μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πως λειτουργεί η υπέρυθρη θέρμανση;


H υπέρυθρη θέρμανση αποτελεί τη νο.1 προτίμηση των καταναλωτών το φετεινό χειμώνα, λόγω της τεράστιας οικονομίας (70%) που εξασφαλίζει, αλλά και των πολλών άλλων πλεονεκτημάτων που διαθέτει έναντι των συμβατικών μεθόδων θέρμανσης.

Με τη βοήθεια της First Heating, της πρωτοπόρου εταιρείας με τα υπερσύγχρονα θερμαντικά πάνελς, μαθαίνουμε τον τρόπο λειτουργίας της υπέρυθρης θέρμανσης:

Πως λειτουργεί η υπέρυθρη θέρμανση; 
Οι υπέρυθρες θερμικές ακτίνες δημιουργούν μια ομαλή θερμοκρασία δωματίου, η οποία δημιουργείται απο την θέρμανση του συνόλου των στερεων αντικειμένων του δωματίου κι επιστρέφεται.

Η υπέρυθρη θέρμανση δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα , αλλά θερμαίνει κατευθείαν τα στερεά σώματα/αντικείμενα μέσα σε ένα χώρο, τα οποία κρατάνε τη θέρμανση κι αυτά με την σειρά τους την επιστρέφουν στο χώρο.


Οι τοίχοι πάντα έχουν θερμοκρασία λόγω αυτού μεγαλύτερη από ότι ο αέρας μέσα στον χώρο, αφού όπως είπαμε δεν μεταφέρει την θερμότητα . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τοίχοι να εχουν πάντα θερμοκρασία μεγαλύτερη του αέρα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται υγρασία .

Αυτό σε αντίθεση με την συμβατική θέρμανση η οποία όπως βλέπουμε θερμαίνει τον αέρα και μέσω του αέρα η θερμότητα μεταδίδεται μέσα στο χώρο. Σ' αυτή την περίπτωση υπάρχουν μεγάλες απώλειες θερμότητας λόγω της διαροής των σωματιδίων του αέρα, αλλά και την άσκοπη συσσώρευσή τους στο ταβάνι, λόγω του ότι η ζέστη είναι ελαφριά και συσσωρεύεται στο ταβάνι.


First Heating
Η επανάσταση στην τεχνολογία θέρμανσης για το σπίτι

Λόγω του ότι ο αέρας είναι θερμότερος με την συμβατική θέρμανση, αφού μεταφέρει την θερμότητα και τα δομικά στοιχεία είναι πιο κρύα , συχνά παρατηρούμε το φαινόμενο να δημιουργείται υγρασία στους τοίχους. Αυτό λόγω της υγροποίησης των υδρατμών στα πιο ψυχρά σημεία, όπου στην περιπτωσή μας είναι οι τοίχοι σε σχέση με το θερμό αέρα.

Παρακάτω φαίνεται μέσα από υπέρυθρη κάμερα, ένα test για την συμπεριφορά των heating elements των FIRST HEATING θερμαντικών πάνελς:



vivanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: