μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πως λειτουργεί η υπέρυθρη θέρμανση;


H υπέρυθρη θέρμανση αποτελεί τη νο.1 προτίμηση των καταναλωτών το φετεινό χειμώνα, λόγω της τεράστιας οικονομίας (70%) που εξασφαλίζει, αλλά και των πολλών άλλων πλεονεκτημάτων που διαθέτει έναντι των συμβατικών μεθόδων θέρμανσης.

Με τη βοήθεια της First Heating, της πρωτοπόρου εταιρείας με τα υπερσύγχρονα θερμαντικά πάνελς, μαθαίνουμε τον τρόπο λειτουργίας της υπέρυθρης θέρμανσης:

Πως λειτουργεί η υπέρυθρη θέρμανση; 
Οι υπέρυθρες θερμικές ακτίνες δημιουργούν μια ομαλή θερμοκρασία δωματίου, η οποία δημιουργείται απο την θέρμανση του συνόλου των στερεων αντικειμένων του δωματίου κι επιστρέφεται.

Η υπέρυθρη θέρμανση δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα , αλλά θερμαίνει κατευθείαν τα στερεά σώματα/αντικείμενα μέσα σε ένα χώρο, τα οποία κρατάνε τη θέρμανση κι αυτά με την σειρά τους την επιστρέφουν στο χώρο.


Οι τοίχοι πάντα έχουν θερμοκρασία λόγω αυτού μεγαλύτερη από ότι ο αέρας μέσα στον χώρο, αφού όπως είπαμε δεν μεταφέρει την θερμότητα . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τοίχοι να εχουν πάντα θερμοκρασία μεγαλύτερη του αέρα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται υγρασία .

Αυτό σε αντίθεση με την συμβατική θέρμανση η οποία όπως βλέπουμε θερμαίνει τον αέρα και μέσω του αέρα η θερμότητα μεταδίδεται μέσα στο χώρο. Σ' αυτή την περίπτωση υπάρχουν μεγάλες απώλειες θερμότητας λόγω της διαροής των σωματιδίων του αέρα, αλλά και την άσκοπη συσσώρευσή τους στο ταβάνι, λόγω του ότι η ζέστη είναι ελαφριά και συσσωρεύεται στο ταβάνι.


First Heating
Η επανάσταση στην τεχνολογία θέρμανσης για το σπίτι

Λόγω του ότι ο αέρας είναι θερμότερος με την συμβατική θέρμανση, αφού μεταφέρει την θερμότητα και τα δομικά στοιχεία είναι πιο κρύα , συχνά παρατηρούμε το φαινόμενο να δημιουργείται υγρασία στους τοίχους. Αυτό λόγω της υγροποίησης των υδρατμών στα πιο ψυχρά σημεία, όπου στην περιπτωσή μας είναι οι τοίχοι σε σχέση με το θερμό αέρα.

Παρακάτω φαίνεται μέσα από υπέρυθρη κάμερα, ένα test για την συμπεριφορά των heating elements των FIRST HEATING θερμαντικών πάνελς:



vivanews

Γιατί θεωρείται τόσο γρουσούζικη η Τρίτη και 13;

Τρίτη και 13 σήμερα, και όπως κάθε φορά, ο συγκεκριμένος συνδυασμός προκαλεί ένα αρχικό μούδιασμα, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για τους περισσότερους. Κι όμως, υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι αυτή η μέρα κουβαλά πολλά και αρνητικά vibes.

Η Τρίτη θεωρείται η αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού Ιστορικά, οι Έλληνες "καταράστηκαν" την Τρίτη από τις 29 Μαΐου 1453, την ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ενώ η απέχθεια του λαού μας προς τη συγκεκριμένη μέρα πιστεύεται ότι έχει και αστρολογική εξήγηση.

Η Τρίτη κυριαρχείται από την επίδραση του Άρη, του Θεού του πολέμου, γεγονός που αποδεικνύεται και στην ετυμολογία πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών (Mardi στα γαλλικά ή Martes στα ισπανικά).
Η προβληματική του 13

Ο αριθμός 13 κατηγορείται ότι σέρνει πίσω του γκαντεμιά και κακοδαιμονίες γιατί σπάει την αρμονία του "τέλειου" αριθμού 12. Ήτοι, η μέρα χωρίζεται σε δύο 12ωρα, ο χρόνος σε 12 μήνες, ο Χριστός είχε 12 μαθητές, ο Ηρακλής έκανε 12 άθλους, τα Ευαγγέλια είναι 12.

Όπως γίνεται κατανοητό, το 13, το πρώτο κομμάτι μιας νέας 12άδας χαλάει την αρμονία.
Εν τω μεταξύ, στις κάρτες ταρό, το νούμερο 13 αντιστοιχεί στον θάνατο.

Η φοβία για τον αριθμό 13, ονόματι triakaidekaphobia δεν είναι εντελώς αναιτιολόγητη, αφού σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του «Medical Journal», οι πιθανότητες αυτοκινητικού ατυχήματος αυξάνονται στο διπλάσιο κάθε Παρασκευή και 13!

Τέλος, στις Δυτικοευρωπαϊκές χώρες το δίδυμο Παρασκευή και 13 θεωρείται ιδιαίτερα γρουσούζικο, αφού πιθανότατα συνδέεται με τη μέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών το 1307.

cosmo.gr

“Κέρινη” άσφαλτος από ανακυκλωμένο πλαστικό στους δρόμους του Βανκούβερ!!!

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να γίνει «η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο» έως το 2020, το Βανκούβερ στον Καναδά, ανακοίνωσε ότι θα στρώσει τους δρόμους του με ανακυκλωμένο πλαστικό. 

Για την ακρίβεια, θα χρησιμοποιηθεί μία νέα διαδικασία, που επαναχρησιμοποιεί κοινά πλαστικά απορρίμματα από αυτά που καταλήγουν στους κάδους ανακύκλωσης, απαιτώντας επίσης λιγότερο καύσιμο. 

Σε συνεργασία με την εταιρεία GreenMantra, με έδρα το Τορόντο, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα υλικό που μοιάζει με κοκκώδες κερί και το οποίο θα προστεθεί στο μείγμα ασφάλτου. Το υλικό αυτό θα επιτρέπει στην άσφαλτο να απλώνεται πιο εύκολα και σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, περιορίζοντας το κόστος του καυσίμου που απαιτείται για τη θέρμανσή της, σύμφωνα με τον αρμόδιο αξιωματούχο. 

Μιλώντας στη Vancouver Sun, ο Πίτερ Τζαντ εξήγησε ότι το συμβατικό μείγμα ασφάλτου πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία 140 – 160 βαθμών Κελσίου για να απλωθεί στην επιφάνεια. Με την πρόσθεση του ανακυκλωμένου πλαστικού ωστόσο, η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί ακόμη και κατά 40 βαθμούς. «Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνεται 20% λιγότερο καύσιμο, μια τεράστια εξοικονόμηση σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η υβριδική άσφαλτος θα είναι φτιαγμένη από χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού, κύπελλα γιαουρτιών και χαρτόκουτα από γάλα, ωστόσο το χρώμα της δεν θα διαφέρει από αυτό της κοινής ασφάλτου. 

Το ανακυκλωμένο πλαστικό θα αυξήσει το κόστος της κατασκευής ενός δρόμου κατά 1-3%. Εκτιμάται όμως ότι θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 300 τόνους το χρόνο, ποσότητα που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά σίγουρα αποτελεί μια αρχή εάν το Βανκούβερ θέλει να γίνει «η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο».

Διγλωσσία: Το παιδί μου μαθαίνει δύο γλώσσες

Πιο παλιά, ερευνητές και εκπαιδευτικοί, θεωρούσαν πως η ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη ενός παιδιού, να του δημιουργήσει καθυστερήσεις και προβλήματα. Ωστόσο, τελευταίες έρευνες βασισμένες στις αρχές των επιστημών της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας, της λογοθεραπείας και της νευρολογίας, καταδεικνύουν μάλλον το αντίθετο. Υποστηρίζουν πως η διγλωσσία όχι μόνο δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά μπορεί ακόμα και να συμβάλλει θετικά στη γνωστική και νευρολογική εξέλιξή του.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η ταυτόχρονη εκμάθηση δύο γλωσσών από πολύ μικρή ηλικία, ακόμα και από τη γέννηση ενός παιδιού, δεν είναι η ίδια δύσκολη διαδικασία, όπως η μάθηση μιας γλώσσας μετά την ηλικία των 10 ή 12 ετών. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτό συμβαίνει γιατί μέχρι εκείνη την ηλικία, ο ανθρώπινος εγκέφαλος χειρίζεται διαφορετικά τη γλώσσα απ’ ότι μετά από αυτή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νευρωνικές συνάψεις (η δημιουργία των οποίων είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά πληροφοριών στον εγκέφαλο), δημιουργούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε μικρή ηλικία, σε αντίθεση με την ηλικία των 10-12 κατά την οποία αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται σημαντικά.

Όταν ένα παιδί μαθαίνει ταυτόχρονα δύο γλώσσες, είναι πολύ πιθανό να έχει μικρότερο λεξιλόγιο στην κάθε μία από αυτές σε σύγκριση με αυτό των άλλων παιδιών της ίδιας ηλικίας που μαθαίνουν μόνο μία. Ωστόσο, αν υπολογίζουμε συνολικά τις λέξεις που γνωρίζει και στις δύο γλώσσες, θα δούμε πως είναι μάλλον περισσότερες από αυτές που γνωρίζουν τα παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.

Πολλές φορές, παιδάκια που μαθαίνουν να μιλούν ταυτόχρονα δύο γλώσσες (π.χ. ελληνικά-αγγλικά) μπορεί να «πετάξουν» μια αγγλική λέξη σε μια ελληνική πρόταση. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα πρέπει να ανησυχούμε πως έχουν αρχίσει να μπερδεύονται. Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Η παρατήρηση έχει δείξει πως πολλές οικογένειες που μιλούν δύο γλώσσες μπορεί να κάνουν συχνά ακριβώς το ίδιο. Συχνά οι γονείς «πετούν» μια λέξη από τη μια γλώσσα μέσα σε μια πρόταση, η οποία είναι αποκλειστικά στην άλλη. Όσο τα δίγλωσσα παιδιά θα μεγαλώνουν, θα αναπτύσσουν και την ικανότητα να διαχωρίζουν τις καταστάσεις και να γνωρίζουν πότε και πού να μιλούν τη μια ή την άλλη γλώσσα. Για παράδειγμα, θα ξεχωρίσουν το σχολείο ως χώρο στον οποίο μιλούν ελληνικά, ενώ την επίσκεψη στον παππού και τη γιαγιά ως ευκαιρία για την άλλη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, αλβανικά, κλπ).

Όταν αξιολογούμε διαταραχές και καθυστερήσεις στο λόγο και την ομιλία, θεραπευτές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αξιολογούμε το παιδί και στις δύο γλώσσες. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις γνώσεις και τις επιδόσεις του παιδιού και στις δύο γλώσσες τις οποίες μαθαίνει, προκειμένου να έχουμε μια σαφή εικόνα για τυχόν δυσκολίες.

Οι γονείς κυρίως, αλλά και οι δάσκαλοι μπορούν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ένα παιδί που μαθαίνει ταυτόχρονα δυο γλώσσες. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας χειρονομίες και εκφράσεις μαζί με το γλωσσικό μήνυμα, επαναλαμβάνοντας συχνά καινούργιες λέξεις και φράσεις, τοποθετώντας πάντα μια λέξη και σε πρόταση μετά την επανάληψη, αποφεύγοντας παιχνίδια χωρίς αλληλεπίδραση και διάλογο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για γονείς που θέλουν να βοηθήσουν το παιδί τους να μάθει ταυτόχρονα δύο γλώσσες:
  • Μιλάτε πολύ στο παιδάκι τη δεύτερη γλώσσα (συνήθως αυτή που ακούει λιγότερο από άλλους). Ακόμα και όταν νομίζετε πως είναι πολύ μικρό για να καταλάβει, συνηθίστε να μιλάτε κατά τη διάρκεια της όποιας δραστηριότητας κάνετε
  • Μάθετε στο παιδί τραγουδάκια και νανουρίσματα στη δεύτερη γλώσσα
  • Αφηγηθείτε παραμύθια και προτρέψτε το παιδί να συμμετάσχει σε αυτά
  • Αφηγηθείτε μαζί του δραστηριότητες της ημέρας, τι έκανε στην παιδική χαρά, στο σχολείο, κλπ. Αν η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιεί το παιδί κατά τις αφηγήσεις είναι ελληνικά, επαναλάβετε τις λέξεις στη δεύτερη γλώσσα που μαθαίνει
  • Σιγουρευτείτε πως το παιδί σας γνωρίζει τα ονόματα και των δύο γλωσσών που χρησιμοποιεί και πως ξέρει ποιο αντιστοιχεί σε καθεμιά
  • Πηγαίνετε με το παιδί σε μέρη όπου θα ακούσει και άλλους ανθρώπους να μιλούν τη δεύτερη γλώσσα (κινηματογράφο, θεατρικά, χορωδίες, κλπ.)
  • Προσπαθήστε να προτρέψετε το παιδί να κάνει παρέα με παιδιά τα οποία μαθαίνουν και αυτά την ίδια δεύτερη γλώσσα
  • Ενημερωθείτε για σχολεία που διδάσκουν τη γλώσσα που μαθαίνει το παιδί σας σα δεύτερη. Τα μαθήματα μπορεί να είναι βοηθητικά
  • Ψάξτε να βρείτε παιδικά βιβλία και παιχνίδια στη δεύτερη γλώσσα. Κοιτάξτε σε καταστήματα, στο διαδίκτυο ή ζητήστε βοήθεια από άλλους
  • Μην κάνετε πλάκα και μην πειράζετε το παιδί σας για τυχόν λάθη ή αστεία προφορά
  • Μη φοβάστε να μιλήσετε σε δημόσιους χώρους τη δεύτερη γλώσσα. Αν σε κάποιους ανθρώπους δεν αρέσει, αυτό είναι δικό τους θέμα προς διαχείριση
  • Κάντε το παιδί να αισθανθεί περήφανο και για τη γλώσσα αλλά και για τις επιδόσεις του σε αυτή

Τα 10 πιο παράξενα ρεκόρ του κόσμου

Έχουμε δει πολλά παράξενα και περίεργα ρεκόρ που μπαίνουν κάθε χρόνο στο βιβλίο Γκίνες.
Ανακαλύψαμε μια δεκάδα από τα παράξενα ρεκόρ του 2011
Δείτε τα




Το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου




Το ψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου είναι το Rose Rayhaan και βρίσκεται στο Ντουμπάι. Είναι 333 μέτρα ύψος και έχει 72 ορόφους με 482 δωμάτια.


Η πιο ακριβή πίτσα




Την πιο ακριβή πίτσα του κόσμου, μπορείτε να την φάτε στο ξενοδοχείο Gordon Ramsey του Λονδίνου. Η τιμή της είναι 178 δολάρια το κομμάτι. Περιέχει συστατικά όπως η λευκή τρούφα, μοτσαρέλα, τυρί Fontina που το κιλό κοστίζει 2500 δολάρια το κιλό..


Η μεγαλύτερη συλλογή από κώνους κυκλοφορίας;




Ο David Morgan έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό από κώνους κυκλοφορίας. Συνέλεξε 137 διαφορετικά κώνους στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο




Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Μαλαισία και λέγετε Genging Highlands. Διαθέτει 6118 δωμάτια διακοσμημένα με διαφορετικά χρώματα το καθένα..


Τράβηγμα του μεγαλύτερου αεροσκάφους από άνθρωπο




..και το τράβηγμα το κάνει ο Kevin Fast από τον Καναδά. Τράβηξε μόνος του ένα 177 CC Globemaster ΙΙΙ, όπου το βαρος του ανέρχεται σε 188,83 τόνους και είναι 8,8 μέτρα!


Ο καλύτερος χρόνος για να μπεις σε μια βαλίτσα




Όλες οι γυναίκες είμαστε σχετικά γρήγορες στο να ετοιμάζουμε την βαλίτσα μας. Η Leslie Tipton όμως είναι η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο που μπαίνει η ίδια σε μια βαλίτσα και μάλιστα σε 5,43 δευτερόλεπτα!


Η πιο ακριβή σουίτα ξενοδοχείου




Η Royal Penthouse Suite του President Hotel στη Γενεύη είναι η πιο ακριβή σουίτα του κόσμου. Οι χρεώσεις για μια νύχτα διαμονής σε αυτή είναι 63.000 δολάρια.
Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και ιδιωτική βεράντα!


Το ψηλότερο υπαίθριο σε ξενοδοχείο




Το ψηλότερο Atrium Hotel βρίσκεται στο Burg Al Arab που είναι και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Αυτό το υπαίθριο είναι 180 μέτρα ύψος.


Το ξενοδοχείο άμμου




Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να χτίζουν σε άμμο αλλά αυτό το εκπληκτικό ξενοδοχείο που είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο από άμμο είναι πολύ διαδεδομένο.
Βρίσκεται στην παραλία του Weymouth στην Αγγλία. Το κόστος του δωματίου είναι 20 δολάρια και διαθέτει μονά και διπλά κρεβάτια.


Το ξενοδοχείο στο ψηλότερο μέρος του κόσμου




Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα χωριό του Νεπάλ. Το ύψος του χωριού είναι 3962 μέτρα. Το όνομα του ξενοδοχείου είναι Everest Hotel.


Φράουλες και βατόμουρα «εχθροί» του εμφράγματος!

«Θωρακίστε» τον εαυτό σας ενάντια στο έμφραγμα με ένα ακόμη «γλυκό» τρόπο:
καταναλώστε φράουλες και βατόμουρα! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. 

Σύμφωνα με τις μελέτες τους, οι γυναίκες που έτρωγαν μεγάλες ποσότητες ανθοκυανίνων, συστατικών που υπάρχουν σε μεγάλη ποσότητα σε φράουλες και βατόμουρα, είχαν 32% μικρότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα σε διάστημα 20 ετών, συγκριτικά με τις γυναίκες που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες των εν λόγω συστατικών.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι ανθοκυανίνες ίσως διαστέλλουν τις αρτηρίες και προλαμβάνουν την οικοδόμηση της πλάκας. 

Μάλιστα σε παλαιότερες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση βατόμουρων, μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης.


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/01/blog-post_4062.html#ixzz2JIkjg1c4

Γνωριζατε οτι υπαρχει πιστο αντιγραφο του Παρθενωνα στην Αμερικη ;

Ο Παρθενώνας λοιπόν, αυτό το υπέροχο μνημείο της αρχαίας ελληνικής τέχνης, υπάρχει και στις....ΗΠΑ!
Αποτελεί πιστό αντίγραφο του αρχαίου Ελληνικού μνημείου τόσο σε διαστάσεις όσο και σε αναπαράσταση. Είναι φτιαγμένο από πορόλιθο και μάρμαρο και βρίσκεται στη πόλη Marathon.

 Μην σας δημιουργεί έκπληξη, πράγματι στο Centennial Park του Nashville στέκεται ο αμερικάνικος Παρθενώνας αλλά και ένα άγαλμα της θεάς Αθηνάς, πιστά αντίγραφα των αρχαίων ελληνικών δημιουργημάτων.

 Ο Αμερικάνικος Παρθενώνας χτίστηκε το 1897 και είναι το μουσείο τεχνών της πόλης του Nashville. Σε αυτό το μουσείο βρίσκονται 63 πίνακες ζωγραφικής αμερικανών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, πίνακες που είναι δωρεά του James M. Cowan. Επίσης υπάρχει χώρος ώστε να γίνονται σόου και άλλου είδους εκθέσεις.









Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/01/blog-post_6893.html#ixzz2JIkBW6KZ

Επτά ακόμα πράγματα που οι γυναίκες κωλώνουν να ζητήσουν στο κρεβάτι

Υπάρχει λόγος που αρκετές γυναίκες κωλώνουν να ζητήσουν κάποια πράγματα στο κρεβάτι. Τις περισσότερες φορές φταίνε κάποιες προκαταλήψεις που έχουν δημιουργεί γύρω από αυτά. 

Τι μπορεί να θέλει:



1. Θέλει να τον «παίξεις»: Πολλές γυναίκες θέλουν να βλέπουν τον δικό τους να αυνανίζεται. Αυτό βέβαια δεν είναι και σπουδαίο πράγμα, έτσι κι αλλιώς οι άντρες το έχουν κάνει μόνοι τους εκατοντάδες φορές... Απλώς τις περισσότερες δεν έχουν κοινό.

2. Θέλει Σεξ από πίσω: Μην σου φανεί περίεργο αν μια γυναίκα, ενώ το θέλει, ντρέπεται να στο ζητήσει. Σε αυτό το θέμα ευθύνεται η μαλακία μερικών αντρών που ενώ τρελαίνονται για το σεξ από πίσω, όταν βρουν μια γυναίκα που να το θέλει και να της αρέσει, την κακοχαρακτηρίζουν. Σε περίπτωση που είσαι με μια γυναίκα που δεν έχεις καταλάβει αν το έχει δοκιμάσει, τσέκαρε (με το μαλακό) τις διαθέσεις της και δειξ’ της ότι δεν θεωρείς το anal sex τίποτα το φοβερό.

3. Θέλει να σε βαράει(!): Εχεις καταλάβει ότι γουστάρει να σε ελέγχει; Αστην να εκτονωθεί στο σεξ και να γίνει αφέντρα. Δέσου με χειροπέδες και άφησε τη να σου κάνει ότι φαντασιώνεται. Καλό θα είναι να το έχετε συζητήσει λίγο πριν και να έχεις βάλει κάποια όρια ώστε να μην σε πονέσει...

4. Θέλει Sex Gadgets: Αρκετές γυναίκες έχουν βρει το μπελά τους επειδή έδειξαν στο γκόμενό τους το δονητή τους. Ισως ακούγεται παράξενο, αλλά συμβαίνει. Γι αυτό μπορεί στη ντουλάπα της να έχει sex toys αλλά να ντρέπεται να τα δείξει. Για να τη ξεμπλοκάρεις, παρ’ της δώρο εσύ ένα sex toy. Μόνο φρόντισε να είναι κάτι με «αθώο» look: Αν η γυναίκα είναι προχωρημένη τότε θα σου δείξει και τη δική της συλλογή, αν όχι ένας δονητής παπάκι είναι σίγουρο ότι δεν θα τη φρικάρει... Οπως κι αν έχει χρησιμοποίησέ το μαζί της στο κρεβάτι. Τα sex toys δεν έχουν φτιαχτεί για μόνο για solo χρήση.

5. Θέλει να κάνει τη Νοσοκόμα: Οι άντρες γουστάρουν τρελά τους ρόλους αλλά και οι γυναίκες θέλουν να το παίξουν καμαριέρα ή νοσοκόμα... Επειδή όμως ακούγεται σαν σενάριο τσόντας ίσως διστάζει να στο ζητήσει. Το καλό με τους ρόλους είναι ότι μπορείς κατά τη διάρκεια του σεξ να φτιάξεις ένα σενάριο και να το παίξετε. Αν τη δεις και ανταποκρίνεται τότε την επόμενη φορά μπορείς να το οργανώσεις και στα προκαταρκτικά (π.χ να κάνεις εσύ τον κηπουρό και αυτή την πλούσια bitch) ή να της αγοράσεις και μια στολή για ένα πιο οργανωμένο role play.

6. Θέλει να χορέψεις: Όπως εσένα σ αρέσει η ιδέα να σου χορεύει προκλητικά έτσι μπορεί να αρέσει και σε κείνη. Το θέμα είναι πως θα πρέπει να το’χεις... δηλαδή να ξέρεις πως να χορέψεις και να βγάλεις τα ρούχα σου με σέξι τρόπο.

7. Θέλει να κάνετε Τριο: Υπάρχει μια παγίδα σε αυτήν την κατάσταση. Μια γυναίκα μπορεί να γουστάρει να το φαντασιώνεται, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι έτοιμη να το κάνει. Εδώ που τα λέμε αρκετοί άντρες και γυναίκες δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν (δεν είναι και ανάγκη άλλωστε). Σε περίπτωση που είσαι με μια γυναίκα που υποψιάζεσαι ότι θα το ήθελε πολύ, ρώτα πρώτα τον εαυτό σου αν θα το ήθελες και εσύ. Συζήτησέ το μαζί της και αν πιστεύεις ότι ο τρίτος δεν θα φέρει πρόβλημα στο κρεβάτι (ή στη σχέση) τότε ξανασκέψου το και δεύτερη φορά γιατί αυτά τα πράγματα έχουν αρκετό ρίσκο...

«Το κράτος μας θα καταρρεύσει οικονομικά και θα διαγραφούν όλα τα χρέη»

Ο διάλογος πνευματικού αδελφού που επισκέφθηκε κάποιον γέροντα :

- Γέροντα, οι λογαριασμοί έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλον! Τι θα κάνουμε;

- Ανακτάτευε τους φακέλους...
(Γέλια)

- Τι να ανακατέψω! Μιλάμε γίνεται χαμός...

- Κοίταζε να κάνεις ρυθμίσεις με όσο πιο πολλές δόσεις μπορείς και για πολλά χρόνια, να κερδίζεις χρόνο... Το κράτος μας θα καταρρεύσει οικονομικά και θα διαγραφούν όλα τα χρέη! Θα γίνει σε λίγο; Θα γίνει το καλοκαίρι; Κανείς δεν ξέρει...

- Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

- Ε, θα γίνει κάποια ανωμαλία και θα καταρρεύσουμε οικονομικά. Κάνε λίγη υπομονή ακόμα... 


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/01/blog-post_8582.html#ixzz2JIg6KWxQ

Εξέλιξη βόμβα! Ο Πεπόνης συγχώνευσε το σκάνδαλο των CDS με το T3 – T10!

Σε απλά Ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικοι εισαγγελείς όχι απλως βλέπουν δόλο πίσω από τις δύο υποθέσεις, αλλά και πιθανότητα κοινών αυτουργών!
Προσθέστε και την κακουργηματική δίωξη για το μαγείρεμα της ΕΛΣΤΑΤ και θα καταλάβετε ότι οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας είναι πλέον σε δεινή θέση.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση των CDS, την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου. Προσκόμισε επίσης αποδεικτικά στοιχεία για τον δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.
Ο Πάνος Καμμένος συνοδευόταν από τον βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλη Καπερνάρο.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:
«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές.

Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν κατά την περίοδο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ανδρέας Γεωργίου, παρά την ποινική δίωξή του σε βαθμό κακουργήματος, παραμένει στη θέση του με την στήριξη Σαμαρά.

Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με την δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/01/cds-t3-t10.html#ixzz2JIf08oZO

Η οικογένεια Σημίτη ήλθε στην Ελλάδα το 1903. Μαντέψτε από που…




Ακούστε τις αποκαλύψεις για τον Γερμανοτραφή Σημίτη και την συμμορία του. 
Η Λιάνα και η αξέχαστη Μαλβίνα εκδιώχθηκαν λυσσαλέα από το σύστημα των διεφθαρμένων, μαζί με τον “κομαντάντε” Μάρκο Μουζάκη. 
Ήταν οι μόνοι που μιλούσαν, που δεν λαδώθηκαν για να...
σιωπήσουν.

http://olympia.gr/

Στο εναλλακτικό μικροσκόπιο το μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο (ή Melissa officinalis), γνωστό και ως μέλισσα ή βάλσαμο λεμονιού, ανήκει στην οικογένεια της μέντας. Ο όρος «μέλισσα» προέρχεται από τη λέξη «melissophyllon», που σημαίνει «φύλλο της μέλισσας», επειδή χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα του φυτού σε νέκταρ αποτελεί ιδανικό μέρος για να αναζητήσουν τροφή οι μέλισσες. Το μελισσόχορτο καλλιεργήθηκε αρχικά στη Νότια Ευρώπη, σήμερα όμως είναι πλέον γνωστό σε όλο σχεδόν τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας ευδοκιμεί σε βουνοπλαγιές αρκετών περιοχών. Στην εποχή του Μεσαίωνα λέγεται ότι αλχημιστές χρησιμοποιούσαν μελισσόχορτο για να φτιάχνουν ελιξήρια νεότητας. Το μελισσόχορτο μυρίζει λεμόνι, περιέχει μεταξύ άλλων πτητικά έλαια (γνωστά για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες), πολυφαινόλες, τανίνες και φλαβονοειδή, ενώ η δράση του στηρίζεται κυρίως στα αιθέρια έλαια που περιέχονται στη σύστασή του (κιτράλη, κιτρονελλάλη, λιναλοόλη, γερανιόλη).
Πώς μας ωφελεί; 1. Το μελισσόχορτο είναι γνωστό για την αντισπασμωδική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή του δράση.
2. Παράλληλα, τονώνει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, προκαλώντας διαστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του αίματος.
3. Θεωρείται πολύ σημαντική η συμβολή του στην καταπολέμηση των ιών. Έρευνες επιβεβαιώνουν μάλιστα την αποτελεσματικότητά του σε περιπτώσεις επιχείλιου έρπητα.
4. Πρόκειται για φυτό εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις αϋπνίας, έντονου στρες, έντασης και ευερεθιστότητας, ενώ μπορεί να βοηθήσει ακόμα και άτομα με κατάθλιψη, χάρη στις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες.
5. Ανάμεσα στις δράσεις του συγκαταλέγεται και η ανακούφιση από πεπτικές διαταραχές.
6. Το βάλσαμο του μελισσόχορτου θεωρείται επίσης ότι ηρεμεί τον υπερκινητικό θυρεοειδή αδένα (νόσος Graves).
7. Επιπλέον, επειδή το μελλισόχορτο καθαρίζει το μυαλό, αυξάνει την αντίληψη και ενισχύει τη μνήμη, έχει αποδειχθεί βοηθητικό σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.
8. Τέλος, χάρη στην ιδιότητά του να δρα κατά των πόνων στις νευρικές απολήξεις, το μελισσόχορτο συστήνεται σε ανθρώπους με πονοκεφάλους, ημικρανίες και άλλους πόνους (π.χ. πόνοι περιόδου, πονόδοντος, εντερικοί κολικοί).
Στην αγορά Τα μέρη του μελισσόχορτου που χρησιμοποιούμε κατά βάση είναι τα φύλλα του. Το μελισσόχορτο μπορούμε να το βρούμε ως αποξηραμένο φυτό και να το απολαύσουμε ως ρόφημα, επωφελούμενοι από τις ιδιότητές του, ή να το προμηθευτούμε με τη μορφή βάμματος.
Φτιάξτε μόνοι σας Σε βραστό νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά αποξηραμένο μελισσόχορτο. Αφήνουμε για 5΄ και σουρώνουμε.
Προμηθευόμαστε μελισσόχορτο σε βάμμα και παίρνουμε 3 φορές την ημέρα από 30 σταγόνες (σε νερό).
Το φυτό σε μορφή βάμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά, σε περιπτώσεις επιχείλιου έρπητα. Αλείφουμε το βάμμα πάνω στον έρπη με ένα βαμβάκι, 3-4 φορές την ημέρα.
Δράση στο maximumΌσο φτιάχνουμε το ρόφημα από μελισσόχορτο, καλό είναι να έχουμε σε όλη τη διάρκεια καλυμμένο το κατσαρολάκι και στη συνέχεια την κούπα, έτσι ώστε ο ατμός –ο οποίος είναι πλούσιος σε αιθέρια έλαια με θεραπευτικές ιδιότητες- να παραμένει στο εσωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθούμε στο μέγιστο από τη δράση του μελισσόχορτου.
Ιδανικοί συνδυασμοί 1. Ο συνδυασμός μελισσόχορτου με λυκίσκο θεωρείται αποτελεσματικός σε περίπτωση δυσπεψίας.
2. Όταν συνδυάζεται με δυόσμο, το μείγμα είναι εξαιρετικά μαλακτικό για το στομάχι.
3. Το μελισσόχορτο μαζί με τη βαλεριάνα βοηθά σε περιπτώσεις αϋπνίας και πόνου των νεύρων.
Στην πράξη:
 Φτιάχνουμε ένα μείγμα με ίσες ποσότητες από τα δύο -κάθε φορά- βότανα και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα σε βραστό νερό. Το αφήνουμε για 5΄ και στη συνέχεια το σουρώνουμε.

Tip: 
Να θυμάστε Το μελισσόχορτο θεωρείται σε γενικές γραμμές ασφαλές φυτό. Ωστόσο, είναι πιθανό να αλληλεπιδράσει με φάρμακα που λαμβάνονται για τον θυρεοειδή. Στην περίπτωση, λοιπόν, που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον θυρεοειδή σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη του. Μελισσόχορτο δεν πρέπει να λαμβάνουν επίσης οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.
Διώξτε τον έρπηΕπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Maryland ανακάλυψαν ότι η χρήση του μελισσόχορτου στον επιχείλιο έρπητα είχε αποτελεσματικότητα στην ερυθρότητα της περιοχής, καθώς και στο πρήξιμο μετά από μόλις 2 ημέρες. Η γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα με τη βοήθεια του συγκεκριμένου βοτάνου είναι πολύ σημαντική, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί ο έρπης μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από 10 ημέρες για να υποχωρήσει. 

Οδηγίες: Πως να... ρίξετε μία κοπέλα!

Δεν κάνουμε καθόλου πλάκα σήμερα. Ακολουθούν οδηγίες χρήσης...
Κάποτε το φλερτ ήταν απλή υπόθεση. Είτε οι γκόμενες ήτανε σοβαρές, είτε θέλανε κάτι προσωρινό, μπορούσες εύκολα να καταλάβεις αν...


σε γουστάρουνε. Στην τελική αρκετές στο λέγανε κιόλας. Σήμερα όμως που η κατάσταση έχει αλλάξει, θα πρέπει όχι μόνο να τις διεκδικήσεις αλλά σε πολλές περιπτώσεις να τις κυνηγήσεις κιόλας, για να αξιώσεις τις όποιες πιθανότητες έχεις.

Αποφάσισα λοιπόν με αυτό το άρθρο να δώσω κάποιες βασικές οδηγίες για το πως θα φτάσετε στο να ρίξετε μια γκόμενα. Οι γυναίκες σταματήστε αυτή την στιγμή να διαβάζετε το άρθρο! Δεν θέλουμε να μάθετε τα μυστικά μας

1)Γνωριμία

α)Χωρίς να γνωρίζεστε
Η πιο δύσκολη περίπτωση γνωριμίας. Έστω ότι την βλέπεις σε ένα μπαρ. Καταρχήν για να αποφασίσεις να κάνεις κίνηση θα πρέπει να σε έχει καρφώσει κάποιες φορές. Όχι να κάνει μία γύρα το μάτι της στο χώρο. Να σε καρφώσει κανονικά και για τουλάχιστον κανένα μισάωρο. Επίσης, παίζει ρόλο και με τι παρέα βρίσκεται. Αν είναι με αγγουράκια στην παρέα τότε άστο καλύτερα. Εκτός κι αν τα αγγουράκια αυτά είναι μαζί με την κοπέλα τους, άρα ξέρεις ότι μπορείς να μιλήσεις με μεγαλύτερο θάρρος.

Αν δεις λοιπόν ότι σε καρφώνει για αρκετή ώρα προχωράς στο επόμενο βήμα. Την πλησιάζεις και προσπαθείς να της πιάσεις κουβέντα για κάτι άσχετο, που μπορεί π.χ. να συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στο μπαρ. Αφού ανταλλάξετε δυο κουβέντες της συστήνεσαι με το όνομά σου. Τα υπόλοιπα άστα να κυλίσουν όπως πρέπει. Απλά πράγματα. Ούτε "Γνωριζόμαστε από κάπου;" ούτε παπάρια μάντολες. Στο τέλος της βραδιάς απλά δίνεις το κινητό σου. Αν ενδιαφέρεται θα σου κάνει κατευθείαν αναπάντητη. Μου έχει τύχει να ακούσω και την ατάκα "Μήπως να σημείωνες το δικό μου;" Αυτό απλά σας το αναφέρω για να μην δικαιολογείτε τον εαυτό σας καμιά φορά που φάγατε χυλόπιτα. Εξ αρχής οι πιθανότητες είναι λίγες γιατί οι γυναίκες ως γνωστόν είναι στην πλειοψηφία τους ξενέρωτες και δεν γνωρίζουν έτσι απλά αγνώστους. Ειδικά οι ωραίες γκόμενες που δεν μιλάνε έτσι απλά σε "όποιον κι όποιον". Τουλάχιστον πάτε με όποια μέσα διαθέτετε.

Επίσης αν δείτε γκόμενα σε άλλο στυλ, π.χ. σας ρίχνει ένα κεφάλι ή είναι μοντέλο ενώ εσείς με τριψήφιο αριθμό κιλών, μην πάτε σα μαλάκες να μιλήσετε. Δεν έχει νόημα, θα χαλαστείτε.

β)Από παρέα
Είπατε να βγείτε παρέα και ξαφνικά σκάει ένα καινούργιο πρόσωπο. Τι κάνετε; Αν γουστάρετε τότε θα πρέπει να δράσετε αστραπιαία και να κάτσετε δίπλα της για να μπορέσετε να πιάσετε την κουβέντα! Time is money στην προκειμένη περίπτωση, καθώς ποτέ δεν ξέρετε αν θα την ξαναδείτε σίγουρα. Αν την γνωρίσετε εκτός μαγαζιού και μετά πάτε όλοι μαζί σαν παρέα να κάτσετε κάπου, τότε "κολλήστε" πίσω της και με το που θα κάτσει καθίστε δίπλα της.

Αν όμως έρθει αυτή μετά στο μέρος που είστε (το μάτι θα πρέπει να την έχει "κόψει" σε δευτερόλεπτα) τότε σκεφτείτε τεχνάσματα για να την φέρετε δίπλα σας. Αν π.χ. κάθεστε σε καναπέ, τότε κάντε χώρο με τη μία και δείξτε της ότι μπορεί να κάτσει δίπλα σας. Αν κάθεστε σε καρέκλα τότε φέρτε μια άλλη καρέκλα δίπλα σας. Το παν είναι το αστραπιαίο timing. Σίγουρα δεν θα θέλετε να κάτσει αλλού και να μην μπορείτε να την ρωτήσετε με άνεση κάτι προσωπικό.

β1)Έκατσε μακριά
Δεν έχετε και πολλές επιλογές, παρά μόνο να παίζετε με τα μάτια και να πάτε την κουβέντα προς την παρέα. Κι όταν σας δίνεται η κατάλληλη ευκαιρία να την ρωτάτε κάτι, χωρίς φυσικά να καρφωθείτε στους υπόλοιπους. Στο τέλος της βραδιάς, αν δείτε ότι οι ματιές της έπεσαν πάνω σας, τότε θα πρέπει να δουλέψετε το πράμα κάπως. Δεν ζητάτε κινητό γιατί δεν καταφέρατε να μιλήσετε προσωπικά, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Π.χ. αν την ρωτήσετε τι μουσική ακούει, της λέτε ότι μετά θα της στείλετε το τάδε κομμάτι μέσω Facebook (άρα βρίσκετε ευκαιρία και την κάνετε add). Αν της αρέσατε θα κουβεντιάσετε online και ίσως κανονίσετε και για καφέ. Αν δεν έχει Facebook τότε θα πρέπει να βάλετε το πρόσωπο που την έφερε στην παρέα, να σας κανονίσει καφέ. Να εύχεστε μόνο να είναι έμπιστο άτομο και να μην σας γράψει κανονικά.

β2)Έκατσε κοντά
Έχετε όλη την άνεση να της μιλήσετε. Πηγαίντε την κουβέντα γενικά στο με τι ασχολείται, που μένει, πως πέρασε τις μέρες της, που θα πάει διακοπές και όλα τα συναφή. Προσπαθήστε αν γίνεται να την κάνετε να νομίζει ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι τσιμπάνε άσχημα. Φυσικά μην μπείτε σε προσωπικές λεπτομέρειες για το αν έχει σχέση ή πότε χώρισε με τον πρώην. Είναι τρελό φάουλ! Εκτός κι αν το φέρει η κουβέντα.

Στο τέλος, απλά της δίνετε το τηλέφωνό σας. Αν την δείτε διστακτική της λέτε "Αν θέλεις κάνε μου και μια αναπάντητη". Σε μία γνωστή το λες πιο εύκολα απ' ότι σε μία άγνωστη. Από εκεί κι έπειτα, περιμέντε 2-3 μέρες μέχρι να πάρετε τηλέφωνο (μην ανησυχείτε, δεν θα την καμακώσει άλλος στο ενδιάμεσο) και τότε πείτε της αν θέλει να κανονίσετε κάτι.

Πετάξτε το μπαλάκι σε αυτήν. σε φάση "Θα ήθελες να κανονίζαμε να τα πούμε αυτές τις μέρες; Πότε θα σε βόλευε;" Μην πάτε σαν τα γίδια να της πείτε "Τι κάνεις το Σάββατο;" γιατί αν όντως έχει κανονίσει κάτι τότε φάγατε ήδη ένα άκυρο. Αν απ΄ την άλλη σας πει ότι "δεν μπορεί αυτές τις μέρες" τότε της απαντάτε πολύ απλά "Οκ, όποτε θέλεις μου λες, μην σε πιέζω" και της πετάτε το μπαλάκι. Αν δεν πάρει ποτέ στ'@@ σας. Ούτε εσείς θα ξαναπάρετε. Και φυσικά αν την ξαναδείτε σε παρέα και μιλήσετε, πάλι δεν θα της προτείνετε κάτι. Την κίνηση την κάνατε ήδη. Άμα γουστάρει ας κάνει αυτή την επόμενη. Αλλιώς "Άντε γεια και παρακάτω".

γ)Μέσω Facebook
Την είδατε στο Facebook και σας γυάλισε. Πρώτα απ' όλα κοιτάξτε τους κοινούς της φίλους και δείτε αν υπάρχει κάποιο έμπιστο άτομο που να μπορεί να σας κανονίσει καφέ. Αν δεν υπάρχει τέτοιο άτομο, τότε θα πρέπει να την κάνετε Add. Φροντίστε πριν την κάνετε Add το προφίλ σας να είναι από πάνω ως κάτω ξεκλείδωτο για να μπορεί να δει φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία. Αν δεν είναι τότε χέστο καλύτερα. Είναι σαν να πηγαίνετε να μιλήσετε σε μία άγνωστη στο δρόμο και να κρατάτε μάσκα.

Αν δεχτεί το Add τότε πιάνετε την κουβέντα με το που θα μπει στο chat, προσπαθείτε να αναφέρετε κάτι από τους κοινούς φίλους. Λέτε την κλασική ατάκα "Εμφάνισε το προφίλ σου στους προτεινόμενους φίλους και είδα ότι ξέρεις τον τάδε" κι έτσι πιάνετε την κουβέντα. Αν δεν σας δεχτεί στο Add τότε δεν ασχολείστε καν ξανά. Προφανώς η γκόμενα δεν σας γουστάρει ή είναι αλλού.

δ)Από την δουλειά
Εδώ θέλει λεπτούς χειρισμούς για να μην κινδυνέψετε με απόλυση. Αν έχετε κολλητηλήκια με κάποιον απ' τη δουλειά προσπαθήστε να μάθετε αν έχει σχέση. Αν είναι free τότε μην πείτε τίποτα πουθενά και δράστε μόνοι σας. Προσπαθήστε να πιάσετε την κουβέντα για κάποιο θέμα δουλειάς. Αν τα γραφεία σας είναι κοντά, μπορούν να παίξουν ματιές. Αν απέχουν κι έχετε MSN ή Facebook τότε μιλάτε πιο εύκολα. Η π.χ. παραγγέλνετε φαγητό μαζί και πηγαίνετε και τρώτε μαζί στην κουζίνα της εταιρείας, άρα πιάνετε την κουβέντα. Σιγά-σιγά και με τις εξόδους που μπορεί να κανονίζει η εταιρεία σας, θα έχετε την ευκαιρία να την γνωρίσετε καλύτερα. Βέβαια αν την δείτε ότι ψήνεται κάργα από τις συνομιλίες σας προχωράτε ένα βήμα παραπάνω από μόνοι σας.



2)1ο ραντεβού

Τα ρούχα σας θα πρέπει να είναι αυτά που αρμόζουν. Για έναν καφέ αρκεί ένα απλό τζην, μια μπλούζα polo και καλό αθλητικό παπούτσι. Για ένα ποτό φορέστε κάτι καλύτερο. Η μάλλον για να ακριβολογώ, αν βραδιάζει φορέστε τζηνάκι καλό και πουκαμισάκι και παπουτσάκι επίσης καλό για να κάνετε εντύπωση. Η κολώνια παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Η Paco Rabanne Ultraviolet ή οι κολώνιες Gautier είναι αξιόπιστες λύσεις για να την προσελκύσετε πιο εύκολα.

Κανονίστε να βρεθείτε είτε σε κάποιο κεντρικό σημείο στην περιοχή που μένει, είτε -αν είναι κοντά σε μετρό- σε κάποια στάση μετρό. Εκεί θα βρεθείτε για να πάτε προς το καφέ που χρειάζεται για να ψηθεί η κατάσταση. Πάντως μην αγχώνεστε, δεν θα "ρίξετε τα μούτρα σας" αν την περισυλλέξετε από κάπου. Ίσα-ίσα που θα το εκτιμήσει.

Πηγαίντε την σε ένα καλό μέρος όπως η παραλιακή το καλοκαίρι ή το Γκάζι τον χειμώνα. Προτιμήστε μέρη όπου δεν παίζει δυνατά η μουσική για να μπορείτε να μιλήσετε. Αν ξέρετε κάποιον από το μαγαζί τότε ακόμα καλύτερα, αυτό θα μετρήσει στην εικόνα σας. Επίσης, ανάλογα με την ώρα, συννενοηθείτε για το αν θα πιείτε καφέ η ποτό. Μετά τις 9 για παράδειγμα θα πρέπει να παραγγείλετε ποτό, μην ζητήσετε π.χ. κανένα τσάι γιατί είναι epic fail.

Η κουβέντα θα πάει περί ανέμων και υδάτων στην αρχή. Μετά, θα τσουλήσει από μόνη της. Μην αγχώνεστε για το πότε, απλά θα τσουλήσει. Στο ενδιάμεσο πετάξτε της κι 1-2 κοπλιμέντα. Όχι παραπάνω γιατί θα φανείτε λιγούρης. Άλλωστε με μια ματιά κι ένα χαμόγελο, η γυναίκα καταλαβαίνει αμέσως τι αισθάνεστε γι' αυτήν.

Σκεφτείτε επίσης μετά το ποτό, να της προτείνετε να πάτε και κάπου για φαγητό. Και αυτό θα μετρήσει καθώς αν σας συμπαθεί θα δεχθεί. Επίσης ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Α)ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΕΡΑΣΤΕ ΤΗΝ: Όσο κι αν διαμαρτύρεται θα το κάνετε. Στην ανάγκη παίξτε ξύλο που λέει ο λόγος. Θα τα κεράσετε όλα. Και το ποτό και το φαγητό.
Β)ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ (βλέπε Κανόνας 4): Κρατηθείτε για το 2ο ραντεβού. Εκτός πια κι αν είστε 100% σίγουροι ότι κόβει φλέβα για πάρτη σας από τα SMS και τα τηλέφωνα που σας έχει κάνει ή από υπονοούμενα που έχει πετάξει.
Γ)ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΠΙΤΙ: Ότι κι αν λέει για μετρό, ταξί, τραμ και κλάιν-μάιν, θα την γυρίσετε στην πόρτα του σπιτιού της θέλει δεν θέλει. Τώρα άμα δεν θέλει να την πάτε ακριβώς απ' έξω (π.χ. για να μην την δουν οι γονείς της) it's ok. Εκεί δεν επιμένετε. Δεν θα την σκοτώσει κανείς άλλωστε αν περπατήσει κι 100 μέτρα παραπάνω.


3)2ο ραντεβού

Η κουβέντα περί ανέμων και υδάτων έλαβε τέλος. Ώρα να κάνετε την επόμενή σας κίνηση. Συνεχίστε τα κοπλιμέντα με λίγο μεγαλύτερη ένταση και δείξτε ότι σας αρέσει το στυλ της και ο χαρακτήρας της. Επίσης, η κουβέντα θα πρέπει να πάει προς τις σχέσεις. Γενικά στην αρχή, ειδικότερα μετά. Μην μπείτε σε λεπτομέρειες όμως για το τι έκανε με τους πρώην, γιατί χώρισε κτλ. Απλά δείξτε ενδιαφέρον. Γιατί αν αρχίσει να σας ρωτάει συμβουλές και να της απαντάτε, τότε θα αρχίσει αντίστοιχα να σας βλέπει φιλικά! Ρωτήστε την επίσης πράγματα για τον χαρακτήρα της (τα θετικά και τα αρνητικά της), καθώς και τι ζητάει από μία σχέση.

Για το θέμα του τι ζητάει από μια σχέση, πρέπει να ξέρετε από την αρχή πριν κάνετε κάτι το τι μπορείτε να πάρετε από αυτήν. Αν σας πει για παράδειγμα "βαριέμαι εύκολα" τότε μην περιμένετε να προχωρήσετε σοβαρά. Και βέβαια αν σας δείξει σοβαρή κι είστε κι εσείς τέτοιος, ξεκαθαρίστε το από την αρχή. Αν δεν είστε για πολλά επίσης ξεκαθαρίστε το. Όλα αυτά μετράνε υπέρ σας. Αν θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας και σας πει ότι θέλει κάτι σοβαρό, ποιος ο λόγος να την πηδήξετε και να φύγετε; Ίσα-ίσα που αν πείτε πραγματικά ότι ισχύει για εσάς, μπορεί να βγείτε κερδισμένοι γνωρίζοντας μία φίλη της που ενδεχομένως θα βλέπει τα πράγματα όπως εσείς.

4)1ο φιλί

Προσοχή: ΜΗΝ την φιλήσετε σε χώρο με κόσμο! Αφού πιείτε το ποτό σας θα πρέπει να την πάτε κάπου απομονωμένα. Πείτε της απλά "Θέλεις να πάμε καμία βόλτα με το αυτοκίνητο;" Αν ενδιαφέρεται θα σας πει πολύ απλά "Ναι". Είναι το κλασικό που λέγαμε μικροί στο σχολείο "Θέλεις να πάμε καμιά βόλτα;" κι έπεφτε φάσωμα. Ε, αυτό είναι στην πιο ενηλικιωμένη version του. Πολύ απλά οι περισσότερες γυναίκες δίνουν σημασία στο πρώτο τους φιλί και το σκέφτονται ως κάτι το ξεχωριστό.

Αν είναι καλοκαίρι πηγαίντε την σε μία παραλία. Απλά φροντίστε να μελετήσετε τα μέρη όπου δεν θα υπάρχει αρκετός κόσμος ώστε να είστε (σχεδόν) μόνοι σας. Αν είναι χειμώνας προτιμήστε κάτι εναλλακτικό όπως βόλτα στο λόφο Λυκαβητού ή στην Πλάκα. Η ανάλογα με την περιοχή σας (αν είστε π.χ. από Μικρολίμανο ή Πασαλιμάνι τότε έχει πολλά μέρη, αν είστε από Πετρούπολη στο Terra Petra κτλ). Κάπου απόμακρα τέλος πάντων.

Βρείτε μια αφορμή, πείτε άλλο ένα κοπλιμέντο και μόλις δείτε ανταπόκριση πιάστε της το χέρι, πάρτε την αγκαλιά, πείτε καμιά γλυκιά κουβέντα παραπάνω και...σμουτς. Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, ε;

Όσο για το σεξ, θα έρθει κι αυτό κάποια στιγμή. Αφήστε να περάσουν κάμποσες μέρες κι απλά προτείνετέ της να βρεθείτε σπίτι σας βρίσκοντας μια δικαιολογία (π.χ. DVD, για να της δείξετε κάτι κτλ). Μην κολλάτε στο πότε, όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Το αν θα ταιριάξετε (έτσι όπως έχουμε γίνει σκατά την σήμερον ημέρα) αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΠΗΓΗ: ksenerotes.blogspot.com