μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΒΛΑΚΕΣ........

Θυμαστε τοτε που ειμασταν πιτσιρικαδες και στις γειτονιες υπηρχαν μπακαλικα, μαναβικα και διαφορες αλλες μικρες επιχειρησεις;
Δεν ειχαν την ποικιλια και την "ανεση.." των σημερινων σουπερ μαρκετ, αλλα ηταν διπλα στην πορτα μας και φυσικα αναταγωνιζονταν ο ενας τον αλλον προς καθαρο ωφελος του πελατη, στην τελικη.

Ξαφνικα αρχισαν να εισχωρουν στην ζωη μας τα σουπερ μαρκετ, δειλα στην αρχικα και προοδευτικα πιο επιθετικα, καταφεραν με τον χρονο να εξοντωσουν την επιχειρηση της γειτονιας.. τον μπακαλη, τον χασαπη, τον μαναβη.. και πολλους αλλους που εφοδιαζαν ευλαβικα τους γειτονες και ελεγαν και μια καλημερα..!
Τα σουπερ μαρκετ, εγιναν "αλυσιδες" και αγοραστηκαν απο μεγαλυτερες εταιριες, με τελικο αποτελεσμα τον ελεγχο της αγορας.. αυτες οι μεγαλες εταιριες ελεγχουν και πιεζουν μεχρι "αιματος" τον μικρο παραγωγο, αλλα φυσικα και πολυ χειροτερα, ειναι αυτες που τελικα μετετραπηκαν στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ του αγοραστικου κοινου.. πλεον δεν υπαρχει εναλλακτικη, ο "ανταγωνισμος" εχει εξοντωθει προ καιρου.. και τωρα πλεον ο ΔΥΝΑΤΟΣ μπορει καλλιστα να κανει οτι θελει, να επιβαλλει προιοντα, ποιοτητα, τιμες, συσκευασιες, κλπ, μια και ειναι σε απολυτα πλεονεκτικη θεση ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΟΥ-ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ.

Θεωρω το παραπανω παραδειγμα αρκετα περιγραφικο για να μπορεσει κανεις να καταλαβει τι ειναι και που αποσκοπει η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΕΘΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ "ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ" ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ, "ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΥΝ.." ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ "ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΔΙΑΛΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑ "ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.. ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΤΑ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ.." ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ.. ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΟΡΑΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ.. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΗ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΑΙΩΔΗ, ΟΠΩΣ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, Η "ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, Η ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ..

Ολα τα παραπανω τα λεω με αφορμη μια συζητηση που ειχα σημερα με καποιον που μου δηλωσε επιχειρηματιας, οποτε του απαντησα σαν επιχειρηματιας...:

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ.. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ"..!!

ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;;.. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΚΑΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ!!..

Οταν με ρωτησε αν ειμαι "Εθνικιστης.." του ειπα οτι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: