μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

τα ιδια παντελακη μου..τα ιδια παντελη μου..


ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Κοινοβουλευτική εκτροπή για να καλύψουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Εξευτελίζουν το Πολίτευμα και ποδοπατούν το Σύνταγμα για να καλύψουν τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσον αφορά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αυτό δείχνει το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» που συντελείται τις τελευταίες ώρες και τα παιχνίδια της κάλπης, με πρωταγωνιστές τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) της συγκυβέρνησης. Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων για ακόμη μία φορά οι αρχηγοί και οι βουλευτές τους, υποκινούμενοι...
από τα κομματικά συμφέροντα, δεν θέλουν να καταλογιστούν οι ευθύνες σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό και τους Έλληνες στην πείνα και την εξαθλίωση.
Δεν έχουν καν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να αντιληφθούν πώς με το να μην παραπεμφθεί σε προανακριτική ο Γιώργος Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήρε σπίτι του το «στικάκι» της λίστας Λαγκάρντ, επιμερίζονται τις ευθύνες τους. Ο κόσμος τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει. Τέτοια ξεφτίλα και αυτοϋπονόμευση. Η στάση και οι επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης με τις τρεις διαδικασίες και τις επτά κάλπες, θυμίζει ημέρες διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, που κάθε φορά που ήταν να συζητηθεί στη Βουλή ένα σκάνδαλο, όπως το Βατοπέδι και τα ομόλογα, και να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, «δραπέτευε» αποχωρώντας από το Κοινοβούλιο για να μην υπάρξουν διαρροές βουλευτών. Αποκορύφωμα το κλείσιμο της Βουλής το 2009 για να παραγραφούν τα αδικήματα της περιόδου 2004-2007.
Η τακτική του κοινοβουλευτικού εξευτελισμού, όχι μόνο δεν τους διέσωσε, αλλά τους καταδίκασε στη συνείδηση ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Το πάθημα δεν έγινε όμως μάθημα. Ίδια κόμματα ίδια πολιτική. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Και μην σπεύσουν κάποιοι να μιλήσουν για την ιδιάζουσα πολιτική συγκυρία και την κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα. Θα πρόκειται για αστείες δικαιολογίες.
Αυτή την ώρα αρχίζει η συνεδρίαση της Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποφασιστεί η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στην υπόθεση της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ. Η πρόταση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, είναι να γίνουν τρεις ψηφοφορίες και να στηθούν επτά κάλπες. Η πρώτη ψηφοφορία θα αφορά στην πρόταση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για παραπομπή μονάχα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης (μία κάλπη), η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου (δύο κάλπες) και η τρίτη ψηφοφορία θα αφορά την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προσυπογραφόμενη και από τη Χρυσή Αυγή, για παραπομπή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου (τέσσερις κάλπες). Θα παιχτεί δηλαδή, το έργο ο Παπάς με τις κάλπες ή αλλιώς το «κάλπικο παιχνίδι».
Της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής θα ακολουθήσει η συζήτηση των τριών προτάσεων, με τη συμμετοχή και όσων από τους εγκαλούμενους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς επιθυμούν να αναπτύξουν τη θέση τους ενώπιον του Σώματος (κατά τη συνεδρίαση, εκτιμάται πώς θα εμφανιστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν αποκλείεται και εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου). Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή των ονομαστικών ψηφοφοριών, που θα ξεκινήσουνε κατά τις 6 το απόγευμα.
Η συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και η διαβούλευση που έγιναν, κατέγραψαν μονάχα διακομματική συμφωνία να συζητηθούν οι τρεις προτάσεις την ίδια μέρα και συνεδρίαση (και όχι σε διαφορετικές ημερομηνίες). Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή μίας ψηφοφορίας με τέσσερις κάλπες, ή με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει όλα τα εγκαλούμενα πρόσωπα και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποφυγή φαινομένων αποχώρησης κάποιου κόμματος από τη συνεδρίαση (όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν από τους βουλευτές της Ν.Δ., σε συζήτηση αντίστοιχης πρότασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου), και η εξασφάλιση του δικαιώματος των βουλευτών στη «μυστικότητα της ψήφου» (που εξασφαλίζεται μονάχα αν ο βουλευτής φτάσει μέχρι την κάλπη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: