μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Γιατί δυσκολευόμαστε να κόψουμε το κάπνισμα (;)

«Το να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Εγώ, προσωπικά, το έχω κόψει πολλές φορές» έλεγε ο φημισμένος Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε πολλούς καπνιστές, οι οποίοι θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, προσπαθούν, αλλά υποτροπιάζουν δίχως καλά καλά να καταλάβουν πώς.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι επτά στους δέκα καπνιστές θα ήθελαν πολύ να απαλλαγούν από την κακή αυτή συνήθεια και οι τέσσερις στους δέκα προσπαθούν κάθε χρόνο να ζήσουν χωρίς το τσιγάρο. Ωστόσο, δίχως βοήθεια, το 80% υποτροπιάζει μέσα σε έναν μήνα, ενώ μόλις το 3% φτάνει τους έξι μήνες χωρίς να ανάψει τσιγάρο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το «κλειδί», όπως φαίνεται, είναι το πώς ακριβώς μας επηρεάζει η νικοτίνη: όταν καπνίζει κανείς, η νικοτίνη εισέρχεται μέσω του αίματος στον εγκέφαλο, όπου ενώνεται με τους επονομαζόμενους υποδοχείς νικοτίνης-ακετυλχολίνης που βρίσκονται στα κύτταρά του.

Οι υποδοχείς αυτοί υπάρχουν εκ φύσεως στον εγκέφαλό μας, καθώς είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία στον οργανισμό ορισμένων ουσιών (της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης) οι οποίες - μεταξύ άλλων - βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, ενισχύουν την πνευματική εγρήγορση και προκαλούν αίσθημα ευχαρίστησης.

Από τους υποδοχείς νικοτίνης-ακετυλχολίνης, υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της εξάρτησης στη νικοτίνη είναι οι επονομαζόμενοι Α4Β2 υποδοχείς.

«Όταν η νικοτίνη δεσμεύει τους υποδοχείς αυτούς, τους διεγείρει, με αποτέλεσμα να παράγονται υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης, ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης», λέει η πνευμονολόγος Ιωάννα Μητρούσκα, υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής του Καπνίσματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης.

«Έτσι, οι καπνιστές συνηθίζουν να ζουν με αυξημένα επίπεδα όλων αυτών των ουσιών, με συνέπεια όταν δεν καπνίζουν να παρουσιάζουν συμπτώματα στέρησης». Επειδή, επίσης, οι υποδοχείς αναπτύσσουν με το πέρασμα του χρόνου ανοχή στη νικοτίνη, οι καπνιστές πρέπει να καπνίζουν ολοένα και περισσότερο - και αυτό είναι η βάση της γνωστής φράσης «άρχισα με πέντε τσιγάρα την ημέρα και τώρα κάνω δύο πακέτα».

Τί σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Ότι χωρίς βοήθεια «οι περισσότεροι καπνιστές υποτροπιάζουν μέσα στους 3 πρώτους μήνες, αλλά η υποτροπή μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και χρόνια αργότερα, εάν αρχίσει κανείς να πειραματίζεται εκ νέου με το τσιγάρο», λέει η κ. Μητρούσκα.


Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2013/01/blog-post_548.html#ixzz2JanGr5uH

ΣΕΛΙΔΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τόλμα να δεις τι είχες… Ξύπνα να δεις που σε κατάντησαν… Κι αν βρεις το κουράγιο συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχη για το μέλλον που σου επιφυλάσσουν οι Εφιάλτες. Με την ανοχή σου ξεφτιλισμένη κοινωνία, γράφεις σελίδες ντροπής από κοινού με τους προσκυνημένους «καταλληλότερους» και μη. Εκείνοι σκαρώνουν τις επικεφαλίδες με το ραγιαδισμό τους, κι εσύ γεμίζεις τις σελίδες με το αίμα σου και τα ονειρα των παιδιών σου…Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή στο ηρώο του αίσχους ο κατάλογος των δολοφονημένων να έχει ξεπεράσει ήδη τις 3.500, και την ίδια στιγμή ούτε ένας φονιάς να μην έχει οδηγηθεί σε δίκη και σε τιμωρία παραδειγματική, γι αυτό το μαζικό έγκλημα…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή μια συμμορία προσκυνημένων που δήλωσε όρκο πίστης, αιώνιας αφοσίωσης και υποταγής στα προστάγματα της κατοχής, να συμπεριφέρεται ως κοινός διαρρήκτης που εισβάλει στα σπίτια των πολιτών, αρπάζει ότι βρει και στο τέλος παραδίδει και τα ίδια τα σπίτια ως λάφυρο ξεπεσμού και ταπείνωσης στο κατοχικό σουλτανάτο…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή ο ελεεινός πρωτομάστορας του Καστελόριζου, αυτός ο αδίστακτος εφιάλτης που πρόδωσε τη χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, και αντί να συλληφθεί και να εκτελεστεί παραδειγματικά ως ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης απέναντι σ αυτό το λαό που ταπείνωσε, αυτός να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εισπράττει με πρόσχημα τις «διαλέξεις» του το ακριβοπληρωμένο τίμημα της εθνικής προδοσίας…

Είναι ντροπή δε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή και προσβολή ανεπίτρεπτη, αλλά και η πλέον άθλια ασέλγεια μπροστά στα βλέμματα παιδιών με συμπτώματα ασιτίας, να επιμένουν τα δουλικά ΜΜΕ να βγάζουν στα παράθυρα του αίσχους, πολιτικές καρικατούρες των Αδωνιδών και λοιπών πολιτικών σαλταδόρων που τολμούν να ειρωνεύονται και να απαξιώνουν με τρόπο προκλητικό το δράμα ενός ολόκληρου λαού, προφασιζόμενοι πως «σώζουν» μια πατρίδα που παραδίδουν καθημερινά και το τελευταίο ίχνος της εθνικής της αξιοπρέπειας ως φόρο υποτέλειας στο κατοχικό σουλτανάτο…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Ντροπή και πρόκληση μαζί να υποκρίνεστε όλοι εσείς που πρόθυμα σκύψατε το κεφάλι υπογράφοντας δηλώσεις ταπείνωσης, να επιχειρείτε σήμερα να πείσετε την κοινωνία των δυστυχισμένων – αν και προκλητικά αφελών συμπολιτών μας – πως μπορείτε εσείς να σηκώσετε ψηλά τη σημαία της περηφάνιας μιας πατρίδας που βγάλατε στο σφυρί, από την αξιοπρέπειά της μέχρι και τις βέρες των πολιτών της…

Είναι όμως ντροπή και για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Να σου έχουν τσακίσει την ελπίδα…
Να σου έχουν ταπεινώσει τη οικογένεια και την προσωπικότητα…
Να σε παρατάνε γυμνή, ξεβράκωτη από περηφάνια και αξιοπρέπεια στα παγωμένα σπίτια σου και στους παγωμένους δρόμους…
Να σε ταπεινώνουν μπροστά στ αθώα βλέμματα των πεινασμένων σου παιδιών…
Να έχουν το θράσος να βιάζουν ακόμη και την οργή σου αναγκάζοντάς σε να τη στέψεις όχι απέναντι σε κείνους που σε ατίμασαν, αλλά απέναντι στο γείτονά σου που τολμά να σηκώσει κεφάλι υπερηφάνειας για να διεκδικήσει τα δικά σου δίκια και τη δική σου αξιοπρέπεια…

Είναι ντροπή και για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Που αντί να τολμήσεις να σταθείς όρθια απέναντι σ όλους αυτούς που δε δίστασαν να σε ταπεινώσουν, εσύ συνεχίζεις σκυφτή… φοβισμένη… και ανήμπορη… να επιλέγεις «καταλληλότερους» για να σε καταδυναστεύσουν.

Είναι ντροπή για την εκκλησία που δε σε ενέπνευσε να ξεσηκωθείς και να εκδικηθείς τους προσκυνημένους εφιάλτες…
Ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα που δεν τόλμησε ν σηκώσει ψηλά τη σημαία των αξιών σου και να σε καλέσει σε καθολική αφύπνιση…
Ντροπή ακόμη και για κείνους που φιλοδοξούν να πολιτογραφούνται ηγέτες σου, ενώ το μόνο για το οποίο είναι τελικά ικανοί, είναι να αρκεστούν στο ρόλο του παρατηρητή της οργής σου…

Είναι ντροπή για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Να περιμένεις από τους Νενέκους που κατέβασαν τα σώβρακα ακόμη και στους εντεταλμένους υπαλλήλους της κατοχής, να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της πατρίδας σου και της αξιοπρέπειάς σου.

Πόσο ακόμη θα πρέπει να σε ταπεινώσουν για να πεις «ως εδώ»???
Πόσοι ακόμη θα πρέπει να σε προδώσουν για να αποφασίσεις πως η μοίρα σου δεν μπορεί πλέον να είναι υποθηκευμένη στα πολιτικά εκτροφεία του δωσιλογισμού και της εθνικής προδοσίας???
Για πόσο ακόμη θα πρέπει να σε σέρνουν στο βούρκο της απόλυτης ταπείνωσης για να συνειδητοποιήσεις πως τα παιδιά σου δικαιούνται να είναι περήφανα για έναν περήφανο γονιό, και ότι δεν είναι υποχρεωμένα να βλέπουν στη θέση του γονιού τους ένα ταπεινωμένο ερπετό να σέρνεται στη λάσπη των προσκυνημένων???

Τι άλλο σου έμεινε πια που φοβάσαι να μη το χάσεις για να ξεσηκωθείς???
Ποια γαμημένη ελπίδα έχεις εναποθέσει στους αδίστακτους υποκριτές που κάθε φορά που μιλούν για «σωτηρία» της πατρίδας, αυτό που επιχειρούν είναι να συγκαλύψουν πίσω από έναν τσαλακωμένο φερετζέ μια ακόμη κορυφαία εθνική προδοσία.

Τόλμα να δεις τι είχες… Ξύπνα να δεις που σε κατάντησαν… Κι αν βρεις το κουράγιο συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχη για το μέλλον που σου επιφυλάσσουν οι Εφιάλτες.

Με την ανοχή σου ξεφτιλισμένη κοινωνία, γράφεις σελίδες ντροπής από κοινού με τους προσκυνημένους «καταλληλότερους» και μη.

Εκείνοι σκαρώνουν τις επικεφαλίδες με το ραγιαδισμό τους, κι εσύ γεμίζεις τις σελίδες με το αίμα σου και τα ονειρα των παιδιών σου….
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"


Σαν χθες πέθανε ο Ι.Μεταξάς: ακόμη και ο θάνατός του,αμφιλεγόμενος.ΒΙΝΤΕΟ


Ιωάννης Μεταξάς. Από ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έφθασε να γίνει πρωθυπουργός και δικτάτορας της Ελλάδας (1936-1941).
Στην ιστορία έμεινε για το θρυλικό ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 1940. Η δικτατορία του και οι μέθοδοι που ακολούθησε το καθεστώς είναι η άλλη μαύρη πλευρά της ιστορίας.
Ο Μεταξάς πέθανε ξαφνικά. Επίσημη αιτία θανάτου: βαριά φλεγμονή του φάρυγγος . Τα σενάρια που ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν επί της ουσίας μιλούν ακόμη και για δολοφονία! Από πολλούς έχει υποστηριχθεί ότι ο θάνατός του ίσως και να οφείλεται σε επέμβαση των Άγγλων που δεν ήθελαν να επιτευχθεί συνθηκολόγηση της Ελλάδας με τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη, ο θάνατος του Μεταξά προήλθε από ιατρικά λάθη.
OnAlert / efenpress.gr



Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ
Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Αρχίζει το μεγάλο ξεπούλημα!Στην Κασσιόπη η πρώτη διεθνής επένδυση σε δημόσια γη


«Πράσινο φως» για την πρώτη άμεση διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη, καθώς αποδέχθηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το Ταμείο θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου για περίοδο 99 ετών.

Η επένδυση ανέρχεται στα...
100 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από έξι χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε  490.000 τ.μ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.μ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τ.μ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η γη παραμένει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τον θεσμό της επιφάνειας. Η NCH Capital έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με έμφαση στο real estate, την πρωτογενή παραγωγή και το private equity, ενώ λειτουργεί 21 επενδυτικά κεφάλαια.

Τέσσερις ακόμη διαγωνισμοί
Παράλληλα προχωρούν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την αξιοποίηση τεσσάρων ακόμη έργων, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τις διαδικασίες για:

Εναρξη του διαγωνισμού παραχώρησης του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος
Παραχώρηση του δικαιώματος οργάνωσης και διεξαγωγής  ιπποδρομιών στην Ελλάδα και του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίων στοιχημάτων για τις διεξαγόμενες εντός της Ελληνικής Επικράτειας Ιπποδρομίες, στοιχημάτων Ιπποδρομίες, σε εφαρμογή του Ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α18/25.01.2013).

Εναρξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη τμήματος του δημόσιου ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής
Το ακίνητο έκτασης 210 στρεμμάτων, περιλαμβάνει το Ξενία Παλιουρίου, το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί. Αποτελεί έκταση  κατάλληλη για την ανάπτυξη οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και εγκαταστάσεις φιλοξενίας και αναψυχής. Η αξιοποίηση θα γίνει τόσο με τον θεσμό της επιφάνειας (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Ξενία), όσο και με πώληση πλήρους κυριότητας μέρους του ακινήτου (εξοχικές κατοικίες).

Εναρξη διαγωνισμού για την πώληση πέντε Χώρων Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (Κύμη, Πλακεντία, Κάντζα, Νερατζιώτισσα, Λεωφόρος Κηφισίας)
Αφορά στην πώληση πέντε μικρού μεγέθους ακινήτων, κατά μήκος του άξονα της Αττικής Οδού, με σκοπό την ανάπτυξη χώρων στάθμευσης και εμπορικών χρήσεων ή χρήσεων γραφείων.

Εξι ακίνητα στο εξωτερικό
Πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των ανεξάρτητων αποτιμήσεων και εγκρίθηκαν οι ελάχιστες τιμές για τη διαδικασία πώλησης έξι (6) ακινήτων στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Τασκένδη).

Αυτή είναι η νέα McLaren!

Έγιναν σήμερα στην έδρα της βρετανικής ομάδας στο Πάραγκον τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου με κωδικό ΜΡ4/28.
Το κάλυμμα σήκωσαν οι πιλότοι της ομάδας: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 Τζένσον Μπάτον και ο φέρελπις 23χρονος Μεξικάνος, Σέρτζιο Πέρεζ που αντικατέστησε το Λιούις Χάμιλτον. Ο 28χρονος Βρετανός φέτος θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Mercedes.

Η McLaren ΜΡ4/28 θα χρησιμοποιεί κινητήρα Mercedes V8 και ελαστικά της Pirelli. Η παρουσίαση της που συμπίπτει με τα 50 χρόνια ιστορίας της Βρετανικής ομάδας που ίδρυσε το 1963 ο Μπρους Μακλάρεν αποτέλεσε αφορμή για μια συγκλονιστική παρέλαση πετυχημένων αγωνιστικών όπως η M8D CanAm sportscar του 1970, η M23 του 1974 που οδηγούσε ο Φιτιπάλντι, η ΜΡ4/4 που κυριάρχησε το 1988 στα χέρια του Σένα, η νικήτρια στο ΛεΜαν του 1995 F1 GTR, το μονοθέσιο με το οποίο πήρε τον τίτλο ο Χάκινεν το 1998 και το τελευταίο μονοθέσιο που έδωσε πρωτάθλημα κατασκευαστών στην ιστορία της ομάδας η MP4-13 αλλά και η 
MP4-23 με την οποία κατέκτησε τον τίτλο ο Λιούις Χάμιλτον. 


Στη Βρετανική ομάδα θεωρούν το φετινό δίδυμο πιλότων μια τέλεια ανάμιξη. Από τη μια ο πολύπειρος Μπάτον που θα αγωνιστεί για 4η χρονιά με τα χρώματα της ομάδας και έχει μέχρι τώρα κερδίσει 8 φορές για λογαριασμό της McLaren σημειώνοντας 672 βαθμούς. Από την άλλη ο ταλαντούχος Πέρεζ που στα 23 του χρόνια εκκινεί την 3η του σεζόν στη F1 και ήδη έχει εντυπωσιάσει τα μέλη της ομάδας με την ικανότητά του να απορροφά πληροφορίες. Σύμφωνα με τη McLaren πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό εμπειρίας και νιάτων. 

Στόχος της βρετανικής ομάδας όπως πάντοτε είναι η κατάκτηση και των δυο τίτλων τόσο του πρωταθλήματος οδηγών όσο και του πρωταθλήματος κατασκευαστών. 



Ο Τζένσον Μπάτον μιλώντας σχετικά τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξεκινώντας την 4η χρονιά μου ως πιλότος της McLaren ξέρω καλύτερα από ποτέ τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Αυτή η χρονιά είναι συνέχεια της προηγούμενης και ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τους καρπούς των κόπων μας. Προφανώς η πιο σημαντική αλλαγή είναι ο νέος μου teammate ο Πέρεζ. Πάντα έχει ενδιαφέρον ένας νέος συνεργάτης και απ’ ότι έχω δει μέχρι τώρα θα είναι μια πολύ θετική συνεργασία.

Ξέρω πόσο ψαρωτικό είναι όταν έρχεσαι πρώτη φορά στο Πάραγκον αλλά θυμάμαι και πόσο γρήγορα αισθάνθηκα σα το σπίτι μου. Σίγουρα το ίδιο θα γίνει και με τον Πέρεζ. Το 2012 ήμασταν πολύ δυνατοί αλλά για κάποιους λόγους δεν πήραμε τους τίτλους. Θα τα καταφέρουμε φέτος. Έχουμε μια πολύ καλή βάση. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά στις δοκιμές εξέλιξης ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα αξιοπιστίας στον πρώτο αγώνα. Το φετινό μονοθέσιο είναι το καλύτερο που έχει φτιαχτεί ποτέ εδώ οι μηχανικοί δεν άφησαν τίποτα που να μην το βελτιώσουν, δεν υπάρχει ούτε μια περιοχή απ’ την οποία δεν προσπάθησαν να κερδίσουν απόδοση. Ανυπομονώ να το οδηγήσω».

Η πρεμιέρα της MP4/28 θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 5/2 στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία με τον Μπάτον πίσω από το τιμόνι. 



Από την πλευρά του ο νέος πιλότος της McLaren Σέρτζιο Πέρεζ συμπλήρωσε:
«Είναι μία σπουδαία ημέρα για μένα. Στη πραγματικότητα, κάθε μέρα αυτού του νέου χρόνου ήταν υπέροχη. Δουλεύω σκληρά με τη νέα μου ομάδα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν του 2013. Αποτέλεσε απίστευτο ταξίδι η προσπάθεια να μάθω τον τρόπο λειτουργίας αυτής της ξεχωριστής ομάδας. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι οδηγός της McLaren. Βλέποντας όλα αυτά τα θρυλικά αυτοκίνητα που παρέλασαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και γνωρίζοντας πως θα οδηγώ για την ομάδα στη πεντηκοστή της επέτειο, μου χαρίζει ξεχωριστά συναισθήματα. Γνωρίζω όμως πως έχω μπροστά μου δύσβατα μονοπάτια.

 Ήταν ήδη δύο έντονες εβδομάδες αυτές που προηγήθηκαν, προσπαθώντας να εγκλιματιστώ στη νέα ομάδα, συναντώντας τους μηχανικούς και τους μηχανολόγους μου, μαθαίνοντας νέες μεθόδους εργασίας και φυσικά τα πάντα για ένα ολοκαίνουριο μονοθέσιο. Πράγματα που θα συνεχίσω να κάνω στις έξι ημέρες δοκιμών. Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Θα είναι όμως συναρπαστικές οι εβδομάδες που έπονται. Παρότι έχω στο ενεργητικό μου μόνο δύο σεζόν στη Formula 1, ξέρω πως κάθε μονοθέσιο είναι διαφορετικό και πάντα απαιτείται κάποιος χρόνος προσαρμογής. Πρώτα θα πρέπει να κατανοήσω τα διαφορετικά του χαρακτηριστικά. Μετά, θα μάθω πώς να συνεργάζομαι με τους μηχανικούς μου ώστε να το φέρω πιο κοντά στο προσωπικό μου οδηγικό στιλ.

Θα είναι ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό ταξίδι. Είμαι όμως πιο προετοιμασμένος από ποτέ για το ξεκίνημα μίας νέας σεζόν. Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, συγκεντρωμένος και ανανεωμένος. Έχω πολλά ακόμα να κάνω αλλά στόχος μου είναι να διατηρήσω την αυτοπεποίθηση μου, να νιώθω άνετα και να είμαι έτοιμος για να τρέξω όταν σε μερικές εβδομάδες θα βρεθούμε στην Αυστραλία».



Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς ανέφερε: «Η παρουσίαση ενός νέου μονοθεσίου Formula 1 είναι πάντα συναρπαστική και αγωνιώδης. Η σημερινή παρέλαση μερικών από τα σπουδαιότερα και πιο επιτυχημένα αγωνιστικά οχήματά μας, αποτέλεσε ένα πολύ όμορφο τρόπο για να ξεκινήσουν οι εορτασμοί της πεντηκοστής μας επετείου αλλά παράλληλα και της προσπάθειας του 2013. Αποτελεί όμως και υπενθύμιση της τεράστια ευθύνης που έχουμε όλοι στο Κέντρο Τεχνολογίας της McLaren, να διατηρήσουμε επάξια τη κληρονομιά που άφησε ο Μπρους Μακλάρεν και στη συνέχεια ο Τέντι Μάγιερ και ο Ρον Ντένις.

Ήταν πολύ ταιριαστό, ακούσματα του παρελθόντος να ηχούν μέσα στους γυάλινους τοίχους των πιο μοντέρνων κτηριακών εγκαταστάσεων, όπως αυτές του Κέντρου Τεχνολογίας της McLaren. Ποτέ δεν παραμελήσαμε το γεγονός πως πάντα θα συνδεόμαστε και θα συγκρινόμαστε με τους ατρόμητους πρωτοπόρους που το Φθινόπωρο του 1963 ίδρυσαν τη Bruce McLaren Motor Racing Ltd. Όπως ο Μπρους και οι στενοί του φίλοι, διατηρούμε τη πεποίθηση πως μπορούμε να βγούμε στην πίστα, να ρισκάρουμε τα πάντα και να βγούμε νικητές. Εν κατακλείδι, αυτό είναι το πνεύμα που διέπει αυτόν τον οργανισμό.

Φυσικά για το 2013 στόχος μας είναι να κερδίζουμε. Με τον Τζένσον, τον Τσέκο κι αυτό το πανέμορφο μονοθέσιο, πιστεύουμε πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι για μία ακόμα ανταγωνιστική σεζόν. Ο Τζένσον οδηγεί καλύτερα από ποτέ, είναι ο πιο έμπειρος οδηγός στη Formula 1 και αξιοποιεί στο έπακρο αυτό το εφόδιο. Είναι ασύγκριτος στην ικανότητα τα “διαβάσει” την εξέλιξη ενός αγώνα και είναι από τους ταχύτερους οδηγούς στο σπορ. Είναι παράλληλα και πραγματικός επαγγελματίας και είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει σκληρά μας για άλλη μία σεζόν.
Ο Τσέκο εντάχθηκε στο δυναμικό μας μετά από μία εξαιρετική σεζόν το 2012 και απέδειξε άμεσα την ευφυΐα του, τη ταπεινοφροσύνη, την όρεξη του για δουλειά και να είστε σίγουροι πως είναι πολύ, πολύ γρήγορος. Φυσικά θα υπάρχει μία περίοδος εκμάθησης, μιας και πρέπει να συνηθίσει τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού μας, ειδικά όσα συμβαίνουν στα αγωνιστικά Σαβ/κα αλλά ξέρει πως εμείς δεν του ασκούμε πίεση. Είναι μία συναρπαστική στιγμή για όλη την ομάδα. Στη πεντηκοστή μας σεζόν, θέλουμε η McLaren να αποδείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο».

Η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος θα γίνει στις 17/3 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. 


Read more: http://www.to-periptero.com/2013/01/mclaren.html#ixzz2JaUeYKK6

Είτε συμφωνείτε , είτε διαφωνείτε με το ότι ήταν και το ότι έπραξε...


δεν μπορείτε να μήν παραδεχθείτε ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ που δεν έκανε κυβίστηση από τις πράξεις και τα πιστεύω του...

Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ που πήγε φυλακή ΙΣΟΒΙΑ...

Όταν άλλοι , που αφαίρεσαν ζωές για χάριν της "προοδευτικής ιδεολογίας" παίρνουν ΑΔΕΙΕΣ από την φυλακή , ζητούν ΧΑΡΗ, η απελευθερώνονται λόγω ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ 18μηνου...

Τελικά ο καθένας από την πίστη των ιδεών του και κατά πόσο τις σέβεται κρίνεται...

Αποδεικνύεται ξανά ότι οι παλιοί ΣΕΒΟΤΑΝ τον εαυτό τους ακόμα και στα ΛΑΘΗ τους...
Οι σημερινοί "κοινωνικοί αγωνιστές" είναι επαναστάτες μέχρι να βρεθεί παραθυράκι στους νόμους...

Η πατρίδα φτιάχνεται με λίγα, αλλά σπουδαία, που οι πρόγονοι σου βάλαν στην ψυχή

Είπα να ρίξω μια ματιά στους δρόμους της ψυχής μου, να κλείσω τα μάτια και να ονειρευτώ, να μην βλέπω άλλο ανθρώπους να περπατούν σαν χαμένοι στο μαύρο που ήρθε κι έδιωξε το φως.
Δεν αντέχει το βλέμα να κοιτάζει ανθρώπους με χαμένη την περηφάνια, που περπατούν με βήματα βαριά
κι έχουν γερμένους τους ώμους από το κρύο που τους έζωσε απ' όταν ήρθε το σκοτάδι. Κι εγώ, ένα με όλους τους άλλους, να προχωρούμε γρήγορα χωρίς να κοιταζόμαστε, χωρίς να μιλάμε, με μοναδική μας έγνοια όχι το αν θα ζήσουμε, αλλά πόσο ακόμη θα αντέξουμε σε ετούτο τον χαμό.

Σε αυτόν τον ανείπωτο αόρατο πόλεμο, που πέφτουν κορμιά δίχως να υπάρχουν βόμβες αλλά ούτε και σφαίρες, εσύ κι εγώ πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε το βλέμμα, να κοιτάξουμε που μας πηγαίνουν κι έπειτα να πάρουμε μίαν απόφαση: θα συνεχίσουμε να περπατάμε προς το τέλος που μας ετοίμασαν ή θα αλλάξουμε πορεία αφήνοντας τους πραματευτάδες των ψυχών να βαδίσουν προς το δικό τους φρικτό τέλος;
Εμένα, θέλω να ξέρεις πως δεν μου κόφτει και πολύ. Αλλά, μέσα σε ετούτη την παραζάλη και την σιωπή που τρυπά το είναι μου, γνώμη μου είναι πως ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας, να σηκώσουμε τους ώμους μας, να σταθούμε γερά στα πόδια μας κι έπειτα ν’ αρνηθούμε όλα ετούτα τα φριχτά που μας ζητούνε τα δουλικά των δαιμόνων να πράξουμε.

Κοίτα να δεις τι ο νους μου ορίζει πως πρέπει να κάνουμε όλοι μας…
Πάρε μια αγκαλιά από τον γαλάζιο ουρανό.
Μετά, πάρε μια χούφτα από το καθάριο νερό αυτής της πατρίδας.
Τέλος, σκύψε και πάρε στα χέρια σου και μια χούφτα ματωμένης Ελληνικής γης.
Βάλτα όλα μαζί και μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Μπορείς να σμιλέψεις τα όνειρά σου και να τους δώσεις ζωή…
Μπορείς να διώξεις το σκοτάδι με ένα σου νεύμα… και να ξαναφέρεις το φως στη ζωή σου.
Μπορείς να χτίσεις τον κόσμο ολόκληρο με όσα κρύβουνε μέσα τους τα «υλικά» αυτής της μικρής μα τόσο μεγάλης και άγιας πατρίδας…

Το ξέρουν ετούτοι και το ξέρεις κι εσύ, πως στο τέλος έτσι θα γίνει. Θα ξαναχτίσεις την γκρεμισμένη σου πατρίδα, με τις πέτρες της, με την ψυχή σου να μπαίνει στα ιερά χώματα και να την «δένει» και με την πίστη σου να στεριώνει όλα εκείνα που τα χέρια σου θα φτιάξουν. Γι αυτό, ούτε πέτρες, ούτε χώμα, ούτε αέρα και νερό έχουμε να δώσουμε σε εκείνους που τα θέλουν.
Μα, πρέπει κάνουμε γρήγορα. Όσο τώρα το αργούμε, τόσο περισσότερος θα είναι ο κόπος όταν θα έρθει η στιγμή να χτίσουμε ξανά την πατρίδα και να ορίσουμε εμείς τον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε και τον τόπο που θέλουμε να μας αναπαύσει...

Γι αυτό σου λέω, έλα να συνταχθούμε μαζί, σε μια γραμμή… Δίπλα και όχι αντίκρυ. Να καθίσουμε και να βρούμε όσα μας κάμουν ένα και να αφήσουμε όλα τα άλλα, τα ξένα, στην άκρη. Να καθίσουμε και να σκεφτούμε καλά και με μεγάλη προσοχή και στο τέλος μαζί ν' αποφασίσουμε τον τρόπο που θα διώξουμε ετούτους που σκοπό βάλανε να μας κάνουνε δικούς τους δούλους...
Κι εσύ, που είσαι έμπειρος σε ετούτα, σε παρακαλώ να έρθεις και να μου μάθεις εκείνα που η ζωή σου δίδαξε.
Έλα να μου μάθεις πώς να πετάω και όχι πώς να σέρνομαι…
Έλα να μου δείξεις πως να ζω και όχι πώς να πεθαίνω…
Έλα να μου θυμίσεις τι είναι η αξιοπρέπεια, τη λευτεριά και όλα τ' άλλα που μου έκλεψαν οι επιτήδειοι ελεεινοί λιμοκοντόροι.

Ευκαιρίες πολλές δεν θά 'χουμε, να το ξέρεις. Κι όσο ο χρόνος περνά, τόσο θα βαραίνει το φορτίο που πρέπει εμείς να κουβαλήσουμε. Γιατί, δικό μας είναι το φορτίο αυτό, δική μας είναι αυτή η ευθύνη. Κι είναι βαρύ, αλλά κι ευλογημένο από τους αγίους κι από τους ήρωές μας. 

Άντε λοιπόν να συνταχθούμε... όπως κάποτε πράξανε οι παπούδες μας όταν το καθήκον για την λευτεριά τους κάλεσε.
Άντε λοιπόν, να αδερφωθούμε... γιατί αδέρφια δεν είναι μόνο εκείνα που η ίδια μάνα τα γεννά, μα αδέρφια γίνονται και όσοι μαζί περνούνε δύσκολα κι όσοι μαζί περνούν από πόλεμο. Και σε ετούτο τον πόλεμο που τώρα ζούμε, αδέρφια γίναμε όλοι.
Άντε λοιπόν, να γράψουμε και πάλι την ιστορία και να δείξουμε σ' όλους πως εμείς ξέρουμε να πέφτουμε, αλλά ξέρουμε και να σηκωνόμαστε. Αυτή είναι η ράτσα μας από πάντα...

Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, λοιπόν, μην ξεχάσεις ποτέ, πως πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, αλλά στο τέλος τους νικάς. 
Έτσι είναι φτιαγμένα τα πράγματα. 
Και σήμερα αυτά είναι που παίρνουν σάρκα και οστά στα όσα άσχημα μας συμβαίνουν, στα όσα εμείς επιτρέπουμε να μας κάνουν και στα όσα μέλλει να συμβούν όταν αποφασίσουμε να πάψουμε να είμαστε σκυμμένοι και σηκώσουμε το ανάστημά μας.

Κι επειδή ετούτοι οι ελεεινοί δεν είναι άξιοι ούτε να μας πούνε πως μας πολεμούν, κι επειδή είναι ανάξιοι να μας διαφεντεύουν, επειδή δεν είναι άξιοι ούτε στη σκιά από το όνομα της πατρίδας μας να ζούνε, άντε να βάλουμε μπρος να σταματήσουμε αυτό το κακό και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ετούτη την πατρίδα όπως την ονειρευτήκαμε. Εξάλλου, τί άλλο μεγαλύτερο χρέος έχουμε από το να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που έρχονται μετά από εμάς;

Αυτή είναι και η μεγάλη μας ευκαιρία να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περπατησιά μας...



Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/01/blog-post_1286.html#ixzz2JaFJzm2A

Το σημείο… μηδέν ή η μέρα της πτώχευσης !

Σου επιβάλλουν συνεχώς φόρους και χαράτσια με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»! 
Σου μειώνουν μισθούς και συντάξεις με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, τη στιγμή που αυξάνουν με
ανάλογους ρυθμούς το κόστος όλων των υπηρεσιών! 
Παίρνουν επίτηδες στην ουσία μέτρα για την παραπέρα αύξηση της ανεργίας, απολύουν, κλείνουν μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις, για να μην μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις που σου επιβάλλουν!
Είναι έτοιμοι να σου κατασχέσουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, επειδή, όπως αποφάσισαν, τους… χρωστάς!
Έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση και ξεπουλούν όλες τις υποδομές της πατρίδας μας σαν να είναι δική τους περιουσία!
Σε ληστεύουν με κάθε μέσο και τρόπο, για να ενισχύσουν τους τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες!
Στην… «ανάπτυξη» που σου υπόσχονται σου δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις, για να έχεις ρόλο ραγιά! 
Υποθηκεύουν στους δανειστές την ίδια την πατρίδα μας για δάνεια που δεν μας αφορούσαν και δεν μας αφορούν, στέλνοντας σε μας τον λογαριασμό! 
Σου καταρρακώνουν καθημερινά την αξιοπρέπεια και σε αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι! 
Προβοκάρουν και χτυπούν ανελέητα, με κάθε μέσο καταστολής που έχουν, τον ειρηνικό αγώνα που κάνεις, για να αποκρούσεις όλα αυτά! 
Σακατεύουν με τα γκλομπς της εξουσίας και οδηγούν στα δικαστήρια όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε όλα αυτά! 
Προσπαθούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση, να καλλιεργήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». Έχουν μαζί τους κάθε λογής έμμισθους υπηρέτες! 
Σου λένε ότι όλα αυτά γίνονται για τη δική σου σωτηρία και αυτήν της πατρίδας σου! Αυτοί που έτσι και αλλιώς… δεν έχουν πατρίδα!
Είναι αυτοί που μας λένε ότι θα μας σώσουν, αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτήν τη θέση, οι «σύμμαχοι» της ΕΕ και όχι μόνο! Προσπαθώντας έτσι να περάσουν σε εμάς τη λογική του τζογαδόρου που, όσο χάνει, τόσο επιμένει να παίζει μέχρι να του πάρουν και τα ρούχα!

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι μας γυρίζουν πενήντα και εκατό χρόνια πίσω! 
Είναι όμως έτσι;

Πριν πενήντα χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο πλούτος, δεν υπήρχαν αυτές οι υποδομές που έχουμε σήμερα, προϊόν της σκληρής δουλειάς όλων των εργαζόμενων. Και όμως, όλοι αυτοί που πρωτοστατούν στο ξεπούλημα του πλούτου, μας ονομάζουν τεμπέληδες! 
Χρησιμοποιούσαμε ξυλόσομπες, αλλά τότε υπήρχαν καλοριφέρ για ελάχιστους. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις!
Χρησιμοποιούσαμε φαναριέρες ή παγωνιέρες για τη συντήρηση ευπαθών προϊόντων, αλλά τότε δεν υπήρχαν ψυγεία ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές περιοχές της χώρας μας. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου κόβουν το ρεύμα και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις!
Σήμερα, που υπάρχει ηλεκτρικό, σε οδηγούν στο καθεστώς της γκαζόλαμπας! 
Τότε δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι και αυτοκίνητα. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις! 
Πριν πενήντα χρόνια δεν είχαμε φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες. Σήμερα υπάρχουν, αλλά σου στερούν τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σ’ αυτά! 
Σήμερα υπάρχουν όλα αυτά, όμως με βίαιο τρόπο μας τα στερούν, για να αυξάνουν συνεχώς τα πλούτη τους!
Και να μην ξεχνάμε ότι πριν πενήντα χρόνια υπήρχε και η ελπίδα της δημιουργίας, υπήρχε το αντίπαλο δέος που, είτε το ήθελαν είτε όχι, έβαζε καθοριστικό φραγμό στα σχέδια τους!
Δεν μας γυρίζουν λοιπόν απλώς πενήντα ή εκατό χρόνια πίσω. Μας οδηγούν με ταχείς ρυθμούς στο σημείο μηδέν, στο σημείο της καθολικής εξαθλίωσης!
Είναι το σημείο που θα συμπέσει με τη μέρα της επίσημης πτώχευσης, γιατί εκεί με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε! Τότε, που θα μας πουν λακωνικά «τώρα κόψτε το λαιμό σας, δεν έχουμε τίποτα να σας δώσουμε»! Είναι η μέρα που αυτοί θα επιλέξουν, όταν οι μαυραγορίτες επίσημοι και ανεπίσημοι –με τους νόμους του πολιτικού τους προσωπικού- θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και θα μας έχουν πάρει τα πάντα! Είναι η μέρα που όλοι αυτοί μας φαντάζονται γυμνούς και εξαθλιωμένους να τους εκλιπαρούμε πλέον για ένα κομμάτι ψωμί. Θα είναι η ημέρα που θα έχουν δημιουργήσει όλοι αυτοί έναν δικό τους ασφαλή επίγειο παράδεισο! 
Στο σημείο μηδέν θα μας έχουν επιβάλει την αμορφωσιά και θα στοχεύουν στο μηδενισμό της σκέψης μας. Η μόρφωση θα αποτελεί αποκλειστικά δικό τους προνόμιο. Στο σημείο μηδέν η γνώση μας για τον κόσμο θα είναι αυτή που οι ίδιοι θα μας σερβίρουν. Το σημείο που… «το σεργιάνι μας στον κόσμο θα είναι δέκα μέτρα γης», όπως λέει και ο ποιητής.


Βιάζονται πολύ να μας φτάσουν εκεί, γιατί τότε είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Βιάζονται, γιατί φοβούνται. Βιάζονται, γιατί ξέρουν, γιατί βλέπουν ότι παντού δημιουργούνται εστίες αντίστασης. Εστίες αντίστασης στις συγκοινωνίες, στους καταπέλτες των πλοίων, στα μπλόκα των αγροτών, στα διόδια, στις λαϊκές επιτροπές. Βιάζονται, πριν φουντώσει η καθολική αντίσταση σε έναν κοινό και αδιάσπαστο αγώνα, με άμεσο στόχο να τους σταματήσουμε, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες αντεπίθεσης. Συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν, να πάρουμε πίσω αυτά που οι κλεπταποδόχοι αντί πινακίου φακής έβαλαν στο χέρι.
Και ας γνωρίζει πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό ότι ποτέ ο ελληνικός λαός δεν τους ζήτησε να ξεπουλήσουν ό,τι αυτός με τον ιδρώτα του δημιούργησε, ποτέ δεν ζήτησε προστάτες που αυτοί του επέβαλαν! Ποτέ δεν τους ζήτησε να παίξουν τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα! 
Ας είναι σίγουροι ότι θα έρθει η μέρα που για όλα αυτά θα τους ζητηθεί ο λόγος!
Και ας μην νομίζουν ότι η σιωπή πολλών από εμάς μεταφράζεται ως αποδοχή του εγκλήματος, που συντελείται από τα δικά τους χέρια. Είναι η σιωπή πριν την καταιγίδα!

«Και απά στην πέτρα της σιωπής τα νύχια του ακονίζει… »
Γιάννης Ρίτσος


Το διαβάσαμε από το: Το σημείο… μηδέν ή η μέρα της πτώχευσης ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/01/blog-post_5548.html#ixzz2JaD3bbnE

Πήγαμε 60 χρόνια πίσω


Ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά είχε να συμβεί από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια – αν είχε συμβεί και τότε σε αυτή τη μορφή, γιατί αυτό που κυρίως συνέβαινε τότε ήταν ότι οι αμερικανοί πρέσβεις συνυπέγραφαν τις κρίσιμες ελληνικές αποφάσεις: να τοποθετηθεί ξένος σε νευραλγική θέση της διοίκησης του ελληνικού κράτους. Αυτό συνέβη τώρα, με την ανακοίνωση της τοποθέτησης του Ολλανδού Πολ Κόστερ στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την οποία μόλις διόρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι όλο αυτό είναι για καλό: το σχετικό «επιχείρημα» περίπου λέει ότι «έτσι που τα κάναμε εμείς, να έρθουν επιτέλους οι ξένοι να βάλουν τάξη». Το «επιχείρημα» είναι φυσικά κάτι περισσότερο από σαθρό, είναι παιδαριώδες. Απλώς, αυτό που τώρα συμβαίνει, είναι ότι παίρνει σάρκα και οστά η άποψη που δημόσια έχει εκφράσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις ελληνικές ελίτ: τις βλέπει με πλήρη απαξίωση, τις αντιμετωπίζει ως υπεύθυνες για την ελληνική καταστροφή. 
Ο Σόιμπλε σε μεγάλο βαθμό δεν έχει άδικο: έτσι συνέβη. Οι ευθύνες της ελληνικής ελίτ για την τραγωδία της χώρας είναι απροσμέτρητες. Όμως, ανάμεσα σε αυτές τις ευθύνες, η μεγαλύτερη είναι εκείνη για την οποία ούτε ο Σόιμπλε, ούτε κανείς άλλος από την πλευρά αυτή, αναφέρει: ότι, τελικά, τα παρέδωσαν όλα. 
Πρέπει να είναι κανείς κάτι περισσότερο από αφελής για να φαντάζεται ότι η υποκατάσταση, ακόμα και σε τυπικό πλέον επίπεδο, των ελληνικών αρχών από τους ξένους θα οδηγήσει σε οτιδήποτε θετικό. Οσοι περιμένουν ότι κάτι καλό θα βγει για την Ελλάδα από τον πλήρη αφελληνισμό (και) της οικονομικής της διοίκησης, θα πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές. 
Καλώς ή κακώς, το πολιτικό σύστημα υποτάχθηκε πλήρως από το 2010 και μετά. Σήμερα, το 2013, τι έχει βγει από όλο αυτό; Ποιος φαντάζεται ότι το επόμενο βήμα, που είναι καθοριστικής σημασίας πολύ περισσότερο από ότι με πρώτη ματιά φαίνεται, θα βοηθήσει την οικονομία και τη χώρα; Με ποιον τρόπο; Σε τι; Θα έρθουν εδώ οι άνθρωποι αυτοί για να «βάλουν τάξη»; Κάτι τέτοιο, δεν έγινε ποτέ και πουθενά. 

Η Ελλάδα παραχωρεί σήμερα, και μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, ένα ακόμα πεδίο, ένα ακόμα κρίσιμο εργαλείο για την όποια προσπάθεια ανόρθωσής της. Και η «τάξη» που θα επέλθει από αυτή την παραχώρηση θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που πολλοί αιθεροβάμονες φαντάζονται. 
Η χώρα πήγε τώρα και τυπικά 60 χρόνια πίσω. Δεν έχει πια ούτε καν το πρόσχημα του αυτοδιοίκητου. Δεν είναι πλέον χώρα. Κάθε κρίσιμη, ή και λιγότερο κρίσιμη επιλογή θα γίνεται ερήμην της σε όλα τα επίπεδα. 
Αν το γεγονός αυτό, το αδιανόητο για κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ακόμα και πτωχευμένη, συνιστά τη «σωτηρία» της, τότε το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι η λέξη «σωτηρία» θα πρέπει να ξαναγραφτεί με νέο νόημα στα λεξικά…

8 μήνες έψαχνε τρόπους να δέσει τη χώρα στο μηχανισμό ο Μπασταρδος!!



http://greek-observatory.blogspot.com/
Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό... 

Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής.

 Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.
 Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος «θυμήθηκε» σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό. 
 Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ” το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο -όπως υποσχόταν προεκλογικά- να αλλάξει τα πάντα; 
 Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».
 Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ” αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ” αυτά που επέβαλαν οι δανειστές. Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι” αυτό. 
Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες». Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του. Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή…

Απειλούν με κατασχέσεις για χρέη μέχρι 3.000 ευρώ




Περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά τους στοιχεία.

Οι παραλήπτες των επιστολών θα είναι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως (ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), τα οποία έχουν σταλεί κι έχουν βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ. Πρόκειται ουσιαστικά για οφειλέτες, γράφει η εφημερίδα, του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν μικρά σχετικά ποσά για τα οποία οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν απέστειλαν σχετικά ειδοποιητήρια. Πολλές από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πάρα πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.


Οι οφειλέτες που θα λάβουν τις επιστολές θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός της προθεσμίας που θα αναγράφεται σε αυτές για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους ή να ζητήσουν «διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής», προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων. Εφόσον τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, είτε με εφάπαξ εξόφληση, είτε με συμφωνία για υπαγωγή τους σε «διευκόλυνση τμηματικής καταβολής», θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας και θα μπορούν ανεμπόδιστα να προχωρούν σε πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων. Επιπλέον θα αποφύγουν τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης δηλαδή θα γλιτώσουν από κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών τους στοιχείων.

Τι θα γίνει όμως για όσες δεν προσέλθουν στις ΔΟΥ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» τα δικαστικά τμήματα των υπηρεσιών αυτών θα κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Θα λάβουν δηλαδή μέτρα εναντίον τους που προβλέπουν:

1. Κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών σε χέρια τρίτων. Μισθοί, συντάξεις, ημερομίσθια, εφάπαξ παροχές, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούνται να εισπράξουν οι οφειλέτες του δημοσίου από τρίτους θα κατάσχονται εν μέρει ή εν όλω από τις αρμόδιες ΔΟΥ προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές προς το Δημόσιο.

2. Κατασχέσεις ποσών από καταθέσεις των οφειλετών στις τράπεζες. Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα ζητούν από τις τράπεζες στις οποίες έχουν ανοίξει λογαριασμούς οι οφειλέτες του δημοσίου την παρακράτηση ποσών από τις καταθέσεις αυτές και την άμεση απόδοσή τους στο δημόσιο.

3. Κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως Ι.Χ. αυτοκίνητα, δίκυκλα, σκάφη αναψυχής, αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.