μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσει όποιος έχει παιδιά μέχρι 10 ετών

Δεν υπάρχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που να προστίθενται σήμερα στα τροφιμα και στις παιδικές τροφές που να είναι φυσικής προέλευσης. 

Τα περισσότερα παρασκευάζονται βιομηχανικά είτε με χημικές αντιδράσεις είτε προκύπτουν από μικροοργανισμούς μεταξύ των οποίων πολλοί ειναι GMMs δηλαδή γεννετικά τροποποιημένοι μικροοργανισμοί οι οποίοι εξαιρούνται από την Νομοθεσία για τα GMOs (γεννετικά τροποιημένοι οργανισμοί). Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι με την προσθήκη η βιομηχανία το παρακάνει.

Υπάρχουν πρόσφατες ανακοινώσεις (JECFAστα πλαίσια του γνωστού σας Codex Alimentarius που ωστόσο αποκαλύπτει κίνδυνο για το προστιθέμενο μαγνήσιο εγείρουν ανησυχίες. ΄Πληροφορίες για τον τρόπο παρασκευής των βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που τα περισσότερα συμβαίνει να είναι ταυτόσημα με τα έψιλον, θα βρείτε στον Κανονισμό 1925/2006 (εδώ ονομάζονται οι ουσίες), στον Κανονισμό 231/2012 (δίνονται λίγες πληροφορίες στον τρόπο παρασκευής τους) και στις ανακοινώσεις της EFSA για τα πρόσθετα. 

Η αναγκαιότητα της προσθήκης που γίνεται κυρίως για την προώθηση των παιδικών τροφών τίθεται επίσης σε αμφισβήτιση. 

Η χρήση φονικελαίου στις βρεφικές τροφές αντί για γάλα βρίσκεται ήδη επίσης στο επίκεντρο της κριτικής γιατί στηρίζεται σε μια αναθεωρημένη αντίληψη πως όλα τα φυτικά είναι καλά, αλλά αυτό δεν ισχύει για το φοινικέλαιο.


Read more: http://www.to-periptero.com/2013/01/10_9.html#ixzz2J4nFQPyU

Δεν υπάρχουν σχόλια: