μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μέλισσες-Γιατί πρέπει να τις προσέχουμε και να τις σεβόμαστε


Τι θα έκανες σε αυτόν που θα σου έκοβε τα δέντρα, ρώτησε η δημοσιογράφος τον καλλιεργητή;
Θα τον σκότωνα... απάντησε ο αγρότης χωρίς να το πολυσκεπτεί. Το κόψιμο των δέντρων θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για εμένα...
Καταλαβαίνεις τώρα τι έκανες στα μελίσσια του και πως αισθάνεται ο μελισσοκόμος επειδή ράντισες όταν δεν έπρεπε και του σκότωσες τις μέλισσες, του είπε η δημοσιογράφος.
Καταλαβαίνω... απάντησε ψιθυριστά ο αγρότης με σκυμμένο το κεφάλι...

bee2
Η μέλισσα ΔΕΝ είναι ένα ακόμη ενοχλητικό έντομο!
Μέλισσα γονιμοποίηση
Φίλε αναγνώστη, διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω και προστάτευσε τις μέλισσες όσο και όπου μπορείς.
Η μέλισσα είναι ένα έντομο που θα πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, να το σεβόμαστε και να το βοηθάμε όσο μπορούμε.
Χάρη στη μέλισσα, γίνεται η επικονίαση, η γονιμοποίηση των λουλουδιών και άρα η παραγωγή των καρπών που τρώμε. Χωρίς τη μέλισσα, δε θα είχαμε έναν φυσικό και “αυτόματο” τρόπο ώστε να γίνεται η γονιμοποίηση των ανθών και η μετατροπή τους στο γέννημα, τον καρπό.
Αφορμή γι΄αυτό το άρθρο είναι ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΤ3 στις 11 Μαρτίου 2011, με τίτλο: BEES EXTINCTION, SOLVING THE MYSTERY. Παραγωγός ήταν η “Mona-Lisa - France 5” και σκηνοθέτης η Natacha Calestremé (http://www.monalisa-prod.com/vi/catalogue.php?id=75)
Οι μέλισσες είναι κυρίως χρήσιμες γιατί καθώς συλλέγουν τη γύρη από τα λουλούδια τα γονιμοποιούν. Τα γονιμοποιημένα λουλούδα, μετατρέπονται στους καρπούς (λαχανικά, φρούτα) που τρώμε.
Δευτερευόντως, οι μέλισσες παράγουν μέλι από τη γύρη και το νέκταρ που συλλέγουν.

Προστατέψετε τις μέλισσες
Μέλισσα μέλι
Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη.

Σώστε τις μέλισσες
Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν.
Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη. Σώστε τις μέλισσες!

Μη σκοτώνετε τις μέλισσες άθελά σας
Δε ξέρω πόσο πιο δυνατά να το πω... Σεβαστείτε και προστατέψετε τις μέλισσες.
Μην τις σκοτώνετε άθελά σας! Μην ψεκάζετε με χημικά εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα όταν τα φυτά σας είναι ανθισμένα.

Χρήσιμοι ιστότοποι
Πηγή : kalliergo.gr

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ !!!!!!! ΦΟΒΕΡΟ !!!


O Έλληνας Δημιουργός Σωτήριος Σοφιανόπουλος στις πετρελαιοπηγές στο Κερι Ζακύνθου. Τα λόγια περιττεύουν...

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!!!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:
ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΤΩΡΑ - ΤΩΡΑ - ΤΩΡΑ !!!

Άλλη μια στημένη εκπομπή του κατεστημένου!!! Δεν είπαν λέξη για την εξόρυξη πετρελαίου που είχε κάνει ο Σοφιανοπουλος με αντάλλαγμα....
....την εκδίωξη και φυλάκιση του από τον εβραίο Έβερτ!!!

Ακούστε τον Σοφιανοπουλο! 70 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως έβγαζε για πλάκα και με αυτά κινούσε τα οχήματα της ΧΡΩΠΕΙ άνευ διύλισης!!!....
..... Για τέτοιο πετρέλαιο μιλάμε!

Τα καθάρματα, οι πολιτικοί και ειδικώς του ΛΑ.Ο.Σ. απειλούν τον Σωτήρη Σοφιανοπουλο 72 χρονών άνθρωπο!!!

ΠΗΓΕΣ:
http://gnomeskepistimi.wordpress.com/2010/06/28/%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%84%ce%b5/

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΕΥΓΕ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ... ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΕΙΘΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ!!!
















Επιστροφή στο χωριό. Ο απόλυτος τρόμος του κράτους και των καπιταλιστών.


Ο κόσμος έχει παγιδευτεί μέσα στις πόλεις και απελπισμένα ψάχνει διέξοδο απο την οικονομική κρίση . Δεν μπορεί όμως να δεί την πόρτα που οδηγεί έξω απο τον λαβύρινθο . Η πόρτα αυτή υπάρχει και δείχνει προς την ΥΠΑΙΘΡΟ.

Μας απέκοψαν απο την γή μας.
Μας φυλάκισαν στις πόλεις.

Υπήρξαν άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο ( κάποτε ! ) που έσπαγαν το κρεμμύδι με τη γροθιά και το έτρωγαν με τα φασόλια που οι ΙΔΙΟΙ είχαν καλλιεργήσει.

Ανθρωποι που χτυπούσαν σκορδαλιά με τα ΔΙΚΑ τους σκόρδα , απο τον κήπο τους , και αλάτι που είχαν μαζέψει απο τη θάλασσα.
Άνθρωποι που έψηναν στον φούρνο τους το ΔΙΚΟ τους ψωμί απο το ΔΙΚΟ τους σιτάρι.
Πόσοι απο εμάς έχουν φάει σκορδαλιά απο ΔΙΚΑ τους σκόρδα , πρασσόπιτα απο δικά τους πράσσα και κρεμμύδια απο τον κήπο τους ;

Ίσως ο ομιλών είναι απο τους λίγους τυχερούς που το 1973 έφαγε για τελευταία φορά σκορδαλιά απο τα δικά του σκόρδα.

Μετά , δυστυχώς , ΕΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕΝ ( με δανεικά ) !

Δείτε τους πολίτες αυτής της χώρας , την γενιά της πολυκατοικίας . Του άσπρου ψωμιού . Του σούπερ μάρκετ .

Φοβάται το σκόρδο και το κρεμμύδι . Μυρίζουν !
Φοβάται το χωράφι και παρακαλά τον βουλευτή για θεσούλα στο Δημόσιο .
Φοβάται τον ιδρώτα ! Δεν μπορεί να ζήσει δίχως κλιματιστικό και αποσμητικό !

"Οι γενναίοι γεννιούνται στην ύπαιθρο . Στις πόλεις γεννιούνται οι δειλοί" ( αυτό το είπε Χάϊνριχ Χίμλερ - διοικητής των SS - αλλά φαντάζομαι το αντιλαμβάνεστε και μόνοι σας όταν βλέπετε αυτή τη νεολαία που μεγάλωσε στην πολυκατοικία και στην καφετέρια . δεν χρειαζόταν ο Χίμλερ να σας το πεί ) ) . Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι καπιταλιστές αλλά δεν το λένε στον κόσμο . Γι' αυτό φροντίζουν να στοιβάξουν όσο το δυνατόν περισσότερους στις πόλεις.



Η αγάπη για την πατρίδα χαλκεύεται σε μικρή ηλικία όταν δένεσαι συναισθηματικά με τα ρυάκια , τα δέντρα , τις ράχες , το χωράφι σου . Ολοι αυτοί που σήμερα πουλιούνται στο τουρκικό προξενείο ή στην αμερικάνικη πρεσβεία πού μεγάλωσαν άραγε ;

Ζούμε στην κοινωνία των "μεσαζόντων" .Για να φθάσει το φαγητό απο τα χωράφια στις πόλεις χρειάζεται κάποιος μεσάζων ( χονδρέμπορος ). Για να φθάσει ο άνεργος της πόλης σε κάποια δουλειά χρειάζεται κάποιος μεσάζων (βουλευτής ) . Ούτε κάν οι θρησκευόμενοι δεν μπορούν πια να επικοινωνήσουν με τον Θεό τους απ' ευθείας : Και εκεί χρειάζεται ένα ιερατείο να μεσολαβήσει !

Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός οτι όλοι αυτοί οι "μεσάζοντες" ήταν και είναι πάντοτε συνεργάτες και φίλοι καρδιακοί . Δεν θέλουν να ξαναγυρίσουμε στην ύπαιθρο διότι τότε κανείς δεν θα τους χρειάζεται . Ο καθένας θα παράγει και θα καταναλώνει το φαγητό του χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια κανενός . Η ανεργία θα είναι στο ναδίρ ( στο χαμηλότερο σημείο ) και η αξιοπρέπεια ζενίθ .

Πάνω απο το κεφάλι μας θα έχουμε μόνο τον ήλιο , τον άνεμο και τη βροχή . Απο αυτά τα τρία μόνο θα εξαρτάται η τροφή μας . Μόνο αν δεν φυσήξει άνεμος και δεν βρέξει μια χρονιά θα πεινάσουμε .

Τώρα στις πόλεις η τροφή μας εξαρτάται ΚΑΙ απο τον ήλιο ΚΑΙ απο την βροχή αλλά ΚΑΙ απο τις τιμές του πετρελαίου ΚΑΙ απο τα κέφια του εργοδότη μας .

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ" . Αυτό το είπε ο Όττο Στράσσερ, αλλά υποθέτω οτι και να μην το είχε πεί, ο καθένας σας το έχει αντιληφθεί ήδη.

Φαντασθείτε οτι με τις πρόσφατες βροχές άρχισαν να φυτρώνουν τα σιτάρια στα χωράφια . Με τον ανοιξιάτικο ήλιο θα μεγαλώσουν και θα δέσουν καρπό . Η γή μας θα βγάλει τροφή . Εμείς όμως στις πόλεις θα πεινάμε ! Γιατί ; Διότι η τροφή θα πουληθεί έξω για να πληρωθούν οι σπόροι της Μονσάντο , τα φυτοφάρμακα της Μπάγιερ και το πετρέλαιο των Αράβων ! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό εκτιμώ ότι μόνο 4 εκατομμύρια κατοίκων της Ελλάδας τρέφονται απο την αγροτική παραγωγή μας . Οι υπόλοιποι ζούν με δανεική τροφή ! Αυτή είναι η ουσία της οικονομικής κρίσης . Και κανείς δεν μας τα είπε αυτά έως τώρα .


Το διαβάσαμε από το: Επιστροφή στο χωριό. Ο απόλυτος τρόμος του κράτους και των καπιταλιστών. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/01/blog-post_48.html#ixzz2JfhrBrwg

21ο πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών. ....Για να πληρωθούν οι τόκοι πρέπει να καταφύγουν σε νεα δάνεια, που αντι να εξοφλούν, απλώς αυξάνουν τα παλιά χρέη...



... όταν το δάνειο φαγωθεί θα πρέπει με νέα δάνεια να καλυφθει ΟΧΙ το Κεφάλαιο των δανείων, αλλά μονάχα ο τόκος του!!!!  Μυστικές συμφωνίες ανάμεσα σε ελληνικές κυβερνήσεις και τον αμερικανικό πιστωτικό όμιλο GoldmanSachs, αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα"New York Times"  Το...


η συνεχεια εδω .. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/#ixzz2JffbRm3j

ΤΡΕΛΑ...........


Ζάλη, όλα γύρω μου στροβιλίζονται. Άνθρωποι και χώρες, ζούνε σε μία κατάσταση περιδίνησης, που  τις  σπρώχνει σε  μία ανεξιχνίαστη άβυσσο. Μία χώρα έχει μεταναστευτικό πρόβλημα και αποφασίζει να πάρει κάποια μέτρα. Αμέσως έρχεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ‹‹ανθρώπινα δικαιώματα›› και  βάζει τις φωνές στην ηγεσία αυτής της χώρα, επειδή «καταπιέζει τα δικαιώματα των μεταναστών». Μία άλλη χώρα, θέλει να απαγορεύσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων· αμέσως καταφθάνει ο εκπρόσωπος για τα ‹‹δικαιώματα των gay›› και απειλεί την ηγεσία αυτής της χώρας. Ένα κράτος αποφασίζει να απαλλαχθεί από την μάστιγα των διεθνών αγορών: αρχίζουν τότε οι απειλές σε βάρο της εδαφικής του ακεραιότητας ή ξεκινούν οι τρομοκρατικές  ενέργειες. Ένας γονιός δεν θέλει να στείλει την κόρη του σε ένα σχολείο που μαθητές και  μαθήτριες συνευρίσκονται σεξουαλικά από τα 14 χρόνια τους· δεν θέλει ο γιος του να πηγαίνει σε ένα σχολείο που οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές πετάνε πέτρες στα αστυνομικά τμήματα. Πού να στείλει όμως τα παιδιά του; Θα τον πουν οπισθοδρομικό, θα τον στιγματίσουν σαν αντιδραστικό. 

Ο πολίτης αισθάνεται γελοίος, που είναι αναγκασμένος να μαζεύει τις αποδείξεις από ό,τι πράγμα αγοράζει, σαν να ήταν ψυχαναγκαστικός συλλέκτης ανούσιων αντικειμένων. Διαφορετικά όμως  θα του αλλάξουν τα φώτα στους φόρους. Ο  εργάτης, που κάθεται στο  παλιό καφενείο της γειτονιάς του, δεν μπορεί να πιει τον βαρύ γλυκό καφέ του, καπνίζοντας ένα τσιγάρο, γιατί ο προτεσταντίζων πρωθυπουργός  της χωράς του, αποφάσισε ότι τον καφέ θα τον πίνει χωρίς τσιγάρο, για το …καλό του. Αν είσαι ηγέτης και θέλεις να φτιάξεις αγωγούς για να παίρνεις αέριο ή πετρέλαιο από χώρες που δεν αρέσουν στον μεγάλο αφέντη, κινδυνεύεις να βρεθείς με μία σφαίρα  ντουμ - ντουμ  στο κεφάλι. 

Θέλεις να δουλέψεις; Ζητάς κάτι… σπάνιο. Και αν το βρεις, θα παίρνεις όσα χρειάζονται για να μην πεθάνεις - ή μάλλον για να είσαι νεκροζώντανος. Έχεις μία θρησκευτική παράδοση  αιώνων, που σου χαρίζει ψυχική και πνευματική ανάταση, που ρυθμίζει τα ήθη της κοινωνίας μέσα στην οποία ζεις. Θα σε αναγκάσουν να ξεκόψεις από αυτή, γιατί έτσι θέλει το εκλογικό σύστημα, που θα  φέρει στην εξουσία εκείνη την μειοψηφία που μάχεται την παράδοση στην οποία εσύ πιστεύεις. Ένα πλέγμα τρομακτικών δυνάμεων έχει τυλίξει τον πλανήτη και τον οδηγεί σε κατάσταση περιδίνησης: Όλα στροβιλίζονται με μία απίστευτη ταχύτητα κατευθυνόμενα στην άβυσσο. 
Πώς μπορεί μία χώρα να αντιταχθεί σε αυτές τις δυνάμεις; Από πού να αντλήσει δύναμη; Πού να στηριχτεί; Πώς να δράσει; Ειλικρινά  δεν μπορώ να απαντήσω. Εδώ που φθάσαμε, δεν ξέρω αν πρέπει πια να μιλάμε με όρους πολιτικής  ή, μήπως,  θα ήταν καλύτερα να… θεολογούμε!

Θα τελειώσω απαισιόδοξα, όπως εξάλλου άρχισα: Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, άρχισαν να ακούγονται φωνές μέσα στην Ελληνική κοινωνία που λένε ότι « φθάνει πια με τον καταναλωτισμό, πρέπει να επιστρέψουμε στις παλιές αξίες μας»· «ο λαός πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του»· «το πολιτικό σύστημα χρειάζεται πλήρη ανανέωση» και άλλα τέτοια  ωραία και πολύ ψυχωφελή. Εγώ διαισθάνομαι ότι, εάν η οικονομία πάρει τα πάνω της… λέω, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε πολύ σύντομα όλα αυτά θα ξεχαστούν, και οι νέο-Έλληνες θα ορμήσουν ξανά, πάνω στο νέο Jeep Grand Cherokee, που μόλις θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Η κρίση της τσέπης ίσως να περάσει… η πνευματική κρίση όμως… αυτή θα διαρκέσει για πολύ- πολύ καιρό. Μακάρι να διαψευσθώ.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 82-71..


Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι μετά την αποβολή του εξαιρετικού Έισι Λο και πέτυχε την τρίτη του νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας (82-71). Αποδοκιμάστηκε ο Μάικ Μπατίστ, πολύ καλό παιχνίδι από τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε παρά την αποβολή του Έισι Λο στο 17', ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο να επιβληθεί της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με 82-71.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των Πειραιωτών σε έξι παιχνίδια στο "Top-16" της Ευρωλίγκας και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα (4/01).

Οι Τούρκοι απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν και βρίσκοντας λύσεις από τη γραμμή των 6μ.75 κατάφεραν να προηγηθούν με 24-23. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έλεγξε το ματς και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Μάικ Μπατίστ αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων" που δεν κατάφερε να κάνει καλό ματς και να βοηθήσει τους Τούρκους. Από τους φιλοξενούμενους εξαιρετικός ήταν ο Ντέιβιντ Άντερσεν με τον Μπο ΜακΚάλεμπ.

Για τον Ολυμπιακό ο Έισι Λο μέχρι να αποβληθεί ήταν πολύ καλός, ενώ σημαντικά βοήθησαν και οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας και Γκιόργκι Σερμαντινι.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός με τον Κώστα Παπανικολάου προηγήθηκε με 4-3 στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΜακΚάλεμπ με τρίποντο σημείωσε το 6-8 για τους Τούρκους, οι οποίοι έβρισκαν λύσεις κυρίως από την περιφέρεια στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Ο Μπογκντάνοβιτς σημείωσε το 8-12, ενώ ο Μπο ΜακΚάλεμπ με τρίποντο πέτυχε το 10-15 για την Φενέρμπαχτσε στο 6ο λεπτό το ματς.

Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι με τον Άντερσεν αποσπάστηκαν και πάλι με πέντε πόντους (14-19) και οι Λο, Πρίντεζης έφεραν τον αγώνα στα ίσια (19-19). Το πρώτο δεκάλεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο σκορ με 24-23, ύστερα από καλάθι του Μπο ΜακΚάλεμπ.

Στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά για να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Ο Κάιλ Χάινς έκανε το 29-29, με τον Έισι Λο στο 14' λεπτό να πετυχαίνει το 33-29 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέβαζε τον απόδοση του κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Αποβλήθηκαν οι Λο, Σάτο

Ο Λο με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή έκανε το 36-31, ενώ ο Χάινς σημείωσε το 40-33. Στο 17ο λεπτό του ματς ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς θα αστοχήσει, με τον Ρομέιν Σάτο, Έισι Λο να διεκδικούν το ριμπάουντ. Ο παίκτης των Τούρκων έριξε μπουνιά στον Λο, ο οποίος απάντησε με σπρώξιμο, αναγκάζοντας τους διαιτητές να τους αποβάλουν από το παιχνίδι.

Το πλήγμα ήταν μεγάλο για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Λο είχε 12 πόντους σε 13 λεπτά συμμετοχής, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Οι "ερυθρόλευκοι", πάντως κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα έξι πόντων, έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του αρχηγού της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη (43-37).

Πάτησε γκάζι ο Ολυμπιακός

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει περισσότερο την απόδοση του και με τους Κώστα Σλούκα, Βασίλης Σπανούλη άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα από την Φενέρμπαχτσε. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έκανε το 53-41 για τους γηπεδούχους, ενώ ο Σλούκας με δύο εύστοχες βολές πέτυχε το 55-41. Ο Αντερσεν μείωσε σε 57-43 για να ανεβάσει την διαφορά στους 17 πόντους ο Σπανούλης με τρίποντο στο 27' (60-43).

Ο Κάιλ Χάινς έκανε το 63-43, ανεβάζοντας για πρώτη φορά την διαφορά στους 20 πόντους για να μειώσει με τρίποντο ο Μπογκντάνοβιτς σε 63-46. Ο Ούρος Τρίπκοβιτς σημείωσε το 64-48 για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 68-49, ύστερα από καλάθι του Πέρο Άντιτς.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Κάιλ Χάινς έσκισε το φρύδι του και πήγε στα αποδυτήρια, με τον Σπανούλη να ανεβάζει στο 32ο λεπτό την διαφορά στους 21 πόντους για τον Ολυμπιακό (70-49). Ο Σερμαντίνι πέτυχε χωρίς δυσκολίες το 72-49 για να μειώσουν οι Τούρκοι σε 72-52 με τρίποντο. Ο Σπανούλης με 1/2 βολές έκανε το 73-52, με τον ΜακΚάλεμπ να μειώνει σε 73-54.

Ο Μπο ΜακΚαλεμπ στο 35' μείωσε σε 75-60 και ο Σπανούλης έκανε το 77-60 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Στράτος Περπέρογλου στο 37' σημείωσε το 80-62 και ο Ερμίς έριξε την διαφορά στους 14 για την Φενέρμπαχτσε (80-66). Ο Άντερσεν πέτυχε το 80-68 για να φτάσει τελικά ο Ολυμπιακός στη νίκη με 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-71.


Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12, Άντιτς 4, Σπανούλης 13(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 8, Σλούκας 9, Παόυελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13(1), Παπανικολάου 5(1).

Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 19(2), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5(1), Άντερσεν 18(2), Πέκερ 2, Σαβάς, Μπατίστ, Καραμάν 2, Μπογκντάνοβιτς 20(2).