μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το ευρώ το θέλουν οι πλουτοκράτες. Εθνικό νόμισμα για Εθνική ανεξαρτησία


Ευρώ καίγεται
 Σήμερα οι πολιτικάντηδες αρνούνται να δουν αυτό που βλέπει ο κόσμος, ότι το ευρώ απέτυχε και αποδείχτηκε καταστροφικό. Ότι δεν μας πλούτισε, αλλά μας χρεοκόπησε, ή καλύτερα πλούτισαν ακόμα περισσότερο οι εγχώριοι και διεθνείς νταβατζήδες και χρεοκόπησε ο λαός και η πατρίδα.
Οι ίδιοι άνθρωποι που ζήτησαν από τον ελληνικό λαό κάθε λογής θυσίες για να το αποκτήσουμε το ευρώ τώρα ερειπώνουν τη χώρα στο όνομά του. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα επείγει όχι μόνο για ν’ ανακτήσουμε τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής,αλλα επειδή αποτελεί κομμάτι της εθνικής ανεξαρτησίας. Χωρίς το εθνικό νόμισμα η οικονομία μας δεν θ’ ανακάμψει.
Η εισαγωγή του εθνικού νομίσματος αποσκοπεί πρωτίστως στη χρηματοδότηση  της παραγωγικής δομής της χώρας, ώστε να αυξηθεί το εγχώρια παραγόμενο προϊόν, να υποκατασταθούν σε σημαντικό βαθμό οι εισαγωγές και να αυξηθούν οι εξαγωγές. Οι διεθνείς τοκογλύφοι και κοσμοεξουσιαστές δεν θέλουν αυτόνομες οικονομίες. Δεν θέλουν να αναπτυχθούμε γιατί απλά δεν θα μας ελέγχουν!  Δεν θέλουν ανάπτυξη θέλουν υποδούλωση
Όσον αφορά στην ύφεση της οικονομίας, με την εισαγωγή εθνικού νομίσματος όχι μόνο δεν θα υπάρξει επιδείνωση  αλλά ανάπτυξη με επιταχυνόμενους ρυθμούς, διότι θα παρέχει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την παραγωγική βάση της οικονομίας και πρωτογενή παραγωγή, αλλά και την εγχώρια βιομηχανία με σκοπό την ανάπτυξη τους. Αυτές θα εξάγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στις αγορές του εξωτερικού  φτηνά και ανταγωνιστικά προϊόντα με αποτέλεσμα να  φέρουν τεράστια κέρδη για την  ελληνική οικονομία. Τα αγροτικά μας προϊόντα ως γνωστόν είναι τα καλύτερα του κόσμου, αλλά υπόκεινται και αυτά στους όρους των δανειστών μας, για ελεγχόμενη παραγωγή. Η αγροτική παραγωγή απελευθερωμένη θα παράγει τα καλύτερα άλλα και από τα φθηνότερα προϊόντα για τον μέσο Ευρωπαίο. Αποτέλεσμα  τεράστιο ΚΕΡΔΟΣ
Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ.  Οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας με την δραχμή ήταν σαφώς πιο εκτεταμένες και πιο πολύπλευρες απ’ ότι σήμερα που 3 χώρες ελέγχουν ουσιαστικά το εξωτερικό εμπόριο της.
Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι παλιά απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.
Χάρις στη δραχμή το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του απο τις κυβερνήσεις δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.
Η έξοδος από το ευρώ το πρώτο που θα επιφέρει είναι η συγκρότηση μιας νέας Εθνικής Κεντρικής Τράπεζας που θα υποκαταστήσει τη σημερινή Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτή η νέα Εθνική Κεντρική Τράπεζα δε θα υπάγεται, όπως η σημερινή Τράπεζα της Ελλάδας, στο σύστημα των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών και δε θα λειτουργεί κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα σημαίνει ότι απεγκλωβιζόμαστε αυτόματα από την ανάγκη νέου δανεισμού για να πληρώσουμε τα παλαιότερα χρέη μας και να καταβάλλουμε άμεσες απαιτήσεις σε μισθούς,συντάξεις, κλπ., αφού αυτά μπορεί να εξυπηρετηθούν με την έκδοση εθνικού νομίσματος. Η χώρα θα δηλώσει προσωρινή στάση πληρωμών των διεθνών της χρεών και θα διαπραγματευτεί απο την θέση κυρίαρχου συνομιλητή περίοδο χάριτος 2-3 ετών και κούρεμα του επαχθούς  χρέους.
Οσοι βέβαια εχουν ευρώ θα τα διατηρήσουν ως συνάλλαγμα χωρίς να παθουν κάτι όπως παλιότερα που είχαμε δραχμή και πολλοί είχαν καταθέσεις σε δολάρια ή όποιο άλλο νόμισμα ήθελαν
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι θανάσιμος κίνδυνος για την Ε.Ε. και το ίδιο το κοινό νόμισμα.  Κι αυτό διότι  είναι αναπόφευκτο οτι εκτός του ευρώ και με ένα  εθνικό νόμισμα, η Ελλάδα  θα μπει σε τροχιά εθνικής ανεξαρτησίας και ανάπτυξης. Οι υπόλοιπες χώρες θα πράξουν το ίδιο και θα διαρραγεί ετσι η συνοχή και ο εγκλωβισμός των κρατών στα χέρια των παγκόσμιων εξουσιαστών. Οι διεθνείς εξουσιαστές θα δουν ότι χάνουν την υποδούλωση των εθνών με αποτέλεσμα να χάνουν και την παγκόσμια κυριαρχία. Η Ελλάς θα οδηγήσει πάλι την ανθρωπότητα προς την ελευθερία.
Απο οικονομικής άποψης χιλιάδες ευρωπαϊκές και άλλες εταιρείες θα διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα  είναι ένας επενδυτικός παράδεισος αφού θα είναι πρόσφορη για να έρθουν εδώ εταιρείες όπως πάνε σε άλλες  χώρες με φτηνότερα νομίσματα.
Η δραχμή θα επαναδιατάξει την ελληνική οικονομία από το μηδέν... Τους πρώτους δύσκολους μήνες θα διαδεχθεί αναπόφευκτα τρομακτική ανάπτυξη. Μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για την Ελλάδα εννοούμε μια χώρα με τρομακτικές δυνατότητες στον Τουρισμό... εκατομύρια τουριστών θα κατακλύσουν την πατρίδα μας λόγο διαφοράς νομίσματος, με πανίσχυρη ναυτιλία και με πλουτοπαραγωγικές κι ενεργειακές πηγές πλούσιες κι ανεξάντλητες. Αν τα Σκόπια, η Αλβανία και η Βουλγαρία μπορούν απλά να επιβιώνουν με τα εθνικά τους νομίσματα, η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει....
Ερώτηση: Και αν το νέο εθνικό νόμισμα υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ;
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εισαγόμενα προϊόντα θα γίνουν ακριβότερα και τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φτηνά σε σύγκριση με τα εισαγόμενα. Έτσι, θα συμφέρει στον κόσμο να αγοράζει ελληνικά προϊόντα και όχι εισαγόμενα, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να μειωθεί η ανεργία. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πιο φθηνά στις αγορές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εξαγωγές και να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι θα ωφεληθούν οι άνεργοι, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ενώ θα πληγούν τα ανώτερα στρώματα, επειδή η πολυτελής κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων θα καταστεί ακριβότερη. Σε πρώτη φάση, πάντως, η αύξηση της τιμής των εισαγόμενων προϊόντων θα δημιουργήσει πληθωρισμό. Όμως, ο πληθωρισμός αυτός σε πολύ λίγα χρόνια θα μειωθεί, λόγω της αντικατάστασης της κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων από την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων.
   Επιβολή δασμών στις εισαγωγές ξένων προϊόντων για να προστατευτεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή. Αυτό θα οδηγήσει σε ταχύτατη ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, αγροτικής και βιομηχανικής, η οποία θα διοχετεύεται προς την εσωτερική αγορά, αντί να εισάγουμε και να καταναλώνουμε ξένα προϊόντα. Αυτό θα ρίξει κατακόρυφα την ανεργία και θα ανορθώσει την οικονομία της χώρας.
Όσο για το θέμα του  πληθωρισμού... Η ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί πρέπει να μεταβάλλεται σύμφωνα με το ποσοστό μεταβολής του Α.Ε.Π. Όταν το Α.Ε.Π. αυξάνεται κατά ένα ποσοστό π.χ. 3%, η Τράπεζα της Ελλάδος θα αυξάνει το χρήμα που κυκλοφορεί κατά 3%. Με το χρήμα αυτό η Κυβέρνηση θα πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους, εισάγοντας το πρόσθετο αυτό χρήμα στην οικονομία. Αν, αντίθετα, κάποια χρονιά το Α.Ε.Π. μειωθεί π.χ. κατά 3%, η Κυβέρνηση θα συλλέγει με φόρους το 3% του χρήματος και θα το αποσύρει από την κυκλοφορία. Έτσι, η ποσότητα του χρήματος θα είναι πάντοτε ανάλογη του Α.Ε.Π., δηλαδή ανάλογη των συναλλαγών που συμβαίνουν στην οικονομία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός.
Με το εθνικό νόμισμα θα σταματήσουμε να ξεπουλάμε αφού θα έχουμε χρήματα δικά μας, για να πληρώνουμε εσωτερικές υποχρεώσεις. Και θα σταματήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι να μας λένε : θέλετε ευρώ θέλω την δημόσια περιουσία, θέλω το ένα θέλω το άλλο...
Οικονομική ανεξαρτησία και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι αυτά που κρατούν έναν λαό όρθιο. Με την οικονομική υποδούλωση τελειώνουν και τα δύο, άρα  η αποστροφή στην εθνική πολιτική και εθνική οικονομική ανεξαρτησία σημαίνει και συναίνεση στην κατοχή
Αυτά φυσικά προϋποθέτουν πατριωτική κι αποφασισμένη κυβέρνηση.
Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει οι Έλληνες, να αποβάλλουμε τον ραγιαδισμό και να κλείσουμε τα αυτιά στις ευρωπαϊκές και εγχώριες σειρήνες που προσπαθούν να μας πανικοβάλλουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: