μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ανδρέας Λοβέρδος: Η Χρυσή Αυγή είναι το πιο αυθόρμητο και αυθεντικό κίνημα μετα την μεταπολίτευση!



Λοβέρδος κοντινό
Στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για την Χρυσή Αυγή, που την χαρακτήρισε ως η ελληνική Χεζμπολαχ, που πατάει πάνω στα προβλήματα του κόσμου που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Δήλωσε μάλιστα αφήνοντας έκπληκτη την δημοσιογράφο οτι η Χρυσή Αυγή  είναι το πρώτο αυθεντικό κίνημα της μεταπολίτευσης, και ότι κάνει ακτιβισμό πάνω σε πραγματικά προβλήματα και για αυτό την καταλαβαίνει ο κόσμος και ο ίδιος.
είπε μεταξύ άλλων ο Α. Λοβέρδος:
"Γιατί να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεβαίνει κάποιος που κάνει, με τρόπο ακτιβίστικο, πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα. Νομίζω ότι μετά τη μεταπολίτευση είναι το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά. Το λέω αυτό επειδή είμαι Χρυσή Αυγή; Επειδή τους υποστηρίζω; Όχι.
Η δική μου πολιτική είναι τελείως αντίθετη. Κι αν θέλετε, όταν μιλάνε επί της ουσίας, βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, μοιάζουνε με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Λένε ό,τι λέει και ο Σύριζα. Όμως το γεγονός ότι κάνουν ακτιβισμό, όχι σαν αυτόν που έκανε ο Σύριζα, πάνω σε Υπουργούς -γιατί αυτό μας έκανε για 2.5 χρόνια, μας έδερνε, μας γιαούρτωνε- στο κέντρο της Αθήνας τους δίνει δύναμη. Κι αυτή τη δύναμη δεν τους την κλέβεις επειδή τους καταγγέλεις. Όταν τους καταγγέλεις (χωρίς να λύνεις τα ίδια τα προβλήματα) τους δυναμώνεις."

Επειτα από το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ο Λοβέρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Φτάνει πια η δημαγωγία και ο φασισμός των δήθεν αριστερών. Αρκεί  η συνειδητή ή ασυνείδητη συνηγορία υπέρ του παραεμπορίου, της ανασφάλειας των πολιτών και των λαθρεμπόρων των φτωχών του τρίτου κόσμου. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μόνο οι φασίστες ζητούσαν. Οι ψευτο-ασφαλίτες της σύγχρονης ψεύδο-αριστεράς δεν νομιμοποιούνται να ελέγχουν τα φρονήματα κανενός. Αλήθεια, που είναι οι τραμπούκοι -ακτιβιστές των δυόμιση ετών, επί των κυβερνήσεσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που το έπαιζαν "αγανακτισμένος λαός"; Έχουν πια συμμαζέψει τη βία τους στην δήθεν προοπτική κάποιας εξουσίας; Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι από κανέναν. Πέρασα τις εξετάσεις μου στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στις 16-17 Νοεμβρίου του 1973».


Δεν υπάρχουν σχόλια: