μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εξυπνοι μετρητές και τέλος η ιδιωτικότητα στο σπίτι


smart_meter

Έχετε ακούσει για τους νέους «έξυπνους μετρητές» που εγκαθίστανται στα σπίτια σε όλη την Αμερική; Υπό το πρόσχημα της «μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου» και της «μείωσης των λογαριασμών», εταιρείες κοινής ωφέλειας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάζουν δεκάδες εκατομμύρια αμερικανικών οικογενειών να αποδεχθούν τις εξελιγμένες συσκευές παρακολούθησης στα σπίτια τους.
 Και στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει το μέτρο. Οι μετρητές αντικαθιστούν τα παραδοσιακά ρολόγια και τοποθετούνται στο εσωτερικό της οικίας και όχι εξωτερικά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάθε μετρητής αποστέλλει αυτόματα τα στοιχεία της κατανάλωσης του κατόχου του, μέσω ασύρματου δικτύου εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με την οποία η ΔΕΗ έχει συνάψει σύμβαση, σε έναν κεντρικό υπολογιστή της ΔΕΗ που τα συλλέγει και τα επεξεργάζεται. Πάντως, η συμβολή των «έξυπνων» μετρητών στην εξοικονόμηση ενέργειας αμφισβητείται).
Επί του παρόντος, περίπου το 9 τοις εκατό όλων των ηλεκτρικών μετρητών στις ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε έξυπνους μετρητές. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2012, ο αριθμός των έξυπνων μετρητών σε χρήση θα ανέλθει σε 52 εκατομμύρια και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπανά πολλά χρήματα για να εξασφαλίσει ότι θα εγκατασταθούν παντού. Τελικά ο στόχος είναι να έχουμε αυτούς τους ευφυείς μετρητές σε όλα τα σπίτια μας και αν αυτό συμβεί ποτέ τότε, δεν θα υπάρχει πλέον ιδιωτικότητα. Μόλις εγκατασταθεί, ένας έξυπνος μετρητής παρακολουθεί το σπίτι σας κάθε λεπτό της κάθε μέρας και εκπέμπει πολύ εξελιγμένα στοιχεία σχετικά με την προσωπική συμπεριφορά σας πίσω στην εταιρία κοινής ωφέλειας.
Έτσι δεν μπορούμε να πούμε στις εταιρείες κοινής ωφέλειας ότι δεν θέλουμε αυτά τα ηλίθια πράγματα;
Δυστυχώς, σε πολλές περιοχές της χώρας, δεν μπορούμε. Για παράδειγμα, ένας εξοργισμένος κάτοικος της Καλιφόρνιας επικοινώνησε με την εταιρεία ηλεκτροδότησης και του είπαν ότι αν δεν έχει συναινέσει στη λήψη ενός έξυπνου μετρητή δεν θα του δοθεί καμία εξυπηρέτηση.
Έτσι, αν δεν θέλετε να ζήσετε κάτω "από το πλέγμα", τι πρόκειται να κάνετε; Μπορεί κάποιος από εμάς πραγματικά να επιβιώσει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια αυτές τις μέρες;
Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτά τα πράγματα μας έχουν επιβληθεί.
Συμβαίνει και στην Ευρώπη επίσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει θέσει ως στόχο έξυπνους μετρητές να έχουν τα σπίτια του 80 τοις εκατό του συνόλου των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το έτος 2020.
Δυστυχώς, από την στιγμή που αυτοί οι έξυπνοι μετρητές τοποθετούνται, υπάρχουν αναφορές σε όλη τη χώρα ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνονται δραματικά. Υπήρξαν βουνά καταγγελιών για αυτά τα πράγματα και όμως η χρήση τους συνεχίζει να εξαπλώνεται.

metritis

Αλλά φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ευφυείς μετρητές είναι το πώς θα μας αφαιρέσουν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής.
Η ανησυχία είναι ότι τα απίστευτα λεπτομερή δεδομένα που συλλέγουν αυτές οι συσκευές παρακολούθησης θα δοθούν ή θα πωληθούν σε μια μεγάλη ποικιλία από τρίτους.
Για παράδειγμα, οι έξυπνοι μετρητές χρησιμοποιούνται ήδη από την αστυνομία για να πιάνουν τους καλλιεργητές μαριχουάνας.
Υπάρχει επίσης ο φόβος ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι πιστωτικοί οργανισμοί, οι δικηγόροι, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ακόμη και οι εγκληματίες θα είναι σε θέση και εκείνοι να πάρουν στα χέρια τους αυτά τα δεδομένα.
«Χωρίς ισχυρή προστασία, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αναδιαμορφώνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν δικηγόρο διαζυγίου χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες, μια ασφαλιστική εταιρεία να ερμηνεύει τα δεδομένα με τρόπο που να επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων στους πελάτες, ή τους εγκληματίες να παρακολουθούν τις πληροφορίες για να σχεδιάσουν μια διάρρηξη. Οι εταιρείες μάρκετινγκ απεγνωσμένα επίσης θα θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα ".

Για τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου, αυτές οι συσκευές παρακολούθησης είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σύμφωνα με το Columbus Dispatch, η αστυνομία στο κέντρο του Οχάιο καταγράφει τουλάχιστον 60 κλήσεις κάθε μήνα για τα αρχεία ενεργειακής χρήσης εκείνων που υποπτεύονται ότι καλλιεργούν χασίς στα σπίτια τους.

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι μερικές φορές η αστυνομία κάνει επιδρομές σε σπίτια που χρησιμοποιούν πολλή ενέργεια και δεν βρίσκουν κανένα χασίς. Αντ 'αυτού, μερικές φορές αυτές οι επιδρομές αποκαλύπτουν άλλα είδη δραστηριοτήτων ....
Μερικές φορές, η υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δεν οδηγεί τους ερευνητές σε ναρκωτικά. Μια ομοσπονδιακή έρευνα στην περιοχή Powell είχε μια έκπληξη για τους ντετέκτιβ.

«Σκεφτήκαμε ότι ήταν μία σημαντική επιχείρηση καλλιέργειας ... αλλά αυτός ο τύπος είχε κάποιο είδος επιχείρησης που αφορούν υπολογιστές," δήλωσε ο Marotta. "Δεν ξέρω πόσους υπολογιστές βρήκαμε στο σπίτι του."

Έτσι θέλετε η αστυνομία να κάνει επιδρομή στο σπίτι σας, αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε λίγο παραπάνω ηλεκτρική ενέργεια;
Ο Jerry Day, εμπειρογνώμονας των ηλεκτρονικών και των μέσων ενημέρωσης από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, πρόσφατα μίλησε με λεπτομέρειες για πολλούς από τους τρόπους που οι έξυπνοι μετρητές λειτουργούν ως συσκευές παρακολούθησης, όταν είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια μας ....
1. Εντοπίζουν ατομικά ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι και τις καταγράφουν όταν λειτουργούν προκαλώντας παραβίαση της ιδιωτικής μας ζωής.
2. Παρακολουθούν τη δραστηριότητα των νοικοκυριών και την πληρότητα κατά παράβαση των δικαιωμάτων και του οικιακού ασύλου.
3. Μεταδίδουν ασύρματα σήματα που μπορεί να υποκλαπούν από μη εξουσιοδοτημένα και άγνωστα μέρη. Τα σήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς και της τοποθεσίας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες για την ενίσχυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εις βάρος των ενοίκων.
4. Τα στοιχεία για τις καθημερινές συνήθειες και δραστηριότητες του ενοίκου που συλλέγονται, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε μόνιμες βάσεις δεδομένων οι οποίες είναι προσβάσιμες από μέρη που δεν έχουν άδεια ή καλούνται να γνωρίζουν και να μοιράζονται αυτά τα ιδιωτικά δεδομένα.
5. Όσοι έχουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των έξυπνων μετρητών μπορεί να ελέγχουν ένα μόνιμο ιστορικό των δραστηριοτήτων των νοικοκυριών μαζί με το ημερολόγιο και την ώρα των καθημερινών μετρήσεων για να κερδίσουν μια ιδιαίτερα επεμβατική και λεπτομερή εικόνα της ζωής των ενοίκων.
6. Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να δοθούν σε άλλους ή να πέσουν στα χέρια εγκληματιών, εκβιαστών, αστυνομικών, χάκερ ασύρματων μεταδόσεων, εργαζόμενων σε εταιρείες ενέργειας, και άλλων άγνωστων μερών που μπορεί να ενεργήσουν ενάντια στα συμφέροντα των ενοίκων που βρίσκονται υπό την επιτήρηση των μετρητών.
7. Οι "έξυπνοι μετρητές" είναι συσκευές επιτήρησης που παραβιάζουν τους νόμους του ομοσπονδιακού κράτους και υποκλέπτοντας τηλεφωνικές συνδιαλέξεων και καταγράφοντας και αποθηκεύοντας δεδομένα ιδιωτικών και προσωπικών δραστηριοτήτων και συμπεριφορών, χωρίς τη συναίνεση ή τη γνώση των ανθρώπων που παρακολουθούνται.
8. Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, με την ανάλυση ορισμένων στοιχείων του ‘έξυπνου μετρητή’, για μη εξουσιοδοτημένα και μακρινά μέρη να καθοριστούν ιατρικές παθήσεις, σεξουαλικές δραστηριότητες, φυσικές θέσεις των ατόμων μέσα στο σπίτι, και προσωπικές πληροφορίες για τις συνήθειες των ενοίκων.
Ο Jerry Day
έχει επίσης ένα καταπληκτικό βίντεο YouTube στο οποίο εξηγεί πολλά από αυτά τα σημεία πληρέστερα. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου αυτοί οι ύπουλοι έξυπνοι μετρητών έχουν μπει μέσα στα σπίτια, τότε μοιράστε αυτό το βίντεο με όσους περισσότερους ανθρώπους ζουν κοντά σας ....

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ






Του Γιώργου Βολουδάκη 

Ο λόγος γιά τον οποίο οι σιωνιστές, που δημιούργησαν με οικονομικές παγίδες την σημερινή παγκόσμια "κρίση", έχουν βάλει ως πρώτο και καθοριστικό τους στόχο να αλώσουν την Ελλάδα, είναι βαθύς και αρχαίος...


Ως γνωστόν ο Ισραήλ, ήταν ο περιούσιος λαός του Θεού στον οποίον απεκαλύφθη και τον έθεσε πνευματικό ηγέτη της ανθρωπότητος. Δυστυχώς πολύ νωρίς, ήδη επί Μωϋσέως, φάνηκε μιά μερίδα Ισραηλιτών που επηρέαζε και τους υπόλοιπους, η οποία λάτρευε τον χρυσό πιό πολύ από τον Θεό. Αυτοί είναι οι πρόγονοι των σημερινών σιωνιστών, αυτοί που όταν κατέβηκε ο Μωϋσής από το Σινά με τις πλάκες του Νόμου, τους βρήκε να λατρεύουν το χρυσό βόδι που εν τω μεταξύ είχαν φτιάξει.


Επί Σολομώντος βλέπουμε πάλι την ροπή προς τον χρυσό να επικρατεί. Είχε επιβληθεί τότε ως φόρος υποτέλειας στα υπόδουλα έθνη, να του δίδουν κατ΄έτος 666 τάλαντα χρυσού (δηλαδή 17 τόνοι χρυσού!)

Α΄ Βασιλέων ι΄ 14 &  Β΄ Χρονικών θ΄ 13:

«Το βάρος δε του χρυσίου, το οποίον ήρχετο εις τον Σολομώντα κατ' έτος, ήτο εξακόσια εξήκοντα εξ τάλαντα χρυσίου».


Εξ ού και μέχρι σήμερα όπως και ο αγ. Γέρων Παΐσιος είχε τονίσει αυτός (το 666) είναι «ιερός» αριθμός για τους σιωνιστές εβραίους και επιβάλλοντάς τον στις συναλλαγές των λαών, θεωρούν ότι τους έχουν σε υποτέλεια.


Αργότερα τους συναντάμε να φονεύουν τους ενοχλητικούς προφήτες που ο Θεός έστελνε για να τους επαναφέρουν στην τάξη, να τους θυμίζουν δηλαδή ότι η αποστολή τους είναι να οδηγήσουν τα έθνη στην αλήθεια του Θεού.


Τελικά στα χρόνια του Χριστού, τους συναντάμε πλέον σαν τραπεζίτες, αυτών των οποίων τις τράπεζες (όπου μεταξύ των άλλων γινόταν και εξαργύρωσις ξένων νομισμάτων) ανέτρεψε ο ίδιος ο Κύριος με το φραγγέλιο.


Σε αυτούς απευθύνθηκε λέγοντας «Ού δύνασθε δυσί κυρίοις δουλεύειν, Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» δηλαδή δεν μπορείτε να είστε υπηρέτες στον Θεό ταυτόχρονα και στον Μαμωνά που είναι ο δαίμων κύριος του χρήματος!!!


Επειδή λοιπόν επεκράτησαν στην αξιακή παράδοση του Ισραήλ οι πρόγονοι των σημερινών σιωνιστών, δηλαδή οι λατρεύοντες τον Μαμωνά, οι επικυρίαρχοι και δυνάστες των άλλων εθνών, οι φονείς των προφητών, οι τραπεζίτες και οι Φαρισαίοι δηλαδή οι απόγονοι των φονευσάντων τους προφήτες, ο ίδιος ο Χριστός τους ανήγγειλε την άρση της υιοθεσίας και την ανάθεση του κηρύγματος της βασιλείας του Θεού στους Έλληνες.

"Δια τούτο λέγω υμίν ότι αρθήσεται αφ ημών η βασιλεία του Θεού και δοθήσεται έθνει, ποιούντι τους καρπούς αυτής"

(Ματθ. 21,43)

(Επειδή φανήκατε ανάξιοι, γι αυτό, θα σας αφαιρεθεί η ανάθεση του κηρύγματος της βασιλείας του Θεού και θα δοθεί στους Εθνικούς, -δηλαδή το Ελληνικό έθνος γιατί πνευματικά αυτό ηγείτο των εθνικών- το οποίο θα αποδώσει τους καρπούς αυτής)


Οι σιωνιστές από τότε είδαν να εξαπλώνεται η πίστη σ΄Αυτόν που σταύρωσαν οι πρόγονοί τους σαν κακούργο, με την δύναμη του λόγου των Ελλήνων, αφού όλα τα ευαγγέλια, οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου, οι πράξεις των Αποστόλων και η Αποκάλυψη του Ιωάννου γράφτηκαν στα Ελληνικά.

Μερικοί θέλοντας να μην φανεί το Ελληνικό έθνος ως υπέρτερο τονίζουν ότι έθνος άγιον είναι το έθνος των Χριστιανών και αυτό εννοεί με την φράση του ο Χριστός.

Τίποτε δεν είναι αληθέστερο από αυτό. Αλλ΄όπως είπαμε ο πνευματικός ηγέτης του αγίου έθνους είναι το Ελληνικό έθνος που είχε την σοφία και πρίν από τον Χριστό να θεωρεί Έλληνες όχι τους φυλετικά διακρινόμενους ως τέτοιους, αλλά κάθε έναν που μετέρχεται δηλαδή έρχεται και κοινωνεί της Ελληνικής παιδείας σ΄όποιο λαό ή φυλή κι αν ανήκει.

 
Έτσι λοιπόν, με πνευματικο ηγέτη τον Ελληνισμό, ήταν ευκολότερο να σχηματιστεί το άγιο έθνος των Χριστιανών, χωρίς φυλετικές ή άλλες διακρίσεις. Άλλωστε αυτή την εκδοχή διδάσκει με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση και συγκίνηση και ο αγ. Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός



Οι Πατέρες της Εκκλησίας με τον ωραιότατο αλλά και ακριβέστατο στα νοήματα Ελληνικό λόγο τους, ερμήνευσαν και διέδωσαν τα διδάγματα του ευαγγελίου και των αποστόλων.

Η δημιουργία όμως του απέραντου κράτους, της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία εναγκαλίζεται και ασπάζεται την πίστη στο Χριστό και με αυτήν την πίστη μεγαλουργεί, στην επιστήμη, στην τέχνη, ακόμη και στον πλούτο και στην δόξα, αποτελεί την μεγαλύτερη και ανεξάντλητη πηγή φθόνου των σιωνιστών, από τους οποίους κάποιοι επιτήδιοι έχουν διεισδύσει στα βάρβαρα γερμανικά έθνη και ανθούν πλέον αρχικά ως μάγιστροι και ύστερα ώς αλχημιστές αργότερα δε ως θησαυροφύλακες, του πλούτου της εσπερίας.

Φτάνουμε στο1790 όπου από την μιαρή αποκρυφιστική οργάνωση των σιωνιστών έχει ξεχωρίσει μιά οικογένεια, του Mayer Amschel Bauer γνωστού και ως Mayer Amschel Rothschild διότι ίδρυσε τον "συνασπισμό της κόκκινης ασπίδας" που στα γερμανικά λέγεται Rothschild. Αυτός είπε την περίφημη εκείνη κυνική φράση της απληστίας: "Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω το χρήμα ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιός φτιάχνει τους νόμους"!


Και το έκανε κι αυτός και οι απόγονοί του, πραγματικότητα. Όσοι ηγέτες τους εμπόδισαν στα σχέδιά τους να κάνουν τις τράπεζές τους παντοδύναμες και να αγοράσουν όλο τον κόσμο, τους δολοφόνησαν ή αποπειράθηκαν να τους δολοφονήσουν...

 
Kανένας όμως δεν τους χάλασε τα σχέδιά τους, με τέτοιο καταλυτικό τρόπο, όσο ο Έλληνας κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, στο συνέδριο της Βιέννης. Εκεί απέτρεψε την πρώτη προσπάθεια των Rothschilds να ελέγξουν τα έθνη της Ευρώπης, προειδοποίησε δε τον Μέτερνιχ, ενεργούμενο των Rothschilds, ότι οι καταπιεζόμενοι λαοί της Ευρώπης θα τους συντρίψουν.

 
Όταν πιά ο Καποδίστριας είχε δολοφονηθεί (με δάκτυλο των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, τις οποίες ελέγχει η σιωνιστική οικογένεια), κατά την επανάσταση στη Αυστρία, οι Rothschilds φυγάδευσαν τον εκλεκτό τους Μέτερνιχ ο οποίος είδε την προειδοποίηση του Καποδίστρια να επαληθεύεται...

Η Έλληνες πρίν καν αποτινάξουν το ζυγό της δουλείας, μπαίνουν στο ζυγό του χρέους. Τους δίνουν από τότε τοκογλυφικά δάνεια και προσπαθούν να τους υποδουλώσουν με τα χρέη.
Οι Rothschilds  συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841.

Ο  Μαξ ντε Rothschild  ήταν μεταξύ των εβραίων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα το 1834 δηλαδή μετά τήν δολοφονία του Καποδίστρια, συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Οθωνα, του Βαυαρού μονάρχη που  επεβλήθη στην Ελλάδα, ενώ το 1890 ένας ακόμη Rothschild, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα μας την οποία έκτοτε  ελέγχουν σε κάθε βήμα, όποτε τολμά να σηκώσει το κεφάλι, της τραβάνε την οικονομική αλυσίδα της χρεωκοπίας.

Κι έτσι φτάνουμε μέχρι τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο όπου ο Χίτλερ (ο πατέρας του ήταν νόθο παιδί μιάς ερωμένης ενός Rothschild) χρηματοδοτείται από τους Rothschilds για να διώξει τους ομοφύλους τους (αλλά όχι σιωνιστές) Εβραίους, από την Γερμανία, η οποία διά του Γ΄Ράιχ διελύθη ως κράτος και ανασυγκροτήθηκε ως σιωνιστική ανώνυμη εταιρία.
Βλέπε σχετικά Bενετίας Κάντζια




 


 
Με την εκδίωξη των Εβραίων και με την διαφήμιση του "ολοκαυτώματος" κατορθώθηκε όχι μόνον να σιωνιστοποιηθεί η Γερμανία αλλά να ιδρυθεί και το κράτος του Ισραήλ το οποίο είναι ένα μόρφωμα που από την κατασκευή του ανήκει στους Rothschilds

( βλέπε εδώ το σχετικό βίντεο ) 



Η κατοχή της Ελλάδας από τα σιωνιστικά ναζιστικά στρατεύματα έχει διαστάσεις γενοκτονίας, καθώς ολόκληρα χωριά καίγονται, άνδρες αλλά και γυναίκες εκτελούνται, χιλιάδες πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες.

Από την Ελλάδα ληστεύεται όλος ο χρυσός, όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές δουλεύουν για τον κατακτητή ο οποίος στο τέλος παίρνει και αναγκαστικό "δάνειο" απο την Ελλάδα, δηλαδή δανεικά κι αγύριστα...

Στο τέλος του πολέμου και αφού με την μάχη της Κρήτης ο Χίτλερ καθυστερεί και εν τέλει ηττάται στην εκστρατεία του στην Ρωσία, οι "σύμμαχοι" για το ευχαριστώ, μας ρίχνουν στον εμφύλιο για να μας αποτελειώσουν...

Ο εμφύλιος τελειώνει το 1949 και αφήνει την Ελλάδα ερείπιο στα χέρια των "συμμάχων" που μας πετάνε ξεροκόμματα και κουρελόρουχα (βοήθεια της UNRA) για να επιβιώσουμε.

Παρ΄όλη όμως την δυσκαμψία που επιβάλεται από τους "συμμάχους" και τους ντόπιους υπηρέτες τους, στην ανάπτυξη της οικονομίας, δηλαδή των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της βιομηχανίας, οι Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές την ανεβάζουν γρήγορα σε υψηλά επίπεδα, ώστε σε μιά δεκαετία, η ΙΖΟΛΑ π.χ. να εξάγει ψυγεία στην Γερμανία!!!


Επομένως οι σιωνιστές, έχουν κάθε λόγο από την εποχή του Χριστού μέχρι σήμερα, να μας φθονούν και να μας φοβούνται, γιατί γνωρίζουν και τις ικανότητές μας αλλά και την ευλογία που έχουμε από τον Θεό.


Το μόνο που απομένει είναι και εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες να γνωρίσουμε και να αποδεχθούμε την αλήθεια και την αποστολή μας και να μην μιμούμεθα τους σιωνιστές τραπεζίτες σε νοοτροπία, να μην γινόμαστε δηλαδή ειδωλολάτρες αλλά να προτιμούμε τον Χριστό από τον χρυσό.

Τότε και μόνον τότε θα απαλαγούμε από την δυναστεία του διαβόλου και των σιωνιστών οργάνων του, ντόπιων και ξένων.


Γ. Βολουδάκης

 

Ερευνητής Βιολόγος-Λογοτέχνης

Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια


Σχέδιο ολοκληρωτικού ελέγχου των media και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, εκπονείται από το πολιτικο- μιντιακό επιτελείο του Αντ.Σαμαρά, με μοχλό το ΣΔΟΕ και με στόχο τη δημιουργία νέας, "γαλάζιας διαπλοκής", που εκτός των άλλων θα χρησιμεύσει και ως όχημα συνεννοήσεων του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή της παλαιάς εποχής.
Το σχέδιο Σαμαρά για τα μίντια εντάσσεται στον διακηρυγμένο στόχο του για τη συγκρότηση νέας παράταξης.
* Με μοχλό το ΣΔΟΕ στήνει νέα "διαπλοκή" και κανάλια
* Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Βρυώνης οι νέοι βαρώνοι
* Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος στο Μαξίμου
* Παράδοξη τροπή με την επιχειρούμενη πώληση του 902


Η νέα βαρωνεία στον χώρο των media φαίνεται ότι εγκαινιάζεται -κατά τραγική σύμπτωση- από τον προς πώληση τηλεοπτικό σταθμό 902 του ΚΚΕ, πανελλαδικής εμβέλειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις στελεχών του ΚΚΕ με πρόσωπα της "Ζούγκλας" Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται εκ των επικεφαλής εγχειρήματος για τη δημιουργία πανελλαδικού καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος συναντήθηκε προσφάτως με τον πρωθυπουργό.

Ήδη ο Τριανταφυλλόπουλος βρίσκεται σε επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου να τους προσλάβει στο κανάλι. Το πορτοφόλι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με "άνοιγμα" στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό Όμιλο, με "ναυαρχίδα" την εβδομαδιαία εφημερίδα "Παραπολιτικά", η οποία συχνά αναλαμβάνει τη "βρόμικη δουλειά " του Μαξίμου. Έπεται ραδιοφωνικός σταθμός και επίκειται άμεσα τηλεοπτικό περιοδικό.

Σε δεύτερο πλάνο μεταξύ των χρηματοδοτών βρίσκεται και ο Δ. Μελισσανίδης, με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις και, όπως φαίνεται, διατηρεί το προβάδισμα στην εξαγορά του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του ΚΚΕ και με άλλους ενδιαφερόμενους, το κόμμα έχει βγάλει προς πώληση τον τηλεοπτικό 902 έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως συμβιβάζεται και στα 7. Εξ αυτών, τα 4 για την άδεια και τα 3 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές δικτύου.

Κατά μια απροσδόκητη τροπή των πολιτικών πραγμάτων, ένας τηλεοπτικός σταθμός που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ενός κομμουνιστικού κόμματος μπορεί να αποτελέσει τον σταθμό της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Ο ρόλος του ΣΔΟΕ

Μοχλό απροκάλυπτων πολιτικών παρεμβάσεων (ορισμένοι μιλούν και για εκβιασμούς...) αποτελεί το ΣΔΟΕ. Χαρακτηριστική είναι η περιπέτεια του Ανδρέα Γ. Κουρή που συνελήφθη προ μηνός για χρέη 9 εκατ. ευρώ του Alter στο ΙΚΑ. Είχε προηγηθεί η απόρριψη αιτήματος του πατέρα του να του δοθεί άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού. Αντιθέτως, ο μεγαλο-οφειλέτης του Δημοσίου Φ. Βρυώνης συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Κατάρ και επιλέγεται ως ένας από τους νέους βαρώνους των μίντια. Αλλά και ο Θ. Αναστασιάδης ("Πρώτο Θέμα") παραμένει "ανοικτός" με την εκκρεμότητα των 5 εκατ. ευρώ, όμηρος του συστήματος.

Επικεφαλής του ΣΔΟΕ διορίστηκε ο πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού Στέλιος Στυλιανόπουλος, εκτοξευθείς από την... εφορία Μεσσήνης.

Με την πλάτη στον τοίχο η παραδοσιακή διαπλοκή

Οι κινήσεις Σαμαρά δημιουργούν προβληματισμό ή και ανησυχία στο μπλοκ της παραδοσιακής διαπλοκής, που παραπονείται πως παρ' ότι υποστηρίζει την πολιτική ατζέντα Σαμαρά, ο πρωθυπουργός συντηρεί εκκρεμότητες εις βάρος της, όπως η παράταση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και οι δυσκολίες στον τραπεζικό δανεισμό, που μόνο με πολιτική παρέμβαση μπορούν να ξεπεραστούν εν μέρει, όπως φάνηκε και με το δάνειο - μαμούθ στο Mega. Στο βάθος παραμένει πάντοτε το αίτημα για "κούρεμα" των τραπεζικών δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Η ανησυχία των παραδοσιακών βαρώνων μεγαλώνει, καθώς τα αποκαλυπτήριά τους δημοσιεύονται συχνά, με εκτενή άρθρα στον διεθνή Τύπο.

Σαμαρικοί εναντίον Καραμανλικών και για τον Τύπο;

Υπάρχει ιδιαιτέρως και η παράμετρος των εσωτερικών ανταγωνισμών ανάμεσα στους μιντιάρχες του συντηρητικού χώρου. Ο Γ. Αλαφούζος βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον Γ. Μαρινάκη, από την εποχή της ατυχούς συνύπαρξής τους στον ΣΚΑΪ. Το παιχνίδι Σαμαρά με Μαρινάκη μπορεί να εγγραφεί και στην υφέρπουσα διαμάχη Σαμαρικών - Καραμανλικών στη Ν.Δ. και στο σχέδιο Σαμαρά για "νέα ευρωπαϊκή παράταξη" μαζί με τον Γ. Στουρνάρα κ.ά. εκσυγχρονιστικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.
Της Α. Νταρζάνου

Πηγή: Αυγή
Το διαβάσαμε εδώ:
http://www.axortagos.gr/makri-xeri-tou-samara-sta-mintia.html

Ένα βήμα πριν τη κατάρρευση ... Πανικός στο Μαξίμου!

Τα στοιχεία που αφορούν τα δημόσια έσοδα για το μήνα Ιανουάριο, προκάλεσαν πανικό στο οικονομικό επιτελείο και κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Όσοι επικεντρώνονται στη μείωση των δημοσίων εσόδων κατά 7% , ήτοι κατά 750 εκατομμύρια λιγότερα από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν, βλέπουν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος.
Το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο είναι η μείωση των εσόδων από
το Φ.Π.Α κατά 15% σε συγκριτικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει τρία πράγματα:1. Μειώθηκε δραματικά η κατανάλωση. Και δεν υπάρχει τρόπος να αναστραφεί αυτή η μείωση με την πολιτική λιτότητας, αντίθετα θα μειώνεται συνεχώς.

2. Η πραγματική οικονομία είναι νεκρή και δεν μπορεί πλέον να παράξει πλούτο, που μέρος του θα αντιστοιχηθεί σε δημόσια έσοδα.

3. Οι προβλέψεις για την ύφεση θα πέσουν και πάλι έξω. Η ύφεση πιθανόν να είναι ακόμα και στο 6% το 2013.

Είναι επίσης δεδομένο ότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών.Πλέον, δίπλα στο »Δεν πληρώνω», που ήταν και είναι πολύ μικρότερης εμβέλειας από αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν μερικοί, υπάρχει το »Δεν έχω». Υπάρχει επίσης και η τάση να καλύπτει ο καθένας τις ανάγκες τις οικογένειάς του και τις ανάγκες της προσωπικής του διαβίωσης και οι υποχρεώσεις προς το Κράτος να έπονται.

Η κλιμάκωση αυτής της κατάστασης , τους δύο επόμενους μήνες, προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση.
Ήδη αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και αυτός ο δείκτης δεν πρόκειται να αναστραφεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 81% των καταθετών στις Ελληνικές Τράπεζες έχουν καταθέσεις κάτω των 2.000 ευρώ που σε ένα εξάμηνο από τώρα θα έχουν εξανεμιστεί.
Ο κ. Στουρνάρας, με την κυνικότητα που τον χαρακτηρίζει, έδωσε εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ενεργοποιήσουν τις απειλές για κατασχέσεις μισθών,συντάξεων αλλά και τραπεζικών λογαριασμών. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν κάποιες κατασχέσεις για παραδειγματισμό και για να περάσει το μήνυμα της αποφασιστικότητας.
Ούτε αυτό όμως δίνει διέξοδο και λύση.

Πρώτον γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα, γιατί θα πυροδοτήσει κοινωνική εξέγερση.
Δεύτερον, γιατί δεν είναι όλοι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η περίφημη μεσαία τάξη που στοχοποιείται και εξαθλιώνεται θα σπεύσει να αποσύρει και τις λιγοστές τραπεζικές καταθέσεις της, με την υποψία και μόνο εφαρμογής αυτού του ακραίου μέτρου.
Ο μύθος της επιστροφής των καταθέσεων είναι ένα ακόμα χοντροκομμένο ψέμα . Το 2009 οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες ήταν 240 δις ευρώ. Σήμερα είναι 155 δις ευρώ.
Διαμορφώνεται έτσι μία εικόνα κατάρρευσης και μη αναστρέψιμης πορείας όσον αφορά την αδυναμία επίτευξης των στόχων του προγράμματος ενώ ναρκοθετείται και ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε αυτό το οριακό σημείο,με τη φοροδοτική ικανότητα να έχει,αποδεδειγμένα εξαντληθεί, ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε θέμα στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου για το φόρο ακινήτων και την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησής του.
Τον κ.Στουρνάρα διέκοψαν ταυτόχρονα οι κ.κ Βενιζέλος, Κουβέλης τονίζοντας ότι είμαστε ένα βήμα πριν την κοινωνική έκρηξη και δεν μπορούμε να μιλάμε για νέους φόρους όταν δεν εισπράττονται οι παλαιοί.
Οι τρεις αρχηγοί βιώνουν πλέον το απόλυτο αδιέξοδο και μαζί τους το βιώνει και μία ολόκληρη χώρα.
Αυτό το πρόγραμμα, αυτός ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα και δεν πρόκειται να βγει ποτέ, με αυτή την πολιτική.

Η απόλυτη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, συναντώνται και κλείνουν το φαύλο κύκλο.
Εγκλωβίζουν μέσα σε αυτό τον κύκλο την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.
Μετά από 3 χρόνια μέτρων, μειώσεων, περικοπών, η κοινωνία έσκασε.
Οι χθεσινές θλιβερές εικόνες με χιλιάδες Αθηναίους να σπρώχνονται για να πάρουν φρούτα και λαχανικά που μοίραζαν αγρότες, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα όσων μπορούν να ακολουθήσουν .
Υπάρχει κόπωση να στηριχθεί αυτή η πολιτική λιτότητας, και η παθητική στάση των πολιτών ας μην ερμηνεύεται ως στήριξη της κυβέρνησης.

Είναι κούραση και απελπισία.
Η πολιτική πυγμής και το δόγμα »νόμος και τάξη» έδωσε μία μικρή ανάσα στην κυβέρνησης με τη βοήθεια και των λαθών του Σύριζα.
Η πολιτική πυγμής όμως έχει ημερομηνία λήξης και γυρίζει μπούμερανγκ όσο συνεχίζεται η εξαθλίωση.
Με την πολιτική πυγμής δεν δίνονται λύσεις στην ύφεση, στη συρρίκνωση της οικονομίας, στη μείωση της κατανάλωσης.

Χθες ο Πρωθυπουργός, και οι κ.κ Βενιζέλος ,Κουβέλης είδαν από κοντά το »Δράκο».
Ο πανικός και η ανησυχία είναι πλέον έκδηλα χαρακτηριστικά.

Σε πρώτη φάση αποφάσισαν:-Να παγώσουν για ένα δίμηνο το φόρο ακινήτων.
-Να προσπαθήσουν να εκτονώσουν το θέμα με τους αγρότες, γνωρίζοντας ότι αν κλείσουν οι δρόμοι πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις ενώ δεν υπάρχει και η λύση της επιστράτευσης για τους αγρότες.
-->

Στουρνάρας, ο ακούραστος μαχητής

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ… ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ! ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΤΣΙΛΗΣΕΙ ΤΑ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΕ «ΑΙΜΑ». ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ ΜΕ ΜΟΥΦΑ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΕ ΠΕΙΝΑ 

Άρθρο του HARDDOG

Στουρνάρας, ο τσιφλικάς τής κυβερνητικής αυθαιρεσίας. Ο ακούραστος που μπαίνει στο νοσοκομείο (σε ιδιωτικό βεβαίως!) με αδιαθεσία, διαγιγνώσκουν υπερκόπωση, του συστήνουν να παραμείνει για νοσηλεία, ή τουλάχιστον να οικουρήσει, αλλά εκείνος ξεχύνεται με το σπαθί στη μάχη. «Έχει πόλεμο έξω, μάνα»! Δεν είναι ώρα για λιποψυχία ούτε για ανάπαυση. Έχει να κόψει έξοδα, δικαιώματα, επιδόματα, αξιοπρέπειες και «κεφάλια». Την τσάκισε την Υπερκόπωση, την ξεφτίλισε…

Στουρνάρας, το είδος τού φρούτου που ωρίμασε με την Κρίση: το φρούτο του τεχνοκράτη πολιτικού. Πρώτα ο Παπαδήμος, ύστερα μερικοί άλλοι και μετά ο Στουρνάρας. Ο «άνθρωπος των τραπεζών», όπως τον χαρακτήρισε στέλεχος της Ν.Δ., ο Νικήτας Κακλαμάνης και – κυριολεκτικά – ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής: παραιτήθηκε ο Ράπανος από υπουργός Οικονομικών πριν προλάβει να ορκιστεί και ο νέος τοκετός έβγαλε Στουρνάρα. Ο Ράπανος υπάκουσε στις εντολές τών γιατρών, έμεινε στο νοσοκομείο και δεν δέχτηκε για λόγους υγείας (και πιθανόν όχι μόνο) να αναλάβει. Αλλά ο Στουρνάρας είναι ψηλής καρυδιάς καρύδι, πιο σκληρό, και υπακούει στη φωνή τής συνείδησής του.

«Γιάννη θα αποτύχεις», του έγραψε τότε (έτσι, ή κάπως έτσι) ο Βαρουφάκης. Αλλά ο Γιάννης ήταν έτοιμος για όλα. Ο πρώτος καβαλάρης, το πρώτο σπαθί στην τρικομματική. Δράση με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Στουρνάρας, το άκαμπτο χαμόγελο του αποφασισμένου, η ευγένεια και η ηρεμία τού ταγμένου, το ύφος του εξολοθρευτή που δεν αγριεύει, δεν ανεβάζει τον τόνο της φωνής, δεν εκτρέπεται σε άπρεπες φράσεις. Μόνο «σφάζει» προσπαθώντας να μην πιτσιλίσει με αίμα τα γιάπικα μανικετόκουμπά του. Ενίοτε απειλεί: «Θα πεινάσει κόσμος αν δεν ψηφιστούν μέτρα» (προσέξατε; «Θα πεινάσει κόσμος», όχι «θα πεινάσουμε»). Επικοινωνεί τον τσαμπουκά του με τον Τόμσεν. Τον διοχετεύει στις εφημερίδες. «Να σηκωθείτε να φύγετε», φέρεται να φωνάζει στον αρχιτροϊκανό. Και ακόμα ότι «έχω μείνει μόνος, δεν το βλέπεις;» (αλλά, φυσικά, ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μόνος).

Δηλώνει ότι δήθεν θα παραιτηθεί και μετά – σαν να τρόμαξε από τα λόγια του – ξεχύνεται με μεγαλύτερη ορμή στο έργο. Υποβαθμίζει τις διαφορές με την τρόικα, λέει ότι αυτά που μας χωρίζουν πλέον είναι «περί όνου σκιάς», αλλά αργότερα αποκαλύπτεται το χάσμα που μέσα του μπορεί να καταβαραθρωθεί η κυβέρνηση.

Γιάννης Στουρνάρας, ο αποτελεσματικός, ο αποφασιστικός, ο αδυσώπητος και ο άτεγκτος. Δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο.

Δειτε πως μπορειτε αν ειστε ανεργη η απολυμενη να παρετε 20.000 ευρω...

Ευκαιρία σε χιλιάδες άνεργες ή απολυμένες γυναίκες ηλικίας 18 έως 64 ετών να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, δίνουν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ...με καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό κεφαλαίου και με επιδότηση 100% του προϋπολογισμού της επιχείρησης έως 20.000 ευρώ.
Το ποσό επιδότησης ξεκινά από τα 10.000 ευρώ και φθάνει έως και 20.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που προσλάβουν στη νέα επιχείρηση άλλο άνεργο ή απολυμένο εργαζόμενο τότε θα επιδοτούνται με επιπλέον 12.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται με το ποσό των 40 εκ. ευρώ και αφορά τις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 1η μέχρι την 29η Μαρτίου 2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΦΕΠΑΕ.
Στο πρόγραμμα, όπως γράφει το money-money.gr μπορούν να ενταχθούν γυναίκες με τις εξής προϋποθέσεις:
- Ελληνίδες, ομογενείς, γυναίκες πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.
- Θα πρέπει να είναι από 18 έως 64 ετών άνεργες, ή απολυμένες, ή απειλούμενες από ανεργία, δηλαδή να έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή να έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Επίσης όσες απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόμενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ.
- Αυτοαπασχολούμενες ασφαλισμένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ
Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυμένες γυναίκες, των οποίων η σύμβαση καταγγέλθηκε από υπαιτιότητά τους, καθώς και απολυμένες, των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α’ βαθμού, εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.

Πηγή: newsmoney