μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Πως να βγάλω χρήματα από μηχανές αναζήτησης


Το να σε πληρώνει κάποιος για να κάνεις αναζήτηση στο διαδίκτυο ακούγεται παράξενο, αλλά και ενδιαφέρον. Είναι όμως αληθινό. Υπάρχουν κάποιες μηχανές αναζήτησης που σε πληρώνουν για να τις χρησιμοποιείς. Η Goggle Search Engine δυστυχώς δεν είναι μέσα σε αυτές. Με την Google υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βγάλει κάποιος χρήματα (έχουμε αναφερθεί παλαιότερα σε αυτό).
Υπάρχουν αρκετές μηχανές που σε πληρώνουν για να τις χρησιμοποιείς. Απλά δημιουργείς έναν λογαριασμό σε κάποια από αυτές και την χρησιμοποιείς αντί για την Google. Δεν πρόκειται να πλουτίσει κανείς από μια μηχανή αναζήτησης, απλά μερικά έξτρα ψιλά μπορεί να βγάλει. Παρακάτω ακολουθούν τρεις από αυτές, τις οποίες και επέλεξα διότι
έχουν διαφορετικούς κανόνες λειτουργίας.

Scour.com
Το Scour εμφανίζει αποτελέσματα από τις τρεις κυριότερες μηχανές αναζήτησης. Την Google, την Yahoo και το MSN. Μπορείτε να κερδίσετε πόντους με δύο τρόπους. Είτε με κάθε αναζήτηση που κάνετε, είτε ψηφίζοντας και σχολιάζοντας τα keywords που χρησιμοποιείτε. Κερδίζετε 3 πόντους ανά αναζήτηση, για τις πρώτες 100 αναζητήσεις που κάνετε κάθε μέρα. Δηλαδή 300 πόντοι μάξιμουμ την ημέρα. Έχει και πρόγραμμα refferal, όπου κερδίζεις το 25% των πόντων που κερδίζουν οι refferals σου. Οι 6.500 αντιστοιχούν σε 25$, τα οποία μπορείς να τα εξαργυρώσεις μέσω paypal ή προπληρωμένης κάρτας visa. Εξυπακούεται ότι αν έχεις πολλούς refferals, έχεις την δυνατότητα να βγάζεις καλό χαρτζιλίκι.

Blingo.com
Με την Blingo δεν πληρώνεσαι ακριβώς για να κάνεις αναζητήσεις, αλλά κάνεις αναζητήσεις για να κερδίσεις δώρα. Το μόνο που κάνεις είναι να την χρησιμοποιείς. Κάθε αναζήτηση (έως 25 την ημέρα) σου δίνει την δυνατότητα να κερδίσεις ένα δώρο άμεσα. Τα δώρα μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από ένα εισιτήριο έως ένα αυτοκίνητο (εγώ δεν ξέρω κανένα που να κέρδισε αυτοκίνητο). Κάθε μέρα το πρόγραμμα ανταμοιβής της Blingo διαλέγει κάποιες συγκεκριμένες νικηφόρες στιγμές (είναι 10 κάθε ώρα) και ο πρώτος που θα κάνει αναζήτηση μετά το πέρας κάποιας από αυτές τις στιγμές θα πάρει άμεσα το δώρο του.

Irazoo.com
Σε αυτή τη μηχανή, κάθε φορά που κάνεις αναζήτηση έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις ένα δώρο από το amazon gift. Επίσης κερδίζεις 4 πόντους κάθε φορά που ψηφίζεις ένα website που επισκέπτεσαι (θετικά ή αρνητικά). Αν αφήσεις και σχόλιο για το website, κερδίζεις άλλους 4 πόντους. Για κάθε refferal που προσκαλείς κερδίζεις 50 πόντους. Εάν κάποιος από τους refferal σου κερδίσει amazon gift, το κερδίζεις και εσύ. Τους πόντους που μαζεύεις τους ανταλλάσσεις με mp3 players, κάμερες κ.τ.λ. ανάλογα με την αξια τους. 
Είπαμε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν κερδίζεις πολλά λεφτά, αλλά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνεις ότι έκανες και πριν και ταυτόχρονα να βγάζεις και χαρτζιλίκι. 

10 τροφές κατά του κρυολογήματος

Αρκετές είναι οι τροφές που συμβάλλουν ενεργά στην προστασία της άμυνας του οργανισμού μας και γενικότερα κατά των κρυολογημάτων. Αρκετές δόσεις βιταμινών και θρεπτικών συστατικών ορισμένων τροφών, είναι απαραίτητα για να υπερασπιστεί ο οργανισμός την υγεία του και να δράσει άμεσα. Δείτε παρακάτω 10 τροφές που μας προσφέρουν βοήθεια κατά ενός κρυολογήματος.

1 - Μανιτάρια


2- Σκόρδο


3- Σολομός


4- Τσάι


5- Γιαούρτι


6- Μαύρη Σοκολάτα

7- Γλυκοπατάτα


8- Στρείδια


9- Φράουλες


10- Αμύγδαλα

«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝΤΑΣ» ΔΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ


Να τα πούμε σαν φίλοι; Εντάξει, κουράστηκα. Αηδίασα. Αναγουλιάζω πλέον με όλα αυτά περί λίστας, καλπών, Μαρκογιαννάκηδων και usb. Αλλά κυρίως βαρέθηκα ν’ ακούω την Αριστερά να μιλά για συνταγματικές εκτροπές, Χούντες, πραξικοπήματα, και μεθοδεύσεις για την κατάλυση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Εντάξει, συμφωνούμε, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση. Η ερώτηση είναι απλή: Γιατί μένουν τα κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή; Γιατί δε φεύγουν;
Δε λέω να αποχωρήσουν από κάποια συνεδρίαση. Εννοώ να φύγουν από τη Βουλή εντελώς. Δηλαδή τι κάθονται και κάνουν μέσα σε αυτό το χουντικό περιβάλλον που οι ίδιοι καταγγέλλουν; Η απάντηση «δίνουμε μάχες» είναι για γέλια. Ποιες μάχες; Του πρώτου Μνημονίου; Του δεύτερου; Του τρίτου; Των διαδικασιών του κατεπείγοντος; Των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου; Όλες χαμένες. Τι κέρδισε η Αριστερά με αυτές τις μάχες;
Καλεί η Αριστερά τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο. Μα οι μάχες που δίνουν στη Βουλή τα κόμματα της Αριστεράς είναι τηλεοπτικές. Τις προβάλει το κανάλι της...
Βουλής. Πως θα τις δει αυτές τις ηρωικές αιματοβαμμένες μάχες ο κόσμος αν δεν αράξει στον καναπέ να δει τηλεόραση; Τι να κάνει; Να βγει με τις τηλεοράσεις στο δρόμο; Παλαβώσαμε τελείως;
Αφήνω στην άκρη το ΚΚΕ. Έχει πιάσει παραδοσιακό στασίδι και παίζει τα 45άρια δισκάκια με παλιές επιτυχίες. Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάω. Ναι, ξέρω, «οι άλλοι σου καταστρέφουν τη ζωή, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάλι;». Λοιπόν, για να τελειώνει αυτό το αστείο. Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στις τελευταίες εκλογές. Αυτόν εμπιστεύτηκα. Αυτός μου έταξε ανατροπές. Όταν κατάλαβα τη μαλακία που έκανα, ζήτησα δημόσια συγγνώμη, μουντζώθηκα, αλλά δε θα πάω και γονατιστός στην Παναγία της Τήνου για να μου συγχωρεθεί η αμαρτία.
Έως τις επόμενες εκλογές ισχύει η ψήφος μου και το δικαίωμα της κριτικής στις υποσχέσεις του κόμματος που την κέρδισε. Αν δε γίνει κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή ως τις επόμενες εκλογές κι εγώ πάω να ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι, θα μου αξίζει να πάω γονατιστός στο Σινά να με συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη. Άλλωστε δεν κατάλαβα αυτό το χούι που απέκτησαν οι «σύντροφοι» και δεν ανέχονται την κριτική.
Τους άλλους ούτε τους ψήφισα, ούτε τους εμπιστεύτηκα, τους σιχαινόμουν και τους σιχαίνομαι, τους φτύνω στα μούτρα όπου τους πετύχω. Καμία απογοήτευση δεν έχω από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Το αντίθετο, μάλιστα, όχι μόνο επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μου, αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας.
Λοιπόν, για να επανέλθω στο θέμα μου. Τι κάθεται και κάνει η Αριστερά μέσα σε ένα κοινοβούλιο όπου δεν υπάρχει ίχνος Δημοκρατίας; Είναι απλό. Νομιμοποιεί με την παρουσία της όλο αυτό το τρισάθλιο σκηνικό. Αυτό κάνει. Δεν έχει σημασία που δεν ψηφίζει τους νόμους. Αποδέχεται τους όρους λειτουργίας αυτής της Χούντας που, επαναλαμβάνω, η ίδια η Αριστερά καταγγέλλει. Αύριο με ποια λογική θα αμφισβητήσει αποφάσεις που λήφθηκαν από τη σημερινή πλειοψηφία, την οποία ως νόμιμη αναγνωρίζει η Αριστερά με τη συμμετοχή της σε όλες τις διαδικασίες;
Θες καλή μου Αριστερά να είσαι ριζοσπαστική και να κάνεις ουσιαστικό αγώνα; Αποκήρυξε την αντιδημοκρατική λειτουργία της Βουλής, φύγε από κει μέσα, βγες στους δρόμους και κάλεσε τον κόσμο σου να αγωνιστεί για να ρίξει τη Χούντα, που ξανά επαναλαμβάνω, εσύ η ίδια καταγγέλλεις. Όσο δεν το κάνεις αυτό, μην ενοχλείσαι όταν ο κόσμος λέει «όλοι ίδιοι είναι», γιατί όλους ίδιους σας βλέπει. Όσο δεν το κάνεις, μη θες να ξεχωρίζεις από τους άλλους, διότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έκαναν ακριβώς αυτό που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφιζαν αρνητικά και κατήγγειλαν την κυβέρνηση.
Με το να λες, αγαπητή Αριστερά, «κοιτάξτε πόσο το παλεύω μέσα στη Βουλή», την ώρα που εσύ ομολογείς ότι δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις, είναι σαν να με κοροϊδεύεις. Είναι σαν τον Γλύξμπουργκ που δήλωσε ότι ήταν εναντίον των χουντικών επειδή όταν φωτογραφήθηκε μαζί τους, δε χαμογελούσε αλλά ήταν μουτρωμένος.
Ας βγει η Αριστερά στους δρόμους, αν θέλει να είναι μια Αριστερά μαζί με τον λαό. Εκτός κι αν δεν εμπιστεύεται τον λαό. Εκτός κι αν τρέμει στην ιδέα ότι δε μπορεί, ότι δεν είναι ικανή να εμπνεύσει τον λαό και να τον βγάλει στους δρόμους. Τότε εντάξει, άλλο αυτό. Πάω πάσο. Δεν είναι καλή περίοδος για να χάνεις βουλευτικά προνόμια και κρατικές επιχορηγήσεις τζάμπα κι άδικα.
Υπάρχει ένα «όμως». Όμως, αν κάποιοι άλλοι βγουν στους δρόμους, δράσουν δυναμικά, στριμώξουν παχυλούς κώλους, βρουν συμπαράσταση από τον κόσμο και τον πάρουν στο πλευρό τους, τότε ούτε κιχ για προβοκάτσιες. Τότε, στο αντικείμενο της ανατροπής θα συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή Αριστερά. Υπάρχει αυτή η περίπτωση. Δεν έχουν όλοι την υπομονή να περιμένουν πότε θα δοθεί η εντολή άνωθεν για να γίνουν εκλογές, ούτε ξέρω πολλούς που θα ήθελαν να πάνε γονατιστοί στο Σινά για να τους συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη.

ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ..στον κυριο ΑΝΤΩΝΙΟΥ.


Εκτακτο! Μήνυση για κατασκοπεία και παράβαση μυστικών του κράτους έκανε ο Δημήτρης Αντωνίου στον Βενιζέλο!


Ο αγωνιστής Δημήτρης Αντωνίου, ένας απ τους λίγους αγωνιστές που μας έχουν απομείνει, έκανε το...αυτονόητο! Πήρε και πάλι στις πλάτες του την τιμή της πατρίδας και κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου, αφήνοντας... σύξυλους τους πάντες μέσα και έξω απ τη Βουλή!

Ιδού το κείμενο της μήνυσης!

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΣΗ
Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος

ΚΑΤΑ:

1) Του Ευάγγελου Βενιζέλου για συναυτουργία και συνέργεια (ΠΚ 14, 26, 27, 45, 46 παρ.1) σε Παραβίαση Μυστικών του Κράτους (ΠΚ 146, 147) (βλ. παρακάτω παρ.2) και για Κατασκοπεία (ΠΚ 148, 149 παρ.α) και για Υπόθαλψη Εγκληματία (ΠΚ 231) και για Παρασιώπηση Εγκλημάτων βλ. παρακάτω παρ.3, 4). 
2) Παντός υπευθύνου, εξ υπαιτιότητας των οποίων τα απόρρητα αυτά έγγραφα διέρρευσαν και περιήλθαν και παρέμειναν στην προσωπική κατοχή και εξουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και μετά την λήξη της θητείας του ως υπουργού άμυνας, ήτοι για Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (ΠΚ 14, 26, 27, 146, 147) και συναυτουργία και συνέργεια σε Κατασκοπεία (ΠΚ 148) (βλ. παραπάνω παρ.1). 
3) Των υπευθύνων των αμυντικών περιοδικών που –κατά τον Ευ. Βενιζέλο-κατέχουν «αμυντικές πληροφορίες, προφανώς απόρρητες, για εγκλήματα που θα ενδεχόμενα να προκύψουν από την ανακριτική διαδικασία. 
4) Των «άλλων υπουργών» που κατά τον Ευ. Βενιζέλο, κατέχουν «απόρρητα αμυντικά και άλλα μυστικά της χώρας». 


Την 17 Ιανουαρίου 2013, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων για την πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης κατά των υπευθύνων για την αλλοίωση και κακή διαχείριση της «λίστας Lagarde», κατ. άρ. 86 Συντ. και του ν.3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτής και Πρόεδρος του Πασόκ – κι ένας εκ των παρεπεμπομένων στην παραπάνω υπόθεση - προέβη από του κεντρικού βήματος στην εξής απίστευτη αποκάλυψη.

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από την θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης, βεβαίως έχω…είναι δυνατόν να μην έχω?...».

Υπενθυμίζω ότι ο Ευ. Βενιζέλος ήταν υπουργός άμυνας από το 2009-2011.

Παρακολουθείστε την παραπάνω δήλωσή του στα παρακάτω video.
http://www.youtube.com/watch?v=aU3CbYTyxgQ&feature=player_embedded

Στην συνέχεια, ο Ευ.Βενιζέλος, από την θέση του στο θεωρείο της Βουλής, απαντώντας στις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σύριζα) για την νομιμότητα κατοχής του στο ιδιωτικό του αρχείο απόρρητων αμυντικών μυστικών, ακόμα και τώρα που δεν είναι υπουργός αμύνης, ο παραπάνω είπε τα εξής επίσης απίστευτα:

«Κατέχω σε αντίγραφα το Αμυντικό Δόγμα της χώρας, το οποίο εγώ συνέταξα με τα χέρια μου»… «Κατέχω άτυπα ψηφιακά και συμβατικά αντίγραφα από την θητεία μου στο Υπουργείο Άμυνας…Βεβαίως, Βεβαίως….είναι δυνατόν να μην έχω?...όποιο περιοδικό, ψηφιακό ή συμβατικό, με αμυντικά θέματα κι αν ανοίξετε, θα βρείτε πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχει η εκάστοτε υπουργός Άμυνας…»!!

Στην δεύτερη αυτή του παρέμβαση το Ευ. Βενιζέλος, πρόσθεσε επίσης απευθυνόμενος στον Αντιπολίτευση: «Τέτοια (αμυντικά και άλλα) μυστικά κατέχουν και άλλοι υπουργοί με τον ίδιο τρόπο που τα κατέχω κι εγώ…και ποιος υπουργός δεν τα έχει?».

Ο Ευ. Βενιζέλος, οφείλει συνεπώς να αποκαλύψει ενώπιον του εισαγγελέα τα ονόματα αυτά των άλλων υπουργών, με ποινή, επί αρνήσεώς του, συμπληρωματικών διώξεων εναντίον του.

Παρακολουθείστε την παραπάνω δήλωσή του στα παρακάτω video.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tVY78XyJHMU

Κι ο Ευ. Βενιζέλος κατέληξε στην παραπάνω παρέμβασή του, με προκλητικά σκωπτικό και ειρωνικό τόνο στην φωνή, το ύφος και τις κινήσεις του, απευθυνόμενος ωσαύτως στην Αντιπολίτευση: 

«Σας βεβαιώ ότι δεν εθίγη η Αμυντική θωράκιση της χώρας και η Εμπιστευτικότητα των Αμυντικών Πληροφοριών».

Το προκλητικά ειρωνικό του βέβαια ύφος, ακυρώνει την ειλικρίνεια, την αλήθεια και την καταφατική φόρμα της παραπάνω δήλωσής του. Ταυτόχρονα και το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ισχυρισμός τους αυτός-με την παραπάνω επιφύλαξη- είναι αντιφατικός των γεγονότων, δεδομένου ότι η παράνομη και καθ` ομολογία του, κατοχή στην ιδιωτική σφαίρα κι εξουσία απόρρητων διαβαθμισμένων αμυντικών μυστικών και σχεδίων της χώρας απ` αυτόν τον ίδιο, καθιστά την «παραβίαση της εμπιστευτικότητας των αμυντικών πληροφοριών», γεγονός και μάλιστα βεβαιωμένο γεγονός.

Η αντιφατικότητα των ισχυρισμών, η εμφανής κατάσταση πανικού στην οποία ευρίσκετο, σε βαθμό αποδιοργάνωσης του ειρμού των σκέψεών του, πρόδιδε έναν ένοχο πανικόβλητο εγκληματία, σε κατάσταση ψυχικής κατάρρευσης κάτω από το βάρος της αποκάλυψης των εγκλημάτων του κατά της χώρας και του έθνους.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Ευ. Βενιζέλος, κατέχει ακόμα και τώρα, που δεν είναι υπουργός άμυνας, στο προσωπικό του αρχείο, στην απόλυτη προσωπική κυριαρχία και για ιδία χρήση του, απόρρητα διαβαθμισμένα αμυντικά σχέδια της χώρας και το σχέδιο του αμυντικού της δόγματος. 

Επειδή η περιέλευση των απόρρητων αυτών αμυντικών μυστικών, στα χέρια του Ευ. Βενιζέλου, υπό τις παραπάνω συνθήκες και με την συνέργεια των υπευθύνων για την διαφύλαξή των, συνιστούν βαρύτατες εγκληματικές πράξεις: 

ΖΗΤΩ

Την ποινική δίωξη:
1) του Ευάγγελου Βενιζέλου για συναυτουργία και συνέργεια (ΠΚ 14, 26, 27, 45, 46 παρ.1) σε Παραβίαση Μυστικών του Κράτους (ΠΚ 146, 147) (βλ.παρακάτω παρ.2) και για Κατασκοπεία (ΠΚ 148, 149 παρ.α) και για Υπόθαλψη Εγκληματία (ΠΚ 231) και για Παρασιώπηση Εγκλημάτων (ΠΚ 232) (βλ. παρακάτω παρ.3, 4). 
2) Παντός υπευθύνου, εξ υπαιτιότητας των οποίων τα απόρρητα αυτά έγγραφα διέρρευσαν και περιήλθαν και παρέμειναν στην προσωπική κατοχή και εξουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και μετά την λήξη της θητείας του ως υπουργού άμυνας, ήτοι για Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας (ΠΚ 14, 26, 27, 146, 147) και συναυτουργία και συνέργεια σε Κατασκοπεία (ΠΚ 148) (βλ. παραπάνω παρ.1). 
3) Των υπευθύνων των αμυντικών περιοδικών που –κατά τον Ευ. Βενιζέλο-κατέχουν «αμυντικές πληροφορίες, απόρρητες, για εγκλήματα που θα ενδεχόμενα να προκύψουν από την ανακριτική διαδικασία.
4) Των «άλλων υπουργών» που κατά τον Ευ. Βενιζέλο, κατέχουν «απόρρητα αμυντικά και άλλα μυστικά της χώρας». 

Επειδή, τα παραπάνω εγκλήματα του Ευ.Βενιζέλου, είναι διαρκή κι Αυτόφωρα κακουργήματα («κατέχει» τα αμυντικά μυστικά), διώκεται και υπο την σημερινή του ιδιότητα του βουλευτή, σύμφωνα με τα άρθρα Συντ. 62. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα η Αυτόφωρη Διαδικασία εναντίον του. 

Μάρτυρες προτείνω: Αλέξη Τσίπρα, βουλευτή και Πρόεδρο του Σύριζα, Πάνο Καμμένο, βουλευτή και Πρόεδρο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Αλέκα Παπαρρήγα, βουελευτή και Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκο Μιχαλολιάκο, βουλευτή και Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ, Αλέξανδρος Λυκουρέντζο, βουλευτή, Ευάγγελο Μειμαράκη, πρόεδρον της Βουλής, Μάκη Βορίδη, βουλευτή, Μανώλη Γλέζο, βουλευτή, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, βουλευτή, Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή, Γεώργιο Παπανδρέου, βουλευτή (τ. πρωθυπουργού).
Παρακαλώ να αναζητηθούν αυτεπάγγελτα και να γίνουμε μέρος της δικογραφίας τα πρακτικά της παραπάνω συζήτησης της βουλής των ελληνων.

λετε να ξεμπερδευουμε με αυτους ? μακαρι....


Νέα προβλήματα για Βενιζέλο! Ξεσκονίζουν τραπεζικοί επίτροποι τα βιβλία του ΠΑΣΟΚ!!!


Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σκούρα για τον Βενιζέλο και το κόμμα(;) του. Μεγάλες λογιστικές εταιρείες που καλέστηκαν απο τους τραπεζικούς επιτρόπους που διόρισε η τρόικα, βάλθηκαν να κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα βιβλία του ΠΑΣΟΚ κατ' εντολήν των επιτρόπων! Σκεφτείτε τι έχει να γίνει έτσι και βγούν στο φώς...νέα σκάνδαλα!

Ποιοι κάνουν φύλλο και φτερό τα λογιστικά βιβλία του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη των οίκων Grand Thorton, KPMG, PWC που ανέλαβαν επίτροποι στις τράπεζες, συνεπικουρούμενα και από ανθρώπους της Ernst &Young, αλλά και της Delloite &Touche, τις τελευταίες εβδομάδες, κάτω από ένα καθεστώς απόλυτης διακριτικότητας, ερευνούν τα «βιβλία» του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Ιπποκράτους.

Ας σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έφτασε σε σημείο να απειλείται με έξωση, να αφήνει τους υπαλλήλους του απλήρωτους επί μήνες, να οφείλει στις τράπεζες χρέη από δάνεια 125 εκατομμυρίων ευρώ και να χρωστάει άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες.

Οι διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες θα διενεργήσουν οικονομικούς ελέγχους σε βάθος πενταετίας με εντολή να εντοπίσουν τα αίτια του οικονομικού εκτροχιασμού αλλά και να προβούν σε καταγραφή των δαπανών που έβγαλαν εκτός τους προϋπολογισμούς του κόμματος.

Δείτε πως μπορείτε πραγματικάνα προστατευθείτε άπο την ηλεκτρομαγνιτική ακτινοβολία


Δείτε πως μπορείτε πραγματικάνα προστατευθείτε άπο την ηλεκτρομαγνιτική ακτινοβολία


 Ο μέσος άνθρωπος συνήθως δεν συνειδητοποιεί ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία του από τα αθώα κλικ στον υπολογιστή ή όταν μιλάμε σε ένα ασύρματο τηλέφωνο. Συνδέονται με τον καρκίνο, Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας, χρόνια κόπωση, αποβολή και μια σειρά από άλλες καταστροφικές ασθένειες, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (ΗΜΠ) είναι μια σοβαρή σύγχρονη ανησυχία. Και η έκθεση είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί. Αλλά με τη διατροφή και με ενα  μέτρο ευαισθητοποίησης, οι κίνδυνοι από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορεί να μειωθούν...


Κρυφοί κίνδυνοι: Δημιουργούνται από τα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές γραμμές, υπολογιστές, τα μικροκύματα, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές και μαγνητικές συσκευές, ΗΜΠ. Τα πεδία αυτά προκαλούν ομίχλη εγκεφάλου, αμνησία, άγχος, κατάθλιψη και χρόνια κόπωση σε όσους είναι ευαίσθητοι. Οι ακόλουθες τρεις κοινές συσκευές εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ισχυρή για να προκαλέσουν μια ποικιλία από διαταραχές στην υγεία:

Φούρνος μικροκυμάτων: καρκινικές νεοπλασίες, πονοκεφάλους, κόπωση, ζάλη, απώλεια μαλλιών, εξασθένιση της καρδιάς, θολή όραση και αυξημένη χοληστερόλη.

Υπολογιστές: ακανόνιστος κτύπος της καρδιάς, διαταραχές του ύπνου, αποβολή, έντονους πονοκεφάλους, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, απώλεια ενέργειας, άγχος, ζάλη, κακή μνήμη και μειωμένη λίμπιντο.

Κινητό τηλέφωνο: Αϋπνία, απώλεια μνήμης, ζαλάδα, ναυτία, δυσκολία συγκέντρωσης, αραίωση των μαλλιών, προβλήματα στα μάτια, αναπνευστικό, εμβοές, οι όγκοι του εγκεφάλου και ανευρύσματα.

Αποσυνδέστε και διατηρήστε την ευεξία: Αποφεύγοντας εντελώς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αν είναι αδύνατο. Ωστόσο, η ελαχιστοποίηση της έκθεσης μειώνει τις επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία. Ο πρώτος κανόνας είναι να απενεργοποιήσετε και να αποσυνδέσετε τις συσκευές όταν δεν είναι σε χρήση. Στη συνέχεια, αποφύγετε τα Wi-Fi δίκτυα - κυρίως στο σπίτι. Φορτίστε πλήρως τους φορητούς υπολογιστές σας, και στη συνέχεια, αποσυνδέοντας τα όταν θα είναι έτοιμα για χρήση, αυτός  είναι ένας άλλος τρόπος για την ελαχιστοποίηση EMF έκθεσης. Εάν ο υπολογιστής πρέπει να συνδεθεί σε μια πηγή τροφοδοσίας, βεβαιωθείτε ότι τα βύσματα και τα πολύπριζα βρίσκονται μακριά από το σώμα.

Αποφύγετε λαμπτήρες αλογόνου και φθορισμού. Και οι δύο τεχνολογίες παράγουν σημαντικά ΗΜΠ . Ο LCD φωτισμός είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση.

Ασύρματο τηλέφωνο: Αποφύγετε την τεχνολογία DECT  - εκπέμπει ένα ισχυρό σήμα ραδιοσυχνοτήτων, ακόμα και όταν είναι σε αδράνεια. Κρατήστε τη συσκευή μακριά από το σώμα ενεργοποιώντας τη λειτουργία ανοικτής συνομιλίας. Το ίδιο και για τα κινητά τηλέφωνα. Ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα έκθεσης, είναι σημαντικό να οχυρώσουμε το σώμα, προκειμένου να αποτραπούν θέματα υγείας.

Πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών: Γειώστε το σώμα με βασικές τροφές και συμπληρώματα που βελτιώνουν την ανθεκτικότητα σε ΗΜΠ. Η γείωση είναι μια εξαιρετική πρακτική για να αποκρούσει τις επιβλαβείς επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Απλά σταθείτε ξυπόλητοι σε μια δροσερή χλόη, ή  περπατήσετε κατά μήκος μιας αμμώδης παραλίας για τουλάχιστον δέκα λεπτά κάθε μέρα.. Μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά  είναι επίσης σημαντική. Παρακάτω είναι μια λίστα με φαγώσιμα και υπερτροφές που προστατεύουν από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία:

- Ιώδιο
- Βιταμίνη D3
- λαχανικά Θάλασσας
- Σπιρουλίνα
- Νόνι
- κουρκουμίνη
- Β-σύνθετες βιταμίνες
- Η μελατονίνη
- Tulsi (Ιερός Βασιλικός)
- Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
- Γλουταθιόνη
- Θείο
- Σελήνιο
- Ψευδάργυρος

Επιπλέον, η κατανάλωση τροφίμων Ριζικής Ικανότητας Απορρόφησης Οξυγόνου (ORAC), είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και την επούλωση βλαβών του DNA από τα ΗΜΠ. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν: οι αγκινάρες, τα βακκίνια, κόκκινα φασόλια, καρύδια, σπόροι ροδιού, δεντρολίβανο, τα σπαράγγια, τα βατόμουρα, τα καρύδια, τα δαμάσκηνα, τα σταυρανθή λαχανικά, κανέλα, μπρόκολο και κόλιαντρο. Πάντα να θυμάστε να επιλέγετε οργανικά για την τελική θρεπτική δύναμη. Ακόμα κι αν ζούμε σε μια εποχή του Wi-Fi και όλα τα είδη των gadgets EMF είναι επικίνδυνα, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε θύματα αυτής της αόρατης απειλής. Τείνετε στη διατροφή, γειώστε το σώμα και αποσυνδέστε τις συσκευές όποτε είναι δυνατόν. Με τη λήψη αυτών των προφυλάξεων και τα προληπτικά μέτρα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν χρειάζεται να είναι τόσο επικίνδυνος.

ο ..παρα λιγο πρωθυπουργος μας.....


Παραπομπή σε δίκη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 ζητεί ο Εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των είκοσι από τους 21 κατηγορούμενους...
στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζητά με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Παν. Καραγιάννης. Στην ογκώδη πρότασή του -350 σελίδων- ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση που έχει ως κεντρικό κατηγορούμενο τον Τσοχατζόπουλο, μόνο για τον Ευτύχιο Ατσοπάρδη, εκπρόσωπο της εξωχώριας εταιρίας Bluebell δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη και εισηγείται να μην διατυπωθεί σε βάρος του κατηγορία. Ο κ. Καραγιάννης κρίνει ότι πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα μαζί με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και οι: - Νίκος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών "δεξί του χέρι", - Γιάννης Σμπώκος πρώην γγ Εξοπλισμών στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, - Αστέριος Οικονομίδης επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών, - Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, - Γιώργος Σαχπατζίδης, - Ταλίτα Τσεκούρα δικηγόρος, - Αικατερίνη Σταμάτη, - Παναγιώτης Σταμάτης, - Οράτιος Μελάς εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, - ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, - ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, - ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, - ο δικηγόρος Σπυρίδων Χατζηνικολάου, - ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και - οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης. Ο Εισαγγελέας, στην πρότασή του φαίνεται να υιοθετεί τα στοιχεία της έρευνας για το λεγόμενο "μαύρο πολιτικό χρήμα" του Τσοχατζόπουλου, όπως καταγράφονται στο πόρισμα των εισαγγελέων κ. Σίσκου και Κυβέλου, βάση του οποίου συντάχθηκαν τα κατηγορητήρια σε βάρος των εμπλεκομένων από τον ειδικό ανακριτή της υπόθεσης, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή. Η εισαγγελική κρίση δέχεται ότι ο πρώην υπουργός συνέστησε εγκληματική οργάνωση με σκοπό να αποκρύπτει χρήματα από δωροδοκίες που έλαβε ως υπουργός Άμυνας για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων κατά την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για τον σκοπό αυτό ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού πρώην υπουργός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αξιολόγησε ο κ. Καραγιάννης, συνέστησε αρκετές υπεράκτιες εταιρείες, με πρόσωπα εμπιστοσύνης του που φαινόταν ως διαχειριστές ή εκπρόσωποι τους , οι οποίες μέσω αγορών ακινήτων ή άλλων δραστηριοτήτων που εμφάνιζαν, ουσιαστικά "ξέπλεναν" τα παράνομα ποσά που αθροίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο εισαγγελέας Εφετών εισηγείται για κάποιους εκ των κατηγορουμένων την απαλλαγή τους για επιμέρους πράξεις. Την τελική κρίση για την παραπομπή των κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που με βούλευμα του θα αποφανθεί για την υπόθεση. 

Η θρησκεία του νεοέλληνα και οι Θεοί των Ελλήνων.

Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς θα πει σε μία διάλεξη του προς τους δασκάλους στο University College of London, προτείνοντας μία αναλογία για να ξεκαθαρίσουν στους μαθητές τους την πραγματική αρχαιότητα του σύμπαντος:
Εάν μια ιστορία ήταν γραμμένη με ρυθμό ενός αιώνα ανά σελίδα, πόσο χοντρό θα έπρεπε να είναι το βιβλίο του σύμπαντος; Με βάση την άποψη ενός δημιουργιστή της νέας γης [άποψη της θρησκείας δηλαδή], ολόκληρη η ιστορία του σύμπαντος, σε αυτή την κλίμακα, θα χωρούσε άνετα σε ένα λεπτό χαρτόδετο βιβλίο. Και η επιστημονική απάντηση στο ερώτημα; Για να διευθετήσεις όλους τους τόμους της ιστορίας στην ίδια κλίμακα, θα χρειαστείς ένα ράφι μήκους δέκα μιλίων. Αυτό αποδίδει την τάξη μεγέθους του τεράστιου χάσματος ανάμεσα στην πραγματική επιστήμη, από την μια πλευρά, και στην διδασκαλία του δημιουργισμού από την άλλη. Δεν πρόκειται για κάποια διαφωνία για επιστημονικές λεπτομέρειες. Είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό βιβλίο και σε μια βιβλιοθήκη εκατομμυρίων βιβλίων. Η διδασκαλία της θρησκείας δεν είναι απλά ότι είναι ψευδής, αλλά ότι είναι και ασήμαντη, στενόμυαλη, περιορισμένη, πεζή, καθόλου ποιητική και φανερά βαρετή σε σύγκριση με την απέραντη αλήθεια. 
Από τα παραπάνω γίνετε φανερό πως η επιστήμη έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την θρησκεία, η οποία αιώνες τώρα όχι μόνο απομακρύνετε συνεχώς από την αλήθεια, αλλά δεν έχει την δυνατότητα ούτε καν να πνευματοποιήσει τον λόγο της. Έτσι αποδίδεται σε μία στείρα θαυματολαγνεία, προφητολογία - καταστροφολογία.  Για αυτό και όσο περισσότερο θρησκευόμενη είναι μία κοινωνία, τόσο πιο καθυστερημένη μένει απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο.
Σε αυτό το επίπεδο του υψηλού πνεύματος πλέον θριαμβεύει ο Ελληνισμός. Ο πραγματικός Ελληνισμός βέβαια και όχι αυτός ο ιμιτασιόν του υπουργείου παιδείας και... θρησκευμάτων. Διότι κατά τον Ελληνισμό, ο θεός είναι υπόθεση της επιστήμης και όχι των ιερατείων. Διότι η πνευματοποίηση απαιτεί να μετατρέψεις τα δέκα μίλια των βιβλίων της επιστήμης, δέκα φορές το πήγαινε έλα στην Γκέμμα. Να πάρεις την κάθε μια σελίδα των βιβλίων και να την δόσεις μάζα άπειρη με την ταχύτητα της φιλοσοφίας, να την δόσεις μορφή με το έπος και τον λυρισμό, να την λούσεις με ζωή και θάνατο με την τραγωδία. Αλλά προσοχή! Πάντα τις σελίδες της επιστήμης, του επιστητού και όχι σελίδες που έπλασε η φαντασία σου.   

Ἀνοικτὴ ἐπιστολή προς ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Απορρῶ μὲ τὸ πλεονάζον θράσσος ἀλλὰ καὶ ἠλιθιότητα, βλακεία καὶ σκοπιμότητα μὲ τὴν ὁποίαν ὁ ἀρχηγὸς τοῦ ΠΑΣΟΚ δήλωσε ὅτι κατέχει στὸ προσωπικὸ του ἀρχεῖο «ψηφιακὸν ἀντίγραφὸν» τῶν ἀμυντικῶν σχεδίων τῆς χώρας.

Ὁ ἀρχηγὸς τοῦ ΠΑΣΟΚ μηδὲ βλὰξ, μηδὲ ἠλίθιος μηδὲ δηλωσίας ἐντυπωσιασμῶν ἔχει ὑπάρξει μέχρι τοῦδε.

Ποία ἡ σκοπιμότης ἐκστομίσεως τοιαύτης ἠλιθιότητος καὶ.....
ὀμολογήσεως τοιούτου ὀλισθήματος;

Ποῖος νομίζει ὅτι εἶναι ὥστε νὰ δικαιοῦται νὰ κρατᾶ εἰς τὸ ἀρχεῖον του τὰ ἀμυντικὰ σχέδια τῆς χώρας;

Διατὶ προεκάλεσε τὰς ξένας μυστικὰς ὑπηρεσίας νὰ ληστεύσουν τὴν οἰκίαν του;

Διατὶ ἡ κυβερνητικὴ πλειοψηφία δὲν παρενέβη καὶ ἀντιθέτως καταχειροκρότησε τὸ γεγονὸς; ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ μεγάλε ἀρχηγὲ… τοὺς κατατρόπωσες…

Τὶ πράγματα εἶναι αὐτὰ; Πόσον ἐπιπόλαιος εἶναι ὁ Βενιζέλος καὶ ἐπιπόλαιοι καὶ βλάκες οἱ Βουλευταὶ;

Τὶ ἤθελε νὰ πῇ ὁ Βενιζέλος; Τὶ ἐκέρδισε μὲ αὐτὸ ποὺ εἶπε…

Μετὰ ψάχνουμε νὰ βροῦμε τοὺς προδότες ἐκτὸς βουλῆς…

ΒΕΝΙΖΕΛΕ… ἄν ἀρχηγὸς τῶν Ἐνόπλων Δυνάμεων κρατήσῃ στὸ προσωπικὸ του ἀρχεῖον τὰ ἔγγραφα τοῦ ἀμυντικοῦ σχεδιασμοῦ τῆς χώρας καὶ τοῦτο γίνει γνωστὸν… θὰ κατηγορηθεῖ ἀμέσως δι᾽ «ἐσχάτην προδοσίαν».

Ἐσεῖς ποιὸς εἶσθε; Τὶ νομίζετε ὅτι εἶναι τὰ ἀμυντικὰ σχέδια τῆς χώρας ὥστε νὰ διατηρεῖτε εἰς τὸ προσωπικὸν σας ἀρχεῖον πρὸς ἐπίδειξιν, τὶς οἶδε ποῦ, καὶ, τὶς οἶδε, διὰ ποίους σκοποὺς;

Ποῖος σᾶς εἶπε ὅτι ἐσεῖς εῖστε ὑπεράνω νόμων καὶ τουλάχιστον δεοντολογίας. Τὶ σέβεσθε ἐσεῖς ὅταν δὲν σέβεσθε τὰ ἀμυντικὰ σχέδια τῆς χώρας;

Καὶ ὁ πρωθυπουργὸς τῆς χώρας πῶς ἀντέδρασεν εἰς τὸ ὀλίσθημα τοῦ καταδικασμένου εἰς τὴν συνείδησιν τῆς πλειοψηφίας τοῦ Ἑλλήνικοῦ λαοῦ;

Ἡ πολιτικὴ, μεγαλόστωμος καὶ πομφολυγώδης, εἰς πλείστας ὅσας περιπτώσεις, πένα καὶ πολιτικὴ ἡγεσία τοῦ Ὑπουργείου Ἐθνικῆς Ἀμύνης τὶ ἔπραξεν ἐπὶ τῷ ἀκούσματι τῆς ἀνωτέρω ὁμολογίας ἤ, τουλάχιστον, τὶ προτίθεται νὰ πράξῃ;

Πολιτικὲ Βενιζέλε,

ἡ ὀμολογία σου μοῦ θύμησε τὴν γνωστὴν, εἰς ὅσους μελετοῦν εἰς βάθος καὶ ὄχι διὰ νὰ πομφολυγοῦν, κατάταξιν, κατὰ τὸν Μέγα Ναπολέοντα, τῶν στρατιωτικῶν εἰς τέσσαρας κατηγορίας. Ἐάν τώρα, εἰς τὴν ἀκολουθούσαν ἱστορίαν τοῦ Μεγάλου Ναπολέοντος ἀφαιρέσωμεν τὸ «ἀξιωματικὸς» καὶ τὸ ἀντικαταστήσωμεν μὲ τὸ πολιτικὸς, θὰ βρεῖτε τὸν ἑαυτὸν σας ἐντασσόμενον εἰς τὴν τετάρτην κατηγορίαν.

Οἱ ἀξιωματικοὶ, εἶπεν ὁ Μ. Ναπολέων, κατατάσσονται εἰς τέσσαρας κατηγορίας, ὡς ἀκολούθως:

Πολὺ ἔξυπνοι καὶ πολὺ ἐργατικοὶ: Αὐτοὶ οἱ ἀξιωματικοὶ εἶναι κατάλληλοι διὰ τὰ καθήκοντα τοῦ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ὅντας ἔξυπνοι ἀντιλαμβάνονται τὴν πραγματικότητα, διαβλέπουν τὸ μέλλον καὶ ὄντας ἐργατικοὶ παράγουν ἐπιτελικὸν ἔργον διὰ τὴν ὀργάνωσιν τῆς ἀμύνης, τὴν ἐνδυνάμωσιν τῆς στρατιωτικῆς ἰσχύος καὶ, ἔν τέλει, τὴν θωράκησιν τῆς χώρας πρὸς ἀντιμετώπισιν πάσης ἐχθρικῆς ἀπειλῆς.
Πολὺ ἔξυπνοι καὶ πολὺ τεμπέληδες: Αὐτοὶ οἱ ἀξιωματικοὶ εἶναι κατάλληλοι διὰ τὰ καθήκοντα τοῦ Διοικητοῦ Μονάδος. Ὄντας ἔξυπνοι θὰ ἀντιλαμβάνονται τὸ πνεῦμα τῶν διαταγῶν τῶν ἐκπονηθέντων ὑπὸ τῶν ἐξύπνων καὶ ἐργατικῶν ἐπιτελῶν καὶ, ὑπὸ τὸ βάρος τῆς εὐθύνης καὶ συνεπείᾳ τῆς τεμπελιᾶς τους, θὰ κατανήμουν κατὰ ὀφέλιμον καὶ δόκιμον τρόπον, ἤτοι ἰσοβαρῶς καὶ ἀναλογικῶς, τὸ ἔργον εἰς τοὺς ὑφισταμένους των. Συνάμα δὲ, διὰ νὰ μὴν ἐκτεθοῦν οἱ ἴδιοι, θὰ ἐλέγχουν συνεχῶς, τὴν ἐκτέλεσιν τοῦ ἔργου, εὐελπιστοῦντες τὴν προαγωγὴν των εἰς ἐπιτελεῖς. Ἐξ ἄλλου ἡ κατανομὴ τοῦ ἔργου εἰς τοὺς ὑφισταμένους εἶναι καὶ ὁ ἐπιδειωκόμενος σκοπὸς διὰ τὴν συμμετοχὴν τοῦ συνόλου τοῦ ἀνθρωπίνου δυναμικοῦ τῆς μονάδος, εἰς τὴν διοίκησιν αὐτῆς.
Βλάκες καὶ τεμπέληδες: Αὐτοὶ οἱ ἀξιωματικοὶ εἶναι κατάλληλοι διὰ τὴν ἐκτέλεσιν πάσης δευτερευούσης ἀποστολῆς εἰς τὸν στρατὸν. Ὡς τεμπέληδες θὰ ἐργασθοῦν, ἔστω καὶ ἐλάχιστον, ἀλλὰ πάντοτε ὅσον ἀπαιτεῖται διὰ νὰ μὴν ἐκτεθοῦν καὶ ὡς βλάκες θὰ πράξουν τὰ ἐλάχιστα δυνατὰ λάθη δεδομένου ὅτι τὰ τρανταχτὰ λάθη θὰ τὰ ἀποφύγουν, συνεπείᾳ τῆς φυσικῆς παρεμβάσεως καὶ ἀντιδράσεως τῶν ὑφισταμένων των καὶ κυρίως τῶν συνεργατῶν των. Ἡ κοινὴ λογικὴ θὰ πρυτανεύσει σὲ μεγάλο βαθμὸ. Τὸ ἀποτέλεσμα δὲν θὰ εἶναι ἄριστον, θὰ εἶναι ὅμως ἀποδεκτὸν.
Βλάκες καὶ ἐργατικοὶ: Ὡς βλάκες οὐδὲν ἀντιλαμβάνονται, ὡς ἐργατικοὶ δὲν δέχονται παρεναίσεις καὶ συμβουλὰς. Αὐτοὶ εἶναι ἀκατάλληλοι δι᾽ οἱανδήποτε ἐργσίαν καὶ πρέπει νὰ ἀποστρατευθοῦν πάραυτα.
Μετὰ ψάχνουμε νᾶ βροῦμε τὸ διατὶ αὐτὴ ἡ χώρα πάει κατὰ διαόλου….

Μὰ ἀπλούστατα…

Διότι κυβερνᾶται ἀπὸ ἠλιθίους ἀλλὰ καὶ γελοίους…

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ της Δημοκρατίας, των γραμμάτων και του πολιτισμού!

‎... η βρωμιά της Πρυτανίας του Ιονίου Πανεπιστημίου ... ο λόγος που αντιμετωπίστηκαν οι διαμαρτηρόμενοι φοιτητές με τα ΜΑΤ και με ομαδική σύληψη χθές το βράδυ στην Κέρκυρα ... 

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Είμαστε ανεξάρτητοι φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το τμήμα μας ιδρύθηκε το 1986, είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα που καταρτίζει ελληνόφωνους μεταφραστές και διερμηνείς και έχει την πιο υψηλή βάση εισαγωγής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης που έχει. Από τη μέρα που ιδρύθηκε δεν είχε ποτέ δικό του κτήριο και τα μαθήματα διεξάγονταν σε διάφορα κτήρια που μίσθωνε το πανεπιστήμιο. Εν μέσω του περασμένου καλοκαιριού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ι.Π. εν αγνοία του τμήματος αποφάσισε τη μεταφορά του στο χώρο του Ψυχιατρείου Κέρκυρας , εξοικονομώντας γύρω στις 7.000€ κάθε μήνα, ποσό το οποίο θα πήγαινε σε άλλες ανάγκες του τμήματος, όπως το εξάμηνο εξωτερικού. Για την ακρίβεια, το μηνιαίο κόστος ενοικίασης του Πρώην Γαλλικού Ινστιτούτο ήταν 6.250€ και του κτηριού «Καλυψώ» 7.280€ (συνολικά περίπου 13.530€) , ενώ το μηνιαίο κόστος ενοικίασης των νέων κτηρίων «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός» είναι 4.200€ και 2.360€ αντίστοιχα (συνολικά γύρω στα 6.560€). Αυτές οι αλλαγές αποφασίστηκαν εντελώς πρόχειρα και χωρίς καμία πρόβλεψη, η χωρητικότητα των αιθουσών δεν επαρκεί για τον αριθμό των φοιτητών και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό άθλιες συνθήκες.
Εκτός απ’ το κτηριακό, ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τμήμα είναι η έλλειψη καθηγητών. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο παίρνει ελάχιστες συμβάσεις Π.Δ. 407/80, οι οποίες μοιράζονται μεταξύ των έξι τμημάτων. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. παίρνει 1,5 σύμβαση. Αυτό σημαίνει ότι οι συμβασιούχοι καθηγητές δεν πληρώνονται ούτε με το μισό βασικό μισθό. Λογικό επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι πολλά μαθήματα και ειδικές μεταφράσεις να μη διδάσκονται, ενώ οι κατευθύνσεις Διερμηνείας και Ισπανικής υπολειτουργούν.
Το αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήρθε με το Φ.Ε.Κ. της 10ης Δεκεμβρίου 2012 , το οποίο μας κοινοποιήθηκε επισήμως σχεδόν ένα μήνα μετά. Με απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, χωρίς τη γνωμοδότηση από κανένα θεσμικό όργανο του Ιονίου Πανεπιστημίου, πλέον οι φοιτητές του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. «δύνανται» και δεν οφείλουν να μεταβούν στο εξάμηνο εξωτερικού. Το εξάμηνο εξωτερικού, θεσπισμένο από την ίδρυση του Τμήματος, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη παιδεία των μεταφραστών. Τους φέρνει σε επαφή με τις γλώσσες εργασίας τους, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της εκάστοτε χώρας. Δεν είναι επομένως πολυτέλεια, αλλά ουσιώδες κομμάτι του προγράμματος σπουδών, όπως συμβαίνει και σε όλες τις αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού και για αυτόν ακριβώς το λόγο ήταν υποχρεωτικό για την απόκτηση του πτυχίου. Με αυτό το Φ.Ε.Κ., το εξάμηνο εξωτερικού γίνεται προαιρετικό. Κατά συνέπεια, θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό μόνο όσοι το επιθυμούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, καθώς η χρηματοδότηση είχε ήδη μειωθεί όταν το εξάμηνο ήταν ακόμη υποχρεωτικό, πόσο μάλλον τώρα.
Ίσως αυτή η απόφαση να φαίνεται εύλογη, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τον προϋπολογισμό του Ιονίου Πανεπιστημίου. Για όποιον όμως γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω, το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται. Γινόμαστε διαρκώς θεατές αλόγιστων δαπανών από μέρους της Πρυτανείας, την ώρα που οι ανάγκες των φοιτητών και του Πανεπιστημίου μοιάζουν να είναι η τελευταία της προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, αναφέρουμε τα εξής χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα οποία αντλήσαμε από την ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» (diavgeia.gov.gr):
- Η Πρύτανης του Ι.Π. και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Σαλή Παπασαλή ενέκρινε για τον εαυτό της την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής στη Θεσσαλονίκη από τον προϋπολογισμό του Ι.Π., προκειμένου να παρακολουθήσει ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στη Δ.Ε.Θ.
- Για την δημιουργία της νέας κεντρικής βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου δόθηκαν συνολικά πάνω από 4.000.000€. Βέβαια, κατά τη διαδικασία μεταφοράς των βιβλίων στην κεντρική βιβλιοθήκη δόθηκε η εντολή από την Πρυτανεία να καταστραφούν πολλά βιβλία και λεξικά επειδή «δεν χωρούσαν» .
- Η Πρύτανης αποφάσισε τη δωρεά 48.000€ στο Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία γλυπτοθήκης ταφικής τέχνης στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.
- Με απόφαση της Συγκλήτου δόθηκαν 300.000€ για τη δημιουργία ξενώνα διδασκόντων και προσκεκλημένων, την ίδια ώρα που εκατοντάδες φοιτητές δεν δικαιούνται δωρεάν στέγαση.
- Ένα από τα κτήρια όπου στεγάζεται το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. είναι το Μέγαρο Καποδίστρια, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Γι΄ αυτόν τον λόγο εγκρίθηκε το ποσό των 50.000€ για μελέτη αποκατάστασής του. Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε: για τη μελέτη αποκατάστασης του Μεγάρου Καποδίστρια δόθηκαν 500€ και τα υπόλοιπα 49.500€ μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα.
- Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν μόνο έξι τμήματα, τυπικά τουλάχιστον. Υπάρχει και το έβδομο τμήμα «φάντασμα», το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών που ιδρύθηκε το 2009 . Το Τμήμα δεν λειτουργεί, δεν έχει δεχθεί εισακτέους, ωστόσο επιβαρύνει κανονικά τον προϋπολογισμό του Ι.Π. (έχουν γίνει προμήθεια βιβλίων ύψους 8.000€ , αγορά επίπλων ύψους 3.900€ κλπ.) Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψαν ο τότε Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών μέχρι και σήμερα Δημήτριος Τσουγκαράκης και ο τότε Αντιπρύτανης Οικονομικών Βασίλειος Χρυσικόπουλος.
Και η λίστα δε σταματά εδώ. Με αυτά τα λίγα παραδείγματα και ένας απλός εξωτερικός παρατηρητής διαπιστώνει πως ενώ υπάρχουν χρήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η διοίκηση τα χρησιμοποιεί για κάθε σκοπό, εκτός από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών. Ταυτόχρονα, έχει μετατρέψει το κτήριο της Πρυτανείας σε απόρθητο φρούριο, στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος για κανένα φοιτητή. Κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην κλειδωμένη είσοδο, η οποία ανοίγει μόνο εφόσον ο φύλακας δεχθεί εντολή, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Πρυτανεία να αποβαίνει ατελέσφορη.
Ο εμπαιγμός από την πλευρά της διοίκησης πρέπει να σταματήσει. Η γενικότερη στάση της και συγκεκριμένα η διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων Σταύρο Κάτσιο, ο οποίος χαρακτηριστικά για να αποφύγει το διάλογο με τους φοιτητές έφτασε στο σημείο να διαλαλεί ότι πηγαίνει στην κηδεία του προ επταετίας νεκρού πατέρα του, οδηγεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. στην καταστροφή. Όταν δαπανώνται τεράστια ποσά για ένα ανύπαρκτο τμήμα ή για δωρεές σε νεκροταφεία, αρνούμαστε να δεχθούμε πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων. Το εξάμηνο εξωτερικού αποτελεί ζωτική ανάγκη για το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. και απαιτούμε να παραμείνει υποχρεωτικό και πλήρως χρηματοδοτούμενο από το Πανεπιστήμιο.
Σε καιρούς κρίσης, οι μόνες περικοπές που πρέπει και δεχόμαστε να γίνουν είναι αυτές σε αλόγιστες σπατάλες όπως οι παραπάνω. Οι περικοπές στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν κατάφωρη αδικία και είναι μόνο επιφάσεις εξοικονόμησης χρημάτων. Όχι μόνο δεν αποτελούν διέξοδο από την κρίση, αλλά εντείνουν τις ανισότητες και υποδαυλίζουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Ο αγώνας που δίνουμε για το εξάμηνο εξωτερικού και την επιβίωση του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. δεν είναι συντεχνιακός. Τον εντάσσουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικού αγώνα για τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την ισότητα και την αξιοπρεπή επιβίωση, απέναντι στη διαφθορά, τη φίμωση, την εκμετάλλευση.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΑΣΜΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Το θαύμα της Ισλανδίας!!!


Το θαύμα της Ισλανδίας!!!

Πάνε λοιπόν 4-5 χρόνια από τότε που η Ισλανδία έγινε η πρώτη χώρα που “κατέρρευσε”, ως επακόλουθο της σκηνοθετημένης “κρίσης”. Τα μετέπειτα γεγονότα έδειξαν οτι η Ισλανδία ήταν απλώς το πειραματόζωο πάνω στο οποίο έγινε το  μεγάλο πείραμα για το πως διαλύεις εν μια νυκτί μια χώρα με υψηλό βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο.Πώς όμως η Ισλανδία αντιμετώπισε το κραχ και σε τί κατάσταση βρίσκεται σήμερα;...

*  Νέο Σύνταγμα από τους πολίτες

Με μια πρωτοφανή για τη σύγχρονη Ευρώπη συλλογική διαδικασία και συμμετοχή των πολιτών αναθεώρησε πλήρως το Σύνταγμά της. Το νέο σύνταγμα εκπονήθηκε από μια Συντακτική Συνέλευση την οποία αποτελούσαν 25 πολίτες οι οποίοι εκλέχθηκαν με καθολική ψηφοφορία ανάμεσα σε 522 υποψηφίους. Προβλέπει το δικαίωμα στην πληροφόρηση, την πρόσβαση του κοινού στα επίσημα έγγραφα (άρθρο 15), τη δημιουργία μιας επιτροπής για τον έλεγχο της λογοδοσίας της κυβέρνησης (άρθρο 63), το δικαίωμα για άμεσες διαβουλεύσεις (άρθρο 65). Μόλις το 10% των ψηφοφόρων μπορεί να ζητήσει δημοψήφισμα για νόμους που ψήφισε η Βουλή, καθώς και για το διορισμό του πρωθυπουργού από το Κοινοβούλιο.
*  Surprise! 

Η Ισλανδία δεν έσωσε καμμία χρεωκοπημένη Τράπεζά της
Τη στιγμή που στις υπόλοιπες χώρες οι Τράπεζες διασώθηκαν με τα λεφτά των φορολογουμένων, στην Ισλανδία έγινε ακριβώς το αντίθετο: Η Ισλανδία άφησε τις Τράπεζες να χρεωκοπήσουν (όπως κάθε ιδιωτική εταιρεία) και επιπλέον θέσπισε νέους και πολύ αυστηρούς κανόνες που ισχυροποίησε το δίχτυ ασφαλείας των πολιτών απέναντί τους. Τη στιγμή που όλοι οι άλλοι είχαν σαν πρώτο μέλημα την “αποπληρωμή των διεθνών πιστωτών” η Ισλανδία επέβαλε ένα αυστηρότατο προσωρινό πλαίσιο ελέγχου διακίνησης των κεφαλαίων.

*  Oι υπεύθυνοι στην ψειρού

Η Ισλανδική δικαιοσύνη δίκασε και έστειλε στη φυλακή πολιτικούς, τραπεζίτες και όποιον άλλον συμμετείχε στο πάρτυ, την κλεψιά και τη ρεμούλα.  Βέβαια, καμμία σχέση με το απίστευτο ελληνικό μπουρδέλο και το τι εχει γίνει εδώ τα τελευταία 30 χρόνια. Ένας ειδικός εισαγγελέας λοιπόν, με τις απαραίτητες υποδομές στην άμεση διάθεσή του, ανέλαβε την δικαστική διερεύνηση των ενόχων για την κρίση, και έστειλε στη Δικαιοσύνη τους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και όποιον "τσέπωσε" καθ΄οιονδήποτε τρόπο δημόσιο χρήμα. Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα αδικήματα όλων εκείνων που προκάλεσαν την κατάρρευση του ισλανδικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στην προσπάθειά του αυτή είχε τη συνδρομή πρώην υψηλόβαθμων αστυνομικών που ήταν ειδικοί στον εντοπισμό επικίνδυνων εγκληματιών και άλλων...

*  Νέα Κοινωνική Πολιτική

Ψηφίστηκαν αυστηρότατοι νόμοι που αύξησαν θεαματικά την προστασία του κοινωνικού συνόλου από μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα. Ήδη η Ισλανδία κατέχει το αυστηρότερο “δίχτυ κοινωνικής προστασίας” των πολιτών της από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ακόμα, έχει πλέον τους ισχυρότερους νόμους για θεσμούς όπως η ελευθερία της πληροφόρησης παγκοσμίως! Το νέο Σύνταγμα προβλέπει επίσης την ανάπτυξη μιας οικονομίας στηριγμένης σε συντριπτικό ποσοστό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

*  Τα αποτελέσματα

Το φοβερό είναι οτι με όλα αυτά, η Ισλανδία όχι μόνο δεν έχει πλέον ύφεση αλλά έχει κάνει εντυπωσιακή οικονομική πρόοδο:  Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε ύφεση, η Ισλανδία παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 2,1% το 2011 και 2,7% για το 2012, με το ποσοστό ανεργίας να είναι μόλις 6%!!! Η χώρα μάλιστα κατάφερε να κάνει πρόωρη αποπληρωμή του χρέους της προς το ΔΝΤ. Ακόμα και το ίδιο το ΔΝΤ (που προηγουμένως είχε “προβλέψει” καταστροφή) αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει την Ισλανδία ως “ένα σημαντικό μάθημα στους καιρούς της οικονομικής κρίσης”.
Το οικονομικό θαύμα της Ισλανδίας εξηγείται με τα παρακάτω απλά λόγια του Προέδρου της Ισλανδίας, Olafur Grímsson:
 - “Η διαφορά είναι ότι στην Ισλανδία αφήσαμε τις τράπεζες που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν να χρεωκοπήσουν. Όπως θα γινόταν με κάθε ιδιωτική εταιρεία. Εμείς δεν δώσαμε χρήματα των φορολογουμένων για να τις σώσουμε. Το κράτος και οι πολίτες δεν έχουν καμιά υποχρέωση να αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτή”.

Ευ. Βενιζέλος: Απαλλάσσεται λόγω βλακείας


Ευ. Βενιζέλος: Απαλλάσσεται λόγω βλακείας




Στην ταινία «Ένας βλάκας και μισός» του Δαλιανίδη, ο εξαίρετος Χρήστος Ευθυμίου υποδύεται έναν ανθρωπάκο μέτριας νοημοσύνης, ο οποίος κατηγορείται αδίκως ότι προσπάθησε να δηλητηριάσει τον σύζυγο της ερωμένης του. «Εγώ, κύριοι δικαστές, έβλεπα κόσμο να μπαίνει, κόσμο να βγαίνει, αλλά δεν καταλάβαινα γρι. Γι' αυτό, βλάκα με ανεβάζουνε, βλάκα με κατεβάζουν», απολογήθηκε ο ανθρωπάκος και κατόπιν τούτου το δικαστήριο τον απήλλαξε λόγω βλακείας.

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου, γιατί αν δεν θου, θα πω ότι,.... αν γυριζότανε σήμερα το έργο του Δαλιανίδη, θα λεγότανε «Ένας Βάγγος και μισός» και θα ...είχε πρωταγωνιστές τον Ευ. Βενιζέλο και τους εντιμότατους φίλους του.



Δηλαδή, τους συγκυβερνήτες του, τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, τους οικόσιτους παπαγάλους του από το Μega και γενικώς όσους παραβιάζουν νόμους και προφήτες , για να τον βγάλουνε λάδι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.



Μόλις ξεμπερδεύουνε όμως με τα ποινικά, ωρέ πού τον πονεί και πού τον σφάζει τον καημένο τον Βάγγο: Ναι, έχει πολιτικές ευθύνες, ναι, τα έκανε θάλασσα, ναι, τον παρέσυρε ο Διώτης, μέχρι που ο Παυλόπουλος του έδωσε τη χαριστική βολή, ισχυριζόμενος ότι έδρασε με επιπολαιότητα και όχι με δόλο. Άλλως ειπείν, την διέπραξε την κουτσουκέλα ο Βαγγέλας, αλλά την διέπραξε από βλακεία και όχι από κακία.


Τι είναι χειρότερο για έναν πολιτικό, να μπει στη βάσανο της διερεύνησης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών ή να απαλλαγεί εκ προοιμίου ως μη δυνάμενος; Ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται για τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο, που έφτασε στα ύπατα αξιώματα χάρη στην ευφυΐα του, την ευστροφία του, την ευφράδειά του, την ευρυμάθειά του και άλλα ψέματα που αρχίζουν από έψιλον.

Δεν θέλει δα και πολύ ο κακοήθης λιβελογράφος, για να αρχίσει να διαδίδει ότι, όταν γίνεται συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου, ο κ. Αντώνης και ο κ. Φώτης κάθονται στο σαλόνι και ο μικρός Βαγγέλης μένει στο δωμάτιο των παιδιών να βλέπει την Ντόρα την Εξερευνήτρια (σ.σ. ακόμη ψάχνει το εκατομμύριο του Κούβελου), με ένα υποβρύχιο στο χέρι. Από αυτά που τα γλείφεις κι όχι από αυτά που γέρνουν.



Κάποια στιγμή, ο μικρός Βαγγέλης βγάζει τη μουρίτσα του από την πόρτα και λέει αισχυντηλά: «Κύριε Αντώνη, να έρθω κι εγώ στο σαλόνι;». «Όχι, Βαγγελάκη, στο σαλόνι βάζουμε τα καλά τα βάζα και άμα τα σπάσεις, δεν θα έχουμε τι να δώσουμε στους δανειστές». «Τότε να πάω να παίξω στη λιμνούλα απέναντι;». «Να πας, Βαγγελάκη, στη λιμνούλα, αλλά πρόσεξε μη σε δούνε οι περαστικοί και νομίσουνε ότι κάνεις την πάπια».



Τουτέστιν, βλάκα τον ανεβάζουνε, βλάκα τον κατεβάζουνε...