστοληπτικής αξιολόγησης εταιρειών.
Ο Πιέρ Μαριάνι προέρχεται από τον όμιλο της BNP Paribas, όπου διατηρούσε την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ και του Επικεφαλής Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ήταν υπεύθυνος για τις BNP Paribas Β. Αμερικής, Incorporated και BNP Paribas Ουγγαρίας. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλοβελγικής Dexia SA από τον Οκτώβριο του 2008 η οποία κατέρρευσε το 2011…
Ο κ. Ανδέας Μπερούτσος, μέλος στο ΤΧΣ ίδρυσε προ μερικών ετών το δικό του fund, το One Point Capital Management με έμφαση στις ναυτιλιακές επενδύσεις. Υπήρξε στην διοικητική ομάδα και συνεταίρος στο Eton Park Capital Management, με εστίαση στις διεθνείς επενδύσεις και υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 12 δισ. δολαρίων.
Το μόνο μέλος από την προηγούμενη διοίκηση που παραμένει στο ΤΧΣ είναι ο κ.Αναστάσιος Γάγαλης, ως μέλος όμως (διατηρούσε θέση αντιπροέδρου από τον Οκτώβριο του 2010).
Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ταμείο, διετέλεσε για δεκαεννέα χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα χωρών (αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες, καθώς και χώρες με πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και συμμετείχε σε αναδιαρθρώσεις τραπεζών και αξιολογήσεις χρηματοπιστωτικών συστημάτων (FSAP).
fmvoice.eu

Κατάκλεψε τον …μισό προϋπολογισμό, και παραπέμπετε για… αμέλεια ο Γιαννος.








Παραπέμπονται τελικά στην τακτική δικαιοσύνη, εμ απόφαση της επιτροπής ελέγχου "πόθεν έσχες" της Βουλής οι Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος Δούκας! Η "κατηγορία" αφορά ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες. Όσον αφορά τον Παπαντωνίου πρόκειται για την υπόθεση που αφορά καταθέσεις της γυναίκας του που βρέθηκαν στην λίστα Λαγκάρντ και ήταν αδήλωτες, ενώ στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, πρόκειται για 1 εκατομμύριο ευρώ το οποίο έλειπε από την δήλωση του σε ΄σχεση με την περσινή και δεν δικαιολογείται η απουσία...

Σαν ....Μαρουλόφυλλα έχουν τα εκατομμύρια οι γαμημένοι.

Δηλώνει κατά το… ήμισυ κλεφταράς ο ..Παπαντωνίου

Συνταρακτική αποκάλυψη για τους συλληφθέντες της ληστείας




Γνωστά στις αστυνομικές αρχές είναι τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην κινηματογραφική ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Πολίτη, τον Γιάννη Μιχαηλίδη -ή αλλιώς τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος»- και τον Νίκο Ρωμανό. Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν στενός φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Για τους δύο πρώτους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα της Κοζάνης, λοιπόν, θα μεταφερθούν στην Αθήνα προκειμένου τα εντάλματα να εκτελεστούν.

Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν σημεία σύνδεσης μεταξύ της ληστείας του Βελβεντού και της ληστείας που είχε πραγματοποιηθεί στην Πάρο, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Πολίτης είχε αποστείλει επιστολή με την οποία ξεκαθάριζε ότι δεν συμμετείχε καθόλου στην εν λόγω ληστεία.

Η αποκάλυψη όμως είναι οσον αφορά τον Νίκο Ρωμανό, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ο 17χρονος ΤΌΤΕ Νίκος Ρωμανός ήταν παρέα με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν οι σφαίρες από το υπηρεσιακό περίστροφο του Επαμεινώνδα Κορκονέα αφαίρεσαν μια για πάντα τη ζωή του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη που ακολούθησε. Τότε, με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στη zougla.gr, όπως ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ο  φίλος του Αλέξη, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας για να καταθέσει.

Εξαφανισμένος! Ο βασικός μάρτυρας στη δίκη Γρηγορόπουλου

Δεν σταθηκε στο υψος των περιστασεων ο..ξεφτιλας

Αυτό και μόνο αρκεί για να στείλει στον ..καιάδα τον κουρασμένο και ξεφτιλισμένο Καραμανλη. 

Αποδεικνύει ότι είναι θρασύδειλος και ανίκανος να χειριστεί έκτακτες εθνικές καταστάσεις. 

Έβαλε την ζωούλα και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ επιβίωση του πάνω από την χώρα. Φαντασθείτε να ήταν στρατιώτης σε προκεχωρημενη ζώνη.   


“Εάν υπογράψεις, πέφτετε”. Αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλη του 2008. 

Μία απόφαση Εθνικής σημασίας που θα καθιστούσε την Ελλάδα πανίσχυρο ενεργειακό κόμβο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι. Μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί πολλ...ά με επίκεντρο τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που όπως φημολογείται, επέσυρε δυσφορία και απειλές προς την Ελληνική κυβέρνηση με απόγειο το περιβόητο “σχέδιο Πυθία”. 

Σήμερα, θα σας αποκαλύψουμε για πρώτη φορά, τον κύριο λόγο, το σημείο εκκίνησης της πραξικοπηματικής πτώσης της τότε κυβέρνησης, την ευθεία απειλή στον αρμόδιο Υπουργό από τον Πρέσβη υπερδύναμης ( ΗΠΑ). Η αποκάλυψη αυτή, αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από το συμβάν, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη από δύο παράγοντες. 

Τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που πλέον αποδεικνύεται πως έχει το υπέδαφος της Ελλάδας, αλλά και η υπόθεση πώλησης της ΔΕΠΑ που το έντονο Ρωσικό ενδιαφέρον αναζωπυρώνει τις εντάσεις παρά την λαίλαπα του παπανδρεϊκού καθεστώτος. 

Το κεντρικό πρόσωπο δεν είναι άλλος από τον τότε αρμόδιο Υπουργό ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια. Ο διάλογος που θα διαβάσετε είναι δια στόματος του ιδίου σε στενό κύκλο συνομιλητών. Η σημασία τους όμως δεν επιτρέπει την αποσιώπηση τους. Ήταν Απρίλης του 2008, όταν ο Χρήστος Φώλιας υπέγραφε την συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Νοβοροσίνσκ – Βουλγαρίας. 

Η συμφωνία ήταν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος των γεγονότων που επακολούθησαν και όχι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Το φυσικό αέριο ήταν το κλειδί. Αυτός ο αγωγός λοιπόν, είχε δύο παρακλάδια. Το πρώτο θα στόχευε στην καρδιά της Ευρώπης, περνώντας από Ουγγαρία – Αυστρία. Το δεύτερο και σημαντικότερο, θα περνούσε από Ελλάδα – Ιταλία. 

15 ημέρες πριν την υπογραφή, τον Μάρτη του 2008 δηλαδή, ο Υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, δέχεται πρόσκληση και συναντά τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, για να ακούσει έκπληκτος την ευθεία απειλή: “Εάν υπογράψετε την συγκεκριμένη σύμβαση (για τον αγωγό φυσικού αερίου επαναλαμβάνουμε), να θυμάστε ότι έρχεστε σε αντίθεση με ύψιστα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι”… 

Τα γεγονότα που επακολούθησαν είναι πλέον γνωστά σε όλους. Στις 20 – 25 Απριλίου του 2008 ήταν και ο μήνας που έγινε η εμπλοκή με πράκτορες ξένων δυνάμεων, πάνω στην διαδρομή που ακολουθούσε ο τότε Πρωθυπουργός. Αυτό που έγινε γνωστό ως “σχέδιο Πυθία”. 

Η πολιτική Καραμανλή δεν άλλαξε και πλέον ακολούθησε το χάος. Το φιάσκο του Βατοπεδίου που ξεκίνησε ως παρακμιακή καταγγελία πολιτικού εκβιασμού και ξαφνικά γιγαντώθηκε από μεγάλα κανάλια, που όπως είδαμε πρόσφατα μόνο χαμένα δεν βγήκαν από την όλη ιστορία. 

Το χάος του Δεκέμβρη 2008. Η ύποπτη φυγάδευση Χριστοφοράκου – Καραβέλα στην οποία ενεπλάκησαν “φιλικά” προς την Δύση πολιτικά πρόσωπα, με τα τηλεγραφήματα που “αργούσαν” να φτάσουν. Το ολοκαύτωμα της Αττικής το 2009 με τους προφανείς νυχτερινούς εμπρησμούς και τα κωμικά πλάνα του Παπανδρέου στα κομμένα εδάφη μεταξύ των εξορμήσεων σε παραλίες. 

Αλλά και ένα πλήθος περίεργων γεγονότων, όπως η επιμονή του τότε Υποπροξένου στην Θεσσαλονίκη να παρατείνει την θητεία του, αλλά και οι συχνές του επισκέψεις στο Άγιον Όρος. Ήθελε να βεβαιωθεί ότι όλες οι υποθέσεις θα έλθουν εις πέρας; Όμως κανείς εξ αυτών που ενεπλάκησαν στην εκστρατεία αναχαίτισης των ενεργειακών ανοιγμάτων δεν βγήκε χαμένος. 

Εκδότες απέλαβαν θαλασσοδάνεια από τη νέα διακυβέρνηση, επιχειρηματίες των ΜΜΕ είδαν τις υποθέσεις τους να πηγαίνουν στο αρχείο, η μόνη χαμένη είναι η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός που είδε την ζωή του να καταστρέφεται και την πατρίδα να υποθηκεύεται μέσα σε λίγους μήνες. 

Το μήνυμα αυτής της αποκάλυψης είναι σαφές και προς πολλές κατευθύνσεις. 

Πρώτα στην δικαιοσύνη και ειδικότερα στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του “Σχεδίου Πυθία” και των Υποκλοπών. Οι δύο υποθέσεις έχουν πλέον συγχωνευθεί. Η κλήση του τ. Υπουργού κυρίου Φώλια είναι επιβεβλημένη. 

Η μαρτυρία του θα δώσει τον κρίκο που λείπει για την αλληλουχία και την συνάφεια των γεγονότων ώστε η δικαιοσύνη να διαλευκάνει το βρώμικο σχέδιο των συμφερόντων και να προσάγει όσους εμπλέκονται. 

Είναι αδιανόητο ένας ακέραιος λειτουργός να αγνοήσει αυτό το γεγονός. Έπειτα, στους κυρίους των ΜΜΕ που επιμένουν ακόμα και σήμερα να αρθρογραφούν (στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου) με ορολογίες τύπου “Φάρσα Καραμανλή”. 

Η μόνη φάρσα που παίχτηκε ήταν αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου, της οποίας κομπάρσοι υπήρξαν πολλοί καθεστωτικοί κονδυλοφόροι. Πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν. 

Και τέλος, οι εξελίξεις των ημερών. Οι αποκαλύψεις της Deutche Bank που επιβεβαιώνει αυτό που κάποιοι γνώριζαν πολύ καιρό πριν. Οι ραγδαίες εξελίξεις με την ΔΕΠΑ. 

Τι θα πράξει η πολιτική ηγεσία; Θα περιμένει την κατάσχεση των κοιτασμάτων βάσει της λεόντειας δανειακής που αποτελεί παγκόσμια παπανδρεϊκή ευρεσιτεχνία; Ή θα υψώσει τώρα ανάστημα για να πει επιτέλους “Ως Εδώ 

nicolas.kaloy@sunrise.ch
 http://ixnos.blogspot.gr/