μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τα ΜΜΕ αποφάσισαν να ''καθαρίσουν'' τον Γρηγόρη Πεπόνη

-Χονδροειδής απόπειρα ακύρωσης του αδέκαστου δικαστικού από ΜΜΕ-Οργανωμένο σχέδιο με σύμπραξη Μαξίμου-Βενιζέλου και οργανωμένων συμφερόντων


Η καθεστωτική αντίληψη χρησιμοποιεί, ως βραχίονα, τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Η αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για όλα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία επιβεβαιώθηκε από τις απίστευτες αθλιότητες εναντίον του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Με κυνικό τρόπο, γνωστή καθημερινή εφημερίδα, ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι η θητεία των δύο εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη δεν θα ανανεωθεί.

Επιπρόσθετα, μεταφέρει την πληροφορία ή την εκτίμηση ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης έχει δεχθεί πρόταση να είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο στόχος είναι προφανής, θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα και να ακυρώσουν το έργο του έντιμου δικαστικού.
Από που εκπορεύονται όλα αυτά;
'Εχουμε και λέμε:
1ον) Από το ''λάθος'' των δύο δικαστών να ''ενοχλήσουν'' την τρόικα, ασκώντας ποινική δίωξη κατά του κ.Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την παραποίηση των στοιχείων που μας έβαλαν στα μνημόνια. Τρόικα και διαπλοκή φοβούνται τη διερεύνηση της υπόθεσης, αφού υπάρχουν και μάρτυρες.
Φοβούνται επίσης οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ενώ σε κατάσταση πανικού είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Ο κ. Γεωργίου που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος είναι ακόμα στη θέση του.
Σε ποια άλλα χώρα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο?
2ον) Οι δύο εισαγγελείς έχουν ενοχλήσει επανειλημμένως τον κ. Βενιζέλο που πριν ένα χρόνο επιχείρησε άκομψα να τους εξαναγκάσει σε παραίτηση.
Τώρα θα γίνει νέα προσπάθεια εκπαραθύρωσης γιατί εκτός του κ. Βενιζέλου φαίνεται ότι ενοχλούν και τον κ. Σαμαρά αλλά και πολλούς άλλους.
Στο δημοσίευμα στέλνεται και ένα μήνυμα προς τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που ''ενοχλεί'' τον κ. Στουρνάρα και όποιος ενοχλεί τον κ. Στουρνάρα ενοχλεί τους δανειστές και το Βερολίνο.
Ο κ. Καραμανλής προειδοποιείται ότι μπορεί να έχει μπλεξίματα με τα δάνεια που έλαβε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο που ήταν Πρόεδρος και υπέγραφε τα σχετικά αιτήματα προς τις Τράπεζες.
Το μήνυμα προς τον πρώην Πρωθυπουργό είναι να παραμείνει σιωπηλός,να μην αναμιγνύεται και κυρίως να ''μαζέψει'' τους δικούς του.
 newsbomb

Έρχεται μείωση στα καύσιμα - Πόσο θα πέσουν οι τιμές


Νομοθετική ρύθμιση στοχεύει στη πτώση των τιμών στα καύσιμα. Όπως αναφέρει το Έθνος, θα παρεμβαίνει στις συμβάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και των πρατηριούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τα πέντε άρθρα της ρύθμισης περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορά στην ηλεκτρονικοποίηση των διαγωνισμών των κρατικών προμηθειών.

Οι τιμές των καυσίμων, ιδίως σε νησιά και περιοχές όπου δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, είναι δυνατόν να πέσουν 4 έως 6 λεπτά το λίτρο.

Επί της ουσίας, με τη νομοθετική ρύθμιση αποσυνδέεται η τιμή χονδρικής πώλησης των καυσίμων από τις επενδύσεις που κάνει μία εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών σε ένα βενζινάδικο.

Μέχρι τώρα, η συνήθης πρακτική ήταν οι εταιρείες να χρεώνουν το κόστος της επένδυσης στην τιμή χονδρικής των καυσίμων, χωρίς οι πρατηριούχοι να ξέρουν τι ποσοστό αυτής αφορά στην αξία της επένδυσης.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι τιμές παίρνουν την ανιούσα είναι και η αδιαφάνεια στην τιμολόγηση των καυσίμων που προμηθεύονται οι πρατηριούχοι.

Έτσι, με τη νομοθετική ρύθμιση, στη σύμβαση προμήθειας προβλέπεται ότι "η τιμή χονδρικής πώλησης των πετρελαιοειδών προϊόντων διαμορφώνεται με βάση την τιμή αγοράς από διυλιστήριο ή την τιμή εισαγωγής της προηγούμενης μέρας, πλέον περιθωρίων κέρδους".

Παραδοσιακά ποτά που πρέπει να δοκιμάσετε…!

Αλκοολούχα, με έντονη ή μη γεύση, συνοδευτικά του γεύματος ή απλά σαν απεριτίφ...
τα ποτά ανά τον κόσμο, έχουν τη δική τους περίοπτη θέση στην παράδοση των λαών. Εμείς μένει να δούμε ποιο από τα παρακάτω 8 παραδοσιακά ποτά, ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία και το κέφι μας και να αλλάξουμε για λίγο τις παραδοσιακές μας συνήθειες… [clickatlife]

Sake, Ιαπωνία 

Χαρακτηριστικά γεύσης: Το Sake είναι αλκοολούχο ποτό που παράγεται από ρύζι. Η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι 18 με 20%. Η γεύση του είναι κάπως περίπλοκη… αλλά διακρίνεται για την απαλή υφή και τη γλυκιά του γεύση. Όπως συμβαίνει και με το κρασί, διαφορετικές ποικιλίες και διαφορετική ποιότητα από το ποτό Sake, έχουν και διαφορετική γεύση. 

Πώς πίνεται: Συνήθως σερβίρεται ζεστό, ενώ οι Γιαπωνέζοι το προτιμούν είτε χλιαρό είτε παγωμένο, ανάλογα με την εποχή και την ποιότητά του. Είναι πολύ καλό συνοδευτικό για γεύματα ιαπωνικής ή κινέζικης κουζίνας και σερβίρεται όπως και ο γνωστός μας επιτραπέζιος οίνος. 

Arak, Λίβανος-Συρία-Ιορδανία 

 

Χαρακτηριστικά γεύσης: Συγγενεύει μάλλον, με το ελληνικό ούζο! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και έντονη γεύση από γλυκάνισο. Είναι άχρωμο, με έντονη φλογερή γεύση. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο για το αψέντι γρήγορα όμως, διαδόθηκε ευρύτατα. 

Πώς πίνεται: Το αποκαλούμενο «γάλα των λιονταριών», συνοδεύει άριστα ορεκτικά -τα περίφημα « mezza»-που περιλαμβάνουν πίτες, χούμους, σαλάτες, τουρσί ή ακόμα και ποικιλίες κρεάτων. Είναι απαραίτητο συνοδευτικό ποτό για κάθε καλό γεύμα. 

Mezcal, Μεξικό 
 

Χαρακτηριστικά γεύσης: Είναι ένα ποτό που παράγεται από την «καρδιά» του φυτού agave (κάτι σαν τις δικές μας φραγκοσυκιές), με ισχυρή «καπνιστή» γεύση. Ανήκει στην οικογένεια της τεκίλας. Η βασική διαφορά με αυτή όμως, είναι ότι το mezcal έχει κι ένα μικρό σκουληκάκι στον πάτο του μπουκαλιού… 

Πώς πίνεται: Μια μικρή δόση Mezcal, μια φέτα λεμονιού και ελάχιστο αλάτι είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να πιεί κανείς το συγκεκριμένο ποτό, όπως ακριβώς και την τεκίλα. Είναι το παραδοσιακό ποτό των Μεξικανών, καθώς αυτό επιλέγουν να σερβίρουν στις κοινωνικές εκδηλώσεις, στις διάφορες θρησκευτικές τελετές και σχεδόν μετά από κάθε γεύμα τους. 

Porto, Πορτογαλία 

Χαρακτηριστικά γεύσης: Είναι πυκνό, με ελαφρώς γλυκιά γεύση και μοιάζει με το κόκκινο κρασί. Η γλυκιά του γεύση, ποικίλει και είναι διαβαθμισμένη. Να σημειώσουμε ότι το αυθεντικό Porto, παράγεται μόνο στην Πορτογαλία, τα υπόλοιπα γλυκά κόκκινα κρασιά είναι… απομιμήσεις. 

Πώς πίνεται: Λόγω της έντονης γλυκιάς του γεύσης, σερβίρεται μετά από κάθε γεύμα. Ταιριάζει απόλυτα με κάτι αλμυρό, όπως λίγο τυρί ή κράκερ. 

Pisco, Περού-Χιλή 
 

Χαρακτηριστικά γεύσης: Το Pisco είναι ένα είδος κονιάκ. Προέρχεται από την απόσταξη μιας ποικιλίας λευκών σταφυλιών, που ευδοκιμούν στη Χιλή και το Περού. Η γεύση του μοιάζει με εκείνη του κρασιού, έχει επίγευση εσπεριδοειδών και έντονη γεύση από πιπέρι. Έχει δε, αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, σε ποσοστό 42%. 

Πώς πίνεται: Σερβίρεται παγωμένο απευθείας σαν απεριτίφ, ενώ συνηθίζεται να «ανακατεύεται» και με άλλα ποτά, φτιάχνοντας νόστιμα cocktails. Στη Χιλή πολύ γνωστό είναι το Pisco Sour, μία μίξη από pisco, λεμόνι, ζάχαρη, λίγο ασπράδι αυγού και bitters. 

Grappa, Ιταλία 

Χαρακτηριστικά γεύσης: Το παραδοσιακό αλκοολούχο ιταλικό ποτό, παράγεται από τη ζύμωση των φλοιών και των σπόρων των σταφυλιών, που απομένουν μετά την απόσταξη. Έχει απαλή γεύση, έντονο άρωμα από λουλούδια και λεπτό τελείωμα. Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, η γεύση του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την ποικιλία των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που φτάνει μέχρι και το 50% 

Πώς πίνεται: Σερβίρεται σκέτο πριν από το φαγητό ή σαν συνοδευτικό του καφέ, μετά από κάθε καλό γεύμα. Μπορεί να σερβιριστεί είτε μετά από σύντομη ψύξη, είτε σε θερμοκρασία δωματίου προκείμενου ν’ απελευθερωθεί όλη η γεύση που περικλείει. 

Cachaça, Βραζιλία 
 

Χαρακτηριστικά γεύσης: Η γεύση της μοιάζει με εκείνη που έχει το ρούμι. Έχει έντονο άρωμα από ζαχαροκάλαμο και ουσιαστικά, όπως και το ρούμι, είναι το απόσταγμα από το χυμό του ζαχαροκάλαμου. Για να γίνει η κατάλληλη ζύμωση, απαιτείται να βράσει το υγρό τρεις φορές, ώστε να διατηρηθεί η μοναδικότητα της γεύσης και του αρώματός του. 

Πώς πίνεται: Οι Βραζιλιάνοι απολαμβάνουν συνήθως Cachaça, σαν βασικό συστατικό της Caipirinha, που συνδυάζει το ποτό αυτό με lime, ζάχαρη και τριμμένο πάγο. Τα ωριμασμένα ποτά Cachaça, σερβίρονται και σκέτα

Απίστευτο:Τι προκαλεί η τσίχλα στον εγκέφαλο;;;


Για όλους εσάς που λατρεύετε να μασάτε τσίχλες αδιάκοπα, μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η τσίχλα κάνει καλό στον...εγκέφαλό σας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.

 Οι ερευνητές τονίζουν πως οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν. Οι συμμετέχοντες την έρευνα υποβλήθηκαν σε ορισμένα τεστ, με ορισμένους να μασάνε τσίχλα και τους υπόλοιπους να μην μασάνε.

Κατά τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές σκάναραν τους εγκεφάλους τους για να παρατηρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων τεστ, οι εθελοντές πίεζαν ένα κουμπί με τον δεξί ή τον αριστερό τους αντίχειρα έπειτα από τις υποδείξεις ενός βέλους σε μια οθόνη υπολογιστή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των τεστ είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις στο πάτημα των κουμπιών από εκείνους που δεν μασούσαν.

 Συγκεκριμένα, όσοι μασούσαν τσίχλα έκαναν έναν μέσο όρο 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να πατήσουν το σωστό κουμπί, ενώ εκείνοι που δεν μασούσαν είχαν μέσο όρο τα 545 χιλιοστά του δευτερολέπτου.