μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ»

O λόγος του  Αμερικάνου λογοτέχνη (και όχι μόνον), Robert Najemy για την Ελλάδα, που μας κάνει να ανατριχιάζουμε από υπερηφάνεια! 
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων …
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο …
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη …
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού …
Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική …
Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα) …
Από τη Φυσική και από τη χημεία …
Από την αστρονομία, από την αστροφυσική …
Από την πολιτική της χώρας σας …
Από την καθημερινότητα σας …
Διαγράψτε και τα απλά μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα…
Κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη,
σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίρια σας,
από τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας,
σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική,
διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω,
αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά,
αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη ελληνική), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη,
αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού,
(κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα), αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (ώστε να χάσει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο,
σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες,
αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας,
αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας,
αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό,
διαγράψτε τη φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε …Θα πείτε .. «δεν γίνεται» …
Σωστά, δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε πρόταση!
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα,
ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη …
Η πρόκληση πάντως ισχύει …
 Ύστερα από όλα αυτά αναλογιστείτε τι βλάβη προκαλούν όλοι εκείνοι οι ασυνείδητοι, οι αφελείς υποτελείς των ξένων συμφερόντων, οι ανορθόγραφοι κομπλεξικοί, που εξακολουθούν να εκφράζονται με greeklish (κι όλοι όσοι επίσης τα ανέχονται)… Όλοι μαζί αυτοί κάθε μέρα εκτελούν την Ελλάδα. Γιατί Ελλάδα είναι ο πολιτισμός που γέννησε, διέδωσε και στήριξε η γλώσσα μας!
Καλέστε τους φίλους σας να γίνουν μέλη μας, ελάτε μαζί μας να σταματήσουμε την κατάρα των greeklish, ενημερώστε αυτούς που γράφουν κορακίστικα!
Δεν πρέπει να αφήσουμε έναν πολιτισμό χιλιάδων χρόνων στην καταστροφική μανία όσων πιθηκίζουν δήθεν “μοντέρνα, ευρωπαϊκή γραφή”.Καλή Ανάσταση, φίλοι, με όλη τη σημασία που πάντα έδινε στη λέξη ο λαός μας!Θόδωρος Καλαμπούκας
Δημιουργός-διαχειριστήςΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ο εργασιακός εμφύλιος

Πρόσφατα μια φίλη, που ανήκει στην κατηγορία των «προνομιούχων» πολιτών, εργάζεται  δηλαδή ως χαμηλόμισθη σε υπηρεσία του δημοσίου, μου περιέγραφε μετά μεγάλης αναστάτωσης , το πώς μια άνεργη γνωστή της εκφράστηκε με οργή, απέναντι στο γεγονός του ότι  η ίδια διατηρεί ακόμα την εργασία της. Αυτή η περιγραφή  μου δημιούργησε συνειρμούς και  εικόνες που απαντά κανείς σε σύγχρονες ταινίες τρόμου. Στρατιές ανέργων, με θολό βλέμμα,  ανοιχτό στόμα  να στάζει  σάλιο και χέρια προτεταμένα να επιτίθενται στους τελευταίους εναπομείναντες εργαζόμενους , όπου κάποιοι από αυτούς προκειμένου να γλυτώσουν, αποποιούνται την ιδιότητα του εργαζόμενου δηλώνοντας με αποτρόπαιες κραυγές  «απλά απασχολούμενοι». Δυστυχώς το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι μεμονωμένο , καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν να μονιμοποιούνται στο περιθώριο της ανεργίας.
Ένα περιθώριο που ως κοινωνικός και οικονομικός μη-χώρος στεγάζει πλην της οικονομικής ανέχειας , την προσωπική απαξίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ο άνεργος άνθρωπος αναγκάζεται εκ των πραγμάτων σε μια ύπαρξη εκτός του κοινωνικού γίγνεσθαι, των πολιτικών διεκδικήσεων και των ζυμώσεων του πολιτισμού, καθώς η ανεργία επιφέρει μια καταναγκαστική απραξία που  απλώνεται πάνω από κάθε δραστηριότητα. Ο άνεργος εγκλωβισμένος σε αυτή την συνθήκη, φέροντας κατά το πλείστον ελλιπή αναλυτικά εργαλεία για να αντιληφθεί την κατάσταση του ως κοινωνικό φαινόμενο *,  δέσμιος ενός υποκινούμενου εκ των άνω κοινωνικού αυτοματισμού, διαμορφώνει τάσεις «κανιβαλισμού». Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην αναδεικνύεται η έκταση και η κοινωνική διάσταση της ανεργίας, καθώς στο κοινωνικό κενό των τεσσάρων τοίχων και της τηλεοπτικής πραγματικότητας δεν ανθούν  τα λουλούδια της αλληλεγγύης και της συλλογικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
Πολλές φορές βέβαια τα όρια ανάμεσα στον εργαζόμενο και στον άνεργο δεν είναι διακριτά.  Ένα από τα κατορθώματα των οριζόντιων περικοπών της δημοσιονομικής προσαρμογής, ήταν και συνεχίζει να είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεσμεύουν τον χρόνο και την ενέργεια τους σε μορφές εργασίας που δεν επιφέρει σχεδόν τίποτα παραπάνω των απολύτως απαραίτητων πόρων της επιβίωσης, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ούτε καν αυτό.  Εκτός της μη ανταποδοτικότητας της εργασίας, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν και της ύπουλες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που καλυπτόμενη πίσω από την οικονομική κρίση και συνεπικουρούμενη από τους πολιτικούς της εταίρους, αφαιρεί  δικαιώματα και συμβάσεις κατά το δοκούν και δια νόμου , καθώς σταδιακά εισηγείται της ιδέας ότι η εργασία δεν είναι δικαίωμα, ούτε αμφίδρομο συμβόλαιο αλλά προνόμιο που άμα το κατέχεις πρέπει να κάνεις και το σταυρό σου.
Η «πούστικη» έννοια της «απασχόλησης» υπονοεί ότι ο εργοδότης κάνει χάρη στον εργαζόμενο και τον απασχολεί για να μην τον καταπιεί ο μπαμπούλας της ανεργίας και τα παραδείγματα αυτής της λογικής πολλά και διάφορα:  Tα δεδουλευμένα βάση των νέων ατομικών συμβάσεων μπορούν να καθυστερούν να καταβληθούν  μέχρι και τρεις μήνες, ελαστικοποίηση του ωραρίου και του σφιγκτήρα των «απασχολουμένων», εργασία της Κυριακές, απολύσεις απεργών και συνδικαλιστών (πρόσφατα στην αλλαντοποιία ΝΙΚΑΣ), ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης, μέχρι και τιμωρία δια αντιπροσώπου  των διεκδικητικών εργαζόμενων (Δολοφονία εικοσιοχτάχρονου στην Ομόνοια από μπράβο εργοδότη εστιάτορα, χρυσαυγίτες σε σύμπραξη με την εργοδοσία συνετίζουν απεργούς στο πέραμα κλπ) . Τα πιο κραυγαλέα όμως ατοπήματα κράτους και εργοδοσίας είναι αυτά που δεν  χρειάζεται να ξεκοκαλίσεις εφημερίδες και ιστοσελίδες και Φ.Ε.Κ  για να τα εντοπίσεις.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς την σημασία της αυθαίρετης  διαίρεσης των εργαζομένων  σε κατηγορίες απολαβών, βάση της ηλικίας τους . Οι εργαζόμενοι μέχρι 25 χρονών λαμβάνουν 425 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι 490 ευρώ. Γιατί;  και βάση ποιας λογικής συμβαίνει αυτό, και πως μπορεί να θεσμοθετηθεί μια τέτοια νομική τερατωδία; Σαν πώς και οι εργαζόμενοι κάτω των 25 δεν αποδίδουν τα ίδια χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία τους;  Δεν φορολογούνται με τους ίδιους φορολογικούς συντελεστές με τους υπόλοιπους; Δεν έχουν το δικαίωμα στην δημιουργία οικογένειας; ή μήπως ο νομοθέτης λειτούργησε εδώ θεωρώντας  τις οικογένειες αυτών των εργαζομένων σαν θεσμικά σώματα που οφείλουν να συν-επωμιστούν μέρος των αμοιβών τους; Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα έπρεπε να υπάρχει φορολογική ελάφρυνση για οικογένειες που έχουν μέλη εντός αυτής της ηλικιακής κατηγορίας και ενδεχομένως η ευθύνη απέναντι στο νόμο και την πολιτεία να μετατεθεί μετά το εικοστό-πέμπτο έτος της ηλικίας ενός πολίτη.
Ένα ακόμη θεσπέσιο παράδειγμα είναι τα κριτήρια πριμοδότησης, για εργαζομένους που θέλουν να ενταχθούν σε ένα από τα νέα πολυδιαφημιζόμενα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ.  Σε αυτά τα προγράμματα υπάρχουν οι λεγόμενοι πίνακες κατάταξης, που αναφέρουν τα μόρια που αντιστοιχούν σε ανάλογες κατηγορίες εργαζομένων . Εδώ παρατηρούμε πάλι αυτή την γραφειοκρατική διαίρεση σε ηλικιακές ομάδες, με τους  εργαζόμενους κάτω των 25 και άνω των 35 χρόνων ηλικίας να «λαμβάνουν το πτηνό» για άλλη μια φορά. Ποιος ξέρει και πάλι με ποιο κριτήριο λειτούργησε ο σοφός νομοθέτης;  ή μήπως ξέρουμε;
Η στρατηγική του διαίρει και βασίλευε είναι παλιά και δοκιμασμένη. Αν ο αποικιοκράτης, ο βασιλιάς, ο διάολος ( μέσα του) θέλει να αποτρέψει την διαδικασία σχηματισμού ενός κοινωνικού μετώπου το μόνο που έχει να κάνει είναι να δώσει λίγα ψίχουλα στους μεν, ένα χωραφάκι στους δε, ένα ψωριάρικο τίτλο ευγενίας, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, στον τάδε και μια χατζάρα στους πολλούς για να αλληλο-σφαγιαστούν.
Μέσα σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, το «επάγγελμα» του ληστή τραπέζης  θα φαντάζει πιο αξιοπρεπές από αυτό του κονδυλοφόρου, του λακέ, του γλύφτη της εργοδοσίας και της άνομης εξουσίας μέχρι συλλογικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, χωρίς πλασματικές διαιρέσεις και με όποια μέσα απαιτούν οι συνθήκες.
*βλέπετε τα μαθήματα κοινωνιολογίας δεν θεωρούνταν απαραίτητα στην βασική εκπαίδευση εδώ και αρκετά χρόνια, αντί  αυτού υπερίσχυσαν τα οικονομικά, τρομάρα μας.

ANEΛΕΗΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΟΝ ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ! “Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ”

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ όπως είναι ολόκληρο το όνομα του αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), είναι ευρωβουλευτής.
Μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά στο ευρωκοινοβούλιο ηγούνται της δεξιάς ευρωσκεπτικιστικής ομάδας «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «φιλελεύθερο και συντηρητικό». Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι ακροδεξιός.
Όλοι πάντως παραδέχονται την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο. Είναι ενάντια στο ευρώ και δεν θα στεναχωριόταν καθόλου αν η Ε.Ε., με την σημερινή της μορφή, διαλυόταν εντελώς.
Συχνά έχει απασχολήσει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Άλλοτε γιατί έχει πάρει θέσεις υπέρ της χώρας και άλλοτε για τις θέσεις του για το μέλλον της Ευρώπης.
Πρόσφατα επιτέθηκε λεκτικά μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στον Έλληνα πρωθυπουργό. Μια επίθεση, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Με αφορμή αυτό το γεγονός το Real.gr συνομίλησε μαζί του.
Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Huffington Post «εξαπολύσατε μια πρωτοφανή επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αναρωτιέμαι γιατί το κάνατε αυτό; Νομίζετε ότι είναι σωστό να μιλάτε με τέτοιο τρόπο σε έναν πρωθυπουργό που είναι δημοκρατικά εκλεγμένος;
Ο Σαμαράς εξελέγη με μια εντολή την οποία παραβίασε. Έτσι, παραιτήθηκε από την Εθνική Κυριαρχία της χώρας και επέβαλε στον Ελληνικό λαό ταπεινωτικά μέτρα λιτότητας. Με δύο λόγια είπε ψέματα. Πρόδωσε τους Έλληνες. Δεν νομίζω πως σήμερα εκπροσωπεί τις επιλογές τους. Με αυτή την έννοια η νομιμοποίηση του να κυβερνά είναι αμφισβητούμενη. Δεν ενεργεί ως πρωθυπουργός αλλά αντιθέτως ό,τι κάνει, το κάνει κάτω από την καθοδήγηση της Τρόικας, καθιστώντας την Ελλάδα μια χώρα υπό κατοχή.
Πρόσφατα είπατε επίσης ότι η λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος είναι η επιστροφή στη Δραχμή. Τι είδους εγγυήσεις μπορείτε να δώσετε στον ελληνικό λαό ώστε να ακολουθήσει την συμβουλή σας;
Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ψάχνουν για εγγυήσεις, αλλά θα πρέπει να εμπιστευτούν τις δικές τους δυνάμεις. Το Εθνικό νόμισμα από μόνο του δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Μπορεί όμως να δώσει στην οικονομία μια ώθηση, ένα νέο σημείο εκκίνησης. Έτσι η χώρα θα γίνει πιο ανταγωνιστική και συνεπώς πιο ελκυστική στις διεθνείς αγορές.
Προσελκύοντας περισσότερους τουρίστες, οι οποίοι αποτελούν βασικό μέρος της Ελληνικής οικονομίας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί αισθητά το έλλειμμα της Ελλάδος.
Είναι μια επώδυνη διαδικασία και απαιτεί μερικά χρόνια με πόνο. Αλλά στο τέλος θα φανεί φως στο τούνελ. Οι ξένοι επενδυτές επιθυμούν σταθερότητα και με το ευρώ αυτή είναι πολύ μακριά.
Δεν αποτελεί λύση η παραμονή σας σε αυτό το νόμισμα γιατί κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα, η στρόφιγγα θα κλείσει.
Για ένα πράγμα θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω: με το να παραμένετε στο ευρώ δεν θα ανακάμψετε ποτέ. Αντιθέτως το ετήσιο σας έλλειμα θα μεγαλώνει και θα αυξάνετε το χρέος σας.
Αντιθέτως, η επιστροφή στο δικό σας υποτιμημένο νόμισμα θα σας δώσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Με αυτό από τη μια, θα βάλετε την οικονομία σας σε τάξη και από την άλλη, θα παλέψετε ώστε να πάρετε την Ελλάδα πίσω από τον ξένο έλεγχο.
Νομίζετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένας δημοκρατικός θεσμός;
Απολύτως όχι. Πρόκειται για μη εκλεγμένους γραφειοκράτες, που έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Ο έλεγχος της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλες.
Αφού όχι, λοιπόν, γιατί επιθυμείτε να εκλεγείτε για μια ακόμη φορά σε ένα τέτοιο σώμα;
Δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να πολεμήσεις και να νικήσεις το σύστημα από μέσα, παίρνοντας τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να πείσεις όλο και περισσότερους ανθρώπους να υποστηρίξουν την πολιτική επανάσταση.
Τι νομίζεται ότι πρέπει να γίνει ώστε να αλλάξει η πορεία της Ε.Ε. προς το καλύτερο;
Πρώτα από όλα η Βρετανία θα πρέπει να βγει από αυτήν οπωσδήποτε. Αργότερα, οι υπόλοιπες χώρες θα πρέπει να την ακολουθήσουν ή να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα. Έτσι το όλο πράγμα τελικά να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.
Σε τι Ευρώπη λοιπόν πιστεύετε;
Σε μια Ευρώπη των κυριάρχων εθνών στην οποία θα έχουμε μια εμπορική συμφωνία μεταξύ μας. Σε μια Ευρώπη της συνεργασίας.
Σε μια Ευρώπη που διατηρεί τις εθνικές ιδιαιτερότητες, στην οποία δουλεύουν όλοι μαζί. Αλλά δεν είναι ελεγχόμενη από μια φεντεραλιστή ένωση.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov το κόμμα σας βρίσκεται σε τροχιά νίκης για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Ήδη η δημοσκόπηση σας κατατάσσει στην δεύτερη θέση με ποσοστό 26%. Έξι μονάδες πίσω από τους Εργατικούς και τρεις μπροστά από τους Συντηρητικούς. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το περιοδικό Economist σε αυτές τις εκλογές τα αντιευρωπαϊκά κόμματα μπορεί να διπλασιάσουν τις θέσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε αν αποκτήσετε τόσο μεγάλη δύναμη;
Έχουμε ταρακουνήσει το πολιτικό κατεστημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να προσφέρει ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα στους βρετανούς με το ερώτημα μέσα ή έξω από την Ε.Ε.
Αυτό το μήνυμα μαζί με το πολιτικό μας μανιφέστο έχει πολύ θετική απήχηση στους ολοένα και αυξανόμενα απογοητευμένους Βρετανούς.
Δεν είναι οξύμωρο από την μια να είστε κάθετα αντίθετος με την ιδέα της Ε.Ε. και από την άλλη να είστε τόσο κοντά στο να κερδίσετε τις εκλογές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου;
Θα πρέπει να είσαι στο παιχνίδι, αλλιώς ποτέ δεν θα έχεις φωνή. Καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει ένα δίκαιο δημοψήφισμα με το ερώτημα μέσα ή έξω από την Ε.Ε.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τους καταστήσεις υπαίτιους.

Αρχαία Ελλάδα η Κοιτίδα της Μαθηματικής Σκέψης

Ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός γεννήθηκε και αναπτύχθηκε έχοντας ως βάση τον τρόπο σκέψης που χάραξαν, διαμόρφωσαν και δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες. Για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα ο νους δεν ικανοποιείται με τις μυθολογικές ερμηνείες του κόσμου. Ο μελετητής δεν αρκείται να δώσει πρακτικές απαντήσεις στα προβλήματα, αλλά προσπαθεί να επεκταθεί παραπέρα σε όλα τα νοητά αντίστοιχα προβλήματα, να οδηγηθεί σε γενικεύσεις και σε αφαιρέσεις, να οικοδομήσει τον ορθό λόγο για να διατυπώσει
με σαφήνεια έννοιες, ορισμούς και νόμους γενικούς. Αυτή η μετάβαση από το μύθο στο λόγο, στην επιστημονική σκέψη, ήταν ένα θαύμα, μια τομή, μια επανάσταση. Η Φιλοσοφία γεννήθηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα στην Ιωνία και η εξάπλωσή της στις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις ήταν η απαρχή μιας λαμπρής πορείας του ελληνικού πνεύματος στην αναζήτηση της αλήθειας, όχι για να εξυπηρετήσει πρακτικές ανάγκες, αλλά για να ικανοποιήσει πνευματικές ανησυχίες και αναζητήσεις. 
Τα Μαθηματικά ήταν ένα ευρύτατο πεδίο πνευματικής αναζήτησης γι’ αυτό ασχολήθηκαν μαζί τους όλοι σχεδόν οι φιλόσοφοι εκείνης της εποχής. Η απόδειξη, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία εξέλιξης των Μαθηματικών, ξεκίνησε από τον Θαλή, αναπτύχθηκε από τον Πυθαγόρα και τους Πυθαγόρειους, συστηματοποιήθηκε από τον Πλάτωνα και κυρίως από τον Αριστοτέλη, χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερο τελειοποιημένη μορφή από τον Ευκλείδη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελειοποιήθηκε από τον Αρχιμήδη. Η σύλληψη της ιδέας της αξιωματικής θεμελίωσης οφείλεται στους αρχαίους Έλληνες. Κλασικό παράδειγμα είναι η Ευκλείδεια Γεωμετρία. Στοιχεία όμως αξιωματικής θεμελίωσης βρίσκουμε και σε άλλα αρχαία ελληνικά κείμενα. Οι Πυθαγόρειοι π.χ. είχαν διευκρινίσει ότι η αποδεικτική διαδικασία πρέπει να έχει κάποια δεδομένα (τις υποθέσεις), και κάποιους αρχικούς συλλογισμούς. Ο Αριστοτέλης επίσης μας δίνει όλα τα στοιχεία μιας αξιωματικής θεμελίωσης. Αναφέρεται στις αρχικές έννοιες, -τις θέσεις, όπως τις ονομάζει- στους ορισμούς, στα αξιώματα, στην αποδεικτική διαδικασία και στην απόδειξη. Η αξιωματική θεμελίωση που ανέπτυξαν οι αρχαίοι Έλληνες είναι ίδια με εκείνη που χρησιμοποιούμε σήμερα.
Η Θεωρία Αριθμών είναι ένας άλλος τομέας που η επινόησή του οφείλεται στους Έλληνες. Για την ανάπτυξη αυτής της θεωρίας σημαντική ήταν η συμβολή των Πυθαγορείων, του Πλάτωνα στην Ακαδημία, καθώς και του Ευκλείδη με το έργο του «Στοιχεία». Καθοριστική ήταν επίσης συμβολή του Αρχιμήδη και του Διόφαντου. Η Γεωμετρική Άλγεβρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των αρχαίων ελληνικών Μαθηματικών. Οι Έλληνες έλυναν πολλά προβλήματα της Αριθμητικής με τη βοήθεια της Γεωμετρίας, αλλά και πολλά γεωμετρικά προβλήματα με τη χρησιμοποίηση αριθμητικών υπολογισμών. Υπήρχαν έννοιες που μπορούσαν να θεωρηθούν και αριθμητικές και γεωμετρικές. Π.χ. οι αναλογίες, καθώς και η λύση των εξισώσεων μπορούν να θεωρηθούν ως κοινό μέρος της Αριθμητικής και της Γεωμετρίας. Η Ανάλυση, που είναι σήμερα ο σημαντικότερος κλάδος των βασικών Μαθηματικών, έχει την αφετηρία της στην αρχαία Ελλάδα. Π.χ. ο Δημόκριτος καθόρισε την έννοια του απειροστού μεγέθους και έκαμε διάκριση μεταξύ φυσικού απειροστού (άτομο) και μαθηματικού απειροστού. Στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη υπάρχει η έννοια του απείρου και του συνεχούς μεγέθους. Τα παράδοξα του Ζήνωνα περιέχουν την έννοια του ορίου, της συνέχειας, καθώς και του αθροίσματος των απείρων όρων μιας ακολουθίας.
Στα έργα των Πυθαγορείων, του Ευδόξου και του Αρχιμήδη υπάρχουν τόσα και τέτοια στοιχεία μαθηματικής Ανάλυσης, ώστε τα έργα αυτά σήμερα θεωρούνται ως οι πρωτοπόροι της δημιουργίας του διαφορικού και του ολοκληρωτικού λογισμού. Η Γεωμετρία είναι καθαρά ελληνική επιστήμη. Ο Ευκλείδης με τα Στοιχεία του οδηγεί τον τρόπο σκέψης της ανθρωπότητας για 2.300 χρόνια. Η Αστρονομία ως επιστήμη βρήκε επίσης πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης στην αρχαία Ελλάδα. Ο Θαλής, ο Πυθαγόρας και οι Πυθαγόρειοι είχαν κάνει αρκετές αστρονομικές παρατηρήσεις και μετρήσεις. Είναι γνωστή η θεωρία του Αρίσταρχου του Σαμίου για τις κινήσεις της Γης. Ο Αρχιμήδης κατασκεύασε αρκετά αστρονομικά όργανα, με τα οποία υπολόγιζε το μέγεθος της Γης, της Σελήνης και του Ηλίου, την απόσταση της Γης από τον Ήλιο και τους πλανήτες, το μήκος της τροχιάς της Γης κ.λπ. Το έργο του Πτολεμαίου και του Ιππάρχου υπήρξε πηγή αναφοράς για όλους τους μεταγενέστερους αστρονόμους.
Έτσι, η αρχαία Ελλάδα υπήρξε η κοιτίδα όχι μόνο της μαθηματικής σκέψης αλλά και της επιστημονικής σκέψης γενικότερα.

Οι 4 «ψευδαισθήσεις» της κυβέρνησης

Στη σφαίρα των ψευδαισθήσεων κινείται η κυβέρνηση σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, όπως είναι η έξοδος στις αγορές, η βιωσιμότητα του πλεονάσματος, η επιστροφή στην ανάπτυξη και η πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Βουλής. Γι’ αυτό συστήνουν προσεκτικές κινήσεις στα συγκεκριμένα μέτωπα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, με απρόβλεπτες συνέπειες στην εύθραυστη δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε με τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Οι εμπειρογνώμονες του Γραφείου Προϋπολογισμού εκτιμούν ότι η Αθήνα θα πληρώσει τσουχτερά επιτόκια αν βγει φέτος στις κεφαλαιαγορές, ενώ μια τέτοια κίνηση θα επιβαρύνει το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος.
«Καμπανάκι» χτυπούν και για το πρωτογενές πλεόνασμα εκφράζοντας τον προβληματισμό τους, όχι μόνο για το πώς θα μοιραστεί το 70% του περσινού, αλλά και το πώς θα μπορέσει να διατηρηθεί και να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ το 2014.
Μεγάλο ζητούμενο παραμένει και η ανάπτυξη της οικονομίας. Οπως αναφέρει η έκθεση, «δεν μπορεί να επέλθει ουσιαστική ανάπτυξη όσο η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη σε ένα ξεπερασμένο παραγωγικό πρότυπο». Για τους υπέρογκους φόρους που έχουν επιβληθεί τα χρόνια του Μνημονίου, στο κείμενο τονίζεται ότι «η επιπλέον επιβάρυνση με νέους φόρους των ήδη φορολογούμενων πολιτών δεν βοηθά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη εσόδων».
Και ενώ τονίζονται αυτά για τους φόρους και την «καθίζηση» που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των εργαζομένων, αίσθηση προκαλεί η πρότασή τους για αύξηση των έμμεσων φόρων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο ασφαλιστικό σύστημα.
Μείζον πρόβλημα θεωρούν οι οικονομολόγοι της Βουλής τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν ελλιπείς και αποσπασματικές, ενώ νούμερο ένα «αγκάθι» σε πολιτικό πεδίο θεωρούν την έλλειψη της πολιτικής συνοχής. Οι «4 ψευδαισθήσεις» για τις οποίες προειδοποιούν οι οικονομολόγοι είναι:
1) Εξοδος στις αγορές: Το γραφείο χτυπά «καμπανάκι» για την άμεση επιδίωξη της κυβέρνησης να βγει στις αγορές, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα επιβαρύνει τη δημοσιονομική προσαρμογή τα επόμενα χρόνια. Και αυτό γιατί «τα επιτόκια θα είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα που θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης».
2) Ανάπτυξη: Ο στόχος για ανάπτυξη 0,6% φέτος ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης φαντάζει έωλος για τους τεχνοκράτες της Βουλής. «Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να επέλθει ουσιαστική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία όσο αυτή εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη σε ένα ξεπερασμένο παραγωγικό πρότυπο», αναφέρει η έκθεση.
3) Πρωτογενές πλεόνασμα: Υπερ-φιλόδοξος κρίνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ το 2014 από περίπου 1 δισ. ευρώ το 2013. Αυτό διότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ενώ έχει αυξηθεί η «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων χρεών (63 δισ. ευρώ).
4) Φοροδιαφυγή: «Η επιπλέον επιβάρυνση με νέους φόρους των ήδη φορολογούμενων πολιτών δεν βοηθά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη εσόδων. Απεναντίας αυξάνει το κίνητρο της φοροδιαφυγής και μειώνει τα φορολογικά έσοδα».
Αλλα, εξίσου σημαντικά, σημεία της έκθεσης είναι:
•Για την ισορροπία του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων απαιτείται αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων από εισφορές και αύξηση των εσόδων από έμμεσους φόρους.
•Η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους μπορεί να γίνει με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και με νέα επιμήκυνση των ληξιπρόθεσμων χρεολυσίων.
•Οι μεταρρυθμίσεις του Μνημονίου δεν περπατούν… Αυτές είναι ελλιπείς, περιστασιακές και αποσπασματικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές στα προϊόντα, που δεν έχουν πέσει επαρκώς… Επισημαίνεται ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις γίνονται χωρίς σαφή κριτήρια ως προς την κατανομή των βαρών.
•Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα για τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ κρατά ήδη 6 μήνες!
•Εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα εξαιτίας της πολιτικής πόλωσης και της εξασθένησης της κοινωνικής συνοχής. Απαιτείται πολιτική συναίνεση για τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας.
•Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που φαίνεται να έχει χάσει το 23%(!) του ΑΕΠ της στην κρίση, με αποτέλεσμα «οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι».
•Εκτός από την ανάγκη για «διόρθωση των κοινωνικών αδικιών», ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πρέπει να κατευθυνθεί στο κομμάτι των επενδύσεων.

ΔΝΤ-Βρυξέλλες πιέζουν για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί οι δηλώσεις Γλέζου δεν είναι τυχαίες – Επανάληψη του ίδιου έργου θέλουν οι δανειστές μας
Μνήμες του Νοεμβρίου του 2011 με τον εξαναγκασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε συγκυβέρνηση και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, θέλουν να ξυπνήσουν στους Έλληνες οι δανειστές μας.
Τα όσα ζήσαμε τότε, και τα οποία οδήγησαν στην πλήρη αναδιάταξη του ελληνικού πολιτικού συστήματος, επιχειρείται σήμερα από ΔΝΤ-Βρυξέλλες να τα ξαναζήσουμε.
Ο στόχος και αυτή την φορά ο ίδιος: στα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού υπάρχει γενικευμένος φόβος κατάρρευσης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό τον εφιάλτη τυχόν διαρροών που θα μπορούσαν να προκύψουν από το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο η πρεσβεία των ΗΠΑ και της Γερμανίας στην Αθήνα βλέπουν ότι τελεί σε φάση αποσύνθεσης.
Στο εξωτερικό προβλέπουν ότι τον ερχόμενο Μάιο- μετά το τέλος της ελληνικής προεδρίας- το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα βρίσκεται στον «αέρα», και μαζί με αυτό θα μεγαλώνει η αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου από τις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, από πλευράς ΔΝΤ-Βερολίνου-Βρυξελλών προωθείται το σενάριο να εξαναγκαστούν οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ένα είδος συνεργασίας, αντίστοιχου τύπου με εκείνη που εκβίασαν και επέβαλαν στα τέλη του 2011 εξαναγκάζοντας τον Παπανδρέου σε παραίτηση.
Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι αν ο Σαμαράς θα θελήσει να παίξει τον ρόλο του Παπανδρέου όταν ήταν Πρωθυπουργός και αν ο Τσίπρας θα πέσει στην παγίδα να παίξει τον ρόλο του Σαμαρά ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως η εκτίμηση είναι ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία. Και εκπορεύεται από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού που προωθούν με προσοχή και επιμονή ένα τέτοιο σενάριο.Υπό αυτό το πρίσμα οι δηλώσεις Γλέζου δεν πρέπει να εκληφθούν ούτε ως τυχαίες ούτε ως ανυπόστατες. Το κλίμα καλλιεργείται μεθοδικά, έστω και από δηλώσεις που μπορεί προς στιγμήν να παρουσιάζονται ως… «ατυχείς». Είναι όμως; Θα το δούμε σύντομα…

Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Η Ε.Ε. δεν είναι πια αυτή που γνωρίσαμε παλιά. Έχασε την αίγλη της.
Η Ε.Ε. δεν είναι πια αυτή που θα θέλαμε να είναι. Έγινε φωλεά εχιδνών. Κατελήφθη από τις δυνάμεις τις Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Λαούς της Ευρώπης.

του Αντώνη Ι. Γρυπαίου – Διεθνολόγος
Ιστορία εν-τάχει
Εν αρχή ήν ο Λόγος, και Θεός ήν ο λόγος, λέγει το Ευαγγέλιον.
Στην αρχή η Ε.Ε. ιδρύθηκε με αγαθές προθέσεις για τη πρόοδο και ευημερία των Ευρωπαϊκών Λαών.
Την επαύριον της λήξης του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, η Ευρώπη ήταν μια κατεστραμμένη, φτωχή, και καθημαγμένη ήπειρος.
Έτσι την κατάντησαν οι Γερμανοί του Γ! Ράϊχ, με προσπάθειες σήμερον επανόδου του Δ! Ράϊχ μέσα στην Ε.Ε. Ήδη τα σημεία είναι ορατά.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι φιλόσοφοι πατριώτες πολιτικοί, σκέφθηκαν την Ένωση των χωρών της Ευρώπης, για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και δυστυχία των Λαών. Μετά το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο το πολιτικό κλίμα ήταν πιο ώριμο από ποτέ, εν όψει της καταστροφής που άφησε ο πόλεμος, για μια ενδεχόμενη ενοποίηση της Ευρώπης.
Την αρχή έκανε το 1946 ο Ουίνστον Τσώρτσιλ με λόγο που εκφώνησε
σε ένα Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Τότε πρότεινε να εξελιχθεί η Ευρωπαϊκή οικογένεια ειρηνικά, με ασφάλεια, και ελευθερία.
Μας έβλεπε όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς, σαν μια οικογένεια.
Ο Γάλλος πολιτικός Ζαν Μονέ θεωρείται ο αρχιτέκτονας της ενοποίησης, ο οποίος με πύρινους λόγους κήρυττε από πόλη σε πόλη, την ανάγκη ενοποίησης της Ευρώπης.
Ακολούθησε ο Γάλλος ΥΠ.ΕΞ. Ρομπέρ Σουμάν (1950), ο οποίος υπέβαλλε μια πρόταση για ένωση των βιομηχανιών άνθρακα & χάλυβα
Γαλλίας, & της τότε Δυτικής Γερμανίας.
Δημιουργοί και πατέρες της Ε.Ε. θεωρούνται οι Γάλλοι πολιτικοί Ζαν Μονέ, Ρομπέρ Σουμάν, ο Βέλγος πολιτικός Πάουλ Σπάακ, και ο Ιταλός Ντε-Γκάσπαρι. Την ενοποίηση της Ευρώπης προώθησαν πολύ και οι μεγάλοι πατριώτες πολιτικοί, της Γαλλίας Ντε-Γκώλ, & Πομπιντού, οι Γερμανοί Αντενάουερ & Έρχαντ, ο Βρετανός Μακ-Μίλαν, και άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι μεταπολεμικοί πολιτικοί ηγέτες, οίτινες ιδόντες τη καταστροφή του Β! Παγκοσμίου Πολέμου, απεφάσισαν την ενοποίηση.
Στη χορεία των Ευρωπαίων πατριωτών πολιτικών αξίζει να αναφέρουμε
τον Ζάκ Ντελόρ, πρώτο πρόεδρο της Commission, ο οποίος με τα πακέτα του, βοήθησε πολύ τις αδύνατες χώρες του Νότου της τότε ΕΟΚ. Τον Ντελόρ διεδέχθη ο Σιωνιστής Ιωσήφ Μπαρόζο ο οποίος τα «έκανε θάλασσα», κατά το κοινώς λεγόμενο, διότι συνήργησε στο να γίνει η Ε.Ε. όργανο στα χέρια των περιούσιων Επικυρίαρχων της Γης.
Στη πρόταση των ηγετών αυτών δίνουν θετική απάντηση έξη (6) χώρες,
Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, και Ιταλία.
Τελικά η κοινότητα των Ευρωπαίων ιδρύθηκε με τη συνθήκη των Παρισίων το 1951, και ονομάστηκε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα,
(Ε.Ο.Κ.) . Της Ε.Ο.Κ. πρόδρομοι ήταν τρείς κοινότητες, οι οποίες έδωσαν το πράσινο φως, για την ενοποίηση της Ευρώπης.
Οι τρείς αυτές κοινότητες είναι,
1.- Κοινότητα Γαλλίας-Γερμανίας, για «Άνθρακα & Χάλυβα».
2.- Κοινότητα Ευρωπαίων «Ατομικής Ενεργείας». Και
3.- Τελωνειακή (Οικονομική) ένωση «των έξη (6)».
Οι τρείς αυτές κοινότητες τελικά συγχωνεύτηκαν το 1965 στην τότε λεγόμενη Ε.Ο.Κ. η οποία από το 1993 ονομάζεται Ε.Ε.
Συνθήκες
Για να καταλήξουμε στην Ε.Ε. χρειάστηκαν οι εξής συνθήκες.
1.-Συνθήκη των Παρισίων (1951) για ίδρυση Ευρωπαϊκής Κοινότητος.
2.-Συνθήκη της Ρώμης (1957) για ίδρυση της Ε.Ο.Κ.
3.-Συνθήκη Σένγκεν (1985) για τη κατάργηση των συνόρων. (Αρχίζει η Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίηση), και η λαθρομετανάστευση………..
4.-Συνθήκη Μάαστριχτ (1993) για ίδρυση της Ε.Ε.
5.-Συνθήκη Νίκαιας (2001) για την εύρυθμη λειτουργία οργάνων Ε.Ε.
6.-Συνθήκη Λισαβώνας (2007) για το σύνταγμα της Ε.Ε.
Αυτές οι έξη βασικές συνθήκες ρυθμίζουν όλη τη λειτουργία της Ε.Ε.
Διοίκηση: 
Σήμερα την Ε.Ε. αποτελούν 28 χώρες της Δυτικής & Ανατολικής Ευρώπης-(χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.).
Από τις 28 αυτές χώρες, οι 15 συμμετέχουν στην Ο.Ν.Ε. –Οικονομική Νομισματική Ένωση, και έχουν κοινό νόμισμα το ευρώ.
Δυστυχώς μέσα στη λεγόμενη ευρωζώνη εισήλθον και φτωχές χώρες της Νοτίου & Ανατολικής Ευρώπης –σαν την Ελλάδα- οι οποίες κατεστράφησαν οικονομικώς, αφού το ευρώ είναι ένα πανίσχυρο νόμισμα, κατάλληλο μόνο για ισχυρές οικονομίες σαν της Γερμανίας.
Η Ε.Ε. είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές και οικονομικές οντότητες στο κόσμο, με 500 εκ. κατοίκους, και ΑΕΠ 12 τρις. ευρώ το 2006. Η Ε.Ε. είναι μια ενιαία αγορά με κοινή εμπορική, αγροτική, αλιευτική, και περιφερειακή πολιτική. Εισήγαγε ενιαίο νόμισμα το ευρώ, που το αποδέχθηκαν 15 κράτη-μέλη.
Η Ε.Ε. έχει μια περιορισμένη κοινή εξωτερική πολιτική με ΥΠ.ΕΞ. την Αγγλίδα Lady ASTON. Όμως δεν έχει πολιτική Εθνικής Άμυνας, ούτε ένοπλες δυνάμεις, στηρίζεται στη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, μέσα στο οποίο κουμάντο κάνει η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία.
Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. περιλαμβάνουν,
1.- το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρόεδρο σήμερα τον Σούλτς,
2.- το Συμβούλιο της Ευρώπης με πρόεδρο το Βέλγο «περιούσιο» Herman Van Rompui, και συμπρόεδρο τον εκάστοτε πρωθυπουργό κρατών-μελών, για έξη (6) μήνες.
3.- την Ευρωπαϊκή επιτροπή (Commission), με πρόεδρο το Πορτογάλο «περιούσιο» Ιωσήφ Μπαρόζο.
Από τράπεζες έχει την Ε.Κ.Τ. με πρόεδρο τον «περιούσιο» Γέρουμ Ντάϊσελμπλούμ, και τοπικές τράπεζες.
Η έδρα της κυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι στις Βρυξέλες, σε ιδιόκτητο πολυτελέστατο μεγάλο κτίριο-μέγαρο.
Αυτά τα όργανα έχουν θεωρητική και ΜΟΝΟΝ ισχύ, στην ουσία κουμάντο κάνει η παγκόσμια πανίσχυρη Σιωνιστική Δικτατορία, και όλοι υπακούουν, αφού όλα αυτά τα στελέχη είναι της απολύτου επιλογής και ευνοίας των Κοσμοκρατόρων & Παντοκρατόρων της Γης.
Δυστυχώς η Ε.Ε. των Μονέ & Σουμάν, των Ντε-Γκώλ & Αντενάουερ, ξέπεσε στα ανδρείκελα των Σιωνιστών Επικυρίαρχων, γιαυτό σήμερα η Ε.Ε. έχει αυτά τα χάλια. Στην ουσία σήμερα η Ε.Ε. κυβερνάται από τη μαριονέτα Μέρκελ, της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων των Κοσμοκρατόρων. Δυστυχώς η Ε.Ε. σήμερα διοικείται από μια μεγάλη γραφειοκρατία, όπου άνθρωποι της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης των Παντοκρατόρων, έχουν καταλάβει όλα τα πόστα.
Διακυβέρνηση
1.- Πρόεδρος της Ε.Ε. είναι ο νεοταξίτης Βέλγος Herman Van Rompui, τον οποίον στην ουσία και πραγματικότητα διορίζει από τα παρασκήνια η Ν.Τ.Π. και είναι ο εκλεκτός της.
2.- Η Ευρωπαϊκή επιτροπή (Commission), αποτελείται από 28 επιτρόπους, ένας από κάθε κράτος-μέλος.
Πρόεδρος της επιτροπής-(commission), (σήμερα είναι ο Μπαρόζο), ορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και επικυρώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνήθως όμως η Ν.Τ.Π. υποδεικνύει τον άνθρωπό της από τα παρασκήνια, τον οποίον οι νεοταξίτες Ευρωβουλευτές ψηφίζουν.
3.- Το συμβούλιο της Ε.Ε. (γνωστό και ως συμβούλιο υπουργών),
αποτελείται από υπουργούς των κρατών-μελών, αρμόδιους για το θέμα που εξετάζεται, και ασκεί νομοπαρασκευαστικό έργο, και άλλες συναφείς διοικητικές υποθέσεις, προβλήματα, και θέματα ης Ε.Ε.
Η προεδρία του σώματος εναλλάσσεται μεταξύ των Πρωθυπουργών των κρατών-μελών κάθε 6 μήνες. Τώρα τη προεδρία έχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μέχρι τη 1η Ιουλίου 2014.
4.-Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ασκεί νομοθετική εξουσία, και είναι ο μόνος φορέας που αποτελείται από ευρωβουλευτές που εκλέγονται άμεσα από τους πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Οι πολίτες της Ε.Ε. σε όλα τα κράτη-μέλη, καλούνται κάθε 5 χρόνια να εκλέξουν 785 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. φροντίζει υποψήφιοι των πολιτικών κομμάτων σε κάθε κράτος-μέλος, να είναι άνθρωποί της, και να εκλεγούν!!!
5.- Για τη Δικαιοσύνη υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό συνέδριο.
6.- Για την οικονομία υπάρχει η Ε.Κ.Τ. αλλά κουμάντο κάνει η Νεοταξική Γερμανία της Μέρκελ, η οποία δίνει λόγο στη Ν.Τ.Π..
7.- Και άλλες συναφείς γραφειοκρατικές υπηρεσίες.
Στυγνή Πραγματικότητα:
Αυτά ισχύουν θεωρητικώς και ΜΟΝΟΝ, όμως κουμάντο μέσα στην Ε.Ε. κάνει η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, η πρώην Ναζιστική και νυν Σιωνιστική Γερμανία. Δηλαδή οι Ναζί ξανάρθανε στην Ευρώπη,
με τη βοήθεια των ψυχοπαθών ηγετών της Ν.Τ.Π. και
κάτω από νέα μορφή του 4ου Σιωνιστικού Γερμανικού Ράϊχ της Μέρκελ. Σήμερα η Ε.Ε. είναι μια ένωση με Σιωνιστική Δικτατορία
υπό Γερμανική κατοχή, και οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι. Δυστυχώς αυτή είναι σήμερα η σκληρή πραγματικότητα.
Εντολή των Κοσμοκρατόρων της Ν.Τ.Π. να βάλλουνε μέσα στην Ε.Ε. χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, για να κυκλώσουν τη Ρωσία.
Δείτε τι γίνετε στην Ουκρανία όπου δρούν πράκτορες της Ν.Τ.Π.
Με βία να βάλλουνε την Ουκρανία μέσα στη φωλιά του λύκου,
ώστε μετά, και αφού εδραιώσουν στρατηγικά τις θέσεις τους, να χτυπήσουν τη Ρωσία. Τη Ρωσία που αντιστέκεται στα
παγκόσμια κατακτητικά σχέδιά τους. Τη Ρωσία που είναι το αντίπαλο
δέος. Αυτό που τους έκανε η Ρωσία στη Συρία, προσπαθούν να το ανταποδώσουν κάνοντας μπάχαλο την Ουκρανία.
Οφθαλμόν αντί οφθαλμού διδάσκει ο Μωσαϊκός νόμος, και αυτοί πιστά τέκνα του Μωϋσέως ανταποδίδουν. Επιθυμούν βλέπετε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, για να κυριαρχήσουν οι εκλεκτοί και περιούσιοι Παντοκράτορες Επικυρίαρχοι στο πλανήτη.
Σήμερα στην Ε.Ε. κουμάντο κάνει η παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση των περιούσιων ψυχασθενών Κοσμοκρατόρων, μέσω των Μανδαρίνων γραφειοκρατών του Σιωνιστικού «Polit Bearaeu», των Βρυξελλών. Η λέσχη Bilterberg του Rothschild, είναι η πραγματική κυβέρνηση της Ε.Ε., και στις ΗΠΑ η τριμερής επιτροπή του Rockefellers. Όλα τα άλλα στελέχη & υπάλληλοι, σαν πιόνια, και μαριονέτες εκτελούν εντολές. Τα Κυβερνητικά εκτελεστικά στελέχη της Ε.Ε. νεοταξίτες, που φαντάζουν μεγάλοι και τρανοί, οι κ.κ. Herman Van Rompui, Josef Baroso, Soultz, Oli Ren, Merkel, κ.λ.π. είναι απλά πιόνια και μαριονέτες υπάλληλοι των Κοσμοκρατόρων.
Σήμερα η Ελλάδα του Σαμαρά, ανέλαβε τη προεδρία για 6 μήνες της Ε.Ε. και κάνει ότι διαταχθεί από τη Μέρκελ, και αυτή αποδίδει λόγο στα μεγάλα αφεντικά της παγκόσμιας δικτατορίας. Δηλαδή η Ελλάδα
έχει τη προεδρία της πιο πλούσιας ένωσης, ενώ βασανίζεται από φτώχεια, και Μνημόνια, από τα άλλα ισχυρά κράτη-μέλη της ιδίας κοινότητας-ένωσης. Ιδιότητα ασυμβίβαστη. Να χαρούμε κοινότητα!!
Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος έγινε κατόπιν εντολών και σχεδίων των ψυχασθενών Ολιγαρχών και Μεγιστάνων αρχόντων της παγκόσμιας δικτατορίας, των οποίων τα σχέδια εξετέλεσαν οι εδώ πολιτικοί ορντινάντσες, πιόνια, και μαριονέτες, με προεξάρχοντες της πανηγύρεως τους κυρίους περιούσιους Ααρών Αβούρι, και Jeffrey.
Στοιχεία και ντοκουμέντα για τη καταστροφή της Ελλάδος, παρουσίασαν εκλεκτοί επιστήμονες προσκεκλημένοι στην εκπομπή του διακεκριμένου δημοσιογράφου κυρίου Γεωργίου Τράγκα, στη τηλεόραση του «Ε» ώρα 23.00-02.00 της 21-12-14.
Ντοκουμέντα ικανά για την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επέμβει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στα εν λόγω πρόσωπα, οφείλεται ότι οι κύριοι αυτοί προστατεύονται από τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, των τρελών Μεγιστάνων!!!
Το κοινό νόμισμα ευρώ, κατάστρεψε προς το παρόν δύο μέλη-κράτη της Ε.Ε. την Ελλάδα και Κύπρο. Σειρά έχουν τα άλλα φτωχά κράτη-μέλη, όπως Σλοβενία, Μάλτα, Σλοβακία, Εσθονία, Κροατία, και Λιθουανία. Οι χώρες αυτές ας πάρουν παράδειγμα την Ελλάδα & Κύπρο, ώστε εγκαίρως να αντιδράσουν, για να σωθούν από του χάρου το στόμα. Η μόνη λύση για να σωθεί η Ελλάδα από το λάκκο των λεόντων, που λέγεται Σιωνιστική Ε.Ε., είναι η άμεση επανάκτηση του εκδοτικού προνομίου του νομίσματος, διαγραφή των επονείδιστων χρεών, και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ!!! Σήμερα το εκδοτικό προνόμιο του Ευρώ, όπως και του δολαρίου, το έχει ο ROTHSCHILD, με τις τράπεζές του, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού!!! Κρίμα δεν είναι για τους Λαούς;;;
Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ε.Ε., όπου ηγεμονεύει η Ν.Τ.Π. των ψυχασθενών ηγετών, και η Σιωνιστική Γερμανία. Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο διότι οι λαοί της Ελλάδος και Ε.Ε. αγνοούνται. Αγνοούνται από τους μη εκλεγμένους, από τη μειοψηφία, τους υπαλλήλους των περιούσιων Μπαρόζο, Βαν Ρομπάϊ, Όλι Ρεν, Σούλτζ, Σαμαράδες, Βενιζέλους, Στουρνάρες, και λοιπούς Ευρωπαίους πολιτικούς-πιόνια.
Σήμερα η Ε.Ε. είναι ένωση ληστών, όπου αρπάζουν τις καταθέσεις των φτωχών πολιτών (Κύπρος), και στην Ελλάδα «κουρεύουν» ομόλογα, και αρπάζουν σπίτια, μιλάμε για κοινά αρπακτικά.
Στην Ελλάδα της Ε.Ε. υποφέρουμε από κληρονομική δημοκρατία, των Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Μπενάκηδων, Βαρβιτσιώτη, (Μπάρμπη) κ.λ.π. όλοι αυτοί γόνοι των περιούσιων.
Παλιά είχαμε τη κληρονομική Βασιλεία, τώρα στην Ε.Ε. πάσχουμε από τη κληρονομική δημοκρατία των φυλών του Νώε.!!!
Στην αρχή, σαν τους Μονέ & Σουμάν, ήμουν ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της Ε.Ε. Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς, ήταν ο λόγος της ύπαρξης της Ε.Ε.
Δυστυχώς η προσδοκία αυτή διεψεύσθη, αφού το όνειρο για ειρήνη,
Ασφάλεια, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, και ευημερία, μετατράπηκε σε κρίση, φτώχεια, ανεργία, και εφιάλτη, για τους φτωχούς λαούς του νότου της Ε.Ε. Το βέβαιο είναι ότι η Ε.Ε. –όπως τη ξέραμε- δεν υπάρχει πια.
Η καταστροφή ήλθε διότι στις Βρυξέλες εγκαταστάθηκαν οι γόνοι
των περιούσιων, σαν διοικούσα εξουσία.
Γιατί αυτή η Ε.Ε. που στηρίξαμε τα όνειρά μας, έχει καταρρεύσει;;;
Διότι όλες οι κολώνες που στήριξαν την όλη οικοδομή έχουν καταρρεύσει!!! Η ειρήνη, η πρόνοια, η ευημερία, η ασφάλεια, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, έχουν καταρρεύσει στην Ε.Ε.
Τα υπουργεία υγείας-πρόνοιας των χωρών κρατών-μελών της Ε.Ε.
έχουν μετονομασθεί από τους πολίτες σε υπουργεία θανάτου, και οι Γερμανοί τοπάρχες συγχαίρουν τους υπουργούς των προτεκτοράτων, και αποικιών.
Η Ε.Ε. μετατράπηκε για τους Λαούς, από όνειρο σε εφιάλτη.
Αφού στην Ε.Ε. εγκαταστάθηκε η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία,
η Ε.Ε. όπως τη γνωρίσαμε, δεν έχει πια κανένα μέλλον.
Σήμερα η Τρόϊκα των Κοσμοκρατόρων, λέει σε εμάς τους Έλληνες,
Πουλήστε τα υπάρχοντά σας, για να σωθείτε.
Μας ζητούν να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι Ελληνικές αρχαιότητες.
Δεν φτάνουν όσες αρχαιότητες μας κλέψανε Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Τούρκοι, & Αμερικανοί, τώρα θέλουν όσα απέμειναν να τους τα πουλήσουμε!!! Η παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων, και η κατάσχεση αυτών, έχει υπογραφεί με το Μνημόνιο, και την Δανειακή σύμβαση.
Ήρθε η ώρα της Ελληνικής ελίτ να πληρώσει για τα ανομήματα κατά της πατρίδος. Η πολιτική ελίτ που παρέδωσε τη χώρα στους ξένους για να τη διαλύσουν ήλθε η ώρα για να υποστεί ανελέητο δικαστικό κυνήγι, παρά το νόμο «περί ευθύνης υπουργών». Η χώρα -μέριμνα των πολιτικών-, παραδόθηκε από τους Αμερικανούς, στους Γερμανούς, δηλαδή από τη Σκύλλα, στη Χάρυβδη.
Καμαρώστε πολιτικούς προδότες!!!
Η Ελλάδα κατάντησε δουλοπαροικία των Σιωνιστών Γερμανών, οι οποίοι αρνούνται να «κουρευτεί» το χρέος, για να έχουν εσαεί την Ελλάδα προτεκτοράτο τους, για να εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια.
Τα 300 τόσα δις. ευρώ δεν μας τα χαρίσανε, είμαστε χρεωμένοι, κι πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, γιαυτό δεν μπορεί να έλθει η ανάπτυξη,
παρά τη προπαγάνδα των ΣαμαροΒενιζέλων.
Οι χαζοχαρούμενοι Έλληνες, τρώνε προπαγάνδα των Σιωνιστικών ΜΜΕ.
Σήμερα στην Ελλάδα της Σιωνιστικής Ε.Ε. φόρους-τέλη- χαράτσια πληρώνουν ΜΟΝΟΝ οι φτωχοί και ασήμαντοι, ενώ η ελίτ του χρήματος διαφεύγει. Βλέπε λίστα Λαγκάρντ, και άλλα περιστατικά.
Όχι μόνο διαφεύγουν, αλλά χρηματοδοτούνται από το κράτος (κεφαλαιοποιούνται), ενώ δεν κάνουν επενδύσεις.
Με θέληση οι Έλληνες δικαστές δουλεύουν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς, και αντιμετωπίζουν παθητική αντίσταση από τους ισχυρούς της πολιτικής, και της αριστοκρατίας, εν τούτοις κυνηγούν τη διαφθορά των λαμογιών, οι οποίοι ανεδείχθησαν σε Μεγιστάνες και Ολιγάρχες, κλέβοντας το δημόσιο χρήμα. Αυτοί είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και μέλη της επιχειρηματικής ελίτ.
Ο συνδυασμός της ισχυρής δημόσιας επιθυμίας του Λαού για κάθαρση, έδωσε στους εισαγγελείς, -(παρά τις δυσκολίες που φέρνει η αδύναμη κυβέρνηση)-, τη δύναμη να προχωρήσουν στο καθάρισμα των στάβλων του Αυγείου, που δημιούργησαν τα φερέφωνα και ορντινάντσες των ψυχασθενών και τρελών Κοσμοκρατόρων.
Η Δικαιοσύνη αφέθη μόνη στη προσπάθεια για κάθαρση, ενώ η κυβέρνηση κωφεύει για παροχή βοήθειας ανθρώπινου δυναμικού.
«Έστιν δίκης οφθαλμός» λέει ο Θεϊκός νόμος.
Περαίνων αναφωνώ, η Σιωνιστική Ε.Ε. των ψυχοπαθών περιούσιων Επικυρίαρχων, δεν έσωσε την Ελλάδα, παρά ΜΟΝΟ τη βούλιαξε στα επαχθή , απεχθή, & επονείδιστα χρέη, για να την εκμεταλλευτεί.
Να την εκμεταλλευτεί για ιδιοκατοίκηση των περιούσιων δικών της λαών, λόγω ευκράτου κλίματος, θερμών καθαρών και αμόλυντων θαλασσών, και λόγω ορυκτού πλούτου.
Τις θερμές & αμόλυντες θάλασσες προσπαθούν τώρα να τις καταστρέψουν οι ηλίθιοι της παγκόσμιας αρμοδιότητας, ποντίζοντας τα τοξικά χημικά πολεμικά απόβλητα άλλων χωρών, χωρίς να σκεφθούν τα μπάνια των Λαών της Μεσογείου, και την ενάλιο ζωή.
Βρήκαν τη κλειστή θάλασσα να ποντίσουν τα χημικά!!!
Τέτοιοι ηλίθιοι παγκόσμιοι ηγέτες κυβερνούν την ανθρωπότητα, εκτός εάν το κάνουν κατόπιν σχεδίων εξόντωσης των ζώντων οργανισμών!!! Αλήθεια, γιατί δεν ενεργοποιούνται τα παγκόσμια κινήματα Προστασίας του περιβάλλοντος;;; Έχασαν τη φωνή τους;;;
«Ο Σιωπών δοκεί συναινείν», έλεγαν οι Αρχαίοι πρόγονοι!!!

Σοσιαλισμός, αυτός ο άγνωστος!!!

Καμία κοινωνία ως σήμερα δεν έχει διαρθρωθεί περισσότερο δημοκρατικά από την Αθηναϊκή Δημοκρατία. Και η Κομμούνα του Παρισιού, στη σύντομη ζωή της, απλώς επανέλαβε και εφάρμοσε, όσο πρόλαβε, ορισμένα από τα μέτρα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Οι χώρες του «υπαρκτού» απείχαν παρασάγγας. Ο Μάο επιχείρησε να αντιμετωπίσει την αναπαραγωγή των αστικών σχέσεων με την Πολιτιστική Επανάσταση. Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που επιχειρήθηκε θεωρητικά και πρακτικά να διαμορφωθούν νέες κοινωνικές σχέσεις (αντί των αστικών) μετά την κατάληψη της Εξουσίας από ανθρώπους που είχαν τον Σοσιαλισμό στο νου τους και αυτή είναι η αξία της. Αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Το ποτάμι πήρε άλλο δρόμο. Αντίθετα με την Αθηναϊκή Δημοκρατία όπου μια συνεχής ευνοϊκή συγκυρία και αδιάλειπτη σειρά ηγετών κατέληξε στο αποκορύφωμα του, σύντομου, Χρυσού Αιώνα.
Κανείς, από τον Σόλωνα και σε όλη τη συνέχεια, δεν είχε προσχεδιάσει την κοινωνία του μέλλοντος, την τελική μορφή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ότι θα ήταν έτσι και όχι αλλιώς. Από την αρχή ως το κορύφωμα, η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν το «Άγνωστο Πολίτευμα». Προέκυπτε βήμα-βήμα, από μια διαρκή, ανοιχτή, δημόσια και συχνά βίαιη πολιτική/κοινωνική σύγκρουση (οι μαρξιστές λένε: την πάλη των τάξεων) όπου ο εκάστοτε ηγέτης συσπείρωνε την πλειοψηφία και μαζί προχωρούσαν, διαμόρφωναν το παρόν τους, δηλαδή το μέλλον τους. Πλειοψηφία ήταν οι κατώτερες/μεσαίες τάξεις αλλά στην ηγεσία τους ήταν συνήθως πολιτικοί άνδρες πάμπλουτοι ή και αριστοκράτες, όπως ο Περικλής. Προέκυπτε κάθε φορά αυτό που ήθελαν ενίοτε όλοι (όταν υπήρχε ξένος εισβολέας) και πάντως οι πολλοί, αντιμέτωποι άλλοτε με τους Πέρσες, άλλοτε με τους Σπαρτιάτες και άλλοτε με τύραννους. Δεν υπήρχε προσχέδιο για την «τελική» μορφή του Πολιτεύματος αλλά υπήρχε Ιδανικό: η ελευθερία ενός εκάστου και η μαχητική σύμπραξη για την ανεξαρτησία της Πόλης. Είχαν διατυπώσει και το εργαλείο για να το πετύχουν: την ενεργό συμμετοχή του κάθε πολίτη στα Κοινά, δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Ο Σοσιαλισμός, λέει η Ρόζα Λούξεμπουργκ, απαιτεί και προϋποθέτει ακριβώς την ελευθερία για όλους, επικρίνοντας αποφάσεις των Μπολσεβίκων και του Λένιν. Αλλά ο περιορισμός της ελευθερίας είναι αδύνατον να μη συμβεί όταν η Επανάσταση δεν προκύπτει από τη ζωτική ανάγκη των πολλών αλλά επιβάλλεται εκ των άνω, από μια ενεργό συνειδητή μειοψηφία. Καθεστώς ελευθερίας για όλους προϋποθέτει ενεργό και ενσυνείδητη συμμετοχή, σε κάθε φάση, της εκάστοτε πλειοψηφίας. Και ήττα της εκάστοτε μειοψηφίας. Πλειοψηφία και μειοψηφία δεν είναι σταθερές, αναλλοίωτες, δοσμένες εκ των προτέρων. Σχηματίζονται και ανασχηματίζονται ανάλογα με το θέμα και τη συγκυρία. Και ο Μαρξ την πλειοψηφία είχε στο μυαλό του όταν μιλούσε για «δικτατορία» του προλεταριάτου, δηλαδή των πολλών- και όχι των εκλεκτών. Οι τελευταίοι μετατράπηκαν σε ιερατείο/κάτοχο της μοναδικής αλήθειας  και βούλιαξαν. Ένα ιερατείο που ερμήνευσε  φορμαλιστικά («σταλινικά» θα έλεγαν κάποιοι) την έννοια της πάλης των τάξεων θεωρώντας τις τάξεις ως δεδομένες ες αεί, παραγνωρίζοντας ότι το προλεταριάτο είναι ευρύτερο της «τάξης» και ότι οι αντιλήψεις και οι συσπειρώσεις διαμορφώνονται ανάλογα με τα προβλήματα και όχι με μοναδικό ή κυρίαρχο κριτήριο την ταξική ιδιότητα.
Ο Σοσιαλισμός, δηλαδή κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές σχέσεις, (άγνωστες τώρα) δεν είναι υπόθεση των αριστερών ή των κομμουνιστών ούτε μπορεί να «καθοδηγηθούν» από κανένα αλλά είναι υπόθεση όλων, αυτών που τις θέλουν και (θα) τις διαμορφώνουν βήμα-βήμα και αυτών που δεν (θα) τις θέλουν και θα αντιδρούν. Οι σχέσεις αυτές είναι άγνωστες, δεν προδιαγράφονται, δεν προβλέπονται ούτε προσχεδιάζονται. Προκύπτουν εκ των πραγμάτων. Προκύπτουν, δηλαδή, από τη σχέση ανθρώπων με τα προβλήματα, τη λύση που δίνουν με τη στάση τους οι άνθρωποι.
Η λεγόμενη θεωρία των σταδίων δεν έχει καμία σχέση με τη σταδιακή διαμόρφωση της Αθηναϊκής και αργότερα της αστικής Δημοκρατίας, μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Δεν υπάρχουν«στάδια» αλλά συνεχής διαδοχή καταστάσεων και η ανάγκη επίλυσης των εκάστοτε προβλημάτων. Όπως δεν έχουν καμία σχέση και οι ψευδαισθήσεις ότι αν εκλείψει ο κακός καπιταλισμός θα επικρατήσει αναπόφευκτα ο παράδεισος. Πόλεμοι και καταστροφές με ανθρώπινη ευθύνη γίνονταν πριν να σχηματιστούν τα Έθνη/Κράτη, πριν να εμφανιστεί ο Καπιταλισμός και τίποτα δεν μας βεβαιώνει ότι θα σταματήσουν αν ή αφού καταργηθούν. Πόλεμος είναι και ο εμφύλιος, δηλαδή μια ειδική μορφή της «πάλης των τάξεων». Για τις σχέσεις την εποχή όπου η πάλη των τάξεων θα έχει εκλείψει δεν έχει μιλήσει ούτε ο Μαρξ.
Τέλος, όλα αυτά δεν εκτυλίσσονται εν κενώ, επηρεάζουν και επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από το εκάστοτε διεθνές περιβάλλον. Κανένα νέο καθεστώς δεν επιβλήθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει νικηφόρα ξένους αντιπάλους, συχνά αναλαμβάνοντας επιθετικές πρωτοβουλίες. Η Δημοκρατία, σοσιαλιστική ή αστική, δεν προϋποθέτει και δεν συνεπάγεται ούτε Ειρήνη ούτε, πολύ περισσότερο, ειρηνοφιλία. Το ξέρουμε από την Αθηναϊκή Δημοκρατία ως την διάδοση της (γαλλικής) Δημοκρατίας με τους Ναπολεόντειους πολέμους αλλά και την παρά λίγο εμπόλεμη σύγκρουση Ρωσίας-Κίνας της δεκαετίας του 60 για ιδεολογικούς, υποτίθεται, λόγους. Η χρήση Όπλων δεν είναι ζήτημα ούτε ιδεολογίας ούτε «προτίμησης», ούτε καν επιλογή. Είναι το ύστατο εργαλείο της Πολιτικής, το αναγκαίο όταν το απαιτούν οι  περιστάσεις. Είτε, επιθετικά, για να διασφαλισθεί  ευνοϊκός περίγυρος είτε, αμυντικά, για να προληφθεί προβλεπόμενη επιθετική ενέργεια κάποιου αντίπαλου, ενώ επιβάλλεται ως άμυνα σε κάθε ανενδοίαστη επίθεση. Κανείς δεν πάει γυρεύοντας άνευ λόγου και αιτίας αλλά ακόμα και η ιδέα της παραίτησης, άμα οι περιστάσεις το απαιτούν, δεν οδηγεί απλώς σε ήττα. Σημαίνει την πλήρη, ολοκληρωτική εξαφάνιση του κάθε ενδιαφερόμενου ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Όπως του αξίζει.

Η ΖΥΓΑΡΙΑ..

Μέσα στο ανελέητο αυτομαστίγωμα των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια –και ιδιαίτερα μετά την χρεοκοπία της χώρας-, ακούγεται και γράφεται πολύ συχνά πως οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Βέβαια, αυτό αφορά τους φτωχότερους Έλληνες• κανείς δεν είπε πως ο Λάτσης και οι υπόλοιποι ολιγάρχες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους.
Συνηθίζω να διαβάζω τακτικά την Ιστορία της Ελλάδας από διαφορετικές πηγές.Όσο διαφορετικές κι αν είναι οι πηγές, όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν πως υπήρξε η Μικρασιατική Καταστροφή, η Κατοχή, ο Εμφύλιος Πόλεμος, η Χούντα των Συνταγματαρχών και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Δεν θέλει και πολύ μυαλό, για να αντιληφθεί κάποιος πως η ζωή της πλειοψηφίας των Ελλήνων -στο μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα αλλά και πριν- δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχάριστη.Πόλεμοι, προσφυγιά, μετανάστευση, πείνα, φτώχεια, κυνηγητό, εξορίες, βασανιστήρια, δολοφονίες, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων -και άλλα εξαιρετικά δυσάρεστα- ήταν η καθημερινότητα.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν μια σχετική ηρεμία τα τελευταία τριάντα χρόνια.Αν δεχτούμε πως οι νεότεροι Έλληνες έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους, θα πρέπει να επίσης να δεχτούμε πως οι πιο ηλικιωμένοι Έλληνες έζησαν πολύ κάτω από τις δυνατότητές τους.
Εκτός αν πιστεύει κάποιος πως οι δυνατότητές τους ήταν να είναι πάμφτωχοι, να πεινάνε και να μην έχουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.Προσωπικά, δεν πιστεύω πως οι νεότεροι Έλληνες έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Πιστεύω πως οι δυνατότητές τους ήταν μεγαλύτερες από το να καταναλώνουν με κάρτες.
Αλλά μπορώ να καταλάβω πως οι άνθρωποι που πέρασαν μεγάλες συμφορές στην διάρκεια του 20ού αιώνα –ή προέρχονταν από οικογένειες που είχαν υποφέρει- είχαν ανάγκη να το ρίξουν και λίγο έξω.Εκτός από ανάγκη, ήταν και δικαίωμα.
Η ζωή δεν είναι μόνο πόνος, είναι και ευτυχία. Θα έρθουν λύπες αλλά πρέπει να έρθουν και χαρές. Μόνο λύπες, θρήνοι και τραγωδίες δεν λέει.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως βρίσκω απόλυτα λογικό, από ανθρώπινη άποψη, να θελήσουν οι Έλληνες -και κάθε λαός που έχει υποφέρει- να ζήσουν καλύτερα.
Και στο κάτω-κάτω της γραφής, μπορεί να υπήρξαν εξαιρέσεις και υπερβολές αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ζήτησε ούτε επιθύμησε κάτι τρομερό• ζήτησαν μια δουλειά, ένα σπίτι και μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους.
Στη «ζυγαριά» της νεότερης ελληνικής ιστορίας –για την πλειοψηφία των Ελλήνων- οι συμφορές και οι καταστροφές ήταν πολύ περισσότερες όχι μόνο από τις ευτυχισμένες ημέρες αλλά και από τις ημέρες της γαλήνης.
Έπρεπε η ζυγαριά να ισορροπήσει κάπως.
Έπρεπε τα «παιδιά» να παίξουν και λίγο. Αρκετό «ξύλο» είχαν φάει.
Και τα παιδιά, όταν παίζουν, χτυπάνε καμιά φορά. Αλλά σηκώνονται πάλι.Και αφού τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν και στη συνέχεια διασκέδασαν, έρχεται τώρα η ώρα να σκεφτούν και να τα φτιάξουν όλα σωστά.
Θα τα φτιάξουμε όλα σωστά.Αν όχι εμείς, οι επόμενοι.