μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι βλάκες στην Στάνη παίρνουν χάπια Αλαφουζόλ για το συνάχι


15/1/13

Οι βλάκες στην Στάνη παίρνουν χάπια Αλαφουζόλ για το συνάχι

Και στρέφονται για να μάθουν τα νέα στην σόφτ πάουερ (soft power) των επικοινωνιολόγων

Κανείς δεν μπορεί να σώσει τους ηλίθιους από τον εαυτό τους. Ούτε ο θεός. 
Η πρόσφατη έρευνα της VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο», διαπιστώνει ότι το πόπολο κατάλαβε λάθος. Έπιασε το υπονοούμενο για το Mega και τους τηλερουφιάνους του Σουλειμάν , και γύρισε κανάλι στον Σκάαααι, στους τηλερουφιάνους της πρεσβείας και πίνουν για να μεθάνε, πρέζα αλαφουζόλ. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων, συμφωνεί σε ποσοστό 91%, με την άποψη ότι τα ΜΜΕ «στην Ελλάδα εξυπηρετούν κυρίως τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους» . Απόδειξη της βλακείας του «μεγάλου κοινού» είναι ότι συμφωνεί με το «στην Ελλάδα», που ρωτούσε η VPRC, διότι προφανώς θεωρούν ότι «εις τας Ευρώπας και τας Αμερικάς» δεν είναι έτσι. 

Πάντως το μεγαλύτερο μέρος των ηλιθίων, εμπιστεύονται τα συμφέροντα του Αλαφούζου και του Παπαχελά-Πούλιτζερ, από τα συμφέροντα των Μπόμπολα-Ψυχάρη. 

Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ως πηγή ενημέρωσης συγκεντρώνει η soft power των επικοινωνιολόγων, το internet, με ποσοστό 39%, όπου όμως οι περισσότεροι «κουρδιστοί» και "Πιτσιρίκοι" ιδιοκτήτες και χορηγοί, είναι είτε ανώνυμοι, είτε ψευδώνυμοι, και όπου οι πελάτες μασάνε ότι ανοησία τους σερβίρουν οι επαγγελματίες. 
Η τηλεόραση ακολουθεί με ποσοστό 32%, αλλά οι τηλερουφιάνοι παραμένουν πρωταθλητές στις μεγάλες ηλικίες. 
Πολύ χαμηλότερα ποσοστά εμπιστοσύνης εμφανίζουν οι εφημερίδες (9%) και το ραδιόφωνο (8%). Το 11% της κοινής γνώμης, το οποίο δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ. 

Στη συνέχεια, και σε μία κλίμακα της VPRC , εγκυρότητας/αντικειμενικότητας των δελτίων ειδήσεων με άριστα το 10, ο ΣΚΑΑΑΑΪ βαθμολογείται με 5,9, η ΝΕΤ με 5,8, ο ALPHA 5,4, ο ΑΝΤ1 με 5,3, ενώ ουραγός της κατάταξης, με 4,2 βαθμούς, εμφανίζεται το δελτίο ειδήσεων της MEGA Όλγας και του Γιαννάκη Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: