μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

10 ποτά, διάσημα για το όνομά τους!

Το να υπάρχει ποτό που να φέρει το όνομά σου σημαίνει ότι… κάτι έχεις καταφέρει σε αυτό τον… μάταιο κόσμο. Οι παρακάτω οινοπνευματώδεις προτάσεις έχουν ονόματα βαριά σαν… ιστορία!
Iδού 10 ποτά με διάσημο όνομα, εμπνευσμένο από διάσημους ανθρώπους...

1. Sailor Jerry and Cola
Ο θρύλος του Αμερικανικού τατουάζ «Sailor Jerry», Norman Keith Collins, μπορεί να έχει ένα ολόκληρο είδος ρούμι που να φέρει το όνομά του, αλλά το πραγματικό σήμα κατατεθέν του είναι το συγκεκριμένο ρούμι με cola. 
Δύο μέρη Sailor Jerry, ένα μέρος Cola σε highball ποτήρι, πάνω από πάγο που ήδη υπάρχει στο ποτήρι και γαρνιτούρα με μια φέτα lime. 

2. The David Bowie





Δε μπορεί κανείς να φανταστεί εύκολα κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να εντρυφήσει σε ένα αλκοολούχο μείγμα με το όνομα «The David Bowie». Αυτό το, σήμερα, πασίγνωστο κοκτέιλ, «γεννήθηκε» στο New Deal Distillery. στο Portland, Oregon. 
Πέντε μέρη λικέρ σοκολάτα, ένα μέρος bourbon, ανακατεύουμε μαζί με πάγο και γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι. 
3. The Cointreau Teese
Η βασίλισσα της παρωδίας, Dita Von Teese, είναι η έμπνευση για το «Τhe Cointreau Teese». 
Χρησιμοποιήστε 45 γραμμάρια Cointreau, 25 γραμμάρια χυμό μήλου, 15γραμμάρια βιολετί σιρόπι Monin και 15 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι. Συνδυάστε και χρησιμοποιείστε στο ποτήρι ελάχιστο ginger.

4. The Tomb Raider



Μπορεί να χρειαστεί να φτάσετε μέχρι και την… Καμπότζη γι’ αυτό το κλασσικό κοκτέιλ. Αφού η Αντζελίνα τελείωσε τα γυρίσματα για το «Tomb Raider», ένας bartender στο εστιατόριο Red Piano στην Siem Reap, δημιούργησε το κοκτέιλ «Tomb Raider» προς τιμήν της.
Ένα μέρος βότκα, ένα μέρος ρούμι, ένα μέρος χυμό ανανά. Αναμείξτε και σερβίρετε με ομπρελίτσα στην κορυφή. 

5. The Bi-Polar Cocktail
Προς τιμήν του Mel Gibson και των επικών του συναισθηματικών εξάρσεων και μεταπτώσεων (έχει δηλώσει άλλωστε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή), το Oak Room της Νέας Υόρκης δημιούργησε το κοκτέιλ – σήμα κατατεθέν «The Bi-Polar Cocktail». 
Χρησιμοποιούμε 30 γραμμάρια βότκα Van Gogh, 30 γραμμάρια Bols V.O. Genever Gin, 25 γραμμάρια βερμούτ, 90 γραμμάρια σόδα, καθώς και μια ιδέα από κοκτέιλ χυμού από… κρεμμύδι. Αναμείξτε και σερβίρετε «on the rocks»!

6. The John Daily




Αυτό είναι κάπως κλασικό. Γνωστό και ως η αλκοολούχος εκδοχή του Arnold Palmer, η ονοματοδοσία του έχει γίνει προς τιμήν του επαγγελματία παίκτη του golf και δεινού πότη John Daily. 
Με 40 γραμμάρια βότκα και 10 γραμμάρια triple sec, γεμίζετε τον υπόλοιπο χώρο στο ποτήρι κατά το ήμισυ με λεμονάδα και κατά το ήμισυ με παγωμένο τσάι, καθώς και με παγάκια. Το ποτήρι πρέπει να είναι Collins. Τέλος, γαρνίρετε με φέτα λεμονιού.

7. The Murricane
Το Anchor Bar στο SoHo, έχει τη φήμη ότι δημιουργεί πρωτότυπα ποτά για κάποιους από τους πιο γνωστούς και φημισμένους του πελάτες. Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, ο Billy Murray έκανε μια στάση στο Anchor μια (κάποια) βραδιά και αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του σχετικού κοκτέιλ. 
60 γραμμάρια φρέσκο καρπούζι, 4 με 5 φύλλα βασιλικού, 40 γραμμάρια bourbon, 20 γραμμάρια φρέσκο χυμό λεμόνι, 20 γραμμάρια λικέρ St-Germain elderflower, φρέσκο μαύρο πιπέρι και φέτα καρπούζι για γαρνίρισμα και είστε… έτοιμοι. Συνδυάστε καρπούζι και φύλλα βασιλικού σε ποτήρι ανάμειξης ή σέικερ και χτυπήστε μέχρι το καρπούζι να έχει πάρει σχεδόν υγρή μορφή. Προσθέστε το bourbon, το χυμό λεμόνι και το St-Germain, μαζί με τον πάγο και ανακινείστε δυνατά. Στραγγίξτε σε ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρετε, αν επιθυμείτε, με μια ιδέα μαύρο πιπέρι ή μια «σφήνα» καρπούζι. 

8. The Obamatini




Επειδή ένας σκληροτράχηλος πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα), χρειάζεται κι ένα αντάξιό του σκληροτράχηλο κοκτέιλ…
Τα συτατικά του; 90 γραμμάρια χυμό ανανά, 60 γραμμάρια gin, 25 γραμμάρια χυμό lime, 25 γραμμάρια απλό σιρόπι, 1/4 – 1/2 Serrano ή Thai Chili dash. Προσθέστε τα υλικά σε ένα σέικερ, και λιώστε εκεί το τσίλι. Προσθέστε πάγο και ανακινείστε για 15 δευτερόλεπτα. Στραγγίξτε σε ποτήρι του κοκτέιλ, γαρνίρετε με μια φέτα λεμονιού. 

9. The Eliot Spritzer
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Eliot Spitzer, κυβερνήτη μεταξύ 2007 και 2008 στη Νέα Υόρκη, το Hill County BBQ, στην περιοχή Flatiron του Μανχάταν, αποφάσισε να κάνει… την πλάκα του, ονομάζοντας ένα κοκτέιλ προς τιμήν του πολιτικού των Δημοκρατικών. 
Ένα μέρος pinot grigio, ένα μέρος Chambord, ένα μέρος Serrano pepper, ένα μέρος σόδα και μια μικρή δόση χυμού lime… κι ο Eliot Spritzer είναι μαζί σας.

10. The LeBlon James




Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις έναν από τους καλύτερους παίκτες του NBA; Μα με ένα κοκτέιλ προς τιμήν του, φυσικά…
Χρησιμοποιούμε 60 γραμμάρια Leblon Cachaca, 30 γραμμάρια φρέσκο χυμό καρπούζι, 30 γραμμάρια φρεσκοστημμένο χυμό κίτρου από τη Φλόριντα, μια ιδέα chipotle (είδος μεξικάνικης πιπεριάς) και νέκταρ agave. Ρίχνουμε το Leblon Cachaca, το χυμό καρπούζι, το χυμό πορτοκάλι και το νέκταρ από agave σε ένα γεμάτο με πάγο σέικερ για κοκτέιλ. Κουνάμε καλά. Στραγγίζουμε σε ένα ήδη παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: