μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Καλημερα Ελληνες

Συζητώντας τις τελευταίες μέρες με διάφορους φίλους κ γνωστούς, ζώντας απο πρώτο χέρι την καθημερινή και απόλυτα οργανωμένη διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα κ φυσικά, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, δυστυχώς επιβεβαιώνω το συμπέρασμα που εκ των πραγμάτων, έχω βγάλει εδώ και καιρό (και που όταν το περιγράφω, χαρακτηρίζομαι συνομωσιολόγος, υπερβολική και δεν ξέρω και γω τι άλλο):

Ρε παιδιά, η κατάσταση είναι απλή. Όλες τους οι ενέργειες συντείνουν σε ένα και μόνο ένα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα:

Την οργανωμένη και απόλυτα ελεγχόμενη (ως προς τον τρόπο, το χρόνο και τον ρυθμό) διάλυση των πάντων, την πρόκληση χάους και την προσπάθεια δημιουργίας εμφυλίου με κάθε τρόπο.

ΜΑζί με άλλα ενδιαφέροντα, ψηφίστηκε χθες η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων: ποιος θα τη διενεργεί και με τι κριτήρια? Αν π.χ., η διευθύντρια του σχολείου δεν γουστάρει ένα συγκεκριμένο δάσκαλο και αυτός χάσει τη δουλειά του κ έχει παιδιά να θρέψει, μπορεί να γυαλίσει το μάτι του και να φάει τη διευθύντρια λάχανο ένα πρωί. Σωστά? = ΧΑΟΣ.

Αν οι φόροι που οφείλεις συνεχίσουν να μαζεύονται, αλλά παράλληλα, για να πας στο νοσοκομείο για κάτι επείγον, πρέπει να δώσεις 25 ευρώ που δεν έχεις, θα γυαλίσει το μάτι σου και θα φας κανένα γιατρουδάκο ή τον υπάλληλο στο γκισέ του νοσοκομείου- Σωστά? = ΧΑΟΣ.

Αν για να διεκπεραιώσεις μια απλή δουλειά πρέπει να φας 20 μέρες και να φτύσεις το γάλα της μάνας σου, ενώ παράλληλα, τίποτα δεν λειτουργεί, απολύτως τίποτα, στην επόμενη δόση, θα πάρεις ο ίδιος τα γκαζάκια και θα πας να τα δοκιμάσεις στην υπηρεσία που πιο πολύ μαρτύρησες. Σωστά? = ΧΑΟΣ.

ΧΑΟΣ, ΑΤΑΞΙΑ, ΑΝΑΡΧΙΑ, ΔΙΑΛΥΣΗ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

Στο μεταξύ, μέσα σε αυτό το (εδώ και καιρό δηλωμένο και επίσημα) failed state που ζούμε, θα αρχίσουν τα γκαζάκια και οι μολότωφ και οι ληστείες να είναι όχι απλά καθημερινό φαινόμενο, αλλά η πεμπτουσία της καθημερινότητας μας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ, ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ......