μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε κι άλλη σπείρα διαρρηκτών!

Σε ακόμη μια εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών προχώρησε η αστυνομία της Κέρκυρας. Πρόκειται για 4 Ρομά, που είχαν προχωρήσει σε 20 διαρρήξεις. Ο ένας είχε εντοπιστεί, στο πλαίσιο της υπόθεσης τοκογλυφίας!
Αναλυτικά, το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρει:  

Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων Κέρκυρας μία ακόμη ομάδα διαρρηκτών, αποτελούμενη από τέσσερις (4) ημεδαπούς ρομά (ενός 24χρονου, μιας 25χρονης και δύο ανήλικων), οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις σε σπίτια.

Ειδικότερα, από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων διαπιστώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση των τεσσάρων δραστών, στη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών, τους τελευταίους τρεις μήνες τουλάχιστον, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες κινούμενοι με διαφορετικά κατά περίπτωση αυτοκίνητα, επέλεγαν τους στόχους τους και είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με διάρρηξη, αφαιρούσαν από τις οικίες χρήματα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων έχουν εξιχνιαστεί είκοσι (20) περιπτώσεις διαρρήξεων κατά τις οποίες ενδεικτικά αφαιρέθηκαν:

* Από οικία στον Άγιο Προκόπιο Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από την 02.01.2013 έως το 05.01.2013, μία τηλεόραση, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρυσαφικά αξίας 11.600 ευρώ.

* Από οικία στα Κατσαράτικα Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από την 17.01.2013 έως την 18.01.2013, χρυσαφικά αξίας 1.300 ευρώ

* Από οικία στην Μηλιά Κυνοπιαστών Κέρκυρας, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.01.2013 έως την 25.01.2013, χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ

* Από οικία στον Βιρό Κέρκυρας, την 29.01.2013, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

* Από οικία στο Κοκκίνι Κέρκυρας, την 07.01.2013, ηλεκτρικές συσκευές χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.

* Από οικία στα Κανάλια Κέρκυρας, την 23.01.2013, κοσμήματα αξίας 9.000 ευρώ.

* Από οικία στον Ποταμό Κέρκυρας, την 25.01.2013, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, τιμαλφή και διάφορα αντικείμενα.

Ο 24χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο της επιχείρησης εξάρθρωσης του κυκλώματος τοκογλυφίας στην Κέρκυρα, στο οποίο είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή του και από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η παράλληλη δράση του και στη συστηματική διάπραξη διαρρήξεων.

Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιούσε κατά την διάπραξη των διαρρήξεων, το οποίο κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου και των υπολοίπων συνεργών του διαβιβάστηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Στάση πληρωμών από τους πολίτες- Έγιναν 500.000 αιτήσεις διαγραφής δανείων!




500.000 δάνεια είναι στον «αέρα», καθώς οι δανειολήπτες έχουν ζητήσει ολική ή μερική διαγραφή τους. Από αυτά μόλις οι...
50.000 αιτήσεις πληρούν όλα όσα απαιτεί ο νόμος και τα δικαστήρια κρίνουν δίκαιο να μελετηθούν βαθύτερα.

600.000 δάνεια αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούνται από τους δανειολήπτες. Ως αποτέλεσμα οι τράπεζες δεν εισπράττουν χρήματα, ενώ και οι δανειολήπτες μπαίνουν σε «μπελάδες». Η πλειονότητα αυτών, όμως, φιλοδοξεί να επιτύχει διαγραφή του χρέους της μη μπορώντας να ικανοποιήσει τους πιστωτές λόγω έλλειψης χρημάτων.

Χαρακτηριστικά, υπολογίζεται πως ένα στα τρία δάνεια δεν εξυπηρετείται. Βέβαια, στα στεγαστικά δάνεια τα πράγματα είναι χειρότερα και για τις τράπεζες και για τους δανειολήπτες. Για τις τράπεζες άλλο τα καταναλωτικά δάνεια που έχουν δώσει και έχουν υπόλοιπο συνήθως μικρότερο από 10.000 ευρώ ανά περίπτωση, κι άλλο τα στεγαστικά, που συνήθως αυτά που δεν εξυπηρετούνται έχουν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ ανά περίπτωση. Και για τους δανειολήπτες, άλλο να αφήσουν εκκρεμές ένα δάνειο καταναλωτικό, κι άλλο ένα στεγαστικό έχοντας υποθηκεύσει την κατοικία τους.

Τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή έχουν υπόλοιπα που στο σύνολό τους αφορούν ένα ποσό μεγαλύτερο των 900 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα δεν είναι το μόνο που απασχολεί τις τράπεζες.

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί για τις τράπεζες και η συνεργασία τους με το υπουργείο Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Έγγραφο του υπουργείου που παραδόθηκε στους υπεύθυνους των τραπεζών ζητάει να γνωστοποιηθούν άμεσα στο υπουργείο οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών του Δημοσίου και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις.

Το επόμενο βήμα, όπως είναι λογικό θα είναι η άντληση κεφαλαίων από τους λογαριασμούς αυτούς έναντι του χρέους. Σε αυτήν την περίπτωση το Δημόσιο θα δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών και θα παίρνει χωρίς την έγκρισή τους τα οφειλόμενα. Αν στους τραπεζικούς λογαριασμούς το ποσό που υπάρχει είναι μεγαλύτερο των οφειλών, θα δεσμεύεται μόνο ένα ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα. Αν το ποσό που υπάρχει είναι μικρότερο, θα δεσμεύεται ολόκληρο.

Για τις κατασχέσεις των καταθέσεων το υπουργείο Οικονομικών θα ορίσει ως εντολέα κατάσχεσης την Εφορία διά των κατά τόπους ΔΟΥ. Οι οφειλές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες των 300 ευρώ, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις που θα επιτρέπουν στο κράτος να κάνει δεσμεύσεις ακόμα και για ποσά μικρότερα των 50 ευρώ. Πάντως, από τις δεσμεύσεις αναμένεται να εξαιρεθούν λογαριασμοί που περιέχουν ποσά που αφορούν τρέχοντες μισθούς και συντάξεις μικρότερους των 1.000 ευρώ.

Στενάζει από την ανεργία ο ιδιωτικός τομέας



Στενάζει από την ανεργία ο ιδιωτικός τομέαςΕφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία. Τον Νοέμβριο του 2012 εκτοξεύτηκε στο 27% (από 20,8% έναν χρόνο πριν), καταγράφοντας άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ. 

 
Στους νέους εκτινάχθηκε στο...
61,7%, κάτι που σημαίνει ότι οι 6 στους 10 αδυνατούν να βρουν εργασία.
Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για δεύτερο στη σειρά μήνα η Αττική αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ανεργία μεταξύ των περιφερειών της χώρας, με ποσοστό 29%.
Ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά πλέον το 1,35 εκατ. άτομα και, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μέσα στην κρίση στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 1 εκατ. άτομα.
Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι οι προβλέψεις των ειδικών μιλούν για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας εντός του τρέχοντος έτους. Μάλιστα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών προβλέπει ότι μέσα στο 2013 το 1/3 του ελληνικού εργατικού δυναμικού θα είναι άνεργο, καθώς διατυπώνει την εκτίμηση ότι το ποσοστό ανεργίας θα φτάσει το 30,1% .
Οι προβλέψεις
Να σημειωθεί ότι στις τελευταίες του προβλέψεις το ΔΝΤ εκτιμούσε την ανεργία φέτος στο 26,6%, ενώ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο οριοθετείται πέριξ του 23%, προβλέψεις οι οποίες έχουν εκ των πραγμάτων ξεπεραστεί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας τον περσινό Νοέμβριο ανήλθε σε 27%, έναντι 20,8% τον ίδιο μήνα του 2011 και 26,6% τον Οκτώβριο του 2012.
Ηλικιακά η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στους νέους έως 24 ετών, στο 61,7% (από 50,1% τον Νοέμβριο του 2011). Ακολουθεί η πλέον παραγωγική ηλικιακή ομάδα μεταξύ 25 και 34 ετών, στην οποία το ποσοστό ανέρχεται στο 36,2%. Στις ηλικίες 35-44 ετών η ανεργία έφτασε το 23,3% και μεταξύ 45 και 54 ετών το 19,8%.
Από την ανεργία πλήττονται περισσότερο οι γυναίκες (31,1% τον Νοέμβριο του 2012, από 24,6% το 2011) και σχετικά λιγότερο οι άνδρες (24% από 18%).
Σε επίπεδο περιφερειών, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αττική με 29% από 21,7% τον Νοέμβριο του 2011 και ακολουθούν από... κοντά η Ηπειρος - Δυτική Μακεδονία με 28,2% και η Μακεδονία - Θράκη με 27,2%.
Στη Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα το ποσοστό διαμορφώνεται στο 26,7%, σε Πελοπόννησο - Δυτική Ελλάδα - Ιόνιοι Νήσοι στο 24,5%, στην Κρήτη στο 21,1% και στο Αιγαίο στο 20,1%.
Επιχειρήσεις Η αισιοδοξία επιστρέφει
Η αισιοδοξία επιστρέφει στα επιτελεία των διοικήσεων των επιχειρήσεων μετά δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της PWC. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων επιχειρήσεων βλέπουν φως στο τούνελ, αφού οι έξι στους δέκα αναμένουν αύξηση των εσόδων της εταιρείας τους για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη έρευνα του 2010 τα αισιόδοξα στελέχη ήταν μόλις 3 στα 10. Οι εννέα στους 10 CEO θεωρούν ότι η αδυναμία χρηματοδότησης είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα.
Κώστας Τσαχάκης

 www.ethnos.gr

Ο Σύριζα δεν κρύβεται: «Μακεδονία» τα Σκόπια!





Μετά τις δηλώσεις του Νάσου Θεοδωρίδη, στελέχους του Σύριζα ο οποίος αποκαλούσε τα ‘Ιμια, «Καρντάκ», και τις απελπισμένες κινήσεις του κυρίου Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού Λαού, αποπέμποντάς τον, νέο κρούσμα ανθελληνικής φρενίτιδος έρχεται να αποκαλύψει τις μύχιες προθέσεις και επιδιώξεις του κόμματος της διεθνιστικής αριστεράς...

Δράστης αυτή τη φορά, κάποιος "κύριος"ονόματι Στρατής Μπουρνάζος. Ο "κύριος" Μπουρνάζος είναι στέλεχος του Σύριζα και αρθρογράφος του κομματικού οργάνου του κόμματος, της εφημερίδος «Αυγή». Σε κείμενό του, το οποίο δημοσιεύτηκε σε αριστερίστικη ιστοσελίδα, ο κύριος αυτός επιχειρεί να ασκήσει κριτική επί της υπόθεσης Θεοδωρίδη και της αντιμετώπισης που εκείνος είχε, από την ελληνική κοινωνία και βέβαια από το κόμμα του.
Ο αριστεριστής αρθρογράφος, διατείνεται πως αδυνατεί να δώσει λύση στο ζήτημα της ονομασίας των βραχονησίδων Ίμια, αποδεχόμενος με τη σειρά του και την τουρκική ονομασία «Καρντάκ». Εκεί όμως όπου η αριστερή «διανόηση» εκδίδει την αμετάκλητη απόφασή της, είναι στο θέμα του κρατιδίου των Σκοπίων, το οποίο ανερυθρίαστα το στέλεχος του Σύριζα, αποδέχεται με την ονομασία «Μακεδονία».
Επικαλούμενος μάλιστα τις βαθιές, στερεότυπες εθνικιστικές αντιλήψεις, τις οποίες -καθώς λέει- ενστερνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, επιχειρεί να προσεγγίσει το ζήτημα της ονομασίας με όρους επιστημονικούς. Είναι άλλωστε πάγια η τακτική της διεθνιστικής, μαρξιστικής αριστεράς, να επιχειρεί να καλύψει με τον επιστημονικό μανδύα τα ιστορικά και εθνικά της εγκλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στρατής Μπουρνάζος κρατά αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό «Ίμια/Καρντάκ», τον οποίο απέδωσε προ ολίγων ημερών το έτερο στέλεχος της Κουμουνδούρου, Θεοδωρίδης, εν τούτοις όμως, δικαιολογεί και παραστέκεται στον (κακήν κακώς) αποπεμφθέντα «σύντροφο», ο οποίος μίλησε για την πραγματικότητα της ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας!
Για να αποδείξει μάλιστα, την διεθνιστική του θεώρηση της Ιστορίας, παραχωρεί και μια σημείωση, η οποία αποτελεί και την επιτομή της ανθελληνικότητος, χαρακτηριστικό όλων των στελεχών της διεθνιστικής, φιλοσιωνιστικής αριστεράς. Σε αυτήν, αναφέρει: «το 1992, αρκετοί σύντροφοι ήμασταν απολύτως βέβαιοι ότι η γειτονική χώρα λέγεται, και δικαιούται να λέγεται, νέτα-σκέτα, Μακεδονία. Ταυτόχρονα όμως, θεωρούσαμε εντελώς μάταιο, αν όχι ανόητο, να την αποκαλούμε έτσι, όταν συζητάγαμε δημόσια – όχι σε ένα καφενείο, αλλά ακόμα και με τους συμφοιτητές μας στη Φιλοσοφική: γιατί αυτό έκοβε κάθε γέφυρα συζήτησης με το 90% που πίστευε (λανθασμένα, αλλά ακράδαντα) ότι οι γείτονες πρέπει να ονομάζονται «Σκοπιανοί» – αν όχι γυφτοσκοπιανοί. Φυσικά, από την άλλη, δεν ήταν δυνατόν να μιλάμε για «Σκόπια». Αναζητώντας μια στάση που δεν θα ενέδιδε στον εθνικιστικό παροξυσμό και ταυτόχρονα δεν ήθελε να ουρανοβατεί αλαζονικά κόβοντας κάθε δυνατότητα κουβέντας, μιλάγαμε, λοιπόν, για ΠΓΔΜ ή FYROM».

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, του τύπου «δε γνωρίζαμε τι εκφράζει ο Σύριζα» και άλλα τέτοια φαιδρά. Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο οι φωνές από το εσωτερικό του κόμματος της Κουμουνδούρου αποδεικνύουν πως εκείνα που επιχειρείται να παρουσιασθούν ως «μεμονωμένα περιστατικά» και προσωπικές τοποθετήσεις, δεν είναι παρά οι πάγιες και δογματικές αντιλήψεις της αριστερίστικής κουλτούρας, η οποία κάλυψε με την ανυπόφορη δυσωδία της όλο το φάσμα του πνευματικού κόσμου της χώρας. Εν προκειμένω, θέλει η «ερυθρά εταίρα» να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει… Ο Ελληνικός Λαός ας δει το προφανές και ας πράξει το αυτονόητο. Οι μάσκες έπεσαν: ή με τους Εθνικιστές ή με τους προδότες!


ellinikiafipnisis.blogspot.gr

το αμερικανικο "ονειρο"


Νοικοκυριά στους υπονόμους του Λας Βέγκας -Διαλύοντας το αμερικανικό όνειρο


Η πόλη στη μέση της ερήμου της Νεβάδα είναι γεμάτη φώτα, εντυπωσιακά κτίρια, χλιδή, έντονη ζωή και ευκαιρίες για όλους, κυρίως τους λάτρεις του τζόγου. Κάτω από αυτή την κοσμοπολίτικη επιφάνεια και μακριά από την εντυπωσιακή εικόνα, όμως, στο δίκτυο υπονόμων της πόλης, υπάρχουν αρκετά νοικοκυριά και μια ολόκληρη υπόγεια κοινωνία.
Ανθρωποι του περιθωρίου, άστεγοι, εθισμένοι σε ουσίες ή αλκοόλ, εκείνοι που δεν τους δόθηκαν οι ευκαιρίες ή τις σπατάλησαν έχουν φτιάξει τα δικά τους σπίτια και τη δική τους κοινωνία μέσα στο σκοτάδι και αντιμέτωποι με την υγρασία, θανατηφόρους ιούς, βακτήρια και δηλητηριώδεις αράχνες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα salt.gr, ανάμεσα στα δαιδαλώδη δίκτυα αποχέτευσης εκατοντάδες άνθρωποι ζουν και επικοινωνούν με τους δικούς τους κανόνες και οι φωτογραφίες του Ωστιν Χάργκρεηβ που ακολουθούν δείχνουν πραγματικά την εντυπωσιακή προσπάθεια που έχουν καταβάλει, μαζεύοντας κάθε λογής πεταμένα αντικείμενα, να φτιάξουν πραγματικά «σπιτικά» και μια διαφορετική κοινωνία.
Οι υγροί υπόνομοι καλύπτουν έκταση περίπου 300 χιλιομέτρων κρύβοντας αυτή την υπόγεια κοινότητα ανθρώπων η οποία απειλείται από πολλούς κινδύνους, όπως τις καταιγίδες που όταν ξεσπούν πλημμυρίζουν τα ούτως ή άλλως υγρά καταφύγια μετατρέποντάς τα σε παγίδες θανάτου. Το νερό, σε περίπτωση πλημμύρας τρέχει με 50 χλμ την ώρα και ανεβαίνει 30 εκατοστά το λεπτό.
Οι άνθρωποι των υπονόμων σπανίως βγαίνουν στην επιφάνεια με την «πραγματική τους μορφή» ενώ κατά βάση είναι ζητιάνοι ή ρακοσυλλέκτες . Αλλοι απλά μεταμφιέζονται και μπαίνουν στα καζίνο ψάχνοντας για μερικά κέρματα που μπορεί να αφήσουν στους κουλοχέρης διάφοροι μεθυσμένοι πελάτες.
Εκείνος που ανακάλυψε τους ανθρώπους των υπονόμων ήταν ο Μάθιου Ο' Μπράιεν που εξερεύνησε για πέντε χρόνια τα τούνελ προτού γράψει το 2007 το βιβλίο του «Κάτω από τα Νέον». Προσπάθησε, μάλιστα, αρκετά να βρει στέγη σε αρκετούς από αυτούς, αλλά και να πείσει τους κοινωνικούς λειτουργούς να επισκέπτονται συχνά τους υπονόμους για να παρέχουν βοήθεια και συμβουλές στους κατοίκους κυρίως για την υγιεινή, την υγεία και τους εθισμούς από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
Η αστυνομία παρότι γνωρίζει σπάνια επισκέπτεται τους υπονόμους, ενώ και οι περισσότεροι από τους κατοίκους αποφεύγουν την επαφή με τον νόμο για ευνόητους λόγους.
Μοναδική διακόσμηση για αυτή την σκοτεινή πόλη στην οποία «συγκατοικούν» άνθρωποι, κατσαρίδες, τρωκτικά, αράχνες είναι τα γκράφιτι που φτιάχνουν μερικοί από τους κατοίκους της.
Πηγη iefimerida.gr